Fail!

Det var en mätare (som man ser hur högt hindret är) som blåste omkull rakt framför hindret, därför han tvärstannade. Så det var inte att de var för högt etc. Fler videos kommer!


PA 5 casting

Godmorgon, eller nåt? ;)
Är i skolan just nu och har lunchrast, så passar på att uppdatera er. Statistiken har varit ganska bra de senaste dagarna så det är ju klart jag ska ge er något tbx.
Imorgon har jag ledigt, ska gå till ponnyakuten 5 castingen med min syster. Sen hämtar mamma upp oss så åker vi till kista. Ska köpa ett par vita jeans till miliams dop som är på lördag. Kommer ha en ganska enkel men ändå snygg outfit, men jag kommer väl hinna ändra mig 169202 gånger innan jag är nöjd haha (:

Hade tänkt lägga upp dagens outfit, men jag har jordens värsta fuldag & håret ser helt snett ut... Så nä. Ni får det någon annan dag.

3 lektioner kvar - 1 prov. Sen skyndar jag hem och njuter av ledigheten!
// jenny


Färdig med veckan.

Måndag idag, men jag ÄE LEDIG IMORON OCH I ÖVERMORGON!!! Känns sååååå skönt, ska rida o fixa o bara chilla, typ som om det vore helg.:) R kommer få vila lite oxå med dressyren och få rida ut o skutta terränghinder!;) ÅÅÅÅH vad jag längtar...

Idag red jag på ridskolan o mockade och sopade. Gick ganska bra, var lite lagom väder också så vi red ut en bit på banan och hoppade bank! Skitkul! Hade Dumle en söt brun C-D ponny.

Men jag är ändå rätt nöjd med dagen.
Rååzzåå fick vila o slappa i hagen idag, men inte imorron, då tror jag att jag rider ut. Vi får se!

Pösszzz

/Idao


Skutt!


Omg, förlåt

Har varit så off man kan vara..:|
Men jag ska vara social nuu. Imorron är jag ledig (STUDIEDAG)!!!! Och som om det inte är nog så är jag ledig i övermorgon OCKSÅ!! Så jävla skönt, förlåt..;) Men idag ska jag till ridskolan o rida o mocka, så vi seeees.

Vad tycker ni om den nya bloggdesignen?;)

/Idao


Det går ju bra nu!

Ännu en till bloggheader jag gjort, nu har jag 3 till som står på kö. 
 
Ni vet väl att vi säljer bloggdesigner för att kunna förbättra våran egna blogg? Att ha ''.se'' kostar, och dessutom har vi en ide när vi har kommit upp i ca 300kr, som kommer göra skillnad på bloggen. Vill du beställa en bloggdesign så gå in på kategorin ''Beställa Bloggdesign''.
 

Livsnjutare!


Svar på fråga

Anonym:
''Vilket program använder du för designerna?''
 
Svar:
Jag använder Photoshop elements 8,0 när jag gör designerna, men det mesta förutom headern & småfix ändrar man ju i stil-& kodmallarna. 
 
// Jenny

Tävlar hos Tova Eivinson

 
Bilden är länkad!
 
/ Jenny

Planer för dagen

Godmorgon!
Ska dra till stallet snart, eller jag får skjuts dit så jag slipper ta bussen. Hade tänkt att rida på volten, men underlaget är så bra nu och inte alls så lerigt som jag hade förväntat mig så jag rider ut när det väl funkar, tar nog slingan baklänges och rider kanske på volten i några minuter. Sen ska jag hem, göra matte & hoppa med min syrras kanin. Hon vill att jag ska tävla med ninisen, Colleen är riktigt duktig på att hoppa men hon är inte så trevlig haha ;) Men vi får väl seee... 
 
Nu ska jag byta om så jag kommer iväg någon gång, uppdaterar direkt från stallet!
 
// Jenny
 
Jag & Lucy i vintras...

Nya bloggdesignen

Igår satt vi och fixade & pillade med den nya bloggdesignen huuuur länge som helst, vi ville verkligen att både ni och vi själva skulle bli helt nöjda. Vi kände för något mer vårigt och med lite nyare bilder, så detta blev ju perfekt tycker vi! Vad tycker ni, helt ärligt? :) Något som är otydligt eller så? Säg till isåfall, ni ska vara nöjdare än oss eftersom att det är ni som ska läsa bloggen.
 
Kommentera era åsikter kring den nya designen!
 
// Ponnyryttarna
 

Överraskning!


Headern

Nu sitter vi o fixar den nya headern!!:D
Så ni får väl se liiite...;)

/ponnyryttarna


BILDBOMB!

Från uteritten igår!
 
 HAHAHAHAHAHAHAH Vad håller jag på mä?!
 Naww
 X gilla vatten, vatten gilla X...;)
 
 O vad gör du Jennö?;)
 Mysigaste bilden...
 
 
 Ska du dricka R?
 
 Jag ser helt bortkommen ut! hahahah
 Älskling
 
 J och X har bråttom...
 Sjöhäst?
 
 
 Nallen vet hur man poserar.
 
 
 
 Lite trötta...
 
 
 Sagoskrutt
 
Det kommer bloopers sen, och videos när powniesarna "simmar"!;)
 
/Idao
 

Tja tja bloggen!

Nä, men tänkte visa mig lite här...
Idag tränade jag och R, övade på att hålla R böjd, kvar i sluta o i öppna samtidigt som jag körde övergångar i gångarterna. Lite klurigt men det lättade mot slutet.:)
Pappa fotade medan jag red ganska mycket, så jag har några fina bilder!:)
Han såg riktigt nöjd ut när jag släppte ut honom i hagen. Sötis!;)
 
Kommer göra ett inlägg om igår (Fredag) då J o jag hade den roligaste uteritten någonsin!:) Sååååå kul...
 
/Ida
 

Hoppisträning snaaart

Snart går jag iväg till stallet, o jag hoppas att dom har hunnit ta ut hindrena till utebanan! Om inte idag, så blire så nästa gång!;) Får man ju hoppas...

/Idao


Tävlar hos LAMIAS

 
http://lamias.se/bloggtavling-vinn-schabrak-fran-hj/ - var med och tävla du också!
 
/ jenny 

Photoshoot x2

Halloj bloggen!
Idag gick jag hem tidigare från skolan för att jag inte mådde bra, så när jag kom hem så erbjöd min syster sig att göra lunch till mig. Sååå gott var det haha, nu är jag på lite bättre humör iallafall.
 
Igår hade vi ju en liten photoshoot och resultatet kommer upp på min syrras blogg alldeles strax (www.elindra.blogg.se). Ska ha en till photoshoot inomhus snart också, vet inte vad elin hittar på för tema - det vet man aldrig med henne ;)
 
På fredag ska jag nog fota Ida & R till den nya headern, så jag antar att det kommer en bildbomb på det också när designen är uppe, innan det får ni nog bara se några små sneakpeaks.
Nu ska jag göra mig iordning så får vi höras senare, okii?
 
// Jenny
 

Planer på...

Ny bloggdesign!!!!!!
Kommer bli awsome!
Har ritat en skiss själv på hur den kommer se ut, ungefär!

/Idau
Är faktiskt riktigt nöjd!;)


50 dagar!

Längtar så mycket till sommarlovet! Den "hemliga" saken som jag avslöjar snart, vara på Gervide, sola, bada och en MASSA häst! // jenny


Dagens outfit

Ska dra mig mot skolan nu, är inte alltså på bra humör eller glad @ all... Iallafall.

