Varför så trött?

Har äntligen fått igång internet så jag kan blogga, haha ;) Har suttit och försökt publicera minst 5 inlägg sen i fredags men det har inte funkat, men nu så! 
Är så trött så allt snurrar typ, och klockan är inte ens halv 10. Dock gick jag och la mig frivilligt klockan 10 i fredags, tror nog att jag hade fått i mig något konstigt ;)
 
Iallafall. Igår tog jag och mamma en powerwalk på ca 6 km och idag gick vi ungefär 6-7km. Vi gick förbi ett stall där min syster haft en sommarhäst förut, och det var några tjejer som hade ett par ponnys där nu. Eftersom att vi kommer vara här på gotland i sommar ca 3-4 veckor så kan jag ju inte vara helt utan häst (dock kan jag ju vara på Gervide), så jag skrev på en anslagstavla där i stallet att jag är frivillig att hjälpa till med ridning i sommar. Hoppas bara att någon nappar på det, skulle vara SÅ kul. Sedan gick jag & mams längre ner vid vattnet, var hur fint som helst. Fotade en massor men kan inte få upp de på instagram, så ni får se dom när jag kommer hem i värsta fall. 
 
Är så sugen på att flytta ut hit till gotland, det är så himla fin natur, dock lät jag som en vuxen nu , men de är iprincip alltid nära till havet, och det bästa av allt är att det finns sjuuukt många stall vart man än är. Skulle vara en dröm för mig och det skulle finnas större möjligheter för mig att kunna skaffa egen häst någon gång. Men samidigt så skulle jag nog aldrig klara av att lämna X, skulle inte klara mig seriöst :/
 
Nu ska jag ta & fixa några inställda med bildbomber från Börjedals gård 2011, hahahah detta kommer bli kul ;)
*smakprov*

Idaaag

Gick det super på dressyrträningen! Asså, åååååh vad fin R var!
Jag och tränaren började babbla om LA!!!! OCH FEI!!:D ni skulle sett min min!
Men nu ska jag öva in FEI programmet!;)
Pöss, från mustaschponnyn och matte

/Idao


Nytt hos Horze

 
Satt och kollade runt på Hippson.se och såg detta schabraket från Horze, tycker faktiskt det var ganska häftigt! Frågan är bara hur bra fäste man får med sadeln, den borde glida antingen rejält eller så sitten den väl fast. Någon som har liknande? :) Får en hiss från mig iallafall!
 
/ Jenny

Nervösaste minuten i mitt liv.


Framridningen...


Tjaaaa


'' Dags att länga ut galoppen ''

- Många kommer i för dålig galopp, det är den vanligaste svårigheten med banan, berättar Mia. 
Nu får man också chans att hoppa lite högre. Medan "Klockan" ska ligga på 50-60 centimeter kan du börja den här banan på 90 centimeter och sedan höja (beroende på utbildningsståndpunkt).
  
Bom bakom hindren
I den här banan använder Mia sig av en bom bakom hindren. 
- Det är bra eftersom hästen ofta byter till rätt galopp över bommen, även om den har landat i fel galopp efter hindret. Det leder så småningom till att hästen byter till rätt redan över hindret, säger hon. 
Var med så att du kan korrigera hästen om den vill dra sig inåt i ena varvet och glida ut i det andra. 
- Håll bågen ordentligt. Det är det som är svårt när hindren står så här, det blir ofta för kort till tredje hindret för att man kommer för lusigt till första. Beroende på vilken galopp du har mot första hindret, och hur du hoppar det, kommer du att klara tredje hindret olika bra.
   
Bygg så här:
Ställ upp hindren enligt skissen. En vanlig höjd att börja på är cirka 90 centimeter. Se till att bommen som ligger bakom hindret ligger drygt tre meter ut. Särskilt i början så att du eliminerar risken att hästen ska snubbla över bommen.
  
Gör så här: 
Sätt galopp i hästen och tänk på att behålla galoppen i svängarna. Hoppa banan enligt skissen. Försök att få hästen att landa i rätt galopp efter hindren.
 
 
Källa: hippson.se
 

???

Ni visste väl inte att jag tävlade igår???;) Ursäkta för dålig uppdatering.... Men iaf, jag var och tävlade med VRKlaget (Vallentuna ridklubb) och det gick sååååå bra! Kom hem med en pokal, 2 rosetter och 2 plaketter! Med laget kom vi 2.... Vi var såååå nära att slå Vällingby, med typ 1 %!!!! Men individuellt vann jag!! Stolt! Av 40 startande hade jag högst procent!:D 70,180 %
Jag vill tacka alla goa personer som hjälpt till, stöttat, ridit, varit funktionärer och arrangerat detta! Såå kul!
Nästa gång tar vi o vinner!;) det blir en final, det VET vi!

Film från min ritt kommer!;)

/Idaoo


Färgglada & lättviktsstigbyglar

Dessa snygga och färgglada stigbyglar hittar du hos Fåglasång Ridsport för ynka 199:-. Tycker de var riktigt snygga verkligen! :)
 
/Jenny
 

Viktigt att ha en förebild?

Något jag tänker och har tänkt på ganska länge nu är om det är viktigt att ha en förebild. Yngre, äldre, lika gammal - you name it. En förebild är en förebild. Jag tror det är otroligt viktigt att ha en, eller flera. Min förebild är Nellie Berntsson, hon är ett år yngre än mig, men i mina ögon är hon som en mycket äldre tjej som är otroligt mogen för sin ålder. Jag tar åt mig av Nellies tips och råd för att hon är klok, det kan ju vara allt från killar (hehe) till ridningen om hur man lyckas även fast man inte har en egen ponny eller liknande. Men det kan ju vara allt från en kompis till världens kändaste sångare som är ens förebild. För mig skulle det inte spela någon roll om det var min bästa vän som var min förebild, så länge man känner sig säker med den personen eller tycker ganska lika om hur han/hon tänker.
 
