Dagens ritt

Hmm.. Var börjar jag?
Amen kör hela..

Hämtar R i hagen på morgonen, tycker han ser trött ut. Blöt o eländig oxå, smutsig. Aja, mys o pysseldag idag då, tänkte jag...
Gör iordning honom med dom andra o deras hästar inför uteritt. Min häst SOVER. Får väcka honom när bettet ska in i munnen, haha, gubben..<3
Sitter upp o släpar oss iväg. Rozzo o jag går näst först efter den pigga hästen med Amanda på, jag börjar ana att det kommer gå en aning fort.
Kortar tyglarna, försöker få honom i en rund, mjuk enkel form.. Går bra de första 300 metrarna, sen trav. Trollis (hästen före) sätter iväg med en snabb bestämd trav o Rozzo pinnar på efter, SEN. När vi ska sakta av är Trollis längre fram, vilket triggar R något otroligt när jag försöker bromsa, börjar R med sina konster.. Hahaah
Vad som händer när R blir triggad, är oftast att han vill uppåt! Blir oftast takt eller "passage" o nån gång ibland studsar han upp på bakbenen, jag tycker faktiskt det är väldigt kul att han har lite motor..;))
Plötsligt står han på stället o galoperar?! #thatwtfmoment HAHHAHAHHA, måste sett sjuuukt roligt ut
Sen när vi är påväg hem, använde vi hans "energi uppåt" genom att öva passage o kiiind of "piaff" på en sandväg! Haha, kändes grymt coolt.. Min älskling, så glad hihi!

O observera att det öste ner regn precis när vi var ute oxå. #hårdingarärvadviär

/Ida


HAHAHHA

Vilka UNDERBARA MINER?!?? Haahhahah, min bebis
Flem på hög nivå

/Ida


Jahap

Sitter o funderar på vad jag ska packa. Jag är nog den sämsta människan på jorden på det. Packa. Asså usch.. Antingen packar jag för mycket eller för lite, olika varenda gång. Får se vad det är denna gång då;))


Uppdaterar mer strax
See yaaa
(Gammal bild)

/Idaa


Angus


Tiden bara rinner iväg...

Aa. Är det bara jag? Eller är sommaren snart över? Uuuusch, nu drar det ihop sig... Får nästan ångest.. Tänk på alla saker man inte gjort än som man tänkte göra?! Hur ska jag hinna?
Samtidigt sitter man instängd i en stuga o är rastlös halva veckorna.. Vad gör man?
Folk börjar prata om skolan vilket är det sista jag vill tänka på just nu... Men det blir väl bra.. Ny skola, nytt hus. Är det föör mycket förändring? Det får jag nog se....

Hoppas iaf att ni tar det lugnt o myser dom sista veckorna..<3 Passa på

Min vecka nu lyder såhär:

Tisdag (imorron)-stallet runt 10 o rida ut med Amanda o gänget;) eventuellt åka o köpa nya ridbyxor..? Maybeee

Onsdag-tidigt i stallet o tar in R, då han ska vila innan träning på eftermiddagen! Jättekul! Sedan packar jag fort o drar till Amanda o sover över hos henne!:)

Torsdag-följer jag med dom o kollar på ponny! O våran tränare hänger på! Allihopa med;)
Åker hem (stugan) o packar om, tvättar lite kläder inför tävling

Fredag-SISTA DAGEN I STUGAN. Skönt? Tråkigt? Asså jag vet inte... Det betyder ju att vi flyttar hem till vårt halvfärdiga, dammiga grotta hemma lite senare...:|
Åker iväg på kvällen med R till tävlingen! (Gyttorp)

Lördag-tävling pågår...

Söndag-tävling etc.. Oså hem! Direkt! R till Thorsholma, vi till grottan o BORIS! Saknar han så det gör ont nu... Stackarn.. Tänker skämma bort honom när otroligt dom närmsta dagarna.

Aa, min vecka här.. Proppfylld.
O nu ska man ställa klockan på 8 oxå, så gonatt!

/Ida


Jenny & Angus

Har suttit och redigerat en massa bilder på mig och Angus nu, så jag lägger dom på inställt under 2 dagar. Kan inte sluta kolla på honom, han är verkligen min drömponny... Nu jag önskar som mest att jag kunde ha möjligheten till egen häst, ååh :( 
//Jenny
 
En liten sneakpeak... 
 
