Hiss

Dessa ridbyxor från Ginatricot's nya kollektion tyckte jag var riktigt snygga, speciellt i den marinblåa. Mina "blåa" jag har från hööks tappade färgen efter en veckas användande så därifrån vill jag inte köpa igen. Men då till frågan hur dessa är i kvalitén? Annars gillar jag JW's helskodda... Hmm det här med ridbyxor är inte enkelt ;) 


Är ni taggade på fredag?

Det är i alla fall jag!! 

Med inspo från träningen igår för Nina, det roliga som sker idag och helt enkelt sanningen att det är fredag gör mig bara glad idag! Dagen ser ut såhär..:

-Plugget som kaaanske segar lite men aja! ;)
-Buss så fort som möjligt till stallet och fixa Rozzos saker.
-Iväg med mamma till hööks och horze.
-Tillbaka till stallet för kortare träningspass i ridhuset!
-Sen bär det av hemmot mot fredagsmyyys!

Är inte fredagar bara bästa dagarna egentligen..? Prov, läxor, sånt är klara, man kan äntligen ta helg och göra det man VILL, pausa vardagen, mysa till det extra och bara koppla av. Gos

Jo juste! Kommer skriva om gårdagens ridpass men har haft lite komplikationer med tid till det då det ofta är lite sena träningar hehe, det är anledningen till att det ofta blir "gårdagens ridpass" istället för "dagens". 
Gör mitt bästa med att få tid till allt men ibland räcker jag bara inte till, så ni får nöja er med vad lilla Ida har att säga när hon väl har något att säga!

Ha i alla fall en toppenfredag nu allihopa!
Favorit i repris...

//Ida


"Needies"

Nu innan tävling kom mamma, jag och Nina på att det faktiskt finns två nya saker på inköpslistan till Rozzo och mig.  En stor fleecefilt och en hjälm till mig!

•Jag själv övar just nu mycket på min blick som ska vara klistrad dit jag ska men min hjälm hjälper mig inte med de.. Den sitter väldigt långt ner och jag vet inte hur mycket Nina tjatat om en ny haha.. 
•Ett nytt täcke (fleecefilt) till Rozzo som kan ligga över sadeln på t.ex. framridningen. 

Jag är inte sugen på att göra mig av med alla mina pengar på detta då jag sparar till nya ridstövlar men jag har mina wanties ändå... ;)


Är ju ett stort fan av GPA, och tycker att det är huur coolt som helst på dressyrbanan. Dock är det priset som stoppar mig haha, begagnad kanske är ett alternativ..?

Ett fleecetäcke ska nog inte va så svårt att hitta, men med mycket önskemål blir det ju snäppet svårare.. 

Så vi får väl se om vi hittar något i sista minuten!

//Ida



Hur var det nu?

Jo, på söndag är min och och Rozzos tävlingsdebut för i år. Vi ska rida nationella lagtävlansprogrammet och försöka dämpa min nervositet med att bara "åka på utflykt" och rida ett program. Think simple and be simple, vill bara lyckas behålla lugnet in i det sista så gott det går, resultatet kvittar lite faktiskt! 

Jag är alltid otroligt nervös på tävling och innan tävling men tursamt inte efter..;) Mår egentliten inte jättebra innan och känner pressen som mest då, men pga den underbara känslan efter ens ritt fortsätter jag kämpa på tävlingsbanorna med hoppet om att mina nerver ska tona ut.. 
Det är nog min utmaning, att lära mig använda min nervositet eller helt enkelt fixa att acceptera den.

Bild från skol-DM vinsten.


Alla har ju sina utmaningar på tävling även vardagen. Vad är era utmaningar nu 2014? :)

//Ida



Kall onsdag!

Åå vad jag har frusit idag, helt sjukt! 
Började dagen med sovmorgon och sedan friluftsdag i skolan. Gick gryyymt mycket idag fram och tillbaka från skolan, hem, bussen överallt haha! Näst inpå träningsverk imorgon..? ;) 

Tog bussen till stallet idag och fixade allt där och red. Rozzo fick gå utan sadel både ute och i ridhus så det blev ju lite variation. I princip vila då det var mest skritt. Var i alla fall jättemysigt i stallet idag, riiiiktigt mysigt!
Och myset slutar inte där, nu sitter jag med hela familia med en gossig filt runt mig och tittar på teve.. Gos, gos, gos....

//Ida





Vad ni än säger

Med så mycket jobb, men ändå så mycket kvar så visar det sig verkligen att om man vill - så går det. 
Under provridningen av London så kändes det rent utav åt helvete. Jag tyckte jag var så pinsam som ryttare över att jag knappt kunde få ponnyn att gå framåt ordentligt och huvudet var ju bara upp i vädret hela tiden haha. Men iallfall, han skulle stå så pass nära så jag kunde gå dit på rasterna i skolan, om jag är sjuk någon dag så kan jag iallafall gå upp och mocka + fixa mat, min syster kan ta honom om det är absolut nöd, det är kort väg hem, men jag visste att det var något att jobba på. Jag tror helt ärligt att om jag skulle blivit medryttare/ägare/fodervärd eller vad som helst, på en häst som det inte fanns något att jobba på utan att jag bara skulle sitta upp och kunna rida ett svårt program utan problem, skulle det varit så roligt? Nej. Jag kommer nog aldrig vilja köpa en helt helt färdig ponny i full tävlingskondition som är redo för de högsta klasserna, jag ser inget arbete i det förutom att man som ryttare kan utvecklas. Jag ville ha en ponny/häst som kanske är lite omusklad, yngre, orutinerad, krånglig att rida eller vad som, bara det fanns något att utveckla. London var varken yngre, orutinerad, krånglig att rida eller helt omusklad. Men problemet var ju att det tog sån tid att hitta som ett... Vet inte hur jag ska beskriva det men det var som ett lås och utifrån det hittade jag alla knappar. Idag, ca 4 månader senare står jag här med min drömponny och kan säga att jag är stolt över oss tillsammans. Vad ni än säger så är London en flashig ponny i mina ögon, och han är den finaste häst jag vet. 
 
 

Boost

Okej. Igår gick ridningen grymt dåligt, fick noll inspo eller uppmuntran från den. Men det finns änglar som gör mina dagar! Var på faktiskt rätt dåligt humör efter träningen (som jag ej tänker skriva om då det inte finns nåt att skriva om) pga motgångarna. Men jag har världens bästa vänner som stöttar, får mig tänka på annat och bra rent ut sagt gör mina dagar. Ni vet vilka ni är! Tack 


Min uppdatering här kan ju beskrivas lite dålig men så fort jag har tid tittar jag in! Vill ta tag i det nu för 24 gången, på riktigt. Lite "komigen Ida" utöver det nu.:)



//Ida



Wantie

Dagens stora hiss går till Uhip-jackorna! Kollade nyss på deras hemsida och de har rea på en hel del, bland annat dessa jackor som finns med och utan luva. De med luva kostar just nu 975:- och finns i min absoluta favoritfärg (royalblå), men sen fanns en lite billigare variant som jag även gillade. 495:- kostar den och är utan luva. Vilken är din favorit & har du en egen? Isåfall, är du nöjd med den och är det värt att lägga så pass mycket pengar för en? :)
 

Gårdagens markarbete

(Ursäkta för suddiga bilder)

Gick faktiskt hyfsat men markarbetsdelen. Kände att han trampade bra och kom rätt på alla bommar och löste dom siuationer där han kom fel. 
Däremot var han på riktigt springhumör.. Efter markarbetet vart han väldigt upphetsad och springig. Körde intervaller för att få honom trött men det gjorde sig motsatsen. Pigg poni! 
Red i nästan 2 timmar och försökte få honom lugn och i slutet gick det faktiskt igenom helt OK. Tror att för mesta del han var på för att ha blivit klippt nyss faktiskt, med tanke på att han taktat ut ned mig till hagen efter klippningen är det ju fullt troligt.. ;)

//Ida


Dagens ridpass i bilder

 
 
Fler bilder kommer bland andra inlägg!
//Jenny
 
 

Back on track!

Nu är jag tillbaka till skolan & bloggen, dvs jag är äntligen frisk. Får hoppas att jag kan klara mig från att bli sjuk igen under den här terminen, har redan tillräckligt med frånvaro helt ärligt...

Hur som, idag ska jag rida på banan på London och min syster kommer antagligen och fotar oss så jag visar bilderna ikväll isåfall. Ska rida honom i en lägre form idag och få honom avslappnad, men även öva lite skänkelvikningar. Kortfattat, lösgörande pass! Ska även fixa lite inställda när jag kommer hem efter jag pluggat..
//Jenny




Veckans tips!



Stretch för sadelgjord

Jaa, nu kanske ni tror att det är för själva sadelgjorden men ickesanicke. 
Jag är nog inte ensam om att ha en häst som har lite extra skinn samt "fett" precis bakom frambenen där sadelgjorden ska sitta. Då när du spänner den knölar det sig och ser väldigt obehagligt ut. Lösningen är då att när du spänt färdigt - lyfta vardera framben och dra lite i det så huden slätas ut under sadelgjorden! Smart va? ;)

{Dock ska man ej överdriva rörelsen då den kan bli skadlig}, dra istället lite lätt i benet och känn själv att du inte behöver ta i.




Gooodmorron!

Måndag igen och många sura miner dyker upp. Men jag känner mig redo, pigg för en ny vecka, nya träningar, nya resultat och en tävling....? 

Jo den här veckan är den första tävlingen inplanerad. På söndag ska Rozzo och jag iväg till Mariestad och rida det nationella lagtävlansprogrammet. Är inte så många startande så det är lite skönt såhär i början.. Jag själv är sjukt nervös redan nu för jag har tappat alla rutiner känns det som.. Vet däremot att jag kommer hitta tillbaka rätt fort när vi kommer igång! ;) 
Mer info om tävlingen kommer snart men nu får vi ta och fokusera på skolan sålänge, prov, prov, prov, prov...