Har du någon förebild? Namn, ålder, kön, intresse? Är nyfiken! :) 
 
/ J

Ni glömmer väl inte att följa oss på...

... Instagram? @Ida0507 & @jmattssons
 
... Videofyme? @Ponnyryttarna
 
 

Upp tidigt

Tänkte bara slänga in ett snabbt godnatt-inlägg då jag tycker att uppdateringen ändå varit så bra idag, hihi! Imorgon går jag upp vid 8 vilket är tidigt för att var mig på ett lov. Men vi åker vid 9 och båten går 12. Äter lunch på båten och har det trevligt. Sen ska vi nog bara ta det lugnt i stugan, på lördag tror jag vi sätter igång med att arbeta i trädgården och alla de där vuxengrejerna ;) ska verkligen tjata på mamma om att åka till gården där x föddes, kanske kan göra det på tisdag isåfall. Bjuder på en söt bild på Anton som jag redigerade :)

Godnatt! / J


Några ovisade & oredigerade bilder på mig och anton

 

Dröööm

Jag får seriöst snart ångest över dessa ridstövlar, jag tycker dom är så SJUKT snygga! Varje gång jag är på Hööks så provar jag dom och dom sitter så bra.... Dock är det ju min plånbok som stoppar det hela, men jag får nog ta och skaffa mig dom så min ångest går över. Skulle vara en dröööööm....
 
Brun blir det isåfall, har ju ett par svarta redan fast från MH, dock är mina lite för stora i vaden men för korta i skaftet... :/
 
/ Jenny
 

Torsdag!!!

Sista dagen innan påsken!!!!!:D
Partyyyy
Nä, skola nu och sen hoppträning!!! Hoppas jag kommer ihåg västen den här gången bara...:/
Har bokat in träningar i helgen oxå, ny saaadel!!!
Asså, har bästa flowet nu känner jag...!
Pöss
/Idao


Lista

Snodde den från www.londonryttaren.se - hoppas det var okej! :)
 

Jag har:
En egen häst [ ]
En foderhäst [ ]  
En medryttarhäst [x]
Ridit barbacka [x]
Ridit utan stigbyglar [x]
Ramlat av en häst/ponny [x]
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder [x]
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger [x]
Gått omkull med en häst [ ]
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst [ ]
Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny [ ]
Ridit ut barbacka [x]
Ridit ut utan stigbyglar [x]
Ridit ut ensam [x]
Tävlat hoppning [x]
Tävlat dressyr [x]
Hoppat clear round [x]

Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr? Varierar men just nu är det dressyr som gäller :)
Rida ut två eller i grupp? Två
Gymkana eller en hopplektion? Hopplektion
A/B ponny eller C/D ponny? C/D
En häst som är 153 cm eller 165 cm? 165 cm
En häst som är 160 cm eller 170 cm? 170 cm
 

Seg morgon

Godmorgon! Orkade knappt kliva upp idag, är så seg i kroppen, har ont i halsen och är kall ena sekunden och varm andra. Sjuk på g? "/

Nu ska jag göra mig iordning för att sen gå till skolan, massa som händer där idag så vi får höras senare. Hoppas ni får en grym dag! :)
 
/ J 
 

Helt sluuuuut

Är helt slut nu alltså! Har haft minst 5 läxor till den här veckan, och två av dom var prov. Gick ok på båda, så jag ska nog vara nöjd ändå. Och det är ju huvudsaken ;)
 
Idag åkte jag till stallet direkt efter skolan, eller jag gick förbi mammas jobb, åt och sen hämtade Helene upp mig så fick jag skjuts till stallet. Jag, Helene och Ida red ut tillsammans, lite över en timme om jag inte minns helt fel. X mår bra nu bara att han inte dricker vanligt vatten (vet inte riktigt varför) men vi ger honom lucern och morötter i botten och då dricker han, lilla tokponnyn... 
Sen blev jag hämtad av mamma, åt middag och sen har jag suttit och fixat min systers blogg i några timmar. Men jag publicerar inte vad den heter förens det är 100 klart. Och det är antagligen när jag kommer hem från gotland som jag kan fortsätta med den. 
 
På fredag åker jag som sagt till Gotland, är där med mamma och pappa till måndag, då åker paps hem. Jag och mamma är kvar till på onsdag och har några trevliga typiska tjejdagar! Ska bli hur mysigt som helst, och det bästa av allt är att jag får träffa min antoooon igen! Är SÅ glad, saknar honom så sjukt mycket :/
 
Nej, nu får jag ta och göra mig iordning - ögonen börjar gå i kors ;)
Juste! Har gjort maaassa inställda tills när jag är på gotland, är inte helt säker på att jag kommer ha internet så jag står på den säkra sidan med uppdateringen. Att driva en blogg tar tid!
 
// Jenny
 

Rösta på mig i HÖÖKS tävling!

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=7254
 
Skulle vara GULD värt! :*
 
// Jenny

Perfection

ⓟⓔⓡⓕⓔⓒⓣⓘⓞⓝ❥


Har funderat...

Har ni tänkt på att hela hästsporten är beroende av prylar? Jag vet att det bara e så, men det blir bara mer och mer modesaker och trender...
Har tänkt lite på det, och vet ni vad. Jag tror inte jag är den första att komma på med detta men iaf...:
Varför köpa den där DYRA hjälmen istället för att kunna träna 5 gånger?
Varför förtro sig på sina prylar istället för sin häst?
Varför skapa sig en personlighet på BARA GREJER??

Detta låter negativt men nä... Så är det inte menat... Jag vet själv att man kan "bli kär i den där kavajen" eller bara "vilja ha nåt utav det märket". Kan säga att jag har erfarenhet av det...;) Men det handlar om sååå mycket mer! Det finns så många personer som tror att dom är bättre än dig pga det där schabraket dom har. Nej. Du ska veta att det inte är så, för det är det inte.
SM låter otroligt, men det är det inte! Träna och kämpa! DET ÄR MOTTOT!