 
 
 
 
 
 

Ny Whitaker

Helt klart. Så söööt!! Hahaha, min lilla kusin Emma<3

/Ida


:(

Blööt..


Gomorron..

Guuuuuud, vad trött jag är.. Vaknande av alarmet o var näääästan påväg att slänga mobilen i golvet. NÄSTAN. Gjorde det inte.. Den har redan tillräckligt med sprickor. Aja, satte alarmet pga att jag ska till stallet nu o ger min ädla springare mat o vatten o låter honom stå inne ett tag. Går sen tillbaka till huset o chillar resten av dan..;)
Bra plan liksom. My day, all the way.

Igår tänkte jag faktiskt lägga mig o sola men, vädret har ju nåt emot mig. Så, aa. Det blir nog internet o jag idag.

See youuuu!

/Ida


Nattiii

Snart är det dags igen..
Tävling på G :d

/Idaa


På "stranden"

Eller en vattenpark typ, nästan som en strand iaf. Har badat & ätit, snart tillbaka till gården och rida med Elin. Toppendag helt enkelt!

//Jenny


Imorron, söndag

Drar jag till stallet tidigt, alltså TIDIGT. Får se om jag lyckas kliva upp.. Aja
Anledningen är att vi äntligen ska åka till Ikea! Snart klara med huset, (renoveringen)! Så det är dags med möbler o sånt nu.. Guuu så skönt det ska bli att få det färdigt!

Uppdaterar från stallet antagligen

Puuzz

/Ida


Mockar sönder

Scills at high level

/Idulul


Mysig barbackatur

På Angus, med Paulina på zana. Massa galopp, och red ankan barbacka för första gången. Hur mysigt som helst var det, kanske drar ut imorgon med! :)

Har internet i en ny stuga jag är i här på gården, så kan väl uppdatera någorlunda iallfall. Ni för nöja er med det som kommer, det är ju trots allt sommarlov!
//Jenny


Aa...

Vi är lite dåliga på att uppdatera just nu.. "JUST NU." Vi kommer tillbaka, lovarrr

/ponnyryttarna


Sena inlägg blir lite utav min signatur..

Hehehehhehehe

Aja, imorron blir det lite mys i stallet o jag ska äntligen bestämma hur mitt rum ska se ut hemma! Har ju flyttat för ett tag sen o vi ska nu renovera! Spännandeee
Det blir braa

Skriver mer imorron!

/Ida


Dissdissdiss

Dessa enkla & tråkiga, enfärgade schabraken kommer jag aldrig förstå mig på! Tycker de är så dystra och på tok för enkla för min smak. Skulle det vara en passpoal eller något tryck på så skulle de vara okej, men diss till dessa iallfall!

/ Jenny

https://cdn3.cdnme.se/4059870/6-3/pic_51ec27659606ee6493756722.jpg" class="image">


Dissdissdiss

Dessa enkla & tråkiga, enfärgade schabraken kommer jag aldrig förstå mig på! Tycker de är så dystra och på tok för enkla för min smak. Skulle det vara en passpoal eller något tryck på så skulle de vara okej, men diss till dessa iallfall!

/ Jenny


Nyyyaa..?

Gaaaaah det finns så sjukt mycket uuuursnygga ridbyxor nu! Totalt såld på vissa.

Är rätt kär i Animo o MRW (marthas ridewear) ;))men vet inte riktigt om dom skulle passa.. Hööks har många fina oxå bland annat JH-byxorna! Riktigt snygga!

Får nog ta o spara pengar ett tag, men drömma kan man, right?

Har ni några favoriter?

/Ida


Nu drar viiii!

/Ida o Råzzååå!


Men hjärtaaaaaat!

Asså älskliiiiiiiiing!!(😍) hahahahaha, varför så sööööt?!😍😍😍

Älskar dig!<3

/Ida


Snabb update

Idag åker vi iväg med Rozzo på sadelutprovning o för att rida o prata med min tränare!:) Åker halv 5 o kommer tillbaka antagligen till kvällen.;)
Så nu är jag i stallet o ska smörja allt läder jag har. Yippiiiii..:| Nämen det blir kul, står o myser med Gosii nu..<3 så mysig så de är inte klokt..

<3
/Idaa


Lite oklart

Har inte nån riktig plan inför imorron mer än att jag drar till stallet vid 10..