//Ida




Bloggpaus

Har dragit på mig vinterkräksjukan igen så jag tar en liten paus från bloggen tills jag är frisk, blir yr bara av att skriva hehe... Är tillbaka på tisdag! 



Om jag skulle letat ponny...

...I varje kategori, skulle dessa vara bland de första jag skulle vara intresserad av:
 
B-ponnyn HÄR
 
C-ponnyn HÄR 
 
D-ponnyn HÄR
 
Sen blir ju alla hästar vackra på sitt sätt och man ser det allra finaste i dom, som vissa andra inte alltid ser. 
 

Jag ser skillnad, gör ni?

 
I oktober/november togs den övre bilden, för det mesta gick han bakom lod med mig som ryttare och steget var inget vidare då jag inte riktigt hade grepp om hur jag skulle få mer framåtbjudning på honom. 
 
De nedre bilderna är tagna i mitten av januari. Steget är utökat, hans nacke har blivit så mycket biffigare, rumpan är mer musklad och över ryggen har han blivit mycket bredare. Jag är så glad att jag har en ponny som man kan arbeta från snygg till ännu snyggare, för i mina ögon är och kommer London alltid vara världens vackraste ponny.
 
Men visst är det lite roligt att på så kort tid se så stor skillnad?
//Jenny

Förbättringar bloggen 2014

Jag har tänkt ganska mycket på vad som kan förbättras med bloggen, och tänkte att jag kunde dela med mig av dom så får vi se om ni märker någon skillnad sen!
 
  • Uppdateringen ska hållas igång lika bra varje dag, inga undantag. 

  • Mer tid ska läggas ner på bloggen, ca dubbelt så mycket som jag gör nu. 

  • Inläggen ska bli mer välskrivna, inte så många ''snabbinlägg'' som bara blir klottriga. Ordentigt ska det vara!

  • Kategorierna ska användas mer, jag ska vara noga med att dela in mina inlägg i ''Jennys Inlägg'' bla. 

  • Bilderna ska inte vara kass mobilkvalité utan det ska vara bra bilder som ni vill se. 

  • Statistiken ska vara stadig på 3-siffrigt och fler kommentarer är alltid trevligt!


     

Bus á la London

Här är alltså då en del av det bus London hittade på på ängen, och jag kan säga att det kändes mycket ''värre'' än det ser ut haha! Det är ju knappt bocksprång, men roligt tyckte han det var iallafall!
 

Helt slut

Idag var jag som sagt i Romme med ca halva skolan och det var så himla kul!
Även fast det blev några ramlingar + en rejält vrickad handled för min del så har dagen varit toppen. Dock kliar det så mycket i ögonen just nu så jag funderar på om jag ska sova redan klockan 9 på en fredagskväll, men men. 
 
I helgen har jag verkligen inga planer alls förutom att jag förmodligen ska fota Ida och Rozzo, sen ska jag bara ta det lugnt - sova, slappa & blogga en hel del. Får passa på nu när jag inte har några läxor eller prov/inlämningar vilket inte händer så ofta. Kort och meningslöst inlägg men tänkte iallafall berätta att jag lever trots allt ;)
//Jenny
 
 

Om jag hade en tusenlapp över...

...Skulle det här bli mitt nästa köp. Jag har kollat på Spooks-västarna sen i somras och kan bara drömma om dom. Provade även en i Tyskland och blev heelt in love, så vi får se vart det leder iallafall hehe...
Finns även på Hööks just nu för 1075:-!
Vilken är din favorit, marinblå eller den fuchsia? Min är marin!

Visste ni?


... att Rozzo är galen i horselyx-burkar smak garlic..?

... att R inte gillar när när man hoppar upp på honom barbacka utan pall?

... att vi gick från LC till nationellt på några månader?

... att R är världens roligaste krutponny..? Jo han kan va den tröttaste havremoppen man någonsin stött på och ibland en piaferande, levadande och snyggaste ponnyn man någonsin sett. Han har två sidor kan man säga.:)

... att R ofta gnäggar hejdå när man lämnar stallet för dagen!

... att R har väldigt blandade känslor för små ponnysar. Vissa blir han rädd för och vissa blir han hingstig runtom..?

... att han är jättegosig när man kliar honom runt öronen?

... att han alltid ska gnugga mulen i ens händer när tränset åkt av?

... att han är världens snällaste i hanteringen!

Hjärtat...


//Ida

Min åsikt om ASK...

Alla vet väl säkert vad ask.fm är, som idag är mest känt för ''den öppna mobbningssidan''. Från början, när den startades så förstår jag inte vad det skulle vara bra för, en hemsida där man kan ställa anonyma frågor. Är man inte så smart så man förstår att mobbare osv kommer gå in där och sprida hat? Jag tycker det är en så sjukt onödig sida som borde tagits bort för länge sen.
 
Som ni kanske även vet så har jag fått en hel del hat på min förra ask.fm (som nu är borttagen). Jag hade den till en början endast för att det var kul att få frågor, men sen tog jag bort alla ställen där den var länkad - men hade kvar appen. Så en dag plingar det till i mobilen och då hade jag helt plötsligt fått en anonym ''fråga'' som endast innehöll klagomål på min ridning och hur jag tar hand om hästar. I början brydde jag mig inte, jag ignorerade en hel del men sen började det gå alldeles för långt så då svarade jag att jag bad henne sluta klanka ner på mig & att jag inte tar åt mig. 
Efter ett par veckor när jag fått så många frågor så får jag en där det står att hemligheter runt mina vänner / mina vänners hemligheter kommer spridas, att jag har förstört hennes liv, jag har förstört för hennes kompisar, jag kommer bli så nedtryckt så jag inte vill gå utanför dörren osv. Det är ändå inte de värsta orden jag fått höra därifrån. 
MEN, grejen är den att jag hade inte gjort henne eller hennes vänner nånting alls. Jag hade ingen aning om vem hon var, men jag är iallafall säker på att jag inte har behandlat någon så illa så till och med mina vänner förtjänar att ta den här skiten. Som sagt så brydde jag mig inte så mycket i början, men det finns faktiskt en gräns och när den var nådd så svarade jag rakt av att allt är printat och om hon gör NÅGOT som förstör för mig eller mina närmsta så polisanmäler jag. Jag satt med hemsidan uppe och hade kryssat i allt på polisens hemsida, om hon skulle göra något. Så nära var jag att anmäla henne, men jag tror inte hon fattade att jag menade allvar första gången jag sa emot. 
 
Jag tycker ask.fm är en äcklig hemsida, ärligt talat. Den gör inte till någon nytta alls och jag hoppas att hela grejen stängs ner så snart som möjligt. Även när 13-14 åringar tar livet av sig pga dom fått anonyma påhopp på ask och det kommer ut på media, då har det gått alldeles för långt. Det jag blir mest frustrerad över är att det inte tas tag i, det känns som det lämnas så och allt fortsätter. För polisen är det hur enkelt som helst att få tag i skaparna, men inget händer. Jag hoppas av hela mitt hjärta att familjer ska slippa behöva mista sina barn på grund av en hemsida med anonymitet, det äcklar mig att den finns kvar. 
//J
 
 

Dressyrpasset {onsdagen}

Om jag ska sammanfatta träningen med enstaka ord var det ett OK pass.

Jag kände att Rozzo var som han brukar men jag däremot hade lite problem. Då med min sits, min känsla var något annat än vad det såg ut som men känslan räknas! 
Kände att jag "gled runt" för mycket i sadeln och hade inte full kontroll där uppe. Då det var programträning var det lite mer fokus på helheten i dom olika momenten men lite var jag tvungen att tänka på. Det är inte alltid så enkelt som det ofta ser ut, fick mycket beröm över skillnaden mellan då och nu men jag strävar vidare, till nya mål och nya nivåer! 

Träningen var väldigt lärorik och det är alltid roligt att träffa Nina, muntrar upp alla i sin närhet! Fick lite extra motivation till nästa utmaningar och ett nytt datum spikades som träningsdag igen, fredag alltså idag. :)


//Ida






Dagens rejs

Jodå, Ida är i farten igen.... 

Idag har jag varit allmänt upptagen med allt och allt. Började med att vakna 5 & märka att jag sovit i soffan. *Suck..*, går sedan upp och hinner sova i sängen en timme innan jag skulle upp igen.. Snälla mamma skjutsade mig till skolan och jag tror det var dagens räddning faktiskt. Efter skolan gick jag till gymmet och sprang där och träna kondition vilket var sjuuukt jobbigt. Men såklart bra. Direkt när jag fått på mig ytterkläderna och allt satte jag fart mot bussen och tog den till stallet och red R i ridhuset.

Blir lite trött av att tänka på det haha!:') Jag känner mig nu helt slut och på gränsen till sovande. 



Såhär har alltså min tid spenderats och på det sättet har uppdateringen för min del varit låg. Jag ska rycka upp mig, jag lovar. Måste bara hitta mer tid och energi till det! Men jag ska iallafall göra mitt bästa.

Inlägg om träningen för Nina kommer!

//Ida

Whatever is needed

Satt och kollade igenom mina bilder på datorn och bläddrade förbi dessa. Så många minnen, och så svårt det var att släppa honom. Med gråten i halsen och ärlighet rakt från hjärtat kan jag säga att jag saknar honom så fruktansvärt mycket. 
 