Tänker fortsätta att dräggla över den där Whitaker-hjälmen, men i åtanke har jag meningen: den gör dig inte bättre på att rida. Men om jag ändå fortsätter att tänka på den, jo då tänker jag fortsätta! Men tänk först! Är det värt det?

/Idaaa


Vad tycks???

Asså ååååååh, vad nöjd jag eee! Har gjort om i hela huset! Allt är bara rätt! Tänkte visa er några pics...;)

Jag sa ju att jag skulle lägga ut videon när jag red, jo, det gick inte... Ritten blev filmad med fel kamera....:(
Men LOVAR att nästa gång göra ALLT för att lägga ut nån!!!;d

/Idaao

https://cdn1.cdnme.se/4059870/6-3/pic_51520d42ddf2b33ed688de96.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4059870/6-3/pic_51520d43ddf2b33f1fe95b4d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4059870/6-3/pic_51520d4eddf2b33ed43166c2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4059870/6-3/pic_51520d649606ee35468bbde7.jpg" class="image">


Hoppla


Tisdag

Idag hade jag tänkt vara lite extra duktig. Läxor, precis... Inget stall... Men på torsdag blir det hoppning!!! Och imorron lite allmän träning...;)
Men nu är det skola, seeeees

/Idaa


Tävlar!

http://idawoxlin.blogg.se/2013/march/tavling-vinn-3-pannband.html#comment


Hemma och helt slut

Äntligen hemma!
Imorse åkte jag och min syster till stallet vid 10-11. Elin red scilla och jag red Xento, galopperade i en ganska lång backe. Dock var Xento lite trött efter gårdagens "långa" ridtur så han segade precis som jag, haha ;)
Sen pluggade jag i 2-3 timmar (ovanligt) och Papi förhörde mig, gick ganska bra så jag kunde åka till centrum med Frida. Hade tänkt att åka till kista men skulle ta för lång tid så det blev täbban istället. Vi snackade om allt & ingenting, hade allmänt trevligt! Hittade ett superfint iPhone skal och min drömtröja med vingar i paljetter. Bilder eller video kommer antagligen imorgon eller på tisdag. Nu ska jag städa mitt rum som seriöst ser ut som nån vänt upp och ner på det, sen ska jag kolla på film med familjen.
Hörs imorn! :)

/ jenny

https://cdn2.cdnme.se/4059870/6-3/pic_514f4eb7e087c322e1085281.jpg" class="image">


Hemma och helt slut

Äntligen hemma!
Imorse åkte jag och min syster till stallet vid 10-11. Elin red scilla och jag red Xento, galopperade i en ganska lång backe. Dock var Xento lite trött efter gårdagens "långa" ridtur så han segade precis som jag, haha ;)
Sen pluggade jag i 2-3 timmar (ovanligt) och Papi förhörde mig, gick ganska bra så jag kunde åka till centrum med Frida. Hade tänkt att åka till kista men skulle ta för lång tid så det blev täbban istället. Vi snackade om allt & ingenting, hade allmänt trevligt! Hittade ett superfint iPhone skal och min drömtröja med vingar i paljetter. Bilder eller video kommer antagligen imorgon eller på tisdag. Nu ska jag städa mitt rum som seriöst ser ut som nån vänt upp och ner på det, sen ska jag kolla på film med familjen.
Hörs imorn! :)

/ jenny


Klaar

Ooh Gud vad det är skönt att det är över! Red Lc:1, gick bra!:) Kom på 1 plats.:)
Kunde ha haft lite mer action i det hela men gick bra ändå!
Video? Jo, det kommer tror jag!;) En bit av den iaf...!
Vi var 7 personer i klassen, inte så många, men det var en klubbtävling så det var många för att vara en klubbis... Nu är jag HELT slut och tänker chilla litee

Ha det braaa

/Idaaa


Lördag

Idag red jag lektion på morgonen!:) Asså hur orkar jag?;) Jo, men det gick bra, övade på att ställa korrekt i öppnor och slutor, samtidigt piruetter. Låter det svårt? Om ja, bra. Det var svårt. Sedan kom sadelutprovaren med några sadlar, ni vet ju hur länge vi hållt på med de nuu, men iaf, hon kom och provade sadlarna och kollade om nån satt bra medan jag red. Teamwork.;) Men joo, vi hittade en sadel! En som jag ÄLSKADE och satt bra på R. Men vi får se. Ska tävla imorron, (premiär chansning på den sadeln) men om den inte känns bra på framridningen så kör jag på gamla trogna hoppisen...(hoppsadeln)...
Och efter det fick R FORTFARANDE stå i gången. Stackarn....;) Nä, han fick nya skor, behövdes!
Men vi får se hur det går imorron!:/ Nu är det lördag, fortfarande, bra att konstatera, alla vet vad lördagkväll betyder?!;)

/Idaooo


Favos från Hööks

Tänkte lägga upp mina favoriter från Hööks, som jag verkligen tipsar om. Enjoy!
 
Provade dessa ridbyxor på hööks och dom satt heeeelt perfekt, seriöst. Har aldrig haft ett par ridbyxor som verkligen sitter HELT perfekt men dessa gjorde det. När mina gråa går sönder (ganska snart då det redan är hål i dom) så ska jag definitivt köpa dessa. Finns på Hööks för 479:- vilket är ett väldigt bra pris. 
 