Tänkte rida igenom R på en äng en liten bit bort från stallet där höet nyss blivit upphämtat. Passar pååå;)) Nä men R har varit lite övertaggad på sistone vilket märktes idag när vi var ute på långritt.. Red näst sist oså taktar han plötsligt..? Inte ofta.)) Först satt jag o lekte med det o jobbade honom i det o försökte lugna ner allt o det fick honom bara att bli mer taggad! Han galoperade nästan på stället tillslut! Hahahha, måste sett kul ut... Rozzo har faktiskt gått o blivit något "hingstig" nu oxå.. Inte mycket, men tillräckligt enligt mig. Började med att han fick gå med andra ston i en stooooor hage. O så mycket skrik. Ena sekunden blev han bortjagad, andra stod han o myste med nåt av stona, o egen vilja kan man påstå att han skaffat en del av. Tur att han aldrig vill nåt illa, min gosi..<3
Han gör den där lite roliga grimasen oxå, den som dom gör när dom luktar. Hahhaha, först slet jag fram kameran men hann tyvärr inte..
Så det skulle vara toppen med ett litet pass imorron.. Bra om han får lite träning här samtidigt som han skyfflar i sig gräs.;)

Men vi har det bra här borta i Norrtälje! Mys varenda dag.
Krimizar från gosi om miig

/Idul
<3


Fota prins o prinsessaaa nu!


Gallor

Jag behöver tips. Rozzo har gallor på benen. Han brukar få det på sommaren men inte mycket.. Gallor är vätskesamlingar som lägger sig vid senorna. När dom är mjuka är dom inte farliga o skadar inte, men när dom hårdnar, då ska man se över det. Jag undrar bara... Hur förhindrar man att dom hårdnar?
Det hjälper att trycka lite på dom o linda benen, men gallorna kommer ju tillbaka efter ett tag när man tagit bort lindorna eller slutat trycka..?

Nu har inte Rozzo mycket eller hårda gallor, som tur är, men hur förhindrar man om läget förändras?

Superglad för tips, skriv gärna vad ni vet om det! Tack!

/Ida


Taggad?

/Ida


Måndag

Blir det ännu mer fotografering etc..;)
Går upp tidigt o drar till stallet så fotar vi innan 11 när vi ska rida ut.:)
Ska vara i stallet hela dagen, så bloggar nog en del därifrån.. Det blir braaa

/Idulul


Stallmyyyyys

Jag är fotograf idaaaaag! Så sjukt kul att fota Pysen (ponnyn) så SÖÖÖÖÖT!! Man smälter bara av att titta på honom!!;)) haha, så liten oxå så det är inte sant..! Mys

/Ida


Svar på anonym kommentar

Okej... För det första, så skriv vem du är nästa gång (:
Sen också, vi har aldrig sagt att vi aldrig kommer avgöra vem som vunnit, utan vi tänkte återpublicera inlägget en gång till för att få fler att vara med, men det har inte riktigt blivit av eller kommit ett bra tillfälle.
Sen har iallafall inte jag haft tiden att spela in en video där vi visar vem som vinner eftersom jag inte haft internet. Så istället för att klaga på oss så kan du skriva ditt namn och e-mail och FRÅGA när den avslutas, så får du ett bättre svar.


10 factzzzz

Om mig o min älskliiiiing:D

1. "Rozzo" är hans hela namn vilket kommer ifrån att han var knallröd när han var yngre o "rozzo" betyder röd på italienska!

2. Jag har aldrig hopptävlat honom men har startat nån clearround en gång.:)

3. Jag är 164 cm lång o Rozzo är (senast mätt) 146 cm i mankhöjd.

4. Rozzo kan en del konster, som han förknippar med godis. Logiiik

5. Mina mål till höst:
Han är nu klar till nationell nivå, men jag har tänkt fortsätta med La:P1 ett tag tills jag o han hittat den rätta framridningen.:)

6. Rozzo ÄLSKAR mjuka saker! Så gooo! Kan va vad som helst, en kanin, hästtäcke eller mössa..;) Han står liksom o snusar på det o vill gärna lägga huvudet på det.. Så mysiiggg<3

7. Är det nåt jag hatar mest av allt på jorden o Rozzo älskar. Så är det morötter. Har aldrig fattat hur man kan stoppa i sig det. Sjuuukt. Haha, men jag är lite lustig så är väl nåt slags undantag