 
 //J

Galopp i pudersnön

Igår red jag som sagt London på en äng ganska nära stallet och min syster fotade oss. London var huur pigg som helst vilket knappt syns på bilderna hur mycket han studsade fram, men det blev många bockserier + en hel del glädjeskutt. Men det är bara kul tycker jag, han är glad och det smittar definitivt av sig!
Tyvärr var det på väg att bli mörkt och därför blev alla bilder lite brusiga, men visst är dom mysiga iallafall?!
Har ca 100 bilder kvar att fördela ut i olika inlägg så nu får ni kika in lite då & då ;)
 
Imorgon åker jag till Romme med ca halva skolan och kommer antagligen inte ha något internet, så jag ska fixa ihop något inställt som publiceras under dagen. 
Har ni önskemål på inlägg så kommentera det hemskt gärna :)
//Jenny
 
 

If this only exists in my dreams, don't wake me up











Nödvändigt att klanka ner på oss?


För det första så skrev jag att jag jobbade förvänd OCH byten, du tror inte det finns en anledning till det? Jag har full koll på vad jag gör och behöver inte någon som säger åt mig vad jag ska göra. Jag rider byten om jag vill & samma sak med förvänd galopp. 
Jag vet redan att London inte ser ut som en riktig SM-ponny som tävlar konstant varje helg, men vem har då sagt att om man tävlar på LC nivå så behöver man ha en flashig ponny? Det finns inga regler på det, och som jag sagt flera gånger så kommer jag tävla för att ha kul, inte jaga rosetter. Jag har aldrig tävlat lokalt förut eller ens med London så jag har inga förväntningar alls, men du behöver iallafall inte sitta och klanka ner på oss för det leder ingen vart. 
//Jenny 

Sneakpeak från idag

Fler bilder kommer imorgon!
 
Något pigg London nedanför... ;)
 
 

Svar på fråga

Fick en till fråga efter jag svarat på frågestunden, så här kommer en liten extra!

Det bästa med London är nog att han alltid är så positiv till arbete, vare sig det är uteritt eller jobb i paddocken. Han är helt enkelt väldigt samarbetsvillig!

Mitt bästa minne 2014 hittils är nog både nyår (som firades med Ida) och de gånger jag ridit ut på London i snön. Kanske inte något direkt "minne" men det är riktigt roliga saker och en lång galopp i snön glömmer man ju inte!
//Jenny


Dressyrträning

Nu känner jag mig lite sådär extra glad faktiskt. Får flashbacks från förra året från träningar och tävlingar och känner i hela mig att nu är vi på rätt spår och påväg dit igen!

Idag är det träning för Nina och jag är taggad till hundra! 
Drar direkt från skolan till stallet och gör ren Rozzo och packar prylarna samt det vanliga så möts mamma och jag och kopplar på släpet. Blir lite sent men det är det värt! 


Det är inte vilken träning som helst utan det är programträning faktiskt, vilket är perfekt att träna nu innan tävlingen så jag får ett rep om hur jag ska rida i dom olika momenten. Vill göra det bästa möjliga av denna träning och få ut så mycket som möjligt av den så det gäller att GÖRA det glatt och enkelt också! Fick en kofta av pappa iförregår som är underbar att rida i, sådär tunn, lätt men ändå värmande! 
Love it! Så den ska användas! ; )


Så nu taggar vi träning for real!

//Ida



Några snabba This/That

Benskydd/Benlindor
Storhäst/Ponny
Dressyr/Hoppning
Fux/Svart
Barbacka/Sadel
Mobil/Dator
Färgglada schabrak/Diskreta schabrak
Jullov/Sommarlov
Ridstövlar/Chaps
Dressyrsadel/Hoppsadel
 
//Jenny
 
 

Dagens ridpass - London

Idag gick det sådär obeskrivligt bra och London visade nog sin allra bästa sida. Jobbade mest grundläggande för att få till alla gångarter, men det behövdes verkligen innan jag fortsätter med skänkelvikningar, byten, förvänd galopp etc (som jag börjat träna på). Han var otroligt mjuk i båda varven, arbetade på bland annars 8-volter så han var stadig i ställningen från höger till vänster & åt andra hållet. I alla gångarter var han stadig och precis i det läget där jag ville ha honom, fick till den där wow-känslan igen. Ponnyn är otrolig och han var såå så duktig idag! 
Imorgon blir det uteritt och min syster kommer fota oss när vi galopperar över en äng. Kommer bli superfina bilder! 

Video från dagens ridpass hittar ni i inlägget nedanför!

Screenshot från idag! 

Dagens ridpass på Rozzoskrutt!

Å vad bra det kan gå ibland....


Rozzo var jättefin idag och jag "connecta" riktigt bra med honom kändes det som.
Jag började med att skritta fram och bara skritta igenom det nationella programmet jag tävlar snart, liksom först och främst för att värma upp honom och för att få tänka igenom programmet också! Han fick sig en riktig uppvärmning på detta vis på cirka 10-15 minuter. 

Efter att jag skrittat fram och ridit ett tag travade jag igång honom och han kändes helt OK. Inget speciellt, han gick i perfekt tempo, bra form och jag kunde tänka på min sits medan. 

När jag skulle börja galopera kände jag plötsligt hur känslig han var i munnen.. Först tänkte jag att han kunde ha lagt tungan över men nää, han var helt tillfredsställd! Först fick jag ta och vänja mig i nån minut och sedan var han bara underbar.. Fick sådan kontakt med honom att vi bara gled runt i ridhuset.. 
Gick galet bra idag!


Och imorgon är det Nina-träning igen! Får hoppas att formen håller tills imorgon.. ; )

//Ida






Jenny & London 21/1-14


5 facts...

Jag kan INTE somna om det inte är kallt i rummet, brukar somna nästan frysandes och det är då jag sover som bäst.
 
Jag och Xento var med på flera hoppträningar på Såsta, men han visade inte sin bästa sida direkt. Varje gång så tvärstannade han innan varenda hinder, vilket resulterade till några avramlingar. Hemma hoppade han 90cm lätt, men på träning i grupp ville han inte ens hoppa 40cm. Knasboll!
 
Jag har aldrig tävlat lokalt och är därför riktigt nervös för att göra fel på tävling...
 
Jag är helt galen i glitter/strass. Alltså då menar jag på allt, kläder, utrustning, pannband, skor - whatever. Snyggt på allt!
 
En grej jag egentligen kan vara glad över nu i efterhand är när jag och Ida ''övade'' på att ramla av från Xento och Rozzo förra vintern. Haha det var så sjukt, vi travade och sen helt plötsligt kastade vi oss åt sidan för att lära oss att landa rätt. Hästarna var hur lugna som helst och brydde sig inte, men jag lärde mig iallafall hur man ska hinna vrida sig för att det INTE ska göra ont... ;)
 
 
Sensommaren 2012 då jag precis blivit medryttare på X...
 

Bäst, helt enkelt


Bäst 
Sneakpeak från idag, skriver mer sen och visar video! //Jenny

Tankeställare


Lite sant i stort sätt faktiskt...

Inte bara jag som uppfattar denna årstid som sådär! Kom på mig själv att ha dessa fördomar hur allt "ska" vara, som att dressyrhästar ska klippas och vara sparsamt i hage, att shettisar inte alls måste stå inne "dom klarar det utelivet i storm" och att hästarna ska vara inpackade upp till öronen med täcken.