 
Denna tröja provade jag även, tycker dock att den var mer turkos i verkligheten. Var såå snyggt till bruna ridbyxorna, önskar mig denna i påskpresent av mamma. Det var hon som tipsade om den, haha ;)
Dessa ridstövlar är ju 2 die 4. Seriöst. Det är bara synd att de inte finns i smal modell, skulle LÄTT lagt ner mina sista sparpengar på dom. 
Dom här benlindorna ska jag köpa i grönt, då kan jag och Xento fullfölja våran gröna outfit. De turkosa är ju även så sjuuuukt snygga. 
Sjukt classy men snyggt schabrak, finns i både allround och dressyrmodell. Åh vad fin X skulle vara i det!
Ännu mer turkos. Shit, kan verkligen inte se mig mätt på det! :O
 
// Jenny
 

Tävlar hos Nellieberntsson.se

 
Jag är med & tävlar om ett lös hår på nellieberntsson.se från www.amberbird.se
 
// Jenny

Hittar knappt på mitt egna tangentbord...

Jisses vad länge sen jag satt vid datorn och skrev inlägg på datorn, minst 1,5 vecka sen. Hittar knappt på mitt egna tangentbord, är ju van vid min iphone haha ;) 
Men iallfall, nu ska jag se om jag kan komma igång med tidsinställda mer och göra ordentliga inlägg så ni blir mer nöjda, statistiken har inte direkt varit så bra om jag ska erkänna.
 
Red Xento i backen som jag sa i videon nedanför. Han var superpigg och huuuuur glad som helst. Kom även på ett nytt ''trick'' som tydligen gjorde så att han ökade på både steget och farten, jag pratade bara med honom så kände jag hur hela han blev längre, och shit vad fort det gick! Han älskar när man pratar så där gulligt med honom och ger honom en massa beröm, min lillkille ♥
Imorgon åker jag till stallet vid 11 - 12. Elin hänger mer och rider scilla om allt går som planerat, ska bli jättekul! Hon hänger antagligen med på söndag också om inte jag rider scilla då, men vi får se. 
 
Nu ska jag göra en bloggdesign till två kompisar över skype, blev för sent för att träffas men jag kommer visa live - smart va? ;)
Ni kommer få se resultatet sen, ska göra denna design så noga jag kan. Vill verkligen att dom ska bli nöjda!

// Jenny
 
 

---------


Dagens outfit

Börjar uppifrån och ner idag, haha ;)
Cardigan & linne: H&M
Jeans: cheap monday
Skor: converse

Hiss eller diss? (:

/ Jenny


Tjaaa

Drar till stallet snart!!! Ska åka och träna! Woop woop!;)
Har hittat ytterligare 2 sadlar att testa, vet faktiskt inte hur många vi är uppe i nuu, kanske 12? 14? Nö, men läxor lite nu, så kommer jag iväg snart!!!

I måndags red jag en pownie vid namn Jaaane, söt men lite stel, riktigt snäll! Övade på att böja och tempoväxlingar. Kul, gick riktigt bra!;)
Men nu ska jag fortsätta att tråka. Läxor...

/Idao


Stallfri

Idag och i morgon är jag stallfri, kommer säkert få mer läxor idag så det är väl bra men ändå tråkigt haha.. ;)
Bildbomben kommer när jag är hemma, ska se när jag kan hämta min dator också. Hörs senare!

/Jenny


Otroligt hur mycket man kan älska en häst...

Min bästa vän som alltid finns för mig, jordens finaste varelse... <3
 

:/

Tävling snart!!!!:/
Kommer tvinga nån att stå och peppa mig, annars kommer jag att ramla av. Helt säkert. Har tränat sjukt länge och mycket nu, så jag förväntar mig lite iaf... Men om det går dåligt så blir det väl en kul video att kolla på... ;) Så roligast för de vore väl om jag ramlade av eller nåt men så kul ska ni inte få!!! Har redan några "meriter" i avramlingar, så det räcker nog nu.
Men, jo, idag....
Idag ska jag till tandlääääkaren!!!!! USCH... Vill inte. Men måste..
Ha det braa

/Idaa


Update

Sorry för dålig uppdatering, har varit på sämsta humöret någonsin och Inte haft någon blogglust alls. I söndags red jag och Heléne ut, runt Täby ryttarcenter och tillbaka. X var sjukt pigg, drog ner huvudet och bara sprang. Haha, fort gick det iallafall ;)
Igår åkte jag till x på FM, Jacqi hängde med och fick skritta av honom. Det var Inte så bra underlag, men på vissa ställen var det okej och då passade jag på att trava/galoppera. Hade ju även ridning på veda, hade trocadero i dressyr och det gick väldigt bra. Övade på skänkelvikningar, tempoväxlingar i trav och galopp & även förvänd galopp. Nästa vecka blir det hoppning! :)

Nu ska jag dra mig mot skolan, tråk! Men direkt efter så åker jag till Xento och rider ut. Inga läxor hittills så det är bra iallafall, men det kommer väl... ;)

/ Jenny


Cinnamom challenge


Badazzzes vi ee...;)


Lite andfådd x?


New in

Ridbyxor från hööks, marinblåa. Hade egentligen inte tänkt att köpa ett par nya men jag ska sälja mina whitaker.

Jackan är från horze, vatten & vindtät. Var rea & den var dyr innan så det var ett riktigt fynd!

Ryktsten från hööks till Xento, han har börjat fälla och jag ska visa er en bild på före & efter när jag fick låna Idas sten.

Köpte även 3-pack med strumpor, beige/bruna från horze. Även rea på dom och dom var riktigt fina!
/ Jenny


Hööks

Godmorgon! Nu håller jag och mamma på och städar, sen åker vi antagligen till hööks. Ska kolla efter ett par nya ridbyxor och prova de bruna ridstövlarna som är så sjuuuukt snygga. Sedan måste jag plugga No, uäk. Aja, imorgon åker jag till x och hoppas på bättre väder än igår!

/ jenny


Redan som liten

Haha, min syster skickade bilden till mig. Shit vad liten! ;)

/ J


Godmorgon!

