Varför?

Har fått frågan om varför jag slutade som medryttare både på instagram och förra bloggen. Det är helt enkelt så att skolan tar upp på tok för mycket tid just nu för att jag ska hinna ta mig till stallet kommunalt 40 minuter dit, och sen 40 minuter hem. Även om det var fredagar och söndagar som jag var hos honom så har vi 3 gånger så mycket prov, 1000 gånger mer läxor och ja, när ni går i 8:an eller gick där så kommer ni förstå. Mamma och pappa kan inte heller skjutsa då jag behöver dit direkt efter skolan, alltså vid 1. 
Jag börjar känna att jag inte har balansen på honom längre och han har andra medryttare just nu som kan glädjas av honom och utvecklas tillsammans. Hörde att Valdy & Xento kom 1:a bland 13 stycken tävlande, bara det är ju ett kvitto på att det går bra för dom. 
 
För mig är det här sjukt jobbigt egentligen. Jag har valt att inte skriva så mycket om det då det ÄR ett känsligt ämne för mig, men det känns bättre att skriva om det än att bara ignorera. Efter över ett år med sin bästa vän så är det jäkligt tungt för mig att lämna stallet en sista gång, pussa honom på mulen en sista gång, krama om Helene en sista gång. Jag kommer ihåg första uteritten jag hade på xento, jag skulle kunna rabbla upp alla uteritter jag varit med om. Alla gånger jag flygit av, alla tårar jag droppat ner för dåliga träningar, värk i kroppen efter avramlingar, glädjetårar och känslan när vi flög över 95cm. Den här ponnyn har lärt mig så mycket som jag kunde lärt mig på ridkskolan under 5 år. Jag är så otroligt glad över att ha fått chansen till att rida den här ponnyn, så mycket kärlek i så litet format. 
 
 
 


Malchower reiterhof

Shiiiit vad kul det va!! Först trodde vi att det skulle bli rätt trist då det regnade och vi var rätt inställda på att det skulle bli långritt oså, men då kommer hon som hade hon som hade hästarna med ett förslag om att rida i deras ridhus!:D Bästa idén idag! 
Jenny fick ett sto som hette Lucy på 170 cm i mkh haha, stort för oss.. Jag fick ett sto som hette Beerd och var 165 i mkh, och det var faktiskt första gången jag hoppade stor häst! Har ridit en när jag var 9 men annars inte.. Så det var litte scary i början.. Men det gick ju bra! Liksom bara att driva mer o hålla ihop mer massa. Först red vi runt i ridhuset som vi ville ett tag, kanske 40 minuter och sen byggde dom upp några hinder! Det var kanske 70-90 cm.:) 
 
Kände mig faktiskt inte så liten på hästen. Rätt lagom, men det var rätt jobbigt att verkligen RIDA hela den massan varenda steg. Bra erfarenhet! Beerd var rätt "seg" i början men när hindrena kom upp tyckte hon nog det blev roligare o var villig till allt!:) 
 
~Videos och bilder kommer nog komma upp när vi så fort som möjligt får ordning på täckningen o allt krångel.~
 
Nu ska ha lite one day of
chillchill
//Ida

Tips i vintermörkret!

Det här var en ruskigt bra uppfinning jag såg på Hööks hemsida, en så kallad ''tåvärmade'' samtidigt som den har reflexer framtill. Hur smart som helst och de var inte så dyra heller, 99:- paret.
//Jenny
 

Hästaffär

Hm.. Hur svårt ska de va att hitta? I Tyskland liksom? Hmmmm.. Har sökt runt lite och de visar sig va litte knepigt... Fick ett tips en tjej som äger ett stuteri i närheten av vårt hotell så jag tror vi kör på det förslaget.. Men OM ni bara råkar veta nån speciell affär, KOMMENTERA!! Då är ni bäst, loverz, men de e ni ändå
 
tacktacktackändå
 
 
 

Segt

Ligger i sängen nu o ska bara ta klivet upp.. Jobbigt värre, stel i hela kroppen efter allt stillasittande, men de är det slut på nu!! Efter frukosten åker vi till turridningen! Wihoooooooo:D
 
//Ida

Det här med storhäst

Det här med att gå över till storhäst när man är 13-14 år har jag funderat på så många gånger. Jag är lång, men väger inte speciellt mycket vilket gör att jag inte har den kraft jag behöver ha för att kunna rida en storhäst regelbundet. Och då menar jag inte ett arabiskt fullblod på 152 cm, utan den ''vanliga'' storleken på ca 165cm. De gånger jag ridit storhäst så har jag älskat känslan av att sitta på ett så pass stort djur och kunna ha kontrollen. Men det är ju inte det jag vill NU, samtidigt som jag känner mig för stor på vissa ponnys. Sen tänker jag också på det ifall man vill tävla, jag mot typ... vuxna? Nej, det skulle inte funka. Eftersom jag gärna vill tävla då & då utanför ridskolan så behövs det träning, och ska jag även träna med såna som VÅGAR mer, VILL mer och KAN mer? Jag ser så mycket positivt i att tävla och träna storhäst när man är så ung, men nackdelarna tar över iallafall. 
Som många tänker och undrar, vara kvar på ponnytiden tills man slår fötterna i marken eller gå över till storhäst i lagom tid? Om några år kommer jag nog känna mig redo, när jag har kraften och kan kontrollera hästen även om den är 160 eller 175 i manken. Det ska man nog kunna på storhäst ifall man inte har tillgång till att stå som ägare själv. 
//Jenny
 
 

Toppen!