Hm. Detta är ju såklart ett ämne där man kan ha många åsikter inom och det är svårt att veta exakt vad som är rätt och vad som är fel. Men jag tycker att man inte ska döma en häst efter ras om dom ska ut med täcke eller inte. Det tycker jag är fel om så.

~~~

Har tittat runt på diskussionsforum och liknande sidor och märkt en ny trend som spridit sig här och där. Jo, att man ska vara en djurvän genom att släppa ut din häst i -30 utan täcke och inte brodda eller sko, klippa kommer inte på tal och man ska helst inte rida då hästen endast ska motionera i hagen och på promenader.
Det finns såklart bra punkter i detta men jag måste ändå säga att jag är emot det mesta.. Detta är ju mer eller mindre ett åsiktsinlägg som man får ta hur man vill men JAG tycker denna trend (som jag väljer att kalla den) är ganska ogenomtänkt.

Ta hand om din häst så som den vill bli omhändertagen.

//Ida





Svacka som ryttare

Igår på ridningen gick det verkligen inte bra, jag hade Pandora och det var hoppning/markarbete. Ett kryss var uppställt och bommar med olika avstånd. I början kändes hon superfin och mjuk, ganska pigg och lyssnade bra, men sen gick det bara sämre och sämre. Pandora blev lat, "seg" i hjälperna osv. 

Det kändes som jag tappade min ridning totalt och som jag bara gjorde fel, men å andra sidan så ändrade jag ju inte min ridning något.
Förra veckan gick det inte heller bra när jag hade käck, och jag har helt enkelt hamnat i en svacka som ryttare vilket är väldigt frustrerande. Det får mig att känna mig ganska dålig och som att jag gått bakåt i min egna ridning.
Jag ska rida på volten antingen idag eller imorgon på London och jag hoppas på att det går bättre då, annars vet jag inte riktigt hur jag ska komma ur det här... Har ni själva hamnat i en svacka som ryttare? 
//Jenny
Jag och Rozzo för någon vecka sen... 

Grym dag

 
Ja nu tänker dom flesta av er "toppen" dag men asså nä, grym på det andra viset... 
 

Skoldagen har varit sååååå lång så det varit nästintill outhärdligt. Började 08.10 och slutade 16.15 men kom från skolan halv fem... Gick sedan iväg med min kompis till gymmet och körde rätt hårt och blev verklogen svettig & go..;) Men gissa hur trött jag var, var tvungen att gå hem från gymmet också vilket tar cirka 30 minuter. Måndagen avklarad iallafall..
 
Just nu sitter jag och surfar runt lite och pustar ut.. Ska duscha lite snabbt och sedan blir det film med mamma och pappa! Blair witch project på G, skräck vilket nog sätter pricken över i:et på denna dag.
Mamma tog med R på promenad idag i djupsnö så det blev "vila" för honom. Det kommer han behöva då han ska hållas igång mycket denna vecka! Har bestämt med mamma nu att han ska rakas på fredagen också så det är gjort ungefär en vecka innan tävlingen. Bra tajming att göra det en liten period innan så ränderna som uppstår, hinner försvinna och det behövs verkligen nu.. Vandrande pälsboll snart ju. Så det blir bra!
 
En typisk måndag antar jag. Aja, imorgon är det tisdag alltså en anna dag!;)
 

//Ida
 
 
 
 
 
 
 

Det där med att fastna på bild...

Är inte min & Londons specialité direkt.. ;)
 
 
 

Frågestund - Jennys svar

Hade du bra kontakt med Xentos ägare? Ja, det hade jag. Jag & Helene brukade rida ut så ofta som möjligt och vi hördes av flera gånger i veckan utöver det!

Har du bra kontakt med Londons ägare? Japp, vi snackar nästan varje dag via sms om både London och annat!
 
Vad är dina och Londons mål för 2014? Alltså jag vill inte sätta upp några mål som helst innan jag varit ute på en tävling, jag har liksom inget att gå ut från än. Men för våren om jag måste sätta upp något så är det väl att rida LC på över 60%.
 
Hur länge var du medryttare på Xento? 1 år och 3 månader ca. 

Favorit bloggponny och blogghäst? Hmm... Isabella Nilssons storhäst Miro är så snygg så jag får rysningar! Ponny finns det ju såå otroligt många fina, men Nellies Elvis är tuff!

Ditt favoritschabrak av de du har? Mitt marinblåa HV Polo med lila kant eller svarta med royalblå kant från Catago. 
 
När vill du går över till storhäst? Alltså nu kommer ni bli förvånade... Men direkt när jag började känna att min & Xentos tid kanske var över så började jag kolla på storhästar som sökte medryttare... Men det var nog tur att jag inte hann komma längre än att kika på internet, då skulle ju inte London dykt upp som en möjlighet. Jag känner mig absolut inte färdig på ponny än och vill vara kvar här så länge jag kan. 

Framtidsplaner? Antar att det är med London?  Isåfall är det att lära känna honom ännu bättre, rida ut och ha KUL, men samtidigt ta tag i dressyren på ''riktigt''.
 
Hur gamla är ni?:) Jag är 14 år!

Red ni på ridskola innan ni fick egen häst/medryttarhäst? Jag har ridit på ridskola sen jag var 6 år och gör det fortfarande, så ja!
 
Vad är ERA mål för 2014? Mitt mål för 2014 är att bara ha kul och köra mitt & Londons race i den takt det tar!
 
Vart ser ni er själva om 5 år? Om 5 år är jag 19 och står som ägare på en storhäst på ca 170-175 i manken, tävlar i både hoppning och dressyr och är lycklig!

Ny bloggdesign

Godmorgon!
Idag har jag sovmorgon så jag kunde sova ut till halv 9. Ska alldeles strax gå till skolan men hinner slänga in ett snabbt inlägg iallafall. Ny bloggdesign gjord av Tuuli på www.dressyrponny.se är insatt och visst är den snygg?! 
Dock ska nya bilder fotas och det har vi lite planer för men det får ni se framöver, dom kommer nämligen vara i headern då. 
 
Slutar vid 4 idag och ska direkt hem & plugga, sen åka till Veda och antagligen rida Käck idag igen... Inte sådär jättetaggad men vi får se hur det går helt enkelt hehe...
Nu måste jag byta om från pyjamas och sen börja dra mig, vi hörs senare!
//Jenny
 
 

Bildbomb!

Dessa bilderna är från idag! Hoppas att ni gillar dom, jag är iallafall nöjd!:)
Tack bästa Maria för kameran, kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma fick agera motiv med Rozzo och mer än lyckat blev det!
 
Detta är ett urval ur alla bilder jag tagit så fler kommer ni få se med tiden.:) Sparar några liksom...;)
 
//Ida

Frågestund - Idas svar

Är Rozzo bra på att hoppa? Vad isåfall är det högsta ni hoppat?
Ja! Rozzo är GRYM på att hoppa! Han hoppar allt men jag och Rozzo har hoppat som högst 1,25.
 
Vilken färg passar Rozzo bäst i?
Jag tycker själv att Cerise-rosa, royalblått och beiget är väldigt snyggt på R!
 
Favorit bloggponny och blogghäst?
Hmm.. Storhäst vet jag faktiskt inte haha, ponny däremot är nog Claudia från Dressyrmupparna.se, galet söt!
 
Favoritschabrak?
Mitt HV polo dressyrschabrak som köptes i Tyskland! Älskar passformen och kvalitén även färgkombon!
 
 
 
Har du haft nån foder/sköt/medryttarhäst innan Rozzo?
Nej, jag red på ridskola och gick sedan över till häst.
 
Är Rozzo din första egna ponny?
Nej! Jag hade ett kallblod innan (D-ponny) som hette Vilma. Henne lärde jag mig mycket på och "tävlade" för första gången med!
 
Har du haft nån tanke på att skaffa stor häst?
Oj.. 
Mamma är sugen då och då kan jag säga.. Efter provridningarna i Tyskland var båda lite sugna men logistiken i vardagen är nog det som sätter stopp för den chansen. Men ja, jag har haft nån tanke då och då!
 
Hur gammal är du?
Jag är 13 år och fyller 14 i maj. :)
 
Red du på ridskola innan du skaffade egen häst?
Jaa!
 
Hur långt tänker du satsa med Rozzo inom dressyren?
Jag tänker satsa järnet! Så länge jag har honom vill jag ha kvalat nordiska och fått placeringar upp till nationell åtminstone.
 
Vad är ditt mål för 2014?
Att ha kul och kvala till SM.
 
Vad ser du dig som om 5 år?
Jag ser mig nog som hästägare av två hästar och precis debuterat storhästtävlingar!
 
Vad är det bästa med din häst?
Allt! Men något jag älskar är att han är så samarbetsvillig!
 
Vad är ditt bästa minne av 2014 hittills?
Hmm.. Jag har två! Första från när Jenny och jag firade nyår tillsammans och min första träning för Nina. BÄSTA dagarna!
 
 
 
 
//Ida

Välkommen vecka 4!

 
Lite ovanligt motiverad till denna vecka, vilket jag antar är posetivt!;)
Det är en del planerat som hissar veckan otroligt mycket. Utan dom sakerna skulle den ju se ut som en helt vanlig vecka med skola ju..!
 
 
  • Markarbete på någon vardag med ett och annat hinder.
  • Dressyrträning för Nina på onsdag.
  • Eventuell fotografering och "Jenny&Idahang" i helgen!:D
Nu när jag har min dator (efter nån veckas strul och lagning) kan jag sätta igång med kameran och fota mer! Kommer alltså ha mer kvalité på bilderna som kommer ut här! 
Lite förbättringar kommer ske här på bloggen denna vecka och om vi har flyt kommer vi också ha en ny design dessutom...? 
 
//Ida
 
 

Hiss - Läderbenskydd

         
Något jag tycker är riktigt snyggt är läderbenskydd! Ser väldigt stilrent ut men sticker ändå ut i mängden. Dock brukar ju priserna ligga någon hundralapp över de ''vanliga'' benskydden, men i vissa fall är det ju värt det!
//Jenny

Liveupdate

Har dragit på mig en rejäl förkylning igen så är inte på bästa humöret just nu direkt... Men iallafall, dagen har bestått av att städa & plugga, inte så kul men sånt som tyvärr måste göras. Imorgon blir det ännu mer plugg och sen åka till något centrum för att fixa 2 julklappar jag fått av mamma. Måndag är det ridning på veda, tisdag & onsdag är jag hos London och jag kommer rida ut båda dagarna. På fredag åker jag till Romme med ca halva skolan och är iväg hela dagen, så ska fixa inställda redan nu som kommer dyka upp under den dagen. 

En ny design & header är på ingång också, kommer upp vilken dag som helst skulle jag tro! 
Nu ska jag sova så jag har en chans att må bättre imorgon, godnatt! 



Lite sneakpeak..

Fotade lite i hagen idag och snart är bilderna redo att visas! 
Här får ni två som lite sneakpeak..!





//Ida

+ & - med snön


+ Det är lätt snö och hästarna slipper styltor!

+ Det börjar bli djup snö så man snart kan köra riktiga snögalopper!

+ Det är ljusare ute pågrund av snön.

~~~

- Det är väldigt kallt och man måste alltid ha massa lager med kläder på..

- När det snöar mycket och blåser är det ren tortyr att rida ut.. "Spiksnö"

- Jobbigt när man ska träna och måste använda sina tunna ridstövlar i -15..

Måste ändå säga att det är ganska mysigt med snön ändå, inte helt pest..!


//Ida

Knoppar eller inte?

De flesta som tävlar dressyr knoppar ju, men har även sett x antal som inte gör. Själv kvittar det för mig, klart det är sjukt ''clean'' och snyggt med knoppar, men samtidigt tycker jag det är rätt gulligt att inte ha och det ser mer personligt ut. Men hur gör ni? Knoppar, låter det vara, flätar, ponnyfläta?
//Jenny
 
Kan ju säga att jag alltid höll på att trixa med Xentos långa man, bland annat så som ovanför! ;)
 

The power of love

 
 
 
 
The power of love, a force from above, cleaning my soul...

Godmorgon, godlunch, godmiddag, godallt..

Är en riktig seg Ida idag. Ingen fart på mig idag alltså.. Vaknade för en timme sen och nu känns det lite som att det är dags att stiga upp...

Har snackat lite med Jenny och det kom upp planer för bloggen och vad som kommer hända här. Lite små överraskningar och lite kul hittepå's! Många inställda är på G och då menar jag MÅNGA. 
~~~

Men tillbaka till verkligheten lite.. Idag är det lördag och dagen spenderas i stallet med Rozzo som jag sedan ska ge mig ut med i skogen. Vädret är likadant som igår så jag får nog nöja mig med galopp där det väl går att galopera.:) Tänkte även ta med kameran idag och fota igen! Blir det några bra bilder kommer dom såklart upp här..!


//Ida



What to do?

Idag ska jag komma ut med Rozzo i skogen och vill verkligen galopera intervaller eller bara cantra i snön liksom.. Dock är snön väldigt lätt och underlaget under det VÄLDIGT hårt. 
Vill komma på något annat som inte bara är "lullskritt i skogen"... 


Detta är ett litet vardagsproblem enligt mig. Jag känner alltid att det är något som träningen jag utövar "störs" av. Omständigheterna svajar... Vill komma på något bra men väntar ändå tills jag sett hur vädret är.. Kanske blir nån galopp ändå.


Är det bara jag som känner såhär..?

//Ida


SÖKES

 
Jag söker nu detta ridtäcke från Showmaster/Hööks i den färgen på bilden.
Hade ett till Xento (som även är på bilden) men det var 2 storlekar för stort då han hade 115 och det var 135, som London har nu(!!). Var ju så dum och sålde det för en väldigt billig peng kommer jag ihåg, och det ångrar jag nu då det var såå himla bra, vattendropparna bara rullade av och X höll sig varm. 
 
Så nu söker jag nästan desperat efter detta i 135/COB. Jag betalar bra om det är i bra skick, dvs helt och fräscht. Maila [email protected] om du har ett att sälja eller vet någon som gör. 
 

Ovisade bilder - Jenny & London

 
 
 
Erkänn, ganska söta ändå? ;)

Glöm inte!

Glöm inte fråga en massa i frågestunden som vi har just nu, passa på!
HÄR HITTAR NI DEN!
 
 

Avbrott...

Tillbaka som vanligt nu efter ett litet avbrott för min del, men Ida har ju hållt upp uppdateringen grymt!
 
Idag under förmiddagen kände jag mig riktigt hängig och förkyld så jag gick hem och pluggade istället, känns onödigt att sitta och snurvla på lektionen och dessutom inte få någon hjälp av vikarier lektionen innan vi har prov i det ämnet - bättre att gå hem...
Sen jag kom hem jag har då som sagt pluggat men även börjat fixa på en ny header, vilket inte går så bra då jag verkligen har 0 inspo. Men ikväll ska jag och Ida snacka lite över facetime förhoppningsvis och då kan vi nog planera lite mer. 
Har även hittat praoplats som är nästintill bestämt nu, men säger inget än eftersom det inte är helt klart. Men det kommer nog bli toppen iallafall!
Nu ska jag faktiskt skriva ihop lite inlägg och försöka ta igen dagen jag varit borta, så vi hörs snart igen!
//Jenny
 
Favorit i repris!

Äntligen Fredag

Tid för vila. Idag fick Rozzo vila och mamma svänga förbi för att mocka och göra hans mat. Jag hade lyxen att få ta det lugnt som R och bara göra inget.

Kvällen spenderas framför teve och mobil med te och mjukisbyxor, bästa blandningen! Ska fixa ihop ett bra schema för mig och Rozzo vecka 4 och lite smått titta på tävlingar ska jag också. En tävling anmäld redan och fler ska det bli!


On my way to fredagsmys... Haha

//Ida








Rozzo 16/1-13

Idag red jag Rozzo i ridhuset och försökte hitta tillbaka till känslan jag hade igår. Gick väldigt bra faktiskt och jag kom åt "punkten" där han blir mer alert! 


Började med att skritta i cirka 10 minuter på långa tyglar för att få igång några muskler innan jag kortade tyglarna. Skritten var jättefin och härlig då han var väldigt följsam och jag verkligen fick kontakt med honom! 

Traven drog jag några varv i och försökte bara trava igång honom. Exakt lika följsam och fin dock lite låg och svår att ta upp.. Men det kom i slutet väldigt fint! Inga travökningar idag så jag inte sliter på hans ben för mycket. Bra att variera övningar mycket är det ju,så det skippade vi. Han var på och pigg ändå!;)

Galoppen var den bästa gångarten idag helt klart! 
Där fick jag igång den lite mer distinkta stampet fastän jag höll ett långsamt tempo, samlad på ett bättre sätt kan man säga. Genom att galopera, sedan göra halt, rygga 6 steg och efter ryggan fatta galopp. DÅ vart det krut! Mycket fina fattningar på bakbenen och väldigt härlig bjudning!


Finaste...


//Ida


Torsdag är en hurtig dag

Snacka om att ha hållit igång idag asså! Har fort hit och dit på rekordtider och allt har gått toppen. En snabb dag kan man sammanfatta dagen.:)


Gick direkt från skolan till Ica för att köpa ett äpple och sedan dra iväg till gymmet. Snöade GALET mycket så jag var en isbit när jag kom fram och detsamma efter passet. Efter gick jag till bussen och åkte vidare till stallet och bytte om och mötte mamma där. Sedan gjorde vi tillsammans i ordning allt och sadlade och jag satt upp!
Jag blir nästinpå yr när jag tänker på hur fort dagen gick, hahahah.. Men imorgon är en annan dag och jag lovar att jag ska ta det lite lugnt och lägga mer tid på bloggen också..;)

Bild från idag!

Hur ridpasset var kommer i annat inlägg.

//Ida


Hiss!

BOCAJ ridstövlar



Dessa ridstövlar är helt otroliga! Är galet nöjd med dom och vill verkligen tipsa er alla om dom.
Bocaj kommer från Globus och är (enligt mig) ett toppenmärke både kvaltéts och funktionsmässigt! Ridstövlarna är gjorda av ett tåligt material som inte repas eller får märken på något sätt, dragkedjan är extremt hållbar och är skyddad av flikar, dom har små spännen vid hälen där sporren sitter och nöter så det inre lädret inte skadas och dom är snygga helt klart!

Stor hiss utav mig!

//Ida


Failbilder

Det är inte alltid lätt att få till bra bilder! Genom året har man ju samlat på sig några mindre bra så att säga.. 

Bjuder på dessa, haha..












//Ida

Veckor innan tävling

Nu när jag anmält mig och Rozzo till årets första tävling är det lite saker att tänka på såhär veckorna innan...


Rozzo ser först och främst ut som en pälsboll igen och jag klandrar honom faktiskt inte. Med tanke på kylan ute förstår jag att han växer till sig så mycket päls!;) Men den ska vi faktiskt ta och klippa nu då den hindrar oss lite i våran träning. Så alldeles snart ska Rozzo klippas, vilket mamma och jag nog tar och för väldigt snart!

Manen är inte jättevacker heller nu då den växt väldigt mycket... Försökte fixa till den något igår med sax men måste ändå säga att på Rozzo är det snyggast med ryckt man. Så när jag får lite mer tid på mig tänker jag ta tag i det. 



Tvätt av alla saker måste ju göras! Allt från schabrak till benskydd ska göras rena. Fast det jobbet tar vi någon enstaka vecka innan tävlingen då det annars blir smutsigt fort efter igen.. Men sånt ska också fixas, lätt att glömma ibland!

Brukar ni också rutiner långt innan tävlingar? Har ni några speciella?

//Ida



Bästa starten

Grym start nu. Fick BÄSTA känslan idag och jag tackar min tränare för att bra så otrolig så det är sjukt. Hon är bäst, bara bäst. 
Kändes riktigt bra idag, Rozzo var jättefin och posetiv till allt och ridningen flöt på bra! Träffade kompisar som också red och pratade med dom och hade jättekul.:) Fick mycket beröm och det fick mig känna mig peppad till detta nu! Rozzo och jag ska ut och tävla och fortsätta träna på nu för VAD STOPPAR OSS? Känns bara sååå skönt. NU kan det nya året börja och NU är jag redo med Rozzo!



Överraskningen var som ni kanske listat ut var ju instagramkontot till ponnyryttarna! Där, som Jenny redan berättat, kommer det komma bilder som inte visas på bloggen, "bakom-scenen-info", kortare och mer små inlägg samt snabbare uppdatering såklart!

Så följ oss! @ponnyryttarnase heter vi.



Dagen har varit toppen så nu hoppas vi bara på att veckan håller sig så! Med humöret på topp sätter jag mig nu (välförtjänt enligt mig haha) mig ner i soffan med varmt te och filt med bloggen, inställda på gång!

//Ida





Fartfylld uteritt!

Idag red jag ut på London samma runda som igår då jag skulle bli hämtad från stallet så hann inte mycket längre än så. Blev iallafall mestadels galopp då han var så jäkla pigg redan när jag hämtade honom från hagen. Öronen var så spetsade framåt hela tiden så det såg nästan roligt ut haha! Igår var han dock lite stissig och tittade ganska mycket och nästan ''letade'' efter skumma saker, men idag gick han fram jättebra överallt. 
I traven blev han lite väl pigg och småstudsade på stället men när jag fattade galopp så blev han lugnare, konstigt nog. Men iallafall, när vi kom tillbaka till stallet så var han lika glad och fick på sig sitt gosetäcke och sin mat. Nästa vecka blir det nog uteritt båda dagarna iallafall, får passa på nu när man väl kan rida i snön utan att de får styltor och halkar hela tiden. 
Nu ska jag hoppa in i duschen och få bort hästdoften från mig, sen planterar jag mig i soffan med datorn framför mig och skriver inlägg till imorgon!
 
Föressten så planerar även jag & Ida att ha en photoshoot barbacka ute i snön någon dag ganska snart, ska bara bestämma ett datum då det passar oss båda. Så nya bilder på både Rozzo/Ida och mig/London kommer!
 
En av mina absoluta favoritbilder på prinsen, han ser så nöjd och glad ut!
 

Instagram för ponnyryttarna

Nu har vi skapat en egen instagram till bloggen, ponnyryttarnase heter vi och där kommer ni kunna se vissa ovisare bilder, mer liveuppdatering och massa mer!

Ponnyryttarnase @ instagram!


Innan träning!

Nu ska jag gå iväg till stallet och fixa iordning både ponny och grejer inför första träningen för Nina på ett tag! Hoppas att det känns bra och att vi smått kan sätta upp lite nya mål inför början av 2014. Om så, publicerar jag det såklart här!;)


Det blir som sagt träning idag, dressyr på Fridhem. Ska faktiskt gå och se om jag hittar någon fin liten outfit till Rozzo och mig men om jag inte hittar så kör vi på något alldagligt annars. Fokus på ridningen istället!

Tänker värma upp i cirka 20-30 minuter (lite längre än vanligt) då det faktiskt är väldigt kyligt nu och musklerna tar längre tid att värma upp så 20-30 minuter blir det innan lektionen börjar. Tänkte börja med att böja och skritta honom mycket på böjt spår och utifrån det bara gå över till trav samt galopp. Lite hipp som happ nu när jag förklarar då jag nog vet bättre om vad jag ska göra när jag känt lite på honom!;)
Sedan tänker jag antingen börja öka och minska tempot i gångarterna eller formen på honom. Beror då mest på hur det känns. 


Var ett tag sen Nina tittade på honom och vi ridit för henne och det har ju hänt rätt mycket sen sist. Ny sadel, nytt bett, "ny" sits, jaa man får väl vara glad att det inte är ny häst också..;) 
Så idag är starten på något nytt. Och jag hoppas att Rozzo och jag kommer bli farliga på banorna nu till våren av Ninas hjälp!

Från Rappestad i somras -LB-


Från slutet av sommaren -FEI regional/nationell-

//Ida






Nytt litet projekt!

Nu håller Jenny och jag på med en liten överraskning till er läsare och till alla som vill följa mig och Jenny på fler sätt!

Kommer lägga upp det snart!


Kommer bli super kan jag avslöja iallafall...

//Ida

Hagbilder 14/1-14









//Ida

Somnar med ett leende

Jag har en ponny jag älskar, vänner jag beundrar, en familj som alltid finns där för mig. Bloggen & skolan rullar på och planer smids. Vad kan jag vara negativ över, inget! Somnar verkligen med ett leende på läpparna, just nu är allt toppen och jag hoppas det håller i sig länge! 

Imorgon kommer en ny grej som har med bloggen att göra publiceras, tror det här kan bli riktigt bra! 
//J




Men hej!

Känns som det var ganska länge sen jag skrev ett inlägg nu, så får bli lite kvällsupdate!
Red ut London idag direkt när jag kom till stallet innan det hann bli mörkt så jag kunde ta mig en bit längre bort en vanligt. Sagt som gjort så red jag ca 30 minuter bort och vände sen & tog en omväg hem som ändå blev väldigt bra! Det blev mestadels skritt men även en hel del trav och galopp, London var väldigt pigg och glad med öronen riktade framåt hela tiden. Ni kommer kanske ihåg inlägget jag skrev om vad som ''hände'' första gången jag red ut på honom? Jag tror jag bara behövde vänja mig vid att han är piggare vid uteritt, han flänger med huvudet för han vill galoppera, han bockar för han tycker det är kul. Och nu vet jag ju att han absolut inte drar iväg, kastar av mig eller gör något alls för att vara dum eller mena något illa. Jag tycker bara det är kul att han uppskattar uteritterna och visar det lika mycket!
Imorgon ska jag också rida ut, beroende på hur tidigt jag kommer till stallet så kanske jag rider en långrunda på ca 1,5 timme, men vi får helt enkelt se. Nästa vecka tänkte jag rida på volten en av dagarna beroende på hur han går i helgen/resten av den här veckan, men den andra dagen rider jag iallafall ut. 
Haha en såndär halvful bild på mig och London för ett par veckor sen... ;)
 
Ni som går i 8:an föressten, har ni/ska ni praoa? Var isåfall?
Jag letar för fullt efter ett praoställe som kan passa mig, har mailat lite hästbutiker som ligger i närheten men ska kolla upp lite i Täby Centrum också. Vill ha det nära och bra ifall jag inte praoar på en hästgård nere i t.ex Skåne som en i min klass ska göra, det vore ju drömmen men har tyvärr inte hittat något än!
//Jenny
 
 

Vilka dagar

Nu känner jag igen mig i den lite halvhektiska vardagen. Tillbaka till rutiner och allt ska ske på rullande band.. Lite så är det faktiskt.
Men aja, nog om skola och måsten!
 
Vill verkligen kunna klämma in lite kul och roliga saker i alla (tråkiga) måsten! Ridningen i veckan kommer bli spännande för denna vecka blir det lite träningsstart. På onsdag (imorgon) ska jag och Rozzo åka iväg på träning för Nina och visa oss lite, träna dressyr såklart! Efter det blir det antagligen träning hemma några dagar och kanske nån hoppning där också..? Iallafall markarbete! 
Så det händer en del inom ridningen nu! Ska se till att jag skriver och berättar om träningarna också!
 
 
Så i sammanfattning är nog vecka 3 en lite hektisk men rolig vecka ändå. Helt ok hittills iallafall!
 


//Ida
 
 
 

Frågestund!



Ta och bomba frågor nu! Vad som helst till både Jenny och mig! 
Svar kommer när vi tycker det är bra med frågor.:)

//Ida

Asså... Nej

Dagens ridpass på veda tycker jag egentligen inte ens vi ska nämna, men ni ska ju följa med i motgångar också, right ;)

Red Käck som är en svart/brun klumpig valack, har aldrig ridit honom förut så det var lite spännande att hoppa upp på en ny häst efter att ha ridit Lucy så ofta!
Det är INTE ofta jag inte alls fungerar med en häst, det brukar lösa sig på ett eller annat sätt - men inte idag. Tyvärr gick vi inte alls ihop, han var stel, så studsig galopp så jag höll på att flyga av, jag satt nästan i split över ryggen på honom och... Nej, det gick verkligen inte bra! 
Nya tag nästa vecka, imorgon ska jag till London och det känns välbehövligt i det här läget... 
Glöm inte frågestunden som dyker upp imorn! 
//Jenny

Imorgon!

Imorgon ska ni kolla utkik efter chansen att få fråga vad som helst. Det blir nämligen frågestund imorgon så då får ni bomba med frågor!

Håll ut!


//Ida


Veckans tips v.3

Blev inte ett stalltips denna gång men det går väl an ändå..?;)


Pimpa ditt pannband

Detta tips ger jag till er som är något trötta på sina pannband och skulle vilja byta men har inte riktigt råd. 
Jo! Sätt på några manrosetter så livar du upp hela pannbandet! Man kan använda många olika färger, mönstrade och blingade rosetter. Du bara trär på rosetterna så dom sitter med gummibanden runt läderstycket och så KLART! 

Snyggt blir det!

//Ida





Vissa dagar sämre än andra

Vissa dagar tänker jag bara för mycket, egentligen på allt möjligt men bland annat när jag och Ida stog i samma stall. Ni som följt bloggen länge vet ju att Rozzo och Xento stog på Hagby i Täby, och ni vet säkert också hur galna uteritter, hoppträningar och dressyrpass vi hade. Inte en enda dag var lik den andra för vi hittade hela tiden på något nytt. Vet ni hur mycket jag saknar det? Att komma till stallet och veta att idag händer något nytt, idag kommer något roligt hända, alltså det var alltid den tanken. Jag säger inte att jag har tråkigt nu på dagarna i stallet, det har jag absolut INTE. Men det är sällskapet jag saknar, jag hade alltid någon att rida med, om det så var dressyr, hoppning, uteritt eller vila så gjorde jag inget själv. Ida var och är min bästa vän, kommer alltid vara. Nu står hon i Vallentuna och jag i mitten av Täby, så det är inte direkt så enkelt att rida och möta varandra heller. Men en dag vet jag att vi kommer stå i samma stall, den dagen JAG skriver på papprerna om att stå som ägare på en häst, så ska det vara i samma stall som Ida och hennes dåvarande häst/ponny. Så viktigt är det för mig och jag mår bra av att alltid ha sällskap speciellt i stallet. 

Ni skulle bara veta hur många sjuka minnen vi har tillsammans, vissa bra och vissa mindre bra så som avramlingar och allt möjligt. Skulle kunna skriva en hel bok haha, men det känns inte nödvändigt, bjuder på några bilder istället! 
 
Det här är bara en del av de bilder vi har, och varje bild är ett minne för mig.

Veckans ritter

Den här veckan och dom senaste gångerna jag ridit har gått sjukt bra! 
Ridningen har flutit på i ett riktigt bra tempo och det har varit bra planerat. Lite träningar ska bokas in så nu sätter vi igång med det också!:)

Nu framöver ska jag rida väldigt blandat alltså både dressyr och hoppning (fastän nu i början tar vi det lugnt med hoppningen) mest markarbete men huvudsaken är att Rozzo får mycket variation nu. Känner på mig att denna vecka kommer bli en lyckad träningsvecka, så vi ska väl ta och börja den på bästa sätt också!? MARKARBETE! Det är vad som står på schemat mest. Känns så otroligt bra att rida Rozzo efter att han fått lyfta och stretcha mycket i benen och värmt upp på det sättet, då blir han  mycket rörligare. 
Så det är som sagt det som är huvudträningen vecka 3!


Och nu kan ni räkna med bloggning !

//Ida

Bloggtips

En blogg som jag hittat ganska nyligen, men är helt förälskad i är www.molanders.blogg.se . Hon har helt underbara ponnys som dessutom är riktigt snygga, hon varierar inläggen bra och en väldigt snygg & clean design. Tycker alla borde gå in och lämna en kommentar & läsa inläggen!
//Jenny
 

Dåligt samvete nr. 2

Ajaj..
Har inte skrivit på ett tag då jag känt att det varit dåligt med saker och ting att skriva om och tiden bara räckte inte till. Bloggtorka på riktigt!
Men jag är tillbaka på spåret och ska sakta men säkert komma tillbaka till rutinerna.


//Ida



Dåligt samvete

Okey, nu är statistiken på topp så jag känner att såhär kan inte bloggen bara stå och damma en dag till!
 
Idag har vi haft bjudning för Miliam som blev 1 år den 8:e, men vi firar för släkten nu när alla var hemma. 
Sov ut till 11 idag, duschade och fixade sen inför bjudningen men sen har jag inte gjort så mycket den senaste timmen, försöker hitta på något tidsfördrivande men det slutade framför datorn som vanligt... Klockan 19 är det ponnyakuten vilket jag nästan längtar till, alltid kul att se och ett program man iprincip aldrig växer ifrån!
Imorgon har jag sooovmorgon, och efter skolan åker jag till Veda för första ridlektionen efter jullovet. Tisdag & onsdag är jag hos London och då blir det uteritt båda dagarna, är det dåligt underlag/väder så tar jag en långpromenad istället då jag inte tycker han ska gå på volten så ofta med mig heller, tror det är bra för honom att få röra sig mer på andra sätt än i dressyren. 
 
Har lite andra inlägg på gång som jag ska skriva ihop nu på direkten när jag väl kommer ihåg dom, så kika in om en timme eller två så finns det lite ny uppdatering!
//Jenny
 
Jag och min systers förra medryttarponny på ca 155 cm i manken, alltså nu när jag rider en storhäst på 165 så ser jag typ för stor ut?! Det här var 2-3 år sen...

BLOPPIS

Marinblå tävlingstopp med volang framtill, storlek S.
Passar lika bra under andra färger på kavaj då endast det vita syns. 
150kr med frakt. SÅLD
 
Royalblått allroundschabrak storlek Ponny, aldrig använt och är något starkare färg egentligen.
150kr med frakt. 130kr med frakt.
 
Ponnyschabrak. Hästar säljes
Mörkgrått allroundschabrak med rosa kant samt trippel passpoal. Storlek ponny, använt 2-3 gånger och i nyskick.
200kr med frakt. 180kr med frakt.
 
Grönt schabrak. Hästar säljes
Grönt allroundschabrak med brun kant samt passpoal. Använt men i fint skick!
150kr med frakt. 130kr med frakt.
 
MAILA [email protected] VID INTRESSE OCH FLER BILDER!

Bryn & fransfix

Idag direkt efter skolan drar jag ner till en salong i vallentuna för att fixa mina ögonbryn + färga fransarna, fick det i present av min syster och hon följer även med ner dit! 
I eftermiddag blir det antagligen en lugn dag hemma med Elin & Miliam då mina päron är iväg på middag, så uppdatering kommer garanterat! 
Annars ska jag plugga i helgen som vanligt, fått en hel del läxor redan vilket känns lite segt... Men men. Nu ska jag alldeles strax på lektion så jag kikar in här senare ikväll!
//Jenny



Headers till försäljning

Nu när jag väl är igång med att göra bloggdesigner så tänkte jag börja sälja endast headers för en ganska låg men ändå behövlig summa för min del. 
Jag gör headern efter dina önskemål med färger, tema, bilder etc. Men jag ber er att inte använda halvsuddiga mobilbilder då det både blir svårt att fixa ihop så den passar och det ser slarvigt gjort ut då. 
 
Jag tar 50kr för en header och då ingår det som står ovan efter dina önskemål. Maila till [email protected] vid intresse och beskriv hur du vill ha headern samt skicka valda bilder. Betalning kommer vi överens om i efterhand när du är helt nöjd. 
 
Observera att jag endast gör hela bloggdesigner till dom jag känner eller om jag får okej betalt, alltså ingår inte det i detta priset. 
 
 
 

Vid uteritt

När du rider ut, rider du då kravlöst eller jobbar du hästen även ute?

Själv brukar jag rida London helt kravlöst när jag är ute, om jag inte kommer till långa sträckor då jag brukar jogga honom i en låg form så han blir helt avslappnad. Men i skritten får han gå på halvlånga tyglar, i galoppen kortar jag upp dom men kräver inget av honom. 
//Jenny
 
Jag och Angus i somras, full fart på en galet stor äng!
 

Förr och nu

Innan ni läser det här ganska korta, men väldigt meningsfulla inlägget så vill jag att ni ska veta en sak. Jag har absolut INGET emot er som använder skarpa bett eller har dyr & fin märkesutrustning. Jag vill bara få er att tänka på detta ur en annan synvilkel, på det sättet jag ser utrustning som nu för tiden. Tänk er hur det var för så pass många år sen när man stog där med en het häst som drog iväg eller bara ville kasta sig över hindrerna, hur gjorde dom? Dom provade lösningar fysiskt istället för att sätta in skarpare bett. Så det här inlägget är inte menat till någon personligt, utan till hästsporten i det hela. 
 
Har ni tänkt på hur mycket ridningen och utrustningen har förändrats genom åren? Jag har kollat på x antal videos/bilder från allt mellan 10-60 år sedan och allt var så annorlunda ju längre bak i tiden man kommer. Det fanns inte många bett att välja mellan, sadlarna passade ''okej'' och märkesgrejer var inget märkvärdigt. 
Idag när man kollar på tävlingsbanorna så ser man pessoa, peewee, pelham och en massa mer avancerade bett. Har ni någon gång tänkt på hur dom gjorde förr i tiden med heta och starka hästar? Dom satte inte i ett skarpare eller starkare bett, utan de körde på iallafall och gjorde det lika bra (om inte ännu bättre). Efter dessa videos och bilder jag sett så har jag tänkt så mycket på det, att hjälper det verkligen SÅ mycket med skarpare bett eller utrustning? Varför är märkesgrejer mer uppmärksammat nu egentligen? Vem ska man visa sig snyggast för, när tävlingarna handlar om att VARA bäst?
Jag vill inte ens tänka tanken på hur det kommer se ut på tävlingar om 10-20 år. Nya bett och träns kommer vara uppfunna och märkesgrejer kommer antagligen finnas överallt. 
Ryttarna red även på ett mycket mer harmoniskt sätt. Det var inget slit och släng vilket man tyvärr ofta ser på tävlingar idag. 
//Jenny
 

Onsdag

Idag händer det lite fuffens för min och Rozzos del, så ingen uppdatering om det idag!

Ville bara säga det så det inte skapas förhoppningar eller egna uppfattningar. Jag kommer tillbaka med uppdatering nså fort "det" är klart.:)


//Ida

Dagen

Slutar vid 10 idag och drar då direkt till stallet för att rida & fixa London. Ska pyssla om honom extra länge idag och inte stressa nånting, så det blir en lugn dag helt enkelt! Jag släpper sen ut honom i hagen när jag ridit, går på utvecklingssamtal och tar in honom efter, alltså vid 3. 

Ska som sagt rida ut idag, i skritt & trav. Kanske blir någon galopp också om han är pigg, men annars så är det mest för motionens skull. Uppdaterar direkt från stallet! //Jenny

Förvirrad...

Idag när jag kom till stallet och började borsta London så såg jag att iprincip all hans vinterpäls var borta..? Det är kanske en självklarhet nu när det varit plusgrader så länge, men tänk sen när minusgraderna väl kommer så står han i sommarpäls, haha stackaren. Jag blev så himla förvånad och bara stog och funderade ett tag på hur det kunde gå så fort, dock fäller han MYCKET fortfarande - men det blev sån enorm skillnad på honom. Han blev bara glansigare och glansigare hela tiden vilket var roligt, men jag undrar hur det blir sen när vintervädret väl kommer...
 
Har era hästar också fällt och fått som sin sommarpäls?
 
Dock ser man inte så jättestor skillnad på bilden, men färgen har iallafall förändras mycket redan. Från typ... svettfux (?) till fux haha. Jaja, lite sommarkänslor får jag iallfall!
 
 

Bortskämda ponny...

Var nyss iväg med pappa och köpte ett schabrak + fram och bak-benskydd, från HV Polo. Hittade det oanvänt men begagnat, för ett väldigt bra pris, så åkte till Solna och hämtade upp det. Det är såå min stil med färgerna och sen är ju deras kvalité grym, jag är jättenöjd!
Kommer dock endast använda setet vid speciella tillfällen så som tävling (om jag deltar i någon hopp), träningar etc. 
Åh jag har bränt så mycket pengar på sistone, dock var en del av det nödvändigt. 
Kavaj & tävlingstopp (kom i brevlådan idag), HV Polo setet (det jag hämtade idag) och sen kommer Huntertränset antagligen imorgon. Nu ska jag absolut INTE köpa något nytt förens det verkligen behövs. Ska även göra ett sista försök med att sälja 3st ponnyschabrak som är way to små för London...
 
 
Starkare färger egentligen, någon konstig effekt jag la på...

Det perfekta ridpasset

Började skritta fram London för hand några varv, satte sedan upp och började jobba honom lite smått i skritten. Han kändes lite stel och stretig i början men det släppte ganska snabbt. Började sedan trava och jag fick den där "wow-känslan". Han höjde ryggen, trampade på bra med bakbenen och frustade mycket. Bytte sedan varv och fattade galopp, fick den där känslan än en gång och det kan jag leva på länge. Gjorde även lite byten, från vänster till höger gick bäst, men det gick okej i höger-vänster också. Det blev ganska mycket galopparbete idag men det behövdes verkligen då vi inte riktigt varit överens där alla gånger, men idag släppte det verkligen! Galopperade på i 2-3 varv av volten för att få honom stadig, provade sen även förvänd och det gick helt okej, han var lite spänd men även det släppte efter ett tag. Kortfattat var dagens ridpass helt underbart! Efter såna här ridpass känns allt möjligt för oss, det känns inte som något tar emot. 
Imorgon blir det en lugn uteritt då han antagligen kommer ha lite träningsverk imorn (som även jag har), men iallafall med skritt och trav. 
//Jenny

Typisk innan ridpasset-bild, så synd att ingen kunde filma oss idag!

Bästa

Precis avslutat ett GRYMT ridpass på bästa London. Skriver mer när jag kommer hem! 


Veckans stalltips v.2



Ländtäcke i stallgången

Detta tips tilldelar jag dom som har nyklippta eller frusna hästar som ofta görs i ordning inför träning eller tävling en stund. Hästen kan med täcket hålla värmen och hålla musklerna lagom varma så det är lättare att värma upp när du suttit upp. Varför ett ländtäcke? Jo, för er som använder ländtäcke när vi rider - slipper vi lägga på det sen. Istället ligger det redan där och är enkelt att sätta fast och sedan ge sig iväg i vintermörkret!



//Ida

Dagens planer

Idag är jag uppe i tid och är i gång från första början! 
Ska nu gå till gymmet och träffa en kompis och träna till mig lite träningsvärk överallt! Nu kör vi slut på all energi! Sedan går jag hem och duschar etc och tar bussen till stallet. Rozzos ska longeras och använda det nya bettet så ser vi hur det fungerar när han longeras. 
Efter stallet tar jag antingen bussen hem eller så kanske jag kan åka hem tillsammans med mamma!:)

Inga jätteplaner idag så jag ska se till att få ut några inställda och roliga inlägg.:)


//Ida


Tredelat anatomiskt bett med D-ringar {utvärdering}

Detta bett köpte mamma och jag på hööks för att testa på Rozzo. 
Det är som rubriken lyder, ett tredelat anatomiskt bett med D-ringar. Det liknar det som är utprovat till honom men har större ringar och smalare sidstycken vilket är något mer skarpare.

Funktionen: Gick jättebra att rida med det och det var verkligen det rätta bettet vad jag kände såhär första gången jag rider med det. Rozzo kändes mer lyhörd men samtidigt "på" bettet och bjöd framåt. Han tuggade också mer tillfredsställt.:)

Första intrycket: För det allra första när vi stod i affären tyckte både jag och mamma att bettringarna var väldigt stora och otympliga men med tanke på att dom var smala-testade vi ändå och se vilken fullträff!;) 
När jag i början skrittade runt låg bettet HELT still medan han tuggade långsamt och löddrade lite smått. Posetivt intryck!

Så det här bettet är det jag kommer skifta med när jag inte använder nova-bettet, nu slipper vi detta krångel och fort och enkelt gick det dessutom!
Nu hoppas vi bara att han fortsätter vara lika nöjd.


//Ida


Hemma för en gångs skull

Nu är jag hemma igen efter några helt underbara dagar på Gotland. 
Jag, min syster och hennes kille bodde i ett enormt hus som kallas Prästgården, det är nog runt 150 år gammalt och därmed ganska läskigt haha, men jag trivdes superbra ändå. Red först en storhäst som heter Aria, sen en fjording som var ny där på gården och sen min älskade Angus. Han var otroligt pigg igår och bockade vid varje galoppfattning, travade på stället och studsade fram överallt haha. 
 
Men tillbaka till mina hemrutiner nu! Kom dock på att jag inte börjar skolan förens på onsdag då jag inte har utvecklingssamtal imorgon som de flesta andra i min klass, så jag sover ut och drar till stallet vid 12-1, sen vid 18 så åker jag iväg för att hämta en grej som jag visar er vad det är då. Lugn dag, men ändå inte. På onsdag går jag bara till ca 11, drar då till stallet och mockar & fixar maten, går tillbaka till skolan för utvecklingssamtal och sen rider jag London. 
Nu ska jag skriva ihop lite inlägg till veckan och kanske att något mer kommer upp ikväll, men vi får se. 
Hörs annars imorgon!
//Jenny
 
 

På Rozzos varma rygg..

Rozzos veckoplanering har skiftat en del  nu idag men nu har vi lappat ihop den på ett bra sätt som nog är bättre än förra lösningen. Blev blandad ridning idag då istället för longering som vi tar imorgon. Red först i ridhuset, red mjukt och testade det nya bettet och försökte känna hur det kändes (kommer senare en utvärdering på det) och efter det red jag ut en lång skrittur i skog och mark! 

Fick en bra känsla idag när jag red runt i ridhuset och det var "enkelt" idag på något sätt.. Rozzo fick gå i låg, rund form på mycket böjda spår. Galoperade runt i båda varven i lite högre tempo än vad hans bekväma tempo är, alltså var det lite jobbigt för honom och han lät sig jobbas ändå. Duktig som få.