Godmorgon! Nu ska jag snart dra iväg till skolan för att ta mig igenom en kort men ändå lång skoldag. Sen tar jag bussen direkt till stallet & fixar det vanliga + rider. Kanske kommer en video direkt därifrån ;)
Helgen kommer vara ganska lugn för min del, har ledigt på måndag och då börjar även veckan då jag har x så mycket. Tisdag har jag en läxa, dock inte så mycket så det är ganska chill. Kommer fixa ett schema för de dagarna jag har Xento direkt när jag har min dator, så får ni se lite hur jag kommer lägga upp veckan.
Men nu ska jag dra så vi får höras senare!

/ Jenny


Woop woop

Hoppningen gick superbra!!! Rozzo brallade och skruvade på sig, och till slut fick jag GALOPERA (asså på RIKTIGT) runt hela ridhuset bara för att han skulle bli trött! Och allt gick sååå bra! På slutet hoppade vi en bana på 80-110. No problemas....;)
En söt bild på "dressyrlaget" på hopplektion..;):

/Idooo


Hjälp!

Kommentera 1 för den till vänster och 2 för den till höger. Vill beställa en av dom men kan inte bestämma vilken! :)

/ jenny


Asså åååååh

HÅR. Hår överallt!!! Jag kommer se ut som en av katterna snart...!!!
Ser ni hur lika vi eee???

/Idaaaaa


Skansen med klassen!

Ska in till Skansen med klassen/skolan nu. Har annorlunda skoldag så man fick typ välja vart man ville åka... Imorgon åker jag till stallet direkt efter skolan, as usual ;)

/ jenny


Tjaaaa

Sorry, för ickeinlägget igår, kom hem typ kl 9 o då var jag inte människa längre....;) Men idaaag är det hoppträning på Såsta så det kommer väl nån film eller nån bild!!!:)

Skola nuuu...

/Ida


Tävlar hos bpoonysar

 
Bilden är länkad! :)
 
/ J

Tävlar hos Emma-Nellie

 
Bilden är länkad! :)
 
/ J

Asså åååh....

Prov. Matte. Wihoooo....
Men stallet snart!!! Sluter typ 1 idaaag!:D Så kommer väl att bomba er..;) Se upp, jag är flummig på onsdagar...;)

/Idaaaooo


Mobilbloggning

Ursäkta för så tråkig uppdatering, tur att jag hann fixa inställda ;)
I måndags red jag trocadero och det var dressyr. Vi övade på förvänd galopp, skänkelvikningar och ökningar + minskningar. Gick superbra och han blev riktigt fin i slutet! Tyvärr kunde ingen filma mig, den gången det gick bäst med troca.

Igår pluggade jag, var med Jacqi och snackade med en kompis på Skype i någon timme. Har haft en jättebra vecka hittills iallafall. På fredag & söndag åker jag till x, och sen veckan därpå alla dagar förutom torsdagen. Ska bli riktigt kul och vi ska hitta på en massa skoj bara snön smälter lite mer.
Har rätt mycket prov just nu, hade två i måndags och ett nu på fredag. Aja, vill ha godkänt så det är bara att kämpa på!

/ Jenny


Kisse!!!

Rozzo har serri hittat sin soulmate! Kissen Tofflan! Sååååå söööta!!! Tofflan är kanske "lite" skeptisk, men Rozzo är förälskad.;)

Provade en ny sadel idag oxå!:)
En svart sadel som var väldigt lik den första. Den var riktigt skön, men ska testa den på riktigt i ridhus, hade jag tänkt. Det går ju inte att rida ute!!!! OMÖJLIGT! Is med snö över är helt livsfarligt. Bryta benet? JA TACK! Nää, skulle inte tro det...

Men R klagar inte! O då gör jag nog likadant.

/Idao;)

https://cdn2.cdnme.se/4059870/6-3/pic_513f85ceddf2b352e9b8a7ca.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4059870/6-3/pic_513f85db9606ee2975fa9467.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4059870/6-3/pic_513f86129606ee29a12c0a9f.jpg" class="image">


Snaaart

Kommer ett inlägg snart!!! (Drar till stallet...);)


Dagens läsarfråga

Vilken är din favvohästras? 

Om jag ska svara på det så blir det nog gotlandsruss faktiskt. Inte bara för att Xento är det utan för att dom är så speciella, envisa och sjukt personliga på alla sätt! Förut var det arabiska fullblod, dom är fortfarande väldigt vackra och så, men russen slår allt ;)
 
// Jenny 
 

In Love

Hittade denna übersnygga jackan från Kingsland, sjukt stilren och modern! Den blir din för 2490:-!
 

Hissar!

 
Måste verkligen hissa dessa ridstövlar! Jag har dom tyvärr inte själv då de är för stora i vaden, men de är så sjukt snygga! Stilrena men ändå utstickande. Stor hiss från mig!
 
/ Jenny

Dagens läsarfråga

Vilket är ditt favoritmärke på ridutrustning/kläder? Ex. Kingsland, HV Polo, Animo osv.
 

Ska införskaffas

Navy
Har letat efter detta pannband eller vad man nu ska kalla det hur länge som helst, och nu hittade jag det på Myone för 189:-. Tycker inte att det var så dyrt egentligen, trodde det skulle kosta många mer hundralappar men nästa gång jag åker det så ska det komma med mig hem!

// Jenny

Söndag...

Måndag imorron...:/ Är inte så jättepeppad inför prov, men ni vet... Got too do.... Har även hunnit fått ångest över att jag inte ska rida på 3 DAGAR, och sitta hemma och plugga till prov och göra läxor istället... Så, Nej. Denna vecka kommer att bli något jobbig.

Idag vaknade J och jag vid 12, inte riktigt vad vi hade tänkt oss, så vi fick "springa" till bussen och därefter springa till stallet. Jag hatar att stressa, man blir så tråkig dåå, men det går inte att vara tråkig i stallet!;)
Efter det träffade jag Amandis för att lyssna på en föreläsning om hästhållning på Ulltuna hästklinik, som våran ridlärare hade fixat. :)
Vi var dom enda "yngre" eleverna på kursen men vi smälte in. Typ...;) Men det var kul och vi lärde oss mycket. (Huvudsaken). Men NU ÄR DET PÖNNYAKUTEN!!!!

(X på bilderna!)

/Idaa


Träningspass med syster!

Crosstrainer, armhävningar, situps.... Beach 2013! ;)

/ J


På väg till stallet

Jisses vad länge jag sov idag, till klockan 12 och det är inte vanligt för att vara jag. Fast vi gick och la oss vid 3 så det kanske inte är så konstigt haha ;)
I stallet så ska vi göra allt det vanliga, bara att vi måste skynda sjukt mycket då vi blir hämtade klockan 2. Uppdaterar nog mer från stallet! :)

/ jenny


The liiist

Fem saker som..

Upprör dig
1. Respektlösa människor
2. Djurplågeri...
3. Folk som tigger uppmärksamhet, väx upp...!
4. När mamma ber mig städa rummet, hähä
5. Dåliga förlorare, som bara blir sura när dom förlorar. Sorry guys!

Gör dig glad
1. Att komma till X 
2. Rida barbacka, det mysigaste som finns!
3. Ida, haha om jag är nere så hittar hon alltid på nåt som får mig att typ vika mig av garv
4. När vi får sluta tidigare på en fredag, sjukt stor lättnad!
5. Shopping

Du älskar
1. Xento, mina vänner & min familj
2. Att ha filmkväll med vänner
3. Att racea på X med Ida ( bara för att x är snabbare än rozzo ;) )
4. Mitt rum, turkost & fint!
5. Att blogga när jag har maaassa planer

Du gjort idag
1. Städat mitt rum
2. Duschat
3. Pluggat
4. Lagat middag med Ida, Tacos!
5. Köpt godis & snacks för sammanlagt 93:- med Ida, tjockisar vi vet ;)

// Jenny

 

 

 


nämen tjaa

Har haft typ som nån slags paus, men är tillbaka nuu!
Jennö och jag har blöggkväll så vi kommer nog att bomba lite det senaste dygnet... 
 
BILDBOMB!!!!!!!
 Rozzo förklarar hur banan smakar
 
 Min pownie har mustasch!!!
 
 HAHAHAHA, asså jag bjuder!!!
 
 HAHAHAHA
 Klippte Rozzos man! Vad tycks???;)
 
Ny header kanske...?;)
Mys...
 
/Ida

Middag

Mer uppdatering kommer senare, ska skriva massa inställda och så! :)

/ Ida & Jenny


''Få hästen i låg form''

- Det är viktigt att tidigt lära sig att variera formen. Hästen ska kunna gå riktigt rund, låg och eftergiven. Men man ska också kunna ha den mer bärig och uppe i formen, säger Nina Bengtsson som är beridare och B-tränare i dressyr. 
Börja och avsluta varje pass med hästen låg och rund, tipsar Nina. 
- Det är hästens uppvärmning och nedvarvning, det är stretchning och jogging då blodet ska cirkulera i alla muskler. Som vi människor som börjar med att jogga och cykla innan vi styrketränar.
I den runda formen måste man stämma av lite och känna att hästen är elastisk och inte lägger sig i handen. 
- Den ska kunna ta små och lite större steg i den formen, hästen ska vara självbärig och välbalanserad.
  
Bra för unghäst
Nina bjuder Hippsons läsare på en bra övning som gör att ryttaren får bättre formkänsla. När man ska lära sig själv - eller lära en unghäst - att variera mellan den runda låga formen och en högre form kan man nämligen variera mellan en "rund-vänlig" volt och skänkelvikning.
- Det är lättare på volt att få hästen lösgjord, rund och låg. Du har böjning, och det hjälper, säger Nina. 
Skänkelvikningen, däremot, sätter hästen mer på bakbenen.
- Hästen ska upp och bära sig i skänkelvikningen. För att göra rörelsen korrekt måste den bära på sina bakben. 
I den här övningen fokuserar du på att byta form. 
- När vi gymnastiserar och jobbar våra hästar är det viktigt att kunna variera formen. Den form som är ändamålsenlig på tävling är inte alltid den som är bäst i träningsjobbet.
   
Gör så här: 
A. Rid på en 20-metersvolt och jobba på att få hästen låg. Rid sedan ut på långsidan i en skänkelvikning, med ställning mot väggen.
- Då får du per automatik lite hjälp med att bromsa hästen och med att få den lite mer på sina bakben, säger Nina.
Gå sedan in på en volt igen och lägg ner hästen. Ta så många varv som behövs, ett varv är målet.
  
B. Rid på en 20-metersvolt och jobba på att få hästen låg. Rid sedan snett igenom i skänkelvikning. Gå in i en ny volt, rid snett igenom igen, och så vidare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Källa: Hippson

Nu är vi här

Andra hemmet 8)


Drömoutfit alá Ginatricot

 
Åååh, blev helt kär i denna outfit. Allt är ju inte från Ginatricot som ni kanske förstår, men serri. Hur snyggt som helst. Väldigt classy & stilrent!

#jaghartråkigt

Sitter och trycker in en massa glosor som är på helt andra språk, hur ska det här gå?! :O

/ J


Färgglada förvaringar

Hittade dessa bilder på hippson och tyckte faktiskt det var en rolig och annorlunda idé med så färgglatt och andra former. I vanliga fall är ju dom flesta inredningar svarta och sitter på väggen. 
Hiss eller diss från er läsare?
 
Täckesförvaring
 
Sadelskåp
 

Fodertunnor - dessa tycker jag var snyggast och ''bäst'' från denna kollektion faktiskt. Smidiga med genomskinliga & tunna lock och att dom är på hjul. 

woow :0

Har aldrig lagt märke eller sett liknande luvor(huvor) förut, men nu blev jag helt kär. Hur snygga var dom inte? Wow!
 
// Jenny
 

Sadel, nä nu blir det barbacka!

Nää, nu orkar jag inte med alla sadlar! Hela köket är täckt med sadlar, och har ännu 2 till i stallet...:/ Men nja, har inte hittat nån speciell jag bara VILL HA... Men har en som jag är förtjust i... Hehe, den hade lite blingbling, och var så SJUKT skön, men joo, det finns alltid ett "men"... Jag kan växa ur den... Blääää, nää nu orkar jag inte tänka mer på det.

Jo. Stallet. Jag och mami var hos plutt och testade alla sadlar och dom flesta sitter faktiskt riktigt OK. Så vi får väl se.. Men iaf, plutt har börjat att fälla... Jag gillar inte den perioden. Inte kul. Bara en massa päls överallt, hemma, på kläder, och i skolväskan... Man blir täckt av päls bara man går in i stallet. Men snart är det över! Snart!! Hoppas att vi rakar honom en gång till, så blir han lite extra snögg inför tävling!!!
Jaa, ni läste rätt! TÄVLING! Snart är det dags! Ska tävla i Vällingby ridhus!!!:D Men jag måste hitta en sadel till dess... Får inte rida barbacka...:/ Men det löser sig!!!!!
Pöss

/Idaoo


Det Gillas!

Har suttit och skrivit några inställda nu som kommer upp i veckan, eller iallafall fram till på fredag så får jag fixa nya i helgen. På lördag ska jag och Ida blogga massor och kolla på film + äta maaassa snacks. Så förvänta er grym uppdatering då och söndag (tidsinställda antagligen). På fredag har jag X som vanligt och sen när jag kommer hem så blir det en mysig kväll med moster, syster och Miliam. Mam & Pap åker till Gotland och kollar hur det är med stugan och så. Vecka 14 åker jag ner dit, & får träffa min bästaste & finaste Anton. 
 
Sen den 17:e så börjar min ''intensiva Xento vecka'' som jag kommer kalla den, haha ;) Har x alla dagar förutom onsdag då. Veckan efter blir det väl ganska likt om jag inte minns helt fel, känns som det kommer bli riktigt roliga dagar! :) Hoppas bara att snön har smält bort en del då så det iallafall går att rida, just nu är det ju halt exakt överallt. Usch, vill verkligen ha sommar nuuu! 
 
Nu ska jag ta tag i 2 läxor som är till på fredag, 30 glosor sammanlagt i tyska och engelska - uäk :(
Aja, får se det som en belöning att träna på crosstrainern sen. Beach 2013 you know, haha ;)
 
// Jenny 

Pyjamas till hästen?

Haha detta måste vara bland det roligaste och lustigaste jag har sett inom hästvärlden, pyjamas till hästarna. Den används då till grisiga hästar inför en tävling eller liknande. Lite kul idé! ;)
 
/ Jenny
 

Vill ha sommar nu!

Gud vad jag längtar till sommaren, kan ju hitta på massa kul i stallet och med vänner. Typ bada med hästarna, ha som ett eget ridläger med nån kompis och duscha lilla x. Vad är du sommar? :0

/ J


Svar på fråga

Fick denna kommentaren, lite annorlunda men kul fråga. Många uttalar det som Essento, men jag säger alltid Exento. :) hoppas du blev nöjd med ditt svar!

/ jenny


Jag är INTE död!

Jo, jag överlevde! Kom till skolan! Och kötta loss på engelska prov! Bara kom in där, skrev nåt på häftet och gick ut. Så det ska gå. Nu vill jag ha ett A. Tänker iaf förvänta mig ett B.
Är ganska speedad av choklad just nu så vi hörs seeenare!!!
Pöss

/Idooo

(Serious face...)


Trocadero skritt & lite ryck


Dagens outfit

Linne: H&M (?)
Kofta: old but gold ;)
Jeans: Ginatricot

Skor: converse
Smink: mascara & bare minerals!

/ jenny


Veedaaa!!:d

Körde slut på mig!:d Har typ kramp i benen och i huvudet... Måndag, klar! Tisdag... En annan dag. Är bokstavligen slutkörd, så om jag inte kommer till skolan imorron: är jag tyvärr död och kan inte komma till skolan.
Bra, då vet alla det.
Träningen gick väl sådär... Hade Jane, en C-ponny, söt, fux.:) Gjorde lite skänkelvikningar, bakdelsvändningar och tempoväxlingar i galopp, typ som en kort sammanfattning av lektionen.
Känner mig duktig som kan alla dom där "roliga" orden...:d Men, ny dag imorron, men vi får se om jag kommer till skoolan, om inte, vet ni varför.

/Idaaa


Snart sååå!

Jo, snart slutar jag... Ridning på Veda!!! Men Jennö! Jobbar idag, så jag tvingar nog Jennö att hjälpa mig att mocka...;)
Känner mig seg idag, så det kommer väl gå lite segt...
Fast först ska jag överleva skolan! Typ... Måndag, ni vet.
Bild: Jennö och X, dagens failbild, helt säkert!

/Idaaa


Min daaaag

I eftermiddag har jag ridning på veda & det är hästbyte, igen... Aja, kanske får prova någon ny ponny? :)
Kändes riktigt surt och tråkigt att gå upp klockan 7 imorse, jag som har sovit till 9-10 varenda dag :/

Hur som, nu ska jag gå igenom en riktigt seg skoldag så hörs vi när jag kommer hem. Har även ett inställt på g. :)

/ Jenny


Dagen!!

Som start på dagen tränade jag för Nina, dressyr, gick väl OK... Håller just nu på att hitta en bra dressyrsadel till plutt, har fått låna en som sitter SUPER, av hans förra ägare. För att testa, red jag och J ut, Rozzo fick skritta...:) Jag tog några söta bilder på X och J...;)
Bjuder, "tror" att J oxå gör det...;)
Skola imorron... Känner mig sådär otaggad och oförberedd, som man ska känna sig...;) nää, jag har koll... Lite iaf...
Pöss;)

/Ida


Go, Jennöö!!!