Tröja: boomerang (långärmad piké)
Skinnjacka: new yorker
Jeans: dr denim
Skor: converse

// jenny


Onsdag (idag)

Skooola, o taggar träning idag o HOPPTRÄNING imorron, gud va chill...;)

/Idau


Onsdag (för er som inte vet, är det imorron.)

Taggar, ska träna på banan...:D
Åker hem från skolan, flummar läxor o blir sedan SKJUTSAD!!! Till stallet... Awsome.com

/Idau


En från idag

Min syster fotade mig idag till en grej hon blev sponsrad med, dock använde jag ju inte ********** på den här bilden haha.. Men iallfall, kanske kommer mer bilder från den här ''photoshooten'' senare!
 
// Jenny
 

Rubrik?

Gud vad djupa vi ska vara idag... Men det behövs ibland, sånt är nödvändigt det är då man börjar fundera o verkligen tar tag i saker, o det är då framtiden bildas... Jag har tagit ett steg. Ett steg som leder mig en bit bort. Men jag vill fortfarande stanna, vet inte hur det står till med mig...
Jennö o jag har pratat. Vi är båda fundersamma.. Men håller samtidigt med varandra, jag förstår henne till 100%, har alltid gjort och hon förstår mig, DET är vad som driver OSS framåt.
Så jag säger samma sak som J:
Var rädd om dom som vill dig väl.

/The one and only Idao


Vad är det som får mig att fortsätta kämpa...?

Just nu är skolan bara skit för mig, det går inte dåligt, men inte toppenbra heller.
Ibland funderar jag på vad det är som gör att jag fortsätter kämpa så mycket, är det för föräldrarna? Är det för Xento? Är det för min framtid?
Förut brydde jag mig inte om saker & ting så mycket, jag var ju typ som en robot. Det var inte så att jag smutskastade folk och bara gick därifrån, utan jag slutade bara tänka. Men det lönade sig inte...
Om någon sa något elakt om mig, jag brydde mig inte. Nu är det helt annorlunda. Vet inte om det har med tonåren att göra, att jag har blivit känsligare? Men det känns som att hela jag är gjord av glas just nu. 
 
När jag är hos Xento så kopplar jag bort allt som är runt omkring, jag är bara med Xento och ser till att ja jvligt kul och mysigt. När jag kommer hem, börjar jag tänka på skolan och alla de kilona som vi har i läxa. Shit, där kom tyngden på axlarna. Dagarna efter åker jag till X, allt jobbigt försvinner. Så går det runt. Men fortfarande, mina föräldrar och de vänner jag berättar saker & ting för stöttar mig och får mig att se positivt på det jag tycker är negativt. 
 
Nu låter det ju som att jag är ledsen och deprimerad varje dag, hela tiden. Men så är det ju verkligen inte!
Det som verkligen får mig att fortsätta, är xento. Hos honom mår jag bra, och jag ser fram emot varje fredag och söndag jag ska dit. När jag tänker på det, hur mysigt jag ska ha det hos xento, och att träffa Idul som alltid får mig på bra humör - då blir jag positiv igen. Ifall jag är ledsen när jag kommer till stallet, så säger Ida alltid något eller ger alltid den där konsitga blicken som jag inte kan hålla garvet inne för. Var rädda om det ni har, för ni förstår inte hur mycket något betyder förens det tas ifrån er. Kanske för evigt, någon dag, veckor, år...
 


Tjänna

Awsome news today....B)

/Idau


Vad håller jag på med då?


Dagens outfit

Tröja: ginatricot
jeans: dr denim, finns att köpa på carlings
skor: converse 
jacka: jfr.se
 
håret plattat men ändå lite i sitt eget liv haha ;)
 
 
// jenny

Halloj

Appen funkar fortfarande inte, blir gaaalen, så jag kör från "internet" nu. 
 
Red igår, Dumle, gick inte så bra.... Knepig pownie... Men det går säkert bättre nästa gång!;)
kom hem, gjorde läxor o stupa i sängen med mobilen, chattade med frendoos... Chill..
 
Men iaf, idag blire låååång skoldag. +nationella prov, wihoooooo... O inget stall heller för den delen... Så detta blir en lång o jobbig vecka och kommer kanske vara i stallet på torsdag-hoppträning!!!
 
Jennö o jag är sååå stolta över er! Våvän statistik är bättre än någonsin o ser ut att fortsätta så!:D Gud vad kul! Så samtidigt som jag har denna jobbiga veckan så är det ni som lyser upp den! 
Blir skiiittaggad
 
pöss
 
Idao

Drömoutfit - storhäst

Det är ju inte så ofta man ser en storhäst med chockfärger, som grön, gul, rosa osv. Så jag hade tänkt att göra en lite diskret outfit till storhästar, så bloggen inte bara tippar åt ponnys 24/7. 
 
Klicka på bilden så kommer ni till produkten!
 
 

Richmond young high rider

Nu har jag funderat & funderat, och kommit fram till ett ''beslut''. Mina ridstövlar köptes nya från affären för ca 1-2 månader sen, så de är använda ungefär så lång tid, ca 2 gånger i veckan men är smorda efter varje gång de har använts. De är för stora i vaden och för korta i skaftet, så det känns ju inte riktigt bra. Och för mig blir det en ren hoppstövel då jag har så långa ben och vader. Men på någon kortare skulle de sitta riktigt snyggt. 
 
De köptes för 2599:- och jag säljer de för 2000:-. Annonsen kan ni hitta här: http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=562004
 
// Jenny

Äntligen vid datorn

Sitter vid datorn just nu och gör typ.. ingenting. Har precis pluggat klart så nu kan jag ha en lugn kväll utan att behöva tänka på skolan.
 
Igårkväll blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... Vi skulle bjuda morfar på en fin middag och bara ha allmänt trevligt, och det hade vi. Tills Cinza, våran fina lilla flicka, kommer in helt blå och luktar starkt av olja. Hon hade fått det i hela pälsen, överallt förutom i ansiktet (som tur var). Så jag och mamma störtade in till albano (en veterinärklinik) och hon fick stanna där över natten med dropp och lugnande medel. Efter det som hände med Chivas så är vi livrädda över att förlora ännu en familjemedlem, så vi lämnade över våran tillit till veterinärerna. Hon får tvättas, mediciner m.m så hon ska bli bättre. Hon kommer stanna där den här natten också så kanske vi får hem våran lilltjej imorgon. Dock kommer hon väl vara rakad över halva kroppen då, men bara vi får hem henne. Det är så tomt utan cinza... ♥
 

Men nu till det positiva! Kommentarerna strömmar in, statistiken är inte så hög men den är stadig och håller sig. Det är inte allt många veckor & dagar kvar till sommarlovet och jag är allmänt glad. Hur härligt är inte det då? :)
Nu ska jag göra massa inställda till er så ni har något att läsa om på dagarna, om ni fortsätter kommentera som ni gör. Deal? 
 
// Jenny
 

Awesomeeeeeee


Önskelistaa

Jo, ni såg rätt jag fyller år snart... 13... Men lite roligt är det med det, jo jag har en önskelista!!!:D
Här kommer den!
 
-hårdonut
-bruna ridstövlar
-presentkort på stockholm ridsport
-fleeceländtäcke med spänne framför sadeln
-ljusrosa benlindor
-ljusrosa schabrak
-ridlektioner:)
(R i somras)
 
/Ida

Rekomenderar!

Är sååå glad över mitt nya sadelöverdrag!!! Och jag vill rekomendera det till er!
Såg att hippson hade skrivit om dom o tänkte göra det jag oxå!
 
Dom kommer från snailit.se som säljer andra skydd oxå! Dom finns i många olika mönster, färger och former!:)
Skyddar sadeln till 100 %! Hissar!
 
/Ida

GLÖM EJ!!

 
/ponnyryttarna

Jag är tillbaka!

Det är tydligen inte bara jag som har problem med bloggappen, tur det för annars hade jag skyllt på mobilen...Den vill nämligen inte gå in på blogg.se... Kan ju vara ett problem när jag inte har datorn i fickan hela tiden...:/
 
Men jag är iaf tillbaka, (kör från datorn) o tänker berätta om mina roliga,galna, stressade, konstiga dagar!
Jag börjar med lördag, då jag knappt kommer ihåg fredagen o torsdagen.. HAHA, sååå jag...
 
JO. Lördagen:
Jag tävlade, bara för att! Skitkul, alla i laget var där o red eller tittade. Såå kul! Jag startade kl 5 o var där redan kl 2, för att kolla på dom andra, som det gick suuper för. Blev taggad och körde på rätt så bra på framridningen, måste säga att jag tittade lite på dom andra o deras ponnysar o blev riktigt rädd... Dom såg HELT perfekta ut! Men jag försökte att bara koncentrera mig på mig o R. Och det funkade.
Hade bra tempo, kanske "lite" dålig fantasi när det gäller vägar, men det löste sig, körde på gamla fantastiska serpentinerna...;) 
Jag kom in på banan o kände typ: SKIIIIT!!!
Ni vet när man vänder upp mot domaren o liksom kopplar bort ALLT i omgivningen... Kände att jag kom upp lite snett, men red vidare...
Allt gick faktiskt... Bra. Det blev 68,2 % inte det bästa men OK.;) Så jag är nöjd! Kom på förstaplacering av 23 startande:)
Så nu har vi 4 plaketter på boxen!;) Kommer visa vad jag vann oxå!;)
 
Söndagen (idag):
Red ut med dom coola i Hagbystallet!B)
Körde världens galopp o rejsade i alla backar, och Jenny o jag badade i småsjöar som låg lite överallt... Såå mysigt...
Sen åkte vi hem o jag hjälpte min kööömpis Amanda att fixa sin bloggdesign! Skiiitkul! Så jag tycker ni ska kolla in amandalindholm.com!!!;) Made by me... Nää, jag hjälpte till!
 
Nu ska jag ta kväll o göra några inställda!
SEEEES
Jo, detta sadelöverdrag var det jag vann, jättesött!
Gjorde lite reklam där bak, hahah jaja, nån som behöver byta däck?
/Ida
 
 

Men hur trött?

Godmorgon! Gick nyss upp ur sängen och ska äta frukost nu. Sen åker jag till stallet vid 10 för att rida ut med 4 andra i stallet vid kvart i 11. Vi ska rida mot Täby ryttarcenter, vet dock inte hur Xento är i så stor grupp men jag hoppas det går bra! Ska iallafall bli HUR kul som helst, och efteråt blir det hagbycafe, haha ;)
men nu kaka jag käka och byta om så uppdaterar jag mer från stallet! 
 
// jenny 

Skola snart

/Ida

Rida barbacka nu!

På min lilla skruttis!

/ jenny


2 av de många bloggdesigner jag har gjort

Igår satt jag och pysslade med en bloggdesign till min kompis, Celina. Blev faktiskt väldigt nöjd, ni kan kolla på den HÄR! :)
 
Sen har jag ju även gjort min systers, som ni kan hitta HÄR! :)
 
Vill du beställa en bloggdesign så har jag börjat göra det gratis igen för att komma igång med det och utvecklas, så priserna under ''bilden'' Beställa Bloggdesign stämmer alltså inte. Maila till [email protected] för info om det! :)
 
// Jenny
 
 

Dagens

Tröja: lager 157
Jeans: hollister
Skor: hunters liknande

Parfym: Beyonce midnight heat

// jennö


Underlag, träningsverk och lite annat

Är det bara jag som tycker att det är sjukt mysigt när det regnar? Det enda negativa är väl att sminket rinner ner till hakan, underlaget blir sämst i stallet och man blir frussen. Annars är väl allt positivt, haha? ;)
 

Har sånt sjukt träningsverk efter idrotten idag, kutade runt på en fotbollsplan i typ 1,5 timme så nu kan jag knappt gå. Aja, det ger ju resultat sen hoppas jag!
Imorgon eller på söndag hade jag tänkt att rida på banan, men det kommer ju seriöst vara en pool där om jag inte har helt fel... Så det blir nog att vara skogsmulle den här helgen för xentos del. 
 
Miliams dop är den 4 maj och jag måste verkligen hitta något att ha på mig. Har kollat på zalando, nelly, zara, h&m, ginatricot, överallt! Kan inte hitta någon i fin färg för ett vettigt pris.. Har någon förslag på en fin klänning som passar till dop? Länka gärna nedanför, till ett rimligt pris också!
 
// J 
 
 
 

:)

Hej allesammans!
Jag behövde(?) inte stanna exta efter skolan idag då den läraren jag skulle gå till inte kunde, så jag kom hem ganska tidigt iallafall. Har suttit och översatt lite inlägg åt min syster till hennes blogg, så nu ska jag fika med mamma & min syster, för att sedan plugga tyska. 
 
Glöm inte att anmäla er till tävlingen om ett presentkort på Caseapp nedanför! :)
 
// Jenny
 

Mina favoritryttare

Tänkte faktiskt göra något som är lite annorlunda jämfört med mina ''tips'' inlägg - nämligen att skriva om mina favoritryttare! Alla möjliga, från ridskoleryttare till SM!
 
Nellie Berntsson - Ja, vart ska jag börja? Har väl inget mer att säga än att hon rider som en gud!
 
Emma Holm - Har följt hennes utveckling väldigt länge nu, så länge jag kan minnas att vi har snackat hästar. Anpassar sig otroligt bra efter hästen och är alltid lugn och mjuk i handen. Emma ska även få en egen ponny nu som jag kommer stalka, haha! Superduktig överhuvudtaget, även en riktigt bra vän.
 
Amanda Fröberg - Från topponys.blogg.se , har jordens sötaste ponny och de är bland de bästa hoppekipagen jag har sett. Tummen upp för Amanda & Tabben! :)
 
Ida Borg - Iduul, hon som lärt mig iprincip allt jag kan hos Xento nu. Ida & Rozzo är oslagbara, seriöst... Idas sits är to die 4, både i dressyr och hoppning. Blivande tränare? ;)
 
Irma Björnwall - Riktigt duktig ryttare, både i hoppning och dressyr , men dressyren är det något speciellt. Den där perfekta sitsen. Behöver inte säga mer, grymma!
 
// Jenny
 

J

Godmorgon! 
Nu har jag fixat mig inför skolan och ska snart börja gå, slutar vid 4 som sagt... Men efter det ska jag hem, plugga och sen blogga. Kommer faktiskt 2 inställda idag så håll koll! 
 
Dagens outfit kommer antagligen i eftermiddag också.
 
// Jenny
 

Veckan!


Onsdag=träääning

AWSOME DAG ALLESAMMANS! Åååh vad jag e glad! Är påväg till träning med R, o har haft det bara bra idag!:)
Om jag ska säga nåt tråkigt, så har jag haft världens bad hairday...:/ Men det kommer nog bli bättre imorron!;)

Nu har jag försökt lägga upp en video hur länge som helst MEN DET FUNKAR INTE!!!!! Blir totalt galen på det!!! Ena gången, har jag inget internet o andra gången dör mobilen!!! Åååh din dumma mobil... En dag älskarjag dig o andra är jag på vippen att mörda dig... Äre bara jag som har det så??

Aja... En toppenonsdag.
Kommer skriva om vad jag ska syssla med i veckan!!;)

/Ida


Brownieees

Blev hemma idag också. Igårkväll kände jag mig lite småhängig igen och min hals brände, skulle väl antagligen blivit så att jag gick hem från skolan iallafall. 
 
Har precis bakat brownies som jag misslyckades totalt med, hade för lite choklad i och inget vaniljsocker. Men den blir nog god ändå, smeten var ju god ;)
Imorgon blir det en lång skoldag för mig då jag måste gå på a-tid till typ klockan 4, och sen kommer jag hem vid halv 5, yaaay...
 
Har även snackat med en tjej som kan göra en ny bloggdesign, hela min bloggmapp från datorn försvann när pappa gjorde en virusrensning, och jag känner verkligen inte för att sitta och göra om hela. Men det kommer bli väldigt snyggt om allt blir som förväntat! :)
 
// Jenny
 

Rösta på mig hos EMMISHOPEN

Rösta på mig HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR , kan vinna presentkort på 1000:- , kan ju köpa maaassa fina saker till X ifall jag vinner ;)
 
// Jennö

Nada rubriiiiik


Tävlar hos Paulina!

 
Bilden är länkad! :)

Dumle hoppning 15/4 2013

Underbar ponny!


Tisdag

Skola nu. Lång dag... O inte nog med det... Inget stall heller. Ska hem efter skolan o göra läxor..:/

Imorron blire träning o efter det äre stall HELA veckan!:)

Men måste gå till bussen nuu!
Pöss

/Ida


Whhhooooa

Ridningen idag gick bättre än bäst, berättar mer imorn. Har även fått reda e SJUKT rolig grej som antagligen kommer "hända" i sommar, men jag berättar mer om det när allt är bestämt. Kan inte säga mer än att jag är SÅ glad! :)

/ jenny


Veeedaaao

Nu är jag tillbaka!!!;D red Dumle, en brun vallack, med ett öga! Lite läskigt men han är underbar i gångarterna! Galoppen VILL man bara sitta i..;) Hoppade iaf idag, små söta hinder, en bana som han hoppade helt galant. Jag bara åkte med.;)

Nu ska jag vara trist... Sova. Sååå... Godnutt alla coolingar!
Har inga bilder.. Pga mobiljävel... You know. Dog precis när jag kom till stallet.:|
Men en ny dag imorron, har sovmorgon oxå!!!! Så skööönt!
Vi hörs!

/Idao


Xentos gröna outfit

Xentos & min gröna outfit är ganska omtyckt, så jag tänkte skriva vart allt är ifrån ifall ni vill är intresserade av en liknande haha! :)
 
Vi börjar uppifrån!
 
Pannband: Horze - 129:- (Det är diamanter med glitter bakom)
Schabrak: Hööks - 269:- (köpte det på rean)
Benskydd: Köpte de på Dahrve, men märket är Horze - 129:-
 
Schabraket har ju en brun passpoal också & nästa gång jag köper nya ridbyxor så ska jag köpa bruna (fett sats jag vet). Har även en grön piké men den ska jag använda i sommar då det är så kallt ute nu.
 
Visst är han SÅ fin i grönt? :)
// Jenny
 
 

Älskliiiing!!!


Joo, han var tvungen...


Tjääna

Tänkte ladda ner lite videos nu, så vänta o se...;)


Mina starka/svaga sidor inom hästvärlden

Starka
 
- Jag är inte sån som börjar slita & dra i hästen för minsta lilla. Om X inte lyssnar ett dugg så tar jag tag i tyglarna, säger åt honom på skarpen och ryggar honom. Det funkar, han visar så mkt mer respekt då. 
 
- Har iprincip alltd hälen nere. Jag förstår mig verkligen inte på dom som rider med hälen rakt upp i luften, hur får dom balans ens? :O
 
- Jag gillar att tävla, men jag är inte en annan människa då. Med det menar jag att jag är inte övertygad om att jag alltid vinner, jag blir inte kaxig/dryg mot andra om dom vinner. Har mött flera som blir som helt andra människor vid tävlingar, bara läskigt. 
 
Svaga
 
- I och med att jag har lång rygg & långa ben så har jag inte alltid världens balans, så vid avsaktningar/övergångar så ''säckar'' jag lätt ihop men rätar oftast ut mig direkt. Dock är det väldigt bra att ha X till det när man tränar, för han behöver någon som är stadig i handen & i kroppen.
 
- Min hoppsits är verkligen inte bra, haha! Ida och jag blir helt fulla i skratt när vi tittar på bilder/videor, eller värst är ju när hon säger det face2face, håller på att ramla ur sadeln när hon visar hur det ser ut ;) Jag har den så kallade dressyrsitsen, händerna kvar på samma ställe som innan, men överkroppen lutar framåt. Måste verkligen öva på den!
 
- Mina händer vrids lätt om till som när man håller i ett cykelstyre. Dock har jag kommit på att det beror på vad för slags tyglar det är. Ifall det är stela ''tygtyglar'' så blir dom felvridna, men om det är fint läder eller mjuka tygtyglar så är dom rätt!
 
// Jenny
 
Haha bjuder på denna, typisk jennysits ;)

Awsooooome

Träningen gick suuuper! Red fram riktigt länge, var helt ensam i ridhuset, riktigt skönt.. Sen kom Sara o körde slut på Ko o mig totalt. Guuud vad varmt det blev...;) ÅÅÅÅH vad jag längtat efter våren o nu är den ÄNTLIGEN här!!:D

Efter ridpasset så hade jag tänkt kolla på Jennö när hon tävlade men... Det blev inte av...:(
Jennö kommer säkert att förklara senare vad som hände...

Men gå uuut allesammans!!! Det är så sjukt fint väder nu!
Stod ute o borstade o pysslade o Ko...:)
Så skönt..
Red barbacka ut i hagen sen o Ko rullade sig. Regält. Typiskt nog hade jag inte satt på honom nåt täcke pga värmen...:/

(Det kommer videos!!! Från träningen)

/Idao


Nya tag...

Känner att jag borde gå vidare... Kommer inte säga vad som kommer hända, men en förändring kommer ske... Snart

/Idaoo


Att rida på hackamore

Nu är jag ju absolut ingen expert, men jag tänkte att jag kan ju fortfarande säga min åsikt om att rida på hackamore. Jag ser ganska många som använder det, och om man kan använda det på rätt sätt på tycker jag det är bara bra för det mesta, men såna som är otroligt hårda i handen och sliter i hästar, borde tänka snäppet längre, för i värsta fall kan hästen bryta nacken. Har hört om det några gånger, att hästen dragit upp huvudet så mycket så det böjs bakåt, låter brutalt - men så är det. Så om man vet hur man ska använda det så tycker jag det är bra, men vet man inte vad det ger för konsekvens/nytta så ska man inte ens fundera på det!

/ Jenny
 

Ingen tävling idag...

Kanske uppdaterar senare, vi får se...
/ j


SöndagsDressyr

Är påväg till träningen nuu!:) Berättarer hur det har gått sen!!


Döööör vad jag längtat!!!!

ÄNTLIGEN!!!!!! Ny hjälm!:D


Träniiing+tävling...;)

Jag-träna, Jennö-tävla!!

Taggad!!! Träning imorron! (Granby) för Sara!:) Kommer att bli suuper!
Sen när jag kommer tillbaka ska jag gå över till Jennö o hennes springare! Hopptävling 60 cm!!!!!!! Kommer stå o skrika på läktaren, nää, Jennö du kan vara lugn... Jag tänker inte vara pinsam...;) Men jag kommer vara med, LOVAR!!

R har fått ändra sin diet lite, då han "faller ur" nu vid fällningen, så han ska nu få typ 10 kg per dag. Så... Lite rund kommer han nog bli... Min *host lilla goa pownie...

Jomen.. Imorron kommer bli toppen!!
Taggaaa

/Idaou


ASSÅ ÅÅÅH FÖRLÅT!!!

Nuu är min mobil räddad!!!
Har inte kunnat blogga pga störd mobil... Men nuu!!! Är jag tillbaka!!!;) Kommer säkert bomba sönder bloggen... Hehe..Typiskt mig. Nä, men JUST SAYIN, I'M BACK!!!


2 bilder på mig och Scilla

Två fina bilder på mig och Scilla som Ida tog igår när jag hoppade henne, dock blev det nog inga bilder över hindret haha! :)
 
// Jenny
 
 

Någonbrarubrik

Åkte ju som sagt in till Uppsala idag, vid 11. Kollade på lager 157 som hade sjuuuukt fina kläder och priser, hittade några fina tröjor men köpte bara en svart med lappar på armarna, superfin! Sen gick vi även runt på Ikea & åt jordens godaste lunch, den utan hästkött alltså haha ;)
Tänkte smita in på H&M och kolla efter en grön tjocktröja till imorgon så jag kunde ha min & x hela, gröna outfit men vi hann inte så jag får köra på en marinblå istället. JH schabrak, JH ridbyxor, Marinblå hoodie (från hööks) och ett blått pannband. Tror det kan bli riktigt fint det också, så får jag väl ta en grön outfit nästa gång ;)
 
Nu ska jag översätta massa inlägg till engelska åt min syster, hon har ju kommit igång med sin blogg & jag har gjort hennes bloggdesign så ni kan gå in och kolla på deeeen - www.elindra.blogg.se :D
 
// Jenny
 
Haha lite halvful bild på mig & x från klubbtävlingen (dressyr) på Veda!

Tävling bokad!

Åh jag är SÅ glad! På söndag ska jag tävla en clear round med Xento, 60 cm valde jag. Velade mellan 50 & 60, men på träning har vi hoppat upp till 70-75cm och det klarar han galant så skulle nog ha känts lite fåningt att hoppa 50. Jag är ju 13 & får alltså inte tävla b-ponny i hoppning lokalt, så jag får nöja mig med klubbtävlingar (utan tävlan) och clear rounder. Men det är ju samma sak bara att man inte blir placerad. Men jag kommer bli medlem i Hagby ridklubb (ridskolans) så jag kan vara med på fler tävlingar, de har det ca 1 gång i månaden och jag ska se hur jag trivs i klubben det här året ut så får vi se om jag avgår sen. Men det kommer bli så himla kul!
Ska se om någon kan filma med mobilen så ni kan få se en videooo, låter det bra? :)
 
Idag när jag kom till stallet så fixade jag & ida fram några hinder som vi sen gjorde till en bana. Helene var där och provade hoppa lite med scilla, och det gick som smort ju! Sen frågade hon om jag ville prova, var lite osäker först men jag provade och det gick faktiskt väldigt bra tycker jag, hoppade endast ett litet kryss men jisses vilken hoppteknik hon har, hon är riktigt rätt om sina bakben haha ;)
 
Efter det fixade jag X som hade rullat sig typ 17839291 gånger & det slutade verkligen aldrig damma... Iallfall, han fick ha sin gröna outfit som vi även ska ha på söndag + de gröna benskydden - drömoutfit! 
Hoppade bana på ca 50-60 cm och han kändes riktigt fin & fräsch, hade bra bjudning mot hinderna osv. 
Hoppade mest för att se hur han kändes mot hinder nu när jag inte har hoppat honom på länge, så han inte tycker det är ''tråkigt'' eller blir seg för det blir ju ingen rolig tävling för någon av oss. Men det kändes super, så på söndag så kör vi! :)
 
Imorgon åker jag, mamma, elin & miliam till uppsala och kollar i en massa butiker, bland annat HÖÖKS! Har sett deras lokal och den verkar vara riktigt bra, gillar tyvärr inte möbleringen i den vid upplands väsby, allt är sååå rörigt så man hittar typ inget. Ska även kolla om jag kan hitta en grön tjocktröja/skjorta som jag kan ha till våran outfit. Känner att det är lite för kallt med en t-shirt just nu haha ;)
Oj vad långt inlägget blev! Så blir det när uppdateringen är sämst under dagen hah ;)
 
// Jenny
 

Off to schoooooool

Ska alldeles strax gå till skolan, har ett tyskaförhör & ett i engelska, men jag har pluggat så det borda la gå bra ;)
 
Jag tar bussen till stallet direkt efter skolan, men jag möter upp Idau så jag slipper gå själv! Tror jag ska rida barbacka idag, kanske på volten då jag inte kan ta med mig väst eller min ''hela'' ridutrustning, får dessutom inte ha ridkläder i skolan -.- & jag får inte rida ut utan väst för aa, då blir mams... väldigt arg...
Men vi får se hur det blir, kanske kommer video & bilder! :)
 
Imorgon vid 8 åker jag, mamma & pappa in till stan för att släppa av paps. Han ska segla ner till typ kanarieöarna eller ngt sånt med sina vänner, fatta hur avundsjuk jag är?! :O 
Iallafall, ska köpa 2 vs body mist av en tjej också, yay!
Men nu måste jag skynda, så vi får höras senare! 
 
// Jenny
 
Glöm inte att följa oss på instagram, uppdaterar dagligen & ifall uppdateringen inte är så bra på bloggen så finns vi ju på ig! @ida0507 @jmattssons
 

Xentos dubbelgångare

Hoppas det var okej (www.syskonryttare.blogg.se) att jag lånade en bild på eran supersöta Rex!
 

Hur lika kan 2 hästar vara på en scale, seriöst? Trodde helt ärligt att det var Xento första gången jag såg Rex ;)
     
Rex ↑                                                                            

Uppmärksamheten bland vissa bloggare

Jag läser, som ni kanske vet, ca 5 bloggar per dag & ibland hittar jag nya som jag läser lite då och då. Men vissa bloggare gör ju seriöst ALLT för att få andras uppmärksamhet, och framförallt för att få andra tycka att en själv/ens blogg är något speciellt. Tillexempel hissar något som den personen inte ens tycker är fint, bara för att sticka ut i mängden. Eller skriver ett åsiktsinlägg om typ... märkeskläder, och sen nästa dag går h*n runt i en hel outfit med just det märket. Jag tänker inte nämna något namn på denna/dessa bloggare för respektens skull, men jag tycker det är så fegt. Eller ännu värre, att kopiera andras inlägg rakt av, samma bilder, samma ord. Usch till den stilen!
 
Jag & Ida kör vårat eget race och bloggar ärligt, så kommer man längst!
 