8. Det högst Rozzo o jag hoppat är 120 cm. (Rättuppstående)

9. Om det är nåt jag vill testa på är det fälttävlan, ser så grymt kul ut o alla är liksom glada, både häst o ryttare!

10. Rozzo är zuuuupermysig att rida barbacka på, rena undret. I skritt alltså..;))) galoppen är en annan sak... Haha, ändå har jag ALDRIG ramlat av honom! Uniiiikt, men har faktiskt ramlat av en gång på min förra häst, Vilma. Häst stor, jag liten, ingen pall, häst ingen sadel, jag hoppa, åker över på andra sidan. Skulle knappt kalla det avramling. Lite mer fail kanske

Men det var 10, hoppas jag.
Inte A i matte förstår ni. Hahhaahahahah, näää, jag är inte så dum, bara blond

Chao

/Idaa


.


Stallet på morgonen, bara för att jag är hurtig

Amen njaaa, kanske inte. Var lagom smart o fick i mig koffein oxå kvällen innan oxå.:| Så jag kommer väl vara uppe till 3 o sen gå upp 4 timmar efter det. Amen hörnii, jag har ju looooov så det är ingen faraaa! O i värsta fall kan man liksom bara lägga sig o sova. Enywhere. Funkar like that 10/10 golvet, höstacken, hagen jaa, ni fattar

Rider en tur imorron o galoperar på ängarnaa... A det låter lite väl romantiskt... Det enda jag tänker på är bromsar, mygg, sorkhål o ormar. Posetivt tänkande vardetja... Men vi gör det mysigt ändååå!

Nu känner jag mig rastlös, vilket inte är bra. Det slutar på ett eller annat sätt..;)))
Så jag ska väl ta o hitta på nåt.......

/Idulul


Oherreguuud

Jag har haft det så bra här i Norrtälje med Jenny o alla andra! Såååå mysigt! Jenny, som ni säkert läst, har åkt till Gotland nu o jag hoppas hon kommer ha det bäst där!
Nu ska jag se över vad jag ska göra här i 2 följande veckor, kommer nog bada liiiite med Amanda..;)) A, det blir zuperrr..

Skriver mer snart!

/Ida


Träns från Hööks

Satt och kollade på Hööks hemsida och hittade många fina träns, trycker du på bilden så kommer du till tränset! :)
 

Just nu...

...När ni läser detta så sitter jag på båten på väg mot Gervide. Känns både bra och dåligt på samma gång. Kommer vara där i ca 7 veckor i streck, utan vänner, utan Xento, mamma, pappa - allt... Igår kom jag hem från Norrtälje där jag var med Ida. Har haft så sjukt kul, och om du läser det här ida.. Så tack så sjukt mycket för att jag fick vara med er dessa dagar. Har haft det superbra och har verkligen varit glad!
 
Men hur som så ska det ju bli kul också, 7 veckor fullproppat med hästar.. Inte ''fri ridning'' utan turridningar osv, men kommer såklart blanda det med uteritter på Anton och Angus emellanåt. Har suttit och gjort några inställda eftersom jag inte kommer kunna ha något internet förens jag åker in till Visby, men men... 
Det värsta är väl att jag hade planerat att vara hos Xento så mycket som möjligt, men det blev ju inte riktigt så och det känns verkligen inte kul. Saknar honom redan så mycket så det gör ont.. :( Får kolla på bilder på oss innan jag somnar så har jag något att se fram emot till skolan börjar.
Kan ju fråga er nu när jag ändå skriver ordentligt, hur ser erat sommarlov ut framöver? Ridläger? Bada med hästarna? Inte hästar alls? Kommentera, är nyfiken! :)
 

// Jenny
 

Hästshopen.se

Här om dagen var jag och Ida ut till Norrtäljes hästshop, som heter hästshopen.se (är även en hemsida).
Det var lixom som att kliva in i en ryttares drömvärld... Eskadron, Kingsland, John Whitaker, Animo - allt man kan önska sig! Blev så himla sugen på att köpa en massa saker, bla. ett par bruna ridbyxor med vita sömmar. Nästa inköp får nog bli dom ;)
 
Tycker alla ska gå in och kika där, rätt bra priser är det faktiskt för att vara märkesgrejer. Åååh vill ha allt nu!
 
hastshopen
Eskadron Schabrak Big SquareAnimo Ridbyxa NAIAnimo Kavaj LORELY
 
// Jenny ♥

Tävlar hos dressyrponny.se

 
Bilden är länkad (:
 
// jenny

Imorron

Drar jag till stallet tidigt!
Är i Norrtälje nu o Råzzå står på en liten gård nära där jag bor..<3 Myyyyz
Så på morgonen blire stall o efter det så åker jag o mamii o handlar kläderrr!;)) ska stanna här i 2 veckor till nu så jag blir kvar! Kom på igår att jag packat för lite vilket inte brukar hända så jaa, det är lite akut. Men det löser sig, ny dag imorron!