Åh vad jag trivs här redan! 
Som Ida redan har skrivit var vi ju på flyinge igår, som ligger i Skåne. Det var så himla fint och alla var jättetrevliga, vem vet var jag är om 2 år... ;)
Hela Skåne var underbart, trivdes genom att bara sitta i bilden och kolla på alla stall vi åkte förbi.

Är nu i sängen på hotellet i Tyskland och ska precis sova, upp klockan 8 imorgon vilket blir första sovmorgonen på lovet haha, gick upp 5 två dagar i rad. Men nu går ögonen i kors så jag måste sova. Bjuder på en bild från utsikten vi har, helt underbart! 
//Jenny




Tävling hos ryttarskvaller.webrider.com

 
Jag är med och tävlar om dessa schabraken hos   
http://www.ryttarskvaller.webrider.se/ !
 
//Ida

Härligthärligthärligt

Jao, från hotellrummet nuu!
äntligen framme och så skönt att slippa redda mycket mer nu..:) Verkligen så häääääär härligt. Vi har nyss ätit trerättersmiddag som vi inte riktigt hann förra innan vi åt upp allt... Oopsi.. Men iaf, innan de var vi poäng badade o bastade på spat som dom har här på hotellet! Känner mig helt överväldigad av allt.. Skön känsla.. 
Planen imorron är att vi går upp vid äter frukostbuffé o åker sen iväg till ett stall där vi ska rida ut på turridning! 2 timmar blir det antagligen, och självklart ska vi ta bilder!!;) Det blir väl ok? 
 
 
En bild från middagen iaf.. Hehehehe
 
//Ida

Hej och hejdå!

Lite back to normal o samtidigt inte. Bloggen kommer startas och uppdateras som den gjorde förut, och vi går som sagt tillbaka till blogg.se pågrund av vissa anledningar. men hejdå Sverige! Nu sitter Jenny och jag och är påväg till Tyskland! På färjan just nu. Vi ska allt från turrida till shoppa! Sååååå taggaaaaaaddddd
 
Har hittat världens gossigaste plats här på båten, Idas smartmoment for life.
Hur mys liksom?
 
Sen ska jag väl skriva lite om resan hit oxå? Vi passade på att besöka lite ställen här o där! 
Flyinge till exempel! Stannade till där och gick runt o titta oss omkring o så fiiiint de va?! Riktigt häftigt att få se det med egna ögon och inte bara på TV?;) Fotade lite
 
 
 
 
 
A ok... Nu börjara min dator bråka med mig..... Men kommer väl fler bilder sen när du din lilla jäkel slutar..- från stallen oså. 
 
Bajjbajjjj svennar i Svenneland
Ha de gött!
 
//Ida
 
 
 
 
 

Lång båtresa

Nu sitter vi på färjan och väntar på att börja åka, sitter i fönstret och delar internet från mobilen - hur nördigt? ;)
Vet inte om jag kommer ha något internet i Tyskland, så ska se ifall jag hinner skriva något inställt ifall det inte funkar på hotellet. Vi ska iallafall rida turridning, kolla på hingstar och shoppa en massa. Så ifall uppdateringen inte är bra så vet ni varför. 
Men nu väntar en 7-8 timmar lång båtresa så jag ska ta åksjukepiller så jag inte blir åksjuk, haha det vet man aldrig med mig. Men vi hörs när vi är framme och jag har tillgång till internet!
//Jenny
 
 
 

Om Ida & Rozzo

Tjeeenare!
 
Jag heter Ida och är den ena ponnyryttaren på denna blogg! Jag är 13 år, bor i Vallentuna och har en ponny som heter Rozzo. Jag och Rozzo är bästa vänner och tävlingskompisar också!;) Vi har tävlat tillsammans enda sen jag fick honom 2012, från LC till nationellt som vi debuterat nu. Rozzo är en valack född 2002, som älskar mys och mat. Han är bäst i dressyren men är i stort sätt bra på allt, maffig och underbar, för det mesta haha 
Rozzo är i alla fall en otroligt snäll ponny med mycket kapacitet som jag får chansen att utvecklas med, inte bara det, ni får följa med på våran resa här på ponnyryttarna.se!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi är tillbaka!

Nu har vi börjat blogga här igen då vi inte riktigt trivdes på horseworld, mer om det kan ni läsa i vårat sista inlägg på ponnyryttarna.horseworld.se...
Vi har planerat det här i några veckor, men nu så är det bestämt och vi har väldigt stor blogglust nu så vi passar på att byta på direkten. Designen är tillfällig och den är fel här och där, men det får vara så tills vi har fixat ihop en ny med nya bilder. Som några av er kanske redan vet så har jag slutat som medryttare på Xento, ett enskilt inlägg om det kommer senare. 
 
Kan ju även passa på att berätta lite om var jag och Ida befinner oss just nu... Vi är nere i Skåne på ett hotell över natten, imorgon drar vi oss vidare till Tyskland för ridning, shopping och sånt. Ska bli HUR kul som helst och jag är väldigt taggad på den här veckan! Hittils har vi varit på Flyinge gård när dom hade öppet hus, jäklar vilket ställe!
//Jenny