Markarbete idag!

Ska bli sååå kul! Hoppas bara inte ridhuset är bokat eller så.. Om det, tar vi ett joggingpass igen.:) 
Har iallafallen idé på en väldigt enkel bomövning som jag nog vill testa på idag. Kommer nog isf ta bort några bommar och göra på ett ungefär så som det ser ut på bilden inte exakt då det skulle behövas lite mer plats och jag nog inte kommer vara ensam i ridhuset.



Syftet med denna övning med bommar och små hinder är att mjuka upp sidorna på hästen. Att den ska böja sig i bålen och jobba därifrån, den ska trampa på och lyfta på benen på böjt spår så som bommarna ligger. Detta kan man också göra med studs! Kanske 3 hinder på raddan på böjt spår..? Det går absolut och är en väldigt bra övning för den som vill mjuka upp hästen. Men i denna övning får hästen också jobba med bakbenen då det kommer små hinder efter bommarna som tas i trav, det blir som styrketräning att lyfta sig och hoppa från trav! Kommer antagligen bli galopp efter så därefter bryter man av till trav och travar över nästa samling av bommar. 
Väldigt enkelt men kan göra stor skillnad!

Så detta testar vi på lite! Har med mig kameran och ska be mamma filma lite samtidigt. Och om det blir nåt, kommer det självklart upp här!

//Ida

Postat av: Tuuli Elmgren

Sv; Men åh tack :D

2013-12-17 @ 18:05:33
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback