Ojdå

Hej, eller något? Var så länge sen jag skrev här, men jag har varit sjuk och inte sådär jättepositiv de senaste dagarna. Har funderat en massor, blivit besviken på mig själv, hoppats för mycket på saker, och det är så typiskt mig när det blir såhär. Men hur som så hoppas jag på att inte behöva känna såhär något mer på ett tag, för just NU känns det som att en plan jag har kommer gå igenom. Håller tummarna!
 
Var med Ida till stallet idag, Elin fotade Rozzo & Ida i deras rosa outfit.. Såå grymma är dom och så sjukt snygga också ;) Lämnade dock min dator och mobilladdare hos Ida så jag ska hämta dom imorgon istället, efter att jag har varit på Täby ryttarcenter och kollat på en hopptävling. Ska bli superkul att bara kolla, bli lite suktad haha...
 
Ska snart dra mig ner mot en granngrill som vi har här på gatan, taggad? Nä, inte så mycket. Ögonen rinner av min förkylning och jag har jordens huvudvärk, som tur är så kommer jag bara äta middag där och sen går jag och Elin till ica för att köpa godis + redigera bilderna på Ida och Rozzo. Bra lördagskväll helt enkelt. Vi hörs senare eller imorgon, ska i alla fall skärpa mig med uppdateringen nu. Ska snacka lite mer med Ida om en grej angående bloggen bara!
//Jenny
 
 

Tjabros

Kort, segt, lamt inlägg nu, vet, men tänkte "informera" er kind of..
Är lite upptagen av annat nu haha, inför partyyyy imorron!! Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas att Jenny blir frisk så hon kan komma!!! Blir så kul när Jenny är med hahahahhaha

Men nu ska jag göra en efterrätt. Kul..... Vet inte det va... nejmen hörs

/Idaa


morron

Kortis nue, för jag är seg.
Torsdag idag va? Joo så var dä. Inget stall, så Julia som är goast i världen idag hjälper till att mocka! Istället för stallet åker vi på några ärendenn...;) bland annat lite hästsaker.. men ska fixa inför skola nuu
 
kikar in senare!!
 
 
/Idaa

HSBXUSMZUNSNZIDJXLDB

GAAAAH VAD DET GICK BRAAA!!!! Galet roligt!!! Typ såååååå lycklig!!! In love med min kåmpis så det är sjukt..<3

Övade inför FEI-programmen som jag rider snart! Körde inte programmet men delarna tig vi igenom. Lugn, låg o rund i början o igenom heeela ridpasset! Hur duktig är han inte?! Så glad att träningen ger resultat.. Nu tänker jag satsa. Skola kör vi hårt med o all träning. Satsar järnet. Får se hur debuten går. Vi skiter totalt i resultatet, bara jag är nöjd med ritten o känner mig stolt över vad vi åstadkommit så är det guld. Är väldigt beredd på hösten nu faktiskt, let it come så KÖR VIII

Taggad till 100

/Ida


Träning nue

O inte fort gåre... Aja, skriver hur det gått seeeen

/Ida


STOR HISS

Jaa, vi börjar välhär.:)
Tänkte hissa en del saker jag tycker är bra! Har en lååång lista men vi kör väl på 6 stycken tycker ja!;)
 
  • Damasker/strykapporna
Riktigt smarta o smidiga. Man bara drar på dom med kardborrband, hur enkelt o snabbt som helst! Big like på dom asså. Snygga o allt oxå...;))
  • Reflexridtäcken

Asså reflexer överhuvudtaget är ju guld värt! Se till att synas, då kan man rida ut sena kvällar eller när det blir mörkt ute, utan att riskera livet. Reflexer är tricket.
Men något jag tycker fungerar speciellt bra är reflexridtäckena. Stora, värmer, syns mycket bra m.m. Otroligt smart.
  • Gummiboots

O då menar jag i transporten. Jätteviktigt att ha rätt skydd. Har hästan vassa broddar på sig, då är det inte kul om dom trampar sig själva. Och det hjälper gummibootsen till med att skydda! Rekomenderar!
 
 
Finns att köpa lite överallt! Dom ovan kommer från myone.
 
  • Silikonband

Såå mycket bättre än dom gamla gummisnoddarna! Silikonbanden går ju nästan inte att ta sönder haha, jättestor hiss till dom, då man ofta tar dom förgivet! Billiga att köpa o dom flesta hästaffärer har dom! Love themmm
 
  • CharlesOwen/JW-hjälmarna

Vad skulle jag göra utan dom... haha Älskar verkligen passformen o allt sitter så perfekt! O dom finns i många färger o varianter så att man kan välja!! Riktigt sköna o sjukt snygga! Enligt mig hehe;)
 
  • Childeric läderputs

Hmm.... Ja, nu delar jag min hemlis med er. Eller haha, hemlis kanske det inte är, men "knep" kan man ju kalla det! Nämligen Childeric läderputs. Bästa lädertfixen nånsin. Speciellt den jag har.. (på bilden), ha en torr svamp o den fungerar som läderbalsam eller en fuktig o den löddrar o hjälper till som tvål. Genialisk. Bästa EVER.
Finns på Stockholm ridsport o kostar runt 170 kr, för mycket tvål.
Hoppas att ni uppskattade hissarna!
ha dä braa!
 
/Ida

Vår utveckling

En saga. En dröm faktiskt. Älskar att sitta o titta på gamla bilder o jämföra dom med nya.. Jag lägger märke till hur mycket vi utvecklats tillsammans. Rozzo o jag. Team. Så ska det va... And we´re still going!!! 
 
Bilden här är tagen förra vintern. Inte så vacker at all. Knotig rumpa på honom, något urfallen, jag sitter o lutar mig framåt haha, noll koll på hur han går med huvudet... etc det finns många fel man kan hitta, sånt där man skulle lätt kunna rätta till. Men jämför liksom med en n bild på oss!
 
Denna bild är från våren 2013. Jenny som tog! Även där ser man en del fel. Något omusklad hals, stolsits för min del, loooovar att det kommer se såå mycket bättre ut med den nya dressyrsadeln!!;) Men det ser iaf bättre ut än förra bilden!
 
 
Hehe, Rappestads ridklubb, där jag slog personbästa i LB.;) 74% o en vinst med 7%. Minns känslan, solt som bara den! Bilden är tagen från framridningen))
 
 
ÅÅÅh min prins är så vackerrr!!! Kolla på halmuskelaturen, hela han, SÅÅÅ MAFFIG! Det tog tid att få honom i denna träningsform. Hard work. Faktiskt. Riktigt slitit har det varit ibland o man har fått bita ihop rejält. Men är det värt 100%.  SÅ nöjd o stolt över allt. Han är min ponny, min älskade ponny som lärt mig det mesta jag kan vid det här laget. Min pärla, mitt allt.. Rozzo är min dröm...<3
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar dig.<3
 
/Ida

Give meeeee

är kär
Är ofta det, men detta var annorlunda. Såååå perfekt liksom.. Skulle passa så bra på R... Riktigt fint med passpoalen, märket o det marinblå/röda temat, jaa allt är fint på det. Klockren favorit av schabrak detta år. Såå jäkla fint, ursäkta!
 
Finns på hööks för 699 kr (HV polo) alround/hopp.
 
Som sagt. Kär
 /Ida

Nattiii

Ny dag, nya tag
Ska upp 6 imorron..... Usch
Men ha dä gött, o vänta er lite mer uppdatering imorron..;)

Tuff jag är
/Idaa


Rozzo 27/8

Ursäkta min sits.. Hoppsadel hihi
/Ida


Hej, jag har en snygg häst

såååååå käär!!! Min biffiga älskling!!!
Testar videofyme snart så får vi se om videon går att ladda upp!!
Bilder iaf..;))
Outfit:

-Blå/gult schabrak från hööks
-mörkblå lindor från hööks
-lindhållare med sverigeflagga på från three horses
-blått spö, pricken över i:et ;)
-ridbyxor, hehe jeans, jag leker cowgirl, nejmen alla ridbyxor va i tvätten ops hahahahah

Sjukt roligt ridpass o R fick myyyycket godis o kel efter, sååå duktig min prins...<3

/Ida


fOrtareeeeee

Bilen segar nåt otroligt mot stallet..

Dagens stalltrip:
Mys

HAHHAHAHHAHA, jag är såååååå trååkiiig
I need a update
Kollar om mamma kan fota o filma lite, o om videofyme VILL FUNGERA NÅN GÅNG?!?!! Jag får ryck på den där appen........

Som sagt blir det bilder åtminstone

/Ida


Sjukt dåligt

Jag snackar om uppdateringen. Jag har varit SÄMST på att skriva, vet. Vill så gärna skriva att jag ska bli bättre, men vet ändå att det är mycket nu... Skola, stall, läxor, kompisar etc.. Tror faktiskt ni fattar.. Lite jobbigt att inse själv hur svårt det är att få ihop allt dedär... Allt det jag vill göra o hinna me..

Jag ska verkligen försöka skriva mer o oftare. VILL satsa på bloggen!! Det är ju vara såååååå svårt att hinnaaaa!!!!
Jag försöker verkligen.

/Ida


Stallet nu like always


Skola imorron

Men mys ikväll. Lev i nuet liksom..
Passar på att mysa till det extra nu när jag är heeelt frusen, kall.. Tända ljus, varm dusch, te o mackor o skit nivet

Mys på er allihopa

Hare mys..... O mys

//Ida


Så besviken...

Både på mig själv och situationen. Kvällen har varit negativ för mig och jag känner mig inte glad alls...

I det här läget kan jag säga att ni som har egen häst - var glada för det. Jag önskar jag också hade en just nu. Vi hörs när jag känner mig bättre, förhoppningsvis inom ett par dagar, men vet inte...
//Jenny


Gissa

Vad vi gör HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA GAAAALET


Hon bah vet att hon har scills


Snabb update

Har typ inget att skriva. Bombar senare med updates från Jennys hus!;)

/Idaa


Utsikten från herrn

Ut o skritta nu, så blir det träning på banan imorronn! Myys
Onsdag nästa vecka är det Nina-träning o sen bär det av till lite tävlingar!:) Har anmält mig till några, där vissa är nationella..;)) får se hur det går. Kul!
Skriver mer snart

/Ida


Min ponny gäspar 24/7

Antar att det är för att jag är så tråkig.

/Ida den trista


Lördag..;) OCH SÖNDAAA

Då ska jag sova över hos Jennööö..;))) Gissa vad inlägg det blir! +videos sääkert.. Skojdagar
Har äääntligen sparat lite pengar o ska nu köpa mina uggs.:DD Sååååå glaaad, hur chill blir inte dä? Kommer hasa runt i dom 24/7.

Ska duscha o fixa nu så nattiii readers

Hej hejjj
/Ida


Jag har såååå gått o blitt dötrist

Vad gör jag efter skolan? Jo, går ut o går. Ger min kanin mat. Tittar på tv. Äter paj. Story of my life.
Så depp det bara går. Red iaf i ridhuset idag o jobbade vidare själv på den låga lösa formen. Hans träningsform))) Gick bra. Red på ridbanan först men så kom hans värsta fiende hästovagn o han blev totaaallllspänd o står o studsar på stället.:| Så jag gick in o började om igen.. Tog säkert en o en halvtimme säkert. Stark häst, stor häst, envis häst.
Men det gick bra tillslut o jag hittade tillbaka till gamla vanliga..:))

Jag vet. Inlägget är lamt. Men deal with it, jag bättrar mig, pråmiz

/Ida


Sånna här "efterskolaneftermiddagar"

Oftast bland det tråkigaste som finns. Det är väl inte bara jag? Går hem, kollar till kaninen, gör läxor (om man har), sätter sig framför teven, oså stannar man där.
Uuuuusch, måste göra nåt nu... Ut o springa kanskeee.. Behövs eller så sätter vi ribban lågt o går istället.. Hahhahah

Seee youu gubbs
/Ida


Tråk

Hann inte skriva nåt om träningen, gick iaf suuuper.
Men jag borde verkligen sova nu, så får nog ta det imorron gubbs, ok?


Ha dä gött
Natti
Hejjhejj
/Ida


Träning

Saknat det, men nu är vi påväg! (Till stallet))) Rolig, härlig dag! Hoppas den fortsätter såå

Trååååk att sitta i bilen o känna att man aldrig kommer fram...

/Ida


Details

På väg till skolan nu, går dock bara halvdag så jag slutar 10:05. Ska följa med Elin till öppna förskolan med miliam direkt efter, mysig dag!
Sen blir det att göra läxor ifall lärarna är så pass hårda att ge oss det idag... ;)

// Jenny


Nope.

Inget roligt ridpasset idag. Gick inte så bra... Men no hard feelings, right? Däremot var det jättekul att se prins Råzzoo!!<3 Så mysig min älskling...<3

Avslutar kvällen med att packa inför imorron. Kul..:| nä men borde verkligen göra det nu.....
Hahahhahahhaha, bilden är sjuuuuk, varför så sneeee??? Hahah

Seeees, update påväg
/Ida


Stallet nu

Till prinsenn

/Idul


Svar på lite frågorr

Haha, kul med lite annorlunda frågor!:)

Fråga 1
Bästa tävlingen iår?

Svar: Den första jag kommer o tänka på är Rappestad! När jag fick 74% i en LB o debuterade LA:p1 på 57 haha.. Men var så nöjd ändå! Jättefin anläggning o alla var suuupertrevliga o glada! Big like på läget oxå! Böljande ängar, o vi hade riktigt tur med vädret oxå, drömtävling.:)

Fråga 2
Om du fick 1000 kr vad skulle jag lägga pengarna på då?

Svar: Hmm... Nu är jag tråkig, men skulle kanske spara vidare till en kamera..;) Eller handla mitt drömschabrak... HV polo rött o marinblått, GAAAAAH vad jag älskar deee!!!

Fråga 3
Hur skulle ditt drömstall vara?

Svar: En blandning av varenda ställe jag stått på med R. Hälften modernt med ljust ridhus med läktare o "cafeteria", stora platta gräshagar, mycket träningsmöjligheter, samtidigt mysigt stall, trevligt folk, bra stämning.:) Lätt mitt drömstall! Står på ett riiiiktigt fint nu, så det är väl ett tag tills jag flyttar rumpan till en annan läktare...;) If you know what I mean..?;))

Hoppas det var bra svar!
See joooo

/Ida


Ute o gåår

Spontant haha

Dutti Ida


Tävlar hos Ponnytider

BILDEN ÄR LÄNKAD!
 
www.emmi.se

FRÅGESTUND

Kör på en frågestund med Jenny nu, det var ju ett tag sen och det känns som det är lagom tid att göra det nu. Allt fler frågor trillar in. Fråga så mycket du vill, om Xento, mig, framtiden - allt!
 
Alla som frågar en fråga får en länk - GOO! :D
 
 

Rolig dag!

Jättenöjd med mitt skolval.:) Verkligen jätteglad över att jag tog staget.:)
Blir lite firande o planering nu, men imorron ska vi iväg o bada med klassen, blir toppen!
Hann inte skriva nåt imorse, sorry.. Ni vet hur det är innan man ska gå iväg liksom.. Kaozz

Hoppas att ni oxå haft det bra!
Puss puss, hej hej

/Idaa


Usch...

Gårdagens lektion stryker vi ett sträck över. Lucy var stel, tog tag i bettet och bara sprang, lyssnade inte på skänkeln alls och när jag försökte ställe henne inåt så bara föll hon utåt. På det red jag som en kratta och satt framåtlutad iprincip hela lektionen. Usch, tråkigt när det blir såna lektioner men det får jag ta.

Just nu är jag i skolan och har rast, slutar vid 11 och ska hem för att äts lunch. Efter det cyklar jag ner till skolan igen och har utvecklingssamtal. Känner mig inte helt 100 idag, mår typ halv illa och känner mig varm. Får se hur uppdateringen blir, lite annat som inte gör mig superglad heller. Slänger iallafall in ett inlägg lite senare, så hörs vi då!
//Jenny


Ångest

Min sista lediga dag:(((
Ny skola o jag är inte förberedd känner jag.. Sämsta känslan... Lite depp idag..
 
Rozzo är ledig idag, så vi har köpt mockning. Imorron ska jag nog trava honom på banan i låg form, o mjuka upp honom ordentligt. Till hösten nu ska satsa på den låga avslappnade formen så att han bygger muskler o kan bära sig lättare sen. En bra plan enligt mig.:) Bekymrar mig inte ett dugg om att det blir kallt snart, då får man ju bara ta på en fleece o en jacka över o ett ländtäcke på pollen.:) Ska faktiskt bli mysigt med lite kallare väder.
 
Sitter just nu o surfar runt på olika sidor.. hippson.se, charlies.nu, psofsweden.se, bloggar etc, håller på att göra höstens o vinterns "behövs-lista". Blir en lång en detta år haha
 
Tråkdag
.___.
/Idaa

Vad tycker ni?

 
Vad vill ni läsa om här på ponnyryttarna.se? Vad vill ni se eller se mer av?:)
Bomba med kommentarer!!
 
/ponnyryttarna

Bloggar VI läser

Roligt att ni är så intesserade!
 
Börjar med dom Jenny läser dagligen;):
Jenny är sjukt duktig på att läsa bloggar jämfört med mig liksom haha, men dagligen blir det totalt 5:
 
  • www.nellieberntsson.se
  • www.topponnys.blogg.se
  • www.ztreliin.se
  • www.dressyrponny.se
  • www.idawoxlin.horseworld.se
Jag, som inte är så duktig på det har 4 jag ofta går in på:
 
  • www.agneshansson.blogg.se
  • www.dressyrponny.se
  • www.dressyrmupparna.se
  • www.viktoriagadd.blogg.se
Annars tycker jag att det är rätt kul att läsa.:) Älskar att läsa om träningar o tävlingar. Tycker oxå att det är roligare att läsa en blogg som är "verklighetsbaserad", med kullar o dalar i framgången. Inte alltid en dans på rosor.:) 
 
 
/Ida 
 

Sista lediga dagen imorron.

Rubriken säger allt
Känns halvt depp o halvt spännande.. MEN EN SAK JAG LÄNTAR TILL! Är alla träningar o tävlingar som sätta igång nu! Ska träna tills R o jag har 465pack. Räcker inte med sixpack.__. No way

Måste erkänna att jag har inskaffat ett ländtäcke oxå, fast vääääldigt länge sen.. (Fleece, ursött) har tyckt att det kaaanske är lite varmt att ta på det när det är 27 grader hehehe
Men snart får jag använda det! Köpte det på en loppis för 50 kr oanvänt, fastän det kostar runt 600 som nytt, slog till direkt, vem skulle inte??+_+

Såå, ja.. Vad ska man säga om mina känslor för den nya starten.. Både ja o nej. Får se vart det leder, blir säkert bra:)

Ska lägga mig nuu, nattiii

/Idaa


Asså...nej

...får bli dagens rubrik. Varför ska det vara så svårt att komma på ett namn till inlägget lixom? ;)

Hur som så ligger jag i min säng och bara tänker just nu. Egentligen är det lite för mycket som snurrar runt i mitt huvud - hästar, skola, vänner... Asså verkligen allt som jag tänker på samtidigt. Men det blir säkert bra sen, får typ huvudvärk när det blir fart i mitt huvud.
Jaja, imorgon ska jag till veda men innan det ska jag & mamma iväg och kolla på en grej som jag kommer hålla hemligt för er under en "längre" tid. Den enda som vet är Ida & mamma, och dom kommer ändå inte skvallra om det här på bloggen ;) Om det här går vägen nu så kommer det kännas både kul men samtidigt lite jobbigt, men ska inte säga för mycket nu - ni får helt enkelt vänta! :)

På tisdag börjar skolan också, går halvdag då och även på onsdag. Sen börjar vanliga skoldagarna och jag måste säga att jag faktiskt inte är ett dugg taggad. Tur jag har hästarna som kan "peppa" en, ellerhur?


Temackamys

Alla vet ju bad det är liksom pfft.. Nej, men mys med te framför teven o en macka=mys.
Efter tävling är det drömmen haha
Pratar med Jenny lite om framtiden oså, o den verkar ljus tycker jag..:)

Är lite i mitt eget paradis just nu..;)
Återgår till tevetittandet nu haha

/Ida


Nuså

Så ni vet!;)
Nu kan ni kommentera på mobilinlägg!
Det var appen som hakat upp sig, men det löste sig när jag fipplat lite;)

/Ida


Räddare

I nöden.

Där står du, mitt ute på nån åker vid en ridbana. O det ösregnar. O du ska stå kvar där i 3 timmar.
Eller
Du försöker rida fram o koncentrera dig på ridningen o hästen, men känner hur kall o blöt du är, inpå skinnet.
Eller
Du ska motionera din häst i skogen, ute o regnet öser ner från himlen o piskar mot marken.

I alla sådana situationer har jag alltid lösningen.:)
Ett enkelt regnställ kan göra en uteritt från en blöt mardröm, till en mysig vanlig uteritt. Stövlar är guld oxå. Plaska ut i hagen som att det vore torrt gräs.
Jag har alltid ett regnställ i stallet, för säkerhetsskull. Alltid bra

Dom finns att hitta lite överallt, själv har jag hööks just nu. Favoriten;) Älskar den, man kanske inte ser så sjukt het ut, men jag gör ju aldrig det så doesn't matter at all. Haha
Huvudsaken är ju att det känns bra.:)

/Ida


Foton

By meeee
Stolt hahhaha, nejmen Amanda (på bilderna) redigerade o gjorde klart dom, vart ju uuuuurfina!!!! Galet
Togs i somras där R stod på bete med Fay, (ponnyn)..<3

/Ida


Aa. Nöjd var det ja

A, jag är nöjd.:)
I LA:1 red jag ihop 68,03% o i LA:p1 61, o precis utanför placering, liiite surt..;) Men i LA:1 blev det en tredje placering med 4 placerade sammanlagt.:)
Så, jaa, över 50 var det o det är alltid kul.;))
Nöjd.
I mina ritter är det oftast "energin" som ställer till de.. Tappar den PRECIS efter halten haha, men tappar mindre o mindre nu, så det går framåt!:)

Glad, är känslan;)

/Ida


Jag får väl spara i 24628 år till....

Jag typ dreglar. Men hur ska jag nånsin ha råd? Kan fetglömma ridstövlarna OCH kameran men jag kan ju inte välja heller.. We got a problem here.__.

Hissar bruna ridstövlar nåt sjukt, löööv itt o mina gamla är trasiga..:||| Jodphurs är ju trogna, dom kan man alltid lita på.. Men då måste jag ha chans på tävlingar, vilket jag inte överväger.

Har alltid viljat ha en kamera som kan fånga rörelser bättre, guuu som jag skulle vilja ha en snabbfotande kamera.

Ridbyxor... AKUUUT
Jag har snart bara ett par hahhahah, växer ur alla.. Ojdå.. Några jag vill testa är Animo! Såååå smart med gummi i rumpan!! Haha, det är exakt vad jag behöver till den nya, extremt hala sadeln oxå! Annars vill jag ha med hög midja, vilket pikeur ofta har.. Ååååh varför ska det vara så svåååårt...

Uggs.. A, vad ska man säga? Älskar dom. Sköna, snygga, användbara, underbara, otroliga mm.. Väcker mitt "habegär" till 100%.

Vad skulle ni välja gubbs? Jag är mitt i en kris kan man ju likna de me. Lite illa ute med min "ekonomi" snart ;)hahahhahahah..


/Idaa


Påväg mot Mariestad

Joo.. 3,5 timmes resa..
Men det är ju det man "får ge". Det va lite svårt att hitta tävlingar nu, men om man är beredd att åka lite längre går de! Så nu är vi påväg dit...
Mådde sååå dåligt imorse så det var inte sant, ville nästan kräkas.. Men ryckte upp mig o nu mår jag bra!:) Nervös bara.. som alltid;)

Det blir LA:1 och LA:p1 för att starta lite mjukt.. Vet ni vad jag har för mål?? Att rida över 50% o om jag gör det ska jag vara nöjd.:) Så nervös är jag haha, att man måste övertala mig att sätta ett mål som är orimligt lågt. Nejmen, vad vet man?:) Jag kanske ramlar av, rider fel eller kanske inte ens kommer till start. Sånt kan hända. Så jag har inga förväntningar. O tänka sig, ÄNDÅ ÄR JAG NERVÖS..
.____.