Uääääk

Sitter på tåget på väg till doktorn, ska vägas, mätas & lite allt möjligt. Inte så kul men imorgon åker jag till x direkt efter skolan! :)

/ jenny


Apr. 11, 2013

01. Fullständigt namn: jenny Anna Charlotta Mattsson
02. Ålder: 13
03. Vart bor du: Täby
04. Bor tillsammans med: mamma, pappa, syster, bror & min systers son
05. Husdjur: två katter & tre kaniner
06. Färg på ditt hus: grön/grå
07. När är du född: 30 december
08. Klass: 7b
09. Vilket år tar du studenten: 2019 tror jag
10. Något jobb: typ sommarjobb, isåfall Gervide
11. När gick du upp i morse: 06:30!
12. När ska du sova: klockan tioooooo
13. Duschat idag: nej!
14. Kramat någon idag: nej
15. Pussat någon idag: min ääääängel
16. Vad har du ätit idag: två mackor
17. Dagens klädsel: svarta jeans och en A&F tshirt som är guuuuul
18. Dagens smink: mascara osv
19. Dagens sötnos: väääät inte
20. Dagens roligaste: dagen har knappt börjar så jh vet inte ;)
21. Har du många vänner: många & många...
22. Hur många har du kysst: noooooll
23. Vem kramade du senast: min ängel
24. Vem saknar du: chivas, Rebecca, Maja & Fridis
25. Hur många har varit otrogna mot dig: har typ aldrig varit tillsammans med någon så noll
27. Har du pojk-/flickvän: nej
28. Vem pratade du med i telefon senast: mamma
29. Vem fick du senast sms ifrån: mamma
30. Och vad stod det: Oh nej går det att ordna?

FAVORIT:

31. Film: vet inte
32. Låt: just give me a reason
33. Mat: sushi
34. Dryck: proviva x)
35. Färg: turkos
36. Tv-serie: PLL
37. Stad: Visby
38. Land: USA
39. Ämne i skolan: slöjd
40. Tv program: vet inte

SENASTE:

41. Personen du tänkte på: mammmmssss
42. Personen du pussade: min ängel
43. Gången du spydde: nu kommer jag spy bara för de, men 3-4 år sen
44. Gången du grät: 2 dagar sen
45. Pizzan du åt: typ 2 månader sen
46. Gången du var i Göteborg:har aldrig varit där :(
47. Gången du var i Stockholm: inne i stan var typ en månad sen
48. Gången du duschade: igår
49. Gången du sov: inatt
50. Personen som såg dig gråta: mamma
51. Svart eller vitt: vitt
52. Hund eller katt: katt
53. Ut och festa eller hemma och mysa: hemma
54. Tvspel eller datorspel: dator
55. Singel eller upptagen: -
56. Pussas eller kramas: -
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead: ?
58. Ragga eller bli uppraggad: uppraggad
59. Big Brother eller Paradise Hotel: inget av dom
60. Har du svart hår eller blondt: blondt
61. Har du blåa ögon eller bruna: blå
62. Choklad eller lakrits: choklad!
63. Göteborg eller Stockholm: Stockholm
64. Högerhänt eller vänsterhänt: höger
65. Coca cola eller fanta: cola
66. Pizza eller kebab: pizza
67. Randigt eller prickigt: Randigt
68. Älska eller älskas: -
69. Leva eller dö: leva?

ANTAL:

70. Personer du älskar: många
71. Personer du hatar: privat
72. Pojk-/flickvänner du haft: -
73. Personer du sovit bredvid, både tjej och kille: ingen aning
74. Glassar du ätit på en dag: assådet är typ 5 såna där miniglassar som är 2 cm små xd
75. Nämn en festival du vill på nästa år: är inte en sån som går på festivaler
76. Gånger du haft minnesluckor: ?
77. Gånger du varit hög: ingen
78. Personer du saknar just nu: Rebecca, Frida & Maja
79. Gånger ditt hjärta brustit: vet inte

VEM:

80. Vill du kyssa nu: ingen
81. Träffade du senast: min klass
82. Sjöng du senast för: mig själv
83. Hade du senast en msn-konversation med: länge sen så minns inte
84. Spelade du tvspel med senast: mig själv
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu: Min ängel!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på: flera ...
87. Förtjänar att dö: ingen!
88. Är söt: min ängeeeeel
89. Vill du sova jämte inatt: min säng är för liten

VAD:

90. Gör dig glad: Xento
91. Gör dig ledsen: svikare
92. Vill du helst göra nu: åka till stallet
93. Önskar du att du slapp göra: gå i skolan
94. Vill du ha nu: en egen häst
95. Önskar du dig i födelsedagspresent: en häst
96. Längtar du till: sommmarlovet
97. Tycker du om dina betyg: kan bli bättre
98. Ångrar du i ditt liv: priiiivat
99. Är det bästa som hänt dig: Xento :)
100. Hur mycket är klockan: 13:01

Åh fattar inte att jag orkar!


Dressage!!!

Ikväll blire dressyrträning! Istället för hopp... Kommer säkert ett inlägg!!!!;)


Of to school...


Tjoo gubbs

Skolan gick fine idag. Men läxor o prov kommer man ju aldrig undan....:/ De vet dom flesta...
Men iaf... Red idaaa, R var mjuk och fiin men lite okoncentrerad, me too.. Men det gick bra. Ska träna imorron, dressyr, kommer att gå fin, fint.;) Har såå många vänner nu som ska sätta igång sina powniesar, blir riktigt peppad av de. Ska själv faktiskt träna några av dom!:D kommer bli awsoooome!!!

Äre bara jag som typ är helt SLUT o trött o eländig med allt ljus nu... Känns som om jag varit i dvala... O vänta.. Jo, 9 VECKOR äre till sommar lovet!!! Räkna matte..;)

Nu har jag en massa tråk framför mig, nä men, you know... Wörk..

Pööss

Idau


Tävlar hos nellieberntsson.se

Jag är med och tävlar om min dröm bikini hos nellieberntsson.se!

 

Dagens outfit

Paps håller på att försöka laga min dator så det går framåt iallafall!

Tröja: ginatricot
Byxor: dr denim kissy
Skor: vita converse :)

/ jenny


Ridningen igåååår

Red igåååår, galen pownie...;)
Gisssa?? Trocadero... Men gick väl OK... Stod på bakbenen, när jag inte travade.

Hinner inte blöögga mer nu!
Ni veeet, sängen anropar...

Pöss

/Idao


Uppdateringen ...

Min dator har gått sönder & mobilen avlider också snart om jag inte har helt fel. Så tills min dator är fixad så kommer uppdateringen inte vara så bra från min sida, men vi får hoppas Ida kan fixa lite inlägg!
Nu ska jag försöka plugga lite så får vi se om jag kan uppdatera mer senare, puss!


Ridskolecupen twist, 4 fel - 2 placering

Blev 4 fel med twist, men det var jag som inte fixade till avståndet för henne. Ska man riva så ska man riva ordentligt ;) klippte videon efter rivningen då dom pausade tiden för att bygga upp hindret, fortsatte sedan banan.

Blev en 2:a placering!


Söndagen!!

Idag hängde jag med min tränare och kompisen på en tävling, en nationell tävling!;) Var JÄTTECOOLT att se alla ponnysar, bara ponnysar! Så fina!
Fick se programmet "jag ska rida"...;) Ser sjukt svårt ut...:/
Jag får väl ta o träna lite bara..;)

Red lite på banan det sista jag gjorde i stallet, R var JÄTTEROLIG att rida o han lyssnade super! En av hans bästa dagar tror jag!;)

Ska gå o lägga mig nu, tittade ni på ponnyakuten? Vad tyckte ni??? Var det kul med flashback av dom förra sesångerna?? Bra idé?
Jag tyckte det var ganska roligt!:) Att se alla ryttare igen.. Vi kommer väl få se mer av dom?;)

/Idao


Apr. 07, 2013

Tävlingen.. Red, gick inte sååå bra men ändå OK, för att vara första gången..
Framridningen:
Red men inte tillräckligt, han blev inte tillräckligt framriden.:/ Borde gjort mer övergångar, bakdelsvändningar, och en MASSA tempoväxlingar!