Bilder från senaste dagarna

/Iduul


Vad sääägs?

Är det dags för ny header? ;))


Tävlar hos Linn

Var med och tävla hos Linn Strelin!
 
Min sommarlista:
1. Produkt - http://www.horsemeup.se/index.php/hastutrustning/hast-pannband/pannband-v-format.html
2. Produkt - http://www.horsemeup.se/index.php/hastutrustning/sadlar/schabrak/attitude-design-by-lo.html
3. Produkt - http://www.horsemeup.se/index.php/hastutrustning/tacken/fleece-bicolor-nici-limited-1.html
 
// Jenny

Kvällsaktiva

Som alltid

Sovmorron imorron oxå sååååå... Yålå? Vad hittar vi på ikväll homiee? Har redan badat utanför en pub, i typ 16 grader. Cheeeeck lixoom, men nuuuudå?;)))))) aa, dä får ni nog se imorron gubbs

Kommer aldrig lägga upp en sån här bild igen
Antagligennn.... Just sayin.


/Idaoo


Framme, film & nonstop

Ja ni såg ju på videon nedanför, det vi gör just nu - kastar nonstop en meter upp i luften och fångar. Hur duktigt är inte det då haha? ;)

Iallfall, är i stugan/huset just nu och kollar på film samtidigt. Kollade till rozzo också och köpte lite grejer i en kiosk. Skulle till stallet vid 10 imorn så tror jag Ida skulle rida ut då. Vet inte vad jag ska göra medans, blogga kanske haha?
Har ni något speciellt ni vill läsa om så är det bara att kommentera!
Godnatt & hoppas ni haft en bra dag/kväll. Bloggningen är som vanligt nu igen, så kul när jag väl kommer igång!
//Jenny


Prooooffs


Ljusterö levererar!

Bästa vädret nu ju, dock har jag bränt mig på magen, haha badass som solar ändå.. ;)
/Jenny


Svar på fråga

Fick en fråga om vilka bloggar det är jag läser varje dag/då och då, så kan ju visa det direkt!

Www.nellieberntsson.se - Www.idawoxlin.horseworld.se - Www.ztreliin.se - Www.dressyrponny.se - www.emmasvardagsliv.blogg.se - www.topponys.blogg.se - www.palosfoto.blogg.se - www.louisehaanssons.blogg.se - www.sofianckarmans.blogg.se

Detta är då alla jag läser dagligen, eller ja morgon och kväll. Har blivit väldigt många på sistone då jag sett många andra bloggar som tipsat om dessa osv. Tycker verkligen ni borde läsa dom!
/ Jenny


Tagggg

Åh är så taggad tills imorgon. Ska sova ut länge, sen sola med mamma även fast jag brände mig på både magen och armarna idag, sen åker jag till Norrtälje med Ida. Ska se till att ha toppenbra dagar med bästa Ida, ska verkligen bli så kul! Det var en månad sen jag och Ida var med varandra sist, usch förstår inte hur jag kunde klara mig..? Jaja, nu ska jag kolla alla bloggar jag läser dagligen (9 st just nu, haha) och sen sova.

Våran kattis har även fått ungar, sååå söta!
/ Jenny


Kvällskreativaaa


Min ponny är fin.

Eller vad tycker ni?


På väg hem till mig...

Hittade den billigt på blocket så var tvungen. Testade även storleken idag på Sthlm ridsport och den satt perfekt. Mer bilder kommer när den är hemma!

/ Jenny


Jaa.. Jag vet

Jag har varit borta hela helgen vilket inte brukar hända..
Jag kommer skriva ett inlägg hur allt gick på tävlingen o blaaa bla etc mm

Kan säga att jag är nöjd, men säger inte mer äään;)

/Ida