Är det bara jag som har samma sak att jobba på? Vill inte kalla det problem än..

/Ida


Men va?

Seriöst.. Sen NÄR kan inte ridskoleryttare ha märkesutrustning?
Blir så trött på folk som kallar ridskoleryttare med märkesutrustning för snobbar, bortskämda, wanna-be's osv. Vad är det som gör att en ridskoleryttare inte kan ha en Kingsland tröja, eller ett par animo byxor? Jag kan säga att jag har en Kingsland tröja som jag köpte på rean, 50%. DEN tänker jag använda på ridskolan för den är precis som alla andra tröjor, och vem vet hur mycket jag betalade för den, eller om jag bryr mig om märket?
 
Vem vet om någon köpt ett par begagnade Animo byxor för 500:-, som ett par vanliga ridbyxor från hööks kostar? Man ska inte behöva gå runt med en skylt där det står, ''mina märkeskläder är begagnade'', eller? Är det verkligen priset på kläderna som spelar roll, det är så otroligt onödigt att jämföra ridskoleryttare med privatryttarre så grovt. Det enda som skiljer är att man lånar en annans häst, eller har skrivit sitt eget namn på ett papper till en ponny/häst. Om någon på min ridskola skulle komma i tillexempel Animo/Kingsland/HV Polo osv, så skulle jag bara tycka det var fett ballt. Tror inte det är så många som seriöst VÅGAR köpa märkeskläder bara för att man inte har egen häst, just för att man kanske får blickar och konstiga vibbar. Men so what, låt varandra vara och skriv inte romaner om att man INTE ska ha märkeskläder när man inte har egen häst & tävlar. Glädj er åt varandra istället för att klaga!
// En upprörd Jenny :-)
 
 

Egen, inte egen

(Fick lite extra tid att skriva)
 
Jo, är det bara jag eller är det så att man blir olika behandlad inom ridsporten när man har häst eller inte? Att dom som har egen/egna hästar respekteras mer på nåt sätt? Är det inte lite så? 
Folk tar förgivet att man är kunnigare än allt o andra, bara för att man har en egen häst..? Jag vet tex att Jenny, som inte har en egen häst, är absolut lika kunnig som jag är som har egen häst, fast hon blir behandlad på ett annat sätt för det är liksom en prestige att "ha en egen häst", vilket gör att i andras öron låter det som att jag är "mer van" än Jenny. Men vetniva, det är inte så!
Visst, det är en bra erfarenhet att ha en egen o man lär sig massor, men man måste vara kunnig innan man skaffar oxå o då räknas man som lärling, även fast man kanske tom vet mer än en genomsnittlig hästägare..
 
Det jag försöker komma till är att man inte ska döma folk efter om dom har egen eller inte, thats not the point liksom.
Jag tycker att man kanske ska värdera meningen "jag har egen häst" lite mindre.. Avdramatisera det något. 
 
 
/Ida
 
 
 

Dagen i punkter

- Började med att gå upp någolunda sent haha, va så skönt att ligga o draa

- Åkte till stallet med mamma o packade grejer inför tävlingen imorron, red o duschade prins. Red med dressyrsadeln, så att jag fick tillbaka sitsen lite.. Hehe

-Nu är jag påväg hem, ska duscha o göra mig i ordning för kräftskiva, ni vet, bra sådär innan tävling;)) nä, men jag startar inte så tidigt imorron så jag får nog t.o.m sova till 8;) Blir bra dä

Snabbt inlägg bara för att jag har nåt otroligt mycket saker som händer nu.. Skriver mer sen!

Hej hejj

/Ida


Jag ramlade inte av iaf

Galen poni idag. Totalt. Jag höll på att falla ur sadeln. Guuuud

Men nu är det så sent så att jag inte hinner skriva mer, hej hej, puss pusss

/Ida


Rozzo har du blivit svart om rumpen?

Haha, undra om det är smuts eller hans nya päls...

/I


Stallet nästa

O jag har spenderat dagen på vårt hus. Känner mig duktig. Oljat in en byrå, oljat köksbänken o putsat kakelstenar. And thats it. Nu drar jag till Goso i stallet!!!<3 Tänkte rida på ridbanan, oså ser jag om mamma kan filma liitee..;)

Svar på fråga varför det inte går att kommentera (oftast mina) inlägg, är att jag skriver från mobilen, där tydligen inläggen inte går att kommentera.. Då vet ni de!:)

Rozzos lördagslådaaaa nedan...;)<3

/Ida


Schabrak till hopptävling

 
Jag och Ida ''svarar'' på den här frågan tillsammans, och vi visar en färg för varje hästfärg!
 

Svart häst
Svarta hästar passar i iprincip allt (förutom svart), men vill man sticka ut och vara extra snygg så är det orange som gäller! ;) Vänster: Scapa Sports. Höger: (Budget) Hööks
 
Skimmel/Vit
Enkla vita schabrak på skimlar är inte så roligt, men med en färgglad passpoal på ett vitt kan liva upp det hela. Annars är detta schabrak från HV Polo riktigt snyggt! Rött & blått på skimlar är riktigt snyggt! Vänster: HV Polo. Höger: (Budget) Horze(?)
Bruna hästar/svart man

Den klassiska bruna färgen på hästar, passar ju även i iprincip allt. Men klara färger, så som royalblått, klarrött och turkost passar hur bra som helst! Vänster: John Whitaker. Höger: (Budget) Hööks
 

Isabellfärgade

Passar i ljusa färger framförallt, extra plus till ljusrosa ;) Vänster: HV Polo. Höger: (Budget) Catago
 
Fux
Olivgrönt är riktigt snyggt på fuxar, både svettfux och vanlig fux! Nedre: Scapa Sports. Övre: (Budget) Hööks
 
 

New in!


Updateeee

Kommer snart en video med allt J o jag handlade idag! Prylkväll I think, såå var goa o stanna här mina redan gooaa.. Snart så!

/Idaaaa


Synas nu till hösten/vintern!

Jag som rider i ett stall där det inte finns ridhus och därmed rider ut väldigt ofta, tycker det är jätteviktigt att ha mycket reflexer etc. Kollade på Hööks del av endast reflexer, och detta är det jag tycker är nödvändigast och som jag antagligen kommer införskaffa mig när plånboken är lite tyngre ;)
//Jenny
 
Reflexbrösta 149:-                                     Reflexboots 99:-
 
Reflex-ridtäcke 369:-                              Svansreflex, smart så man syns bakifrån! 69:-

Tävlar hos Ida Bååth

damp bild!!!
 
BILDEN ÄR LÄNKAD! /Jenny

Hoppsan...

Ber jättemycket om ursäkt för den dåliga live-uppdateringen som jag hade lovat er. Har hjälpt min syster med lite grejer i helgen och idag, så har lagt bloggen lite åt sidan i några dagar. Tur att jag hade gjort några inställda, och att Ida uppdaterade!
 
Hur som så var det terminens första lektion på veda idag. Jag har haft sån jäkla abstinens efter vanlig ridning, att få galoppera samlat och ha en häst på tygeln. Låter så satsigt, men känslan att få rida på en av sina favohästar och verkligen behöva jobba igen, efter 8 veckors skogsridning - är nog oslagbar ;)
Hade en liten c-ponny vid namnet Lucy. Jag red henne första gången hon gick lektion också, och hon har verkligen utvecklats så himla mycket! I början kunde hon inte ens skänkelvikning, och nu kan hon det + galoppombyte. Så duktig ponny!
 
Vi jobbade mycket skänkelvikningar och ökningar, det gick verkligen hur bra som helst! Är riktigt nöjd med dagens ridpass och med hur bra Lucy skötte sig. Har lite videos som jag ska klippa ihop och visa er, om ni vill se?
Nu ska jag gå och sova, är supertrött och måste ställa om dygnet liiite grann. Inte somna klockan 2 varje dag ;)
// Jenny
 
Jag & Angus
 

#backtoschool (snart)

Usch... Aja..
Är precis påväg från stallet nu o släppt ut Mr i hagen. Dagens plan är att handla kläder o allt det där som saknas inför nya terminen, vilket det finns myyyyycket som behövs nu. Haha, skor tex, jag har använt 1 par skor heeeela tiden, från mockning till resturangbesök. O det har väl fungerat ett tag, men inte längre. Nu ska det investeras!! O en massa kläder, pennor, väska, skal, almanacka etc
Som sagt behövs det en del saker nu.

Har ni nåt "typical" grej ni alltid köper innan skolan börjar?

/Ida


Dissar inom ridsporten

- När man har västen under kavajen/tröjan. Ser ut som man har puckelrygg, jag tycker den ska vara över tröjan!
- Olika åldersgränser i samma kategori. B-ponny tillexempel, hoppning 13 och dressyr 14!
- Tråkiga outfits. Tillexempel en helt kolsvart, jag föredrar färgglatt eller iallfall någon färgklick!
- Uvex hjälmar... Vissa ser helt ok ut, om man bär upp dom okej, men jag skulle inte vilja ha en...
 
Färgglatt ska det vara! ;)
 

Hos älskade

Mr Goodlooking

Posar o allt

/Idaa


Ny säsong, nya mål

Har funderat en del på detta, o kommit fram till att alla mina gamla är uppfyllda! Hur skönt är inte det?! Sjuukt..
O jag har en del nya på gång!

~ På nåt sätt hitta lösning med alla träningar, skolan, stallet, vänner, Bosse med en hund..

~ Debutera nationellt o få över 62%:)

~ Fortsätta träna piruetter o verkligen SÄTTA DOM NU på R o påbörja passage.

~ Kvala till SM-kvalet med dom nationella tävlingarna.

~ Försöka få chansen att rida 1 till ponny!

~ Få mer rutin på meetings.

~ Försöka fota mer, o lära mig photoshop lite mer.:)

Vet att inlägget liknar det Jenny skrev, men detta är mina mål iaf!, dom jag tänker satsa hårt på 2013 och 2014. Taggad faktiskt:)

And here we go againnnnn

/Ida


Ett perfekt ridpass

Detta var det bästa ridpasset jag någonsin haft, bland alla år och hästar jag ridit. Jag och Xento hoppade höjdrekord (90cm) och allt bara flöt på. Han kändes som en riktig hopponny och allt satt perfekt. Kunde man återupprepa ett ögonblick skulle det garanterat vara detta. Bästabästa ponny!
 

Halvt förbannad.

Har ingen lust att förklara men det är humöret jag har just nu. Inga toppeninlägg ikväll direkt från mig. Så sur..

Hoppas att ni mår bättre bejbs där ute iaf

/Idaa


Ni är aldrig anonyma, aldrig.

 
 
 
 

Svar på kommentar

 
Svar: Kan fixa ett inlägg om det, kommer senare ikväll eller imorgon! :)
 
 
 
Svar: Han var ju sjuk i våras, och nu har han haft hög infektionshalt. Så han har vilat under en period om jag inte förstått det helt fel, har ju inte varit i täby nu när han varit dålig, men har hört från Helene & Emma. Han ska skrittas i 2-3 veckor på långa tyglar och sen börja sättas igång ''ordentligt''. Känns så tråkigt att han ska bli sjuk just nu, har mindre än ett halvår kvar att uppnå ett av mina mål, det som jag vill mest. Kommer väl antagligen inte funka att uppfylla det, men det viktigaste är ju såklart att Xento är frisk och mår bra.
 
// Jenny
 

SÄLJES

Säljer detta bruna tränset i storlek Ponny från Hööks, endast använt några få gånger. Det är riktigt mjukt läder och även en mjuk padding på insidan. Pannbandet och nosgrimman är lite bredare på mitten vilket gör det extra fint!
 
Nypriset är runt 300:- om jag inte minns helt fel, säljer det för 200:- + frakt. 
Tyglar & Bett ingår inte!
 
Vid intresse - maila [email protected]
 
 

Vinnaren av caseapp tävlingen!


Hört talas om lag-SM?

Det har ni säkert!;)
O i år pågår det på Veda, min o Jennys "hemmaridkubb"!:) För stora hästar i dressyr.))
Kom o kolla vetja! Superkul! Jag ska vara där och vara funktionär (insläppet på banan) vilket jag tror kommer gå bra... Eller hoppas.. Bara jag inte gör nån total tabb.. Ska vara vaken. Promise too do my bezt...;)

Kommer bli väldigt roligt att träffa alla kompisar man inte sett på ett tag oxå! Aa, ALLT kommer nog bli hur kul som helst?! Men nu borde jag sova. *host, jag borde sovit för 2 timmar sen... Aja, gonatt folk

(Bild från idag hos Xterrr von Kexterrr)

/Ida


Taggad inför hösten

Känner mig så himla taggad inför hösten, ska bli så mysigt!
Dagarna i stallet kommer ju bli absolut bäst, vädret är ju inte heller att klaga på - jag som gillar regn ;)
Men fotograferingarna blir ju heeelt underbara också, ska be min syster fota mig och Xento när jag är ute och rider eller på en äng. Det enda jag inte är sådär jättetaggad på är väl skolan, har lite ångest redan och då är det ändå 2 veckor kvar. Sommarlovet bara försvann typ, men jag har haft det super iallfall. Ridit nästan varje dag och varit med djur jag gillar, så glad att jag fick möjligheten att jobba på Gervide..
 
Bloggen iallafall kommer vara ganska högt prioriterad, efter skolan och hästarna. Jag tycker det är så kul, speciellt när man ser framgångar och resultat efter det jag försökt med. Ny bloggdesign har vi ju också, eller en tillfällig tills nya bilder på Ida & Rozzo har klickats. Kommer bli en toppen termin helt enkelt!
//Jenny
 
 

Videon är på G

Vi lät er vara med oxå, som droppade in igårkväll o imorse, med anmälan om att vilja vara med! Klart alla ska ha chansen att vinna!;)

/Ida


Borste till man & huvud

Kollade runt på Hippson och hittade denna sjukt smarta borste. 2 i 1, manborste på ena sidan och tagelborste på andra. Den blir din för 140:- HÄR!
 

Borste Duo


Lagliga och hurtiga

Cyklar mot stallet nu, man taget vad man haver - right? ;)


Videon är pågång

Caseapp vinnaren))) Just saying...
Ville inte laddas upp igår men vi försöker idag igen:)

Aja, den är påväg

/Ida


Waiting & waiting

Godmorgon bloggen! Idag vaknade jag iallafall på rätt sida vilket var väldigt skönt. Behövde dock ställa alarmet på 08:30 för Ida kommer hit vid 9 så ska vi cykla till stallet. Xento ska skrittas ut genom slingan på långa tyglar, och så kommer det vara i ca 2-3 veckor till. Imorgon händer inte så mycket, har inget speciellt planerat men det är väl säkert något som dyker upp.
Nu ska jag gå ner och käka frukost för att sen göra mig iordning, kan inte gå runt i pyamas hela dagen ;)
 
Hoppas ni får en toppendag, liveuppdatering kommer från stallet!
// Jenny
 
 

Lyx VS Budget

Som jag har sagt förut så är jag väldigt förtjust i Hunter-tränset från Hööks, kopian av Dyon.
Men om jag nu kollar på skillnaderna mellan Dyon & Hööks så ser jag absolut ingen, så vad skulle du valt?
Själv skulle jag valt Hööks då det är billigare, och som sagt - ser absolut ingen skillnad på dom.
 
Hunter (Hööks) 499:-                                                Dyon 999:-
                    
 

Fredag

Gaaahh, vad kul vi ska ha!! Blir skjutsad till Jenny på morgonen av bästa pappa o stannar nog där ett tag..;) ska åka o hälsa på Xter oxå med J! Kommer verkligen bli kul!!

Sååå, designen? Är den fin?
Jag måste säga att jag älskar den! Jenny har gjort den oändligt bra... :))) Vet att hon suttit ett tag o hållt på med den..;) Bra gjort soulmate

/Idaa


TÄVLING I SAMARBETE MED CASEAPP.SE

 
 
____________________________________________________________________________________________
 
I samarbete med caseapp.se har vi nu bloggens första tävling!
Vi avslutar tävlingen och drar en vinnare när vi tycker att tillräckligt många är med, alltså - ju fler som är med desto snabbare avslutas den!
 
Det du vinner är ett presentkort på 150:- hos  Caseapp. Du kan bland annat välja ett egendesignat SKIN!
 
För att delta
  • Kommentera bara med ''Jag är med'' eller liknande 
  • Gilla gärna Caseapp på facebook (http://www.facebook.com/caseapp.net) eller på instagram (@caseapp)
  • Vi drar sedan en vinnare via lotteri (i videoinlägg) och kontaktar dig med din rabattkod. 
LYCKA TILL! ♥

Mål inför hösten 2013

Tänkte sätta upp lite mål inom både ridningen & skolan under hösten 2013. Ska verkligen göra allt för att ''uppnå'' alla...
 
♦ Höja mitt betyg minst en bokstav i alla ämnen.
 
♦ Starta en lokal dressyrtävling med Xento (när han är helt frisk)
 
♦ Satsa stenhårt på bloggen, ha en stadig statistik på mer än 3-siffrigt.
 
♦ Börja styrketräna varje dag, för att se ett tydligt resultat.
 
♦ Till våren 2014, möjligtvis gå upp i storhästgruppen på Veda ifall jag är kvar där då.
 
 
Själv tycker jag det är ganska rimliga mål för mig, och jag styrketränar för att kunna rida storhäst ifall chansen kommer. Jenny och spindelbenen :-)

Vad har DU för mål under detta året? 
//Jenny
 
En oredigerad och väldigt ful bild på mig och Angus!
 

Nya designen är inne!

Äntligen är det en ny bloggdesign här på bloggen! Satt från 17 - 23 igårkväll och fixade med den. Dropdown menyn ska bort och lite småfix är kvar, men sen så. När vi har nya bilder på Ida & Rozzo så kommer det antagligen en mer personlig design då denna grund är en gratisdesign, men har fortfarande ändrat en massa.
 
 
Vad tycker ni, hiss eller diss? 
 
 

Fuji bilder

Ska beställa hem några foton från Fuji, kostar 9:- för ett A4 så jag ska beställa hem 5 bilder. Här nedan är dom 5st som kommer pryda mitt rum så fint!
 
 
 
 
 

FINASTE

Dom som känner mig vet att jag är GALEN i mopsar! Jag smälter på 1 sekund när jag ser dom!!!<3 SÅÅÅÅ FINAAA!!! Ååååh vad jag önskar...<3

/Idulul...


Guuuu...

Jag sitter inne på ett hotell. Hur hamnade jag här liksom? Jo.. Vårt hus är snaaart klart, typ 3 dagar kvar, sen är färdigt. Längtar nåt sjuukt..

Jennöl o jag tänkte ses, vet bara inte hur jag ska ta mig ur detta rum..:|
Aja, löser sig på nåt sätt..:) Ny tillfällig design på gång... Nyfikna?;) Jenny håller på förfullt..;))

Rozzo har satts igång nu i 2 dagar med hård träning, lång oxå;) ode ska fortsätta. :)

Helgen blir såhär:
Lördag ska jag hjälpa till på lagSM på Veda! O Rozzo på eftermiddagen, söndag blir det en sån där tråkig dag när man är o handlar heeeeela dagen... Usch.

Sorry för ett sånt osammanhängande inlägg. Svårt att skriva allt som händer just nu hahahah

/Idaa


Godmorgon

Vaknade på fel sida idag, eller så var det meningen att det skulle vara så. För mycket snurrar runt i mitt huvud just nu och jag kommer snart behöva välja mellan 2 sjukt jobbiga saker för mig. Men livet är inte alltid på topp, bara att kämpa vidare!

Idag har jag inte så mycket planer, ska antagligen träffa Ida och hitta på något kuul, var ca en månad sen vi träffades sist om jag inte har helt fel.
Imorgon åker jag till xento, men ska bara skritta honom genom slingan på långa tyglar. Ska även borsta honom länge, har ju saknat min prins så mycket!
Hörs senare med lite kul inlägg!
// Jenny


Snyggaste grimman just nu!

Vet inte hur många gånger jag kollat på den här lädergrimman, tycker den är sååå snygg - och det är jag väl inte ensam om? ;)
Nästa gång jag åker till Hööks får den hänga med hem, den kostar 229:- vilket är ett väldigt bra pris för en lädergrimma enligt mig!
 
// Jenny
 

Äntligen hemma!

Känslan när man kliver in i sitt egna hus, känner hemmadoften och bara landar i sitt egna rum... Borta bra, men hemma bäst. Kommer alltid vara så ;)
 

Åh vad skönt att gå tillbaka till hemmarutinerna! Ska packa upp min väska, sen ska jag se ifall det är någon som kan göra en bloggdesign eller iallfall påbörja en grund, så vi får en liten uppfräschning nu lagom till skolstart. Ska snacka med Ida om lite planer ang. bloggen också, och uppdateringen hoppas jag kommer bli som vanligt från både mig och Ida. Måste fortsätta nu, hörs senare!
// Jenny
 
 

I made it!


Om några timmar...

Är jag på väg hem till Täby igen. Känns riktigt surt, men på samma gång bra. Kommer sakna gården och alla rutiner, men mest av allt Angus och Anton... Om 3 månader åker jag förmodligen dit igen, om allt går som planerat och då kan jag träffa mina finaste ponnys igen!

Hur som så saknar jag vårat hus och min säng haha! Ska även höra med Heléne om jag kan åka till xento på typ torsdag/fredag och träffa min saknade prins! Uppdateringen kommer även bli helt normal från och med imorgon, har sagt det förut men kommer ha internet hela tiden hemma, så BRA inlägg kommer och en ny design ska fixas så fort iduul har nya bilder på henne och Rozzo.
Men vi får helt enkelt höras i morgon!

//Jenny


Redo

Hemma snart bebooo

/Ida


Natti fölks

Imorron bär det av hem, vilket betyder sista natten i stugan. O måste ändå säga att jag längtar till att få flytta in i huset.. Totalt för mycket spindlar här..:|usch.

Aja, snart är det hejdå
SNART.

Gonatt påer
Pözzz

/Ida


Sista dagen passar man på

ÅÅÅÅH SÅ HÄRLIGT!!! badade med R, barbacka, shorts, galopp på ängen... Kunde inte blivit bättre... Sååå mys

Tack Amanda o Anna för bilderna o Ebba såklart..;) tack

/Ida


Morgonmys

Gissa vad det blir till frukost? PANNKAKOR!!!:DDD wiiihoooooo!! Jodå! Jag ska fixa. Får se hur det går bara...;) Sen går jag nog till stallet som vanligt o rider R en sväng..:)

Är något bekymrad över Boris, min kanin. Han sitter hemma o får sällskap sällan nu... Han har mat o vatten+en maaassa morötter men han skulle nog behöva lite motion o sällskap...
Men pappa åker till honom nu, så det är nog inget att oroa sig över..:)

Ha dä myys nu alla goa

/Ida


Fotonaa

/Ida


Tävling: inställd

Usch, är på dåligt humör just nu.... Vi ställde nyss in tävlingen pga att vi inte fick nåt boende nånstans.. Fullt ÖVERALLT. Vad gör man ändå? Jag hade startat först i båda klasserna om jag var med, då jag var efteranmäld i ena o i andra hamnade jag där.....

Är påväg till stallet o ska ta in R o klappa honom en stund.. Rider nog ut eller nåt sånt..
Inget bra humör direkt idag..

Aja, sol ute! Bada kanske?;) vore skönt med tanke på hettan...:/

Kommer ett inlägg med bilderna från stuteriet där vi va o kollade på lite heestar... Guuuu så fint det va

/Ida
/Ida


Provridning nuu

/Ida