Ritten:
R var då inte så koncentrerad på mig så han började titta på annat... Inte bra. Så det första han reagerar på är domaren, sedan staketet och det räckte inte med det, han tittade på läktaren... Blev lite stressad när jag skulle lugna ner honom på 1minut, men det gick! Han blev lugn, något för lugn, så hela programmet gick i snigelfart...:/

Men jag har nu tränat, o ALDRIG mer rida så på framridningen! Nu ska jag RIDA!;)

Bilderna:Före o efter...;)

/Ida


FÖRRESTEN!

Tänkte berätta för er vad jag ska syssla med imorron! (Söndag), jag ska åka o kolla på nationella tävlingar med min tränare o en kompis!:) Typ, kolla läget...;) nä, men liksom känna lite på de... Bra att kunna sånt!
Sen bloggar jag lite om tävlingen... Nu låter det säkert som att det gick dåligt, nä, inte.;)

Äre bara jag som får typ "ångest" över att påsklovet snart e slut? Jag vill ha 3veckor till!!!!!!! Kändes som en lång helg bara...:(

Men aja, harbestämt mig för att träna och tävla en MASSA nu. Nu ska jag fan kvala in på nationella tävlingar o spika resultat o plaketter!;) på boxen, så syns det...;)
Jennö o jag ska träna X nu oxå så kommer väl dom oxå ut på tävlingar snart, behövs bara ett par vita ridbyxor och en kavaj så äre fixat!!!:D
Kommer att bli sååå roligt nu!
Så nu är det bara för er att hänga med i våra hektiska liv, så kommer detta att bli lika roligt för oss o för dig som läser detta!

/Idaoo


Ursäkta för uppdateringen...

Har varit sjukt stressad ett tag nu, träningar, tävlingar och clinics... Etc... Kommer skriva om tävlingen (debuten) imorron!;)
R har får krullig man, stackarn... Ser lite fjompig ut nu, inte så matcho som han brukar...;)

/Ida


Ut & springa

Ska dra ut och springa nu, har en runda som är 5km men vi får se hur mycket jag orkar haha ;)
Sen ska jag äta middag & SEN ska jag blogga om dagens ridning, Emma blev sjuk så jag red x idag iallafall. Men vi får höras senare! :)
 
// Jenny
 

Ögongodis #1

Är helt kär i dessa sporrar, dock är dom 20 mm och på ponny får man ju endast ha 15 mm om jag minns rätt. Jag fick prova Idas sporrar på X igår och han lyssnade otroligt bra på dom och jag kom åt honom på ett helt annat sätt än jag har gjort innan. En stor hiss gårr iallafall till dessa! :)
 
Finns på Hööks för 99:- 
 

X gick som en klocka!

Åh vad bra det gick idag! Xento var HUR duktig som helst och typ trippade fram haha!
Redan när jag tog in honom från hagen så betedde han sig som en unghäst, skulle hålla på och snurra & takta 24/7. Fattade direkt att han skulle vara pigg och att han hade en väldigt bra dag, och det stämde! 
 
Han var verkligen helt underbar att rida, extra mjuk i högervarvet som brukar vara det svåra varvet - men idag så släppte det. Dock var han stelare i vänster vilket jag inte alls kan förstå varför, men han hade väl en högerdag antar jag? Haha skämt åsido ;)
 
Ida hade som en träning för mig, jobbade mycket på volter och att få ut bakdelen i volterna så han inte ''vilar'' sig med kroppen men arbetar med halsen. Red sen igenom LC:1 då det är nästa program jag vill rida när jag tävlar. Känner att LB:1 sitter, men det är på tok för höga krav för mig & x just nu. Vi måste träna massor mer för att kunna klara av en så pass hög nivå, även fast vi tävlade LB som våran första tävling (klubbtävling). Tror även att det är högre krav på lokal än klubbnivå, men vi lär väl märka. Dessutom så ska grannstallet, alltså ridskolan, ha clear rounder som jag ska kolla upp vad det kostar osv. Det är ju bara över gatan så då kan jag fixa allt innan utan att känna stress över att komma i tid osv. 
 
Nu ska jag kolla på några avsnitt av PLL & äta chips i min ensamhet. Ida ska ju upp SÅ tidigt imorgon D:
 
// Jenny
 
Hahahha åh vad gammal, #lekermodellixom

X trav & galopp

Sen tappade jag stigbygeln (;


Min bästa vän är bäst

Video kommer! :)


Ålder på ponny

En regel inom hästvärlden som jag inte kan hålla med om ett dugg är åldern på ponnys. Jag är 13 år och har en medryttarhäst som är b-ponny. Jag har långa ben, men inte för långa. Så, i dressyren får man tävla tills man är 14 och hoppningen 13. Om man är på en tävling och någon säger till överklagaren (?) att det ekipaget är opropitioneligt, fine. Men varför så låga åldersgränser? Det är klart, man kan ha lika kul utan att tävla, men jag vill iallafall träna till något. Dock kan jag ju vara med i klubbtävlingar, men det känns inte riktigt som samma sak. 
 
Alltså så länge ekipaget är propitioneligt så tycker jag man borde få tävla a-b ponny även om man är över 13/14. 
Vad är eran åsikt om det här?
 
/ J
 

<3

Dom flesta av er har kanske sett den här videon, men jag har sett den minst 10 gånger och jag blir lika faschinerad varje gång. Så sjukt fint ekipage! 
/ Jenny

Nattiiii

Ännu en gång går mina ögon i kors! Ska ta av sminket & smörja in ansiktet med krämer så ska jag gå och lägga mig sen. Klockan är inte ens halv 11?! :o

Imorgon ska jag sova ut så länge jag kan, vilket blir till max 10 om jag inte går och lägger mig klockan 3 som jag och Ida gjorde. Inte smart, men kul var det! 
 
Godnatt önskar er tjööötta jennö
 
 
 
 
Underbara Napoleon på gervide!

Han kan ju!;)


Nää vad långsamt det går...:/


Hoppträning

Gick.... Bra. Ok på nåt sett... Kände oss lite stela (R o jag)... Men över alla hinder tog vi oss... Var jättesöta hinder idag, små.:) Skönt faktiskt...;) lite chill att bara glida runt på banan i långsamt tempo liksom...
Jennö följde med, kul, men nästa gång får hon faktiskt vara med! Så att vi kan rida tillsammans!

Imorron bli det trimning... På både R o X. Ska träna X lite nu så att vi kan sätta igång honom snart med RIKTIG träning.:) Rozzo ska trimmas inför tävlingen imorron, och jag ska oxå putsa, borsta o knoppa, så det blir nog en heldag imorron... Känner mig lagom taggad. Vet ej om det är positivt eller negativt...:/ "Lite" nervös ska jag nog erkänna att jag e...;)

Nu ska jag banka in ett nytt program, har nämligen inte tränat nåt än på dee (LA p1)...

Kommer videos från träningen!!!

/Ida


Dont know...

Kom hem från stallet & Idas hoppträning för ett tag sen, så nu har jag precis ätit middag och har tid för bloggning. 
 