Mot stallet

Hoppas på att underlaget är okej, annars blir det en promenad med x!

/ Jenny


Tiden har rusat iväg...

Det här sportlovet har gått sjukt fort för mig. Har inte träffat vänner så mycket, eller jag har ju träffat Ida men inget mer än idag annars. Sover över med Elin och har tjejsnack. Är dock sjukt trött nu efter massa fniss och godis så ska nog sova. Nog, haha måste... ;) imorgon följer Elin med till stallet, om det är lika halt som det var idag så blir det bara en promenad. Men det är ju kul det med! :)
På måndag, imorgon så har jag skola, usch vad jag är otaggad... Känns som att jag hade behövt ha lov i en vecka till. Aja, får väl snart börja räkna ner till den 17 mars då de dagar när jag har x väldigt mycket börjar. Sen är det påsklov - jag åker till Gotland och får träffa min Anton.
I sommar ska jag se till att åka iväg till ett ridhus som är i närheten av Gervide. Tar med ett russ och kanske hoppar, hur kul? ;) kostar inte speciellt mycket heller då det är lite dött där, hahah!

Var även och shoppade lite med mamma & syster idag, bilder ser ni nedanför. Köpte även grymmaste mascaran, tipsar om den senare.

Nej, nu måste jag sova så jag är människa imorn - om det går!

/ Jenny


Jaaa!!

Ja! Äntligen är dagen sluut!! Sååå skönt att vara hemma nu. Rozzo fick vila idag, pga jättedåligt underlag (is)... Men imorron är det dressyrträning!!! I Uppsala... En bit att åka... Och min duktiga pappa har lagat vårt släp! Äntligen! Så det kommer nog ett inlägg imorron!;)
Pappo och R fick hedersbilden idag!

/Idaa


Typ gomörron... kl 1...

Håller på att rensa hela min garderob, och är inte klar utan har fortfarande 1 TON kvar som ska packas i papperspåsar... ORKAR INTE!!!!! Min garderob är bokstavligen tom nu jämfört med hur den såg ut för en timme sen...:/ Men aja, mer plats för nya!;)
 
Dagen, jo, jag hade tänkt rida ut en runda i skogen, och pyssla om prins... Skämma bort honom lite...;) Betyder inget mer än ett äpple.... Elller 2... Kanske 2, och ett halvt...
Och sedan tänkte jag fortsätta packa kläder i fula påsar! Vad sägs om det! Toppen! SKITKUL!
Ha en grå dag allesammans!;) Eller nää, det är bara jag som ska ha det... Eller nån annan?
 
 
(Min galna kanin.)
Pöss
/Ida

BILDERNA!!!

Jo idag red J och jag ut en sväng, red barbacka... Min stil...;) Sedan koncentredade vi oss på X. Försökte mjuka upp honom, så mycket det gick. Gick riktigt bra.
 
Ja, här kommer bilderna från idag och från träningshelgen! Älskar dig dator!;) Det funkade!
 
 Från idag!
 
 
 
 Jag och Amanda kör lite kadrilj...;)
 
 Rozzo leker James Bond.B)
 
//Ida
 

Tokponny

Ursäkta för så dålig uppdatering för min del... Igår var det ju hoppträning men det ska vi inte prata om, haha ;)

Idag skrittade jag & Ida fram ute en kortis, bara en liten slinga i skogen. Sen lämnade Ida rozzo i boxen och hon hade som en lektion för mig. Gick faktiskt väldigt bra då vi kom på hur vi för x mjuk i båda varven. Något alla borde prova, speciellt er med hästar som har extra svårt för ett varv. Vi gjorde så att Ida stod nedanför och höll ner innertygeln så x böjde halsen ganska mycket åt vänster, sen gjorde vi samma sak åt vänster. Xento blev riktigt mjuk i båda varven efter det och det är som stretching. Kommer fortsätta använda mig av det om han känns stel.

Hur konstigt det än låter för att vara jag, så känns det som att dressyr är roligare än hoppning just nu. X är otroligt duktig i hoppning, men ännu bättre i dressyren när han väl vill, för han kan.

Haha, han blev liiiiiite irriterad idag när jag krävde en del av honom, så han stegrade sig och sparkade sedan på en grep där det var skit i så allt bara flög, shit vad jag garvade x} & det är väl ingen annan som förstår min & Idas humor, herreguuuud!

/ jenny


Sportlovet...

Sportlovet önskar jag vore längre... Det är en sån där tid då man är helt slut på skolan, och är i desperat behov av lov. Och då får man den där ynka veckan som känns som EN dag extra. Inge mer? Tänker man då. Men okej då, funkar väl. 
Jag har hunnit med SÅÅÅ mycket på sportlovet, ändå. Känns bra, nöjd på nåt sätt, och då har jag ändå kvar, vänta nuu... 3 dagar! 
Kommer ni ihåg att jag var på uttagningen av laget till den där tävlingen? Jag var ju på en träningshelg oxå, med laget. Och fick nu ett mail med en MASSA bilder på mig, R och flera andra i laget från träningshelgen! Superkuuul! Satt och klippte och redigerade några av dom något, typ bara storlek o så, men tänkte lägga ut dom snart! Jag beundrar bilderna! Riktigt fina!
Och mitt i alltihopa så fick jag reda på att jag kom med i laget!:D Hur kul!? Känner mig stolt! Det är sådana här stunder jag bara VILL fortsätta att träna, träna och träna.... Men nää, stackars R om det vore så!;)
 
Min dator är riktigt dum nu, kommer kanske vara ett tag till framåt, men snart så kommer jag nog att få ut bilderna! Dumma dator.... Jaja, ni dör inte, tror jag...
 
//Ida
 ;)