Det är något konstigt med mig just nu, jag vet inte om jag är glad eller ledsen, besviken eller arg... Jag tror väl bara att jag tänker för mycket på saker och ting. Och det ställer till vissa saker rejält ibland... :/
Aja, nu släpper vi det dåliga och kommer med något positivt istället!
 
Snön har smält iprincip helt i paddocken så jag hade tänkt att rida där imorgon, har inte kunnat arbeta xento nånting alls förutom i skogen den här vintern. Har endast kunnat rida på banan ett fåtal gånger men då i typ skritt och trav. Nackdelen med att inte ha ridhus, men vilka kämpar vi är haha ;)
 
Åh juste, när xento kom in till kvällsfodringen idag så var hela han GRÅ, seriöst. Har aldrig sett en så skitig häst, det var helt galet! Blev så chockad och det dammade i hela stallet när jag hade borstat av halva x. Tur att han ska stå i sjukruta imorgon, det har kommit en ny häst så den ska lära känna vallackerna mer. Kommer även en till nu i helgen, en ponny. Kul!
 
Åh jag är så sugen på att flytta till en gård på gotland, trivs verkligen bäst där och känner mig aldrig stressad. Tur att jag ska till gervide i sommar och får träffa min antoneeeen varje dag! Ska se till att ha en riktigt rolig sommar nu.
 
 
 
// Jenny
 

Frågestund del 2 + bloopers #hästsport


Hoppträning!


så sant!


Frågestund del 1


Trött...:)

Var på Skånsta, med my friendoo, var sååå kul!! Så mysigt stall o sååå söta pownier!!!;) Jag fick faktiskt sitta upp på en i ridhuset, stolt..;) Han hette Don, och är hennes medryttarponny!:) Red lite och sen gick vi ut med ponnysarna... Ponnysarna-jag och Don, och Carro (kompisen) och Freddie, hennes hyrponny!:) Har några myyysiga bilder från promenaden... Don är en liten b-ponny med lite attityd, men urgullig!!!!<3

/Idaa


Jag har hittat dom!

Var tvungen, nu är min och xentos outfit hel! :)

/ jenny


Veckan...

Tänkte vara smart och planera veckan lite...
jo, idag blir det ett stallbesök i min kompis stall! Kommer vara sååå kul, längtar!:) Och Rozzo på kvällen, trimma lite bara...
Imorron, torsdag, är det hoppträning och innan det chilla hemma...!;)
Fredag, är det förberedning för tävlingen på lördag! TAGGA!!! Nä, men det vanliga rida lite, knoppa, packa, ni vet...;)
Lördagen! Tävling!
Söndag, låta Rozzo vila med en uteritt bara...:)
 
Måndag, NÄÄÄÄÄÄÄJ!!!!!!!! SKOLA!!!! Men lite kul ska jag ha.... Ridskolan på kvällen!;)
 
/Idao

Nya kameran!!

Bildbomb, (bara bilder tagna av kameran..)
 
/Ida

Imorron!

Imorron ska jag hälsa på hos min kompis stall! Rooligt, kommer få se hennes nya raketpolle, bara sett bilder, hittills såååå fin!
Kommer att bli superkul! Vi kommer nog bara att snacka skit i typ 5 timmar, men ååååh vad kul det ska bli! Rozzo får vänta till på kvällen...:)

Red en stund idag o han kändes lite stel, så jag satte upp igen 1 timme efter, och fick hjälp av mami o då gick det bra! Lydig polle!;)

(På lördag så ska jag debutera LA P1!!!! Jag är redan nervös... Tävlade LC:1 i fredags... Men jodå! Det ska nog gå!!!
Ska träna nåt innan dess!;))

/Ida


Haul del 2


Stallet nuuu

:d


Ååååh

Jag vill haaa!!!:(
Det gula schabraket kommer från horze, koftan ifrån pikeur och ridstövlarna som man aldrig tröttnar på-hööks...


In till Visby!

Shopping står på listan! ;)

/ J


Underbar dag!

Åh vilken underbar dag jag har haft!
Började med att jag bara slöade och åt jordens största frukost (yoghurt & mackor). Sen gick jag och mamma ut på en urmysig promenad på nästan 6 km, ett ställe vid lummelundagrottorna där det är en massa broar osv. Superfint var det!
Sen lämnade vi paps på flygplatsen så åkte han hem till Stockholm, jag och mamma handlade och åt sen sushi. Sen dess har vi kollat på tv & ätit en hel b&j på ganska kort tid. Just nu sitter vi i soffan & tittar på sherlock Holmes helt uppsvällda, men det var de värt!

Imorgon vid 10 åker vi in till Visby för att shoppa, och efter det så åker vi antagligen till Gervide så jag får träffa min soulmaaaate Anton! Är så lycklig!
Fortsätt fråga frågor på frågestunden, men jag har fått några frågor som är riktade till IDA, så ni får tjööta på henne om en frågestund ;)

Hörs imorn!
/ jenny


Måndag

Tjaa, alla gubbs

Tränade idag på FEI programmet, kändes... Lite stelt...? Svårt att beskriva, ska rida löst, lösgörande med lydnad lite, så ska vi nog se om vi kör iväg på några tävlingar. Imorron rider jag på banan, med plutt.:)
Jennö får nog ta att komma hem snart, för sällskap har jag inte och känner mig helt lämnad här med katten.:/
Katten, (stallkissen) Tofflan, är Plutts o min kömpis. Men gissa vad som hänt! Han har skadat noosen!!! Han har ett stort öppet sår!!:( stackarn, låg helt slö i skuggan o såg bedrövad ut... Men han klarar sig! Han är tuff!

Var och skaffade en kamera här om dagen oxå, en RIKTIG kamera..;) Så kommer väl bara en massa hightech bilder tills vidare...;)
Bosse, min kanin fick vara först ut att bli fotad, och sedan R. Riktiga modeller båda 2! ;)
Får inte avslöja veckans händelse, en rolig händelse... Liten, men ändå riktigt kul...;) Spännande?? Får inte säga mer nu...;)
Tog lite "kul" bilder i hagen idag oxå, *host, ni kommer väl dö av skratt... Pollarna har humor, en riktig sådan oxå...

/Ida


Frågestund

Kör på en frågestund ''igen''. Det var ett tag sen och jag har fått frågor & kommentarer både på instagram, kik, bloggen & videofyme. Så fråga på, svarar i ett videoinlägg om det kommer tillräckligt mycket frågor! :)
 
// Jenny

Kul saker kommer hända på bloggen...

...En förändring kommer ske snart, håll koll! 
 
Får bara hoppas på att allt går som ''planerat''. Kan säga att det inte är något stort, men det är kul! :)
 

Haul


Börjedals gård 2011 - Del 1

Först vill jag bara säga att detta var 2 år sen, och jag har utvecklats enormt sen dess. Så om det inte ser bra ut - kommentera inte det tack. Positiv kritik tar jag gärna emot, men på gamla bilder så ser jag själv vad jag har gjort för fel, så var snälla nu! :)
 

Storlekar på schabrak, träns, benskydd etc.

När jag är ute och '' shoppar '' till Xento så behöver jag ju (såklart) tänka på vilken storlek jag ska välja. I schabrak så har han storlek ponny i de flesta, men de från Hööks ( 3st ) behöver han ha Cob. Han har ett schabrak som är i full, och konstigt nog så funkar det perfekt! Är dock osäker på om det är hoppmodellen då det är ganska kort, haha ;)
 
Hur tänker/gör ni när ni ska köpa schabrak, köper ni alltid den storlek eran ponny har eller klurar ni på det & provar massa innan ni köper?