~~~

Är jätteledsen för uppdateringen och vill verkligen förbättra mig men jag gör mitt bästa. 
Ska gör inställda nu så ni får intressant läsning snart! 



//Ida





Lover er

 
 
 
Nu är det ny vecka och den förtjänar en planering tycker jag! Men det blir lite svårt. Min dator är trasig för tillfället och vi ska ta och kolla upp det förr eller senare. Men tills vidare är mitt enda sätt att blogga är via mobilen. 
Jag har svårt att fixa bilder och bra redigeringar till den är lagad så det är därför all dessa usla bilder kommer upp. Men håll ut så fixar vi det här!;)
 
 
//Ida
 
 

EN HAND GOTT FOLK

Hahahah..

//Ida


Dagens tur

Red lite fritt idag fast bara skritt. Blev en sväng ute i ungefär en halvtimme och sedan drog vi iväg till ridhuset och skrittade runt där. Hade turen att komma över några bommar här och där så han fick stretcha på en stund också! Toppen var det! 

Imorgon tar vi igenom longeringen igen och "värmer upp" innan träning iövermogen.:) 
Blir bara roligare och roligare att rida nu då man bara får känna lite på det, liksom inte ge sig in på det till 100%. Både bra och dåligt, blir väldigt taggad till ordinär träning, trim och tävlingar så det är posetivt på det sättet iallafall.
Tills vidare ett tag småtestar vi då och då men nu närmar sig våran träningsstart på riktigt.. 
Lite sista taget nu, håll ut!



//Ida


Några 100kg ren glädje

Åh, jag är så himla glad. Senast jag träffade Angus var i somras och det var i stress & panik bland alla turister. Snabbborsta av honom och slänga på en sadel. Idag tog jag in honom och verkligen tog vara på tiden med honom, han är så otroligt mysig och trevlig att ha och göra med! Sadlade sen på honom i lugn & ro för att bege mig ut på en långgritt mer min syster på Geisha (shirehäst på närmare 190). Vi travade genom djupare vatten, galopperade långa sträckor, hoppade terränghinder och hade det så himla kul. Skulle jag få en egen ponny någon gång skulle jag absolut säga Angus direkt...
Imorgon åker jag hem vilket känns både trist men ändå bra, på tisdag får jag träffa London igen men det känns som det var en evighet sen?! Bara några få dagar sen sist men tider går inte så fort här av någon anledning haha. 
Iallafall, på tisdag börjar även skolan och det känner jag mig verkligen inte taggad till. Men jag och London ska börja träna dressyr på riktigt nu, men rida ut lika mycket så han inte tröttnar på att gå på banan med mig, haha. Nu måste jag sova så jag pallar gå upp imorgon och packa, vi hörs senare imorn! 
//Jenny 


En sån där halv-ful hagbild haha, ser ni hur fluffig han är? Så snygg som han är på somrarna så känner man ju knappt igen honom nu...

Respekten finns ingenstans

Jag blir hånad, rent ut sagt. Jag har satt upp lite mål för mina och Londons tävlingar vi förmodligen kommer delta i, vilket är att i LC, ska jag rida på 65% och då gå över till LB. Jag tänker INTE gå upp i nästa klass för fort, för om vi ligger på ca 50-55% i LC så betyder det att vi inte är redo för högre än det. Det som krävs är träning, på träning, på träning. Jag tänker inte ge upp, och tro inte att jag tar åt mig när folk säger att jag inte kommer lyckas. 
Jag blir bara så förvånad att vissa inte kan glädjas åt andra när man väl lyckas. Just nu går det väldigt bra för mig och London, han är så himla glad och han visar verkligen positivt till arbetet jag lägger ner på honom. Kan man inte ens slänga in ett schysst "lycka till" istället för att försöka få mig att känna mig dålig så ska man nog inte säga något alls. Jag och London kommer köra vårat race och jag vet att det är så vi ska göra för att uppnå minst 65% i LC. 
Jag och London på hoppträningen för Ida.


Saker jag vill förbättra här på bloggen

Nu när det finns tid för lite nystart på bloggen etc tänker jag faktiskt försöka få saker hända mer. Känner att bloggen inte riktigt är så bra som den skulle kunna vara och jag vill på riktigt förbättra det som jag KAN förbättra!

Det som kommer förbättras:

•Uppdateringen

•Header och designbyten kommer ske.

•Bättre bilkvalité.

•Roligare inlägg med motivation och inspiration inbakat.

•Mer variation mellan inläggen.

Detta är något jag vill ändra och jobba på till sommar och verkligen få det hända! Vill inte fastna och låta dåliga omständigheter förstöra mina planer utan kämpa extra för det jag vill uppnå. 
2014 låter som ett år fullt med möjligheter och jag tackar inte nej nu. 
Vill ta bloggen steget längre och köra järnet , det som gäller nu är bara att uppfylla det jag satt upp som mål.

Men det vet jag att jag fixar med lite extra motivation och glädje!

Nu är jag redo för nytt år.

//Ida



Lite sent och osammanhängande inlägg

Jaa, ibland får det bli så.

Kom hem vid nio-tiden och kände att jag ändå ville utnyttja kvällen så mycket som möjligt så jag hade lite spa/mys-kväll jag! Städade också mitt rum vilket verkligen var på tiden. Vill börja den nya terminen på ett bra sätt så nu tar vi tag i vardagen igen med ett leende.:)

Mamma och jag fixade lite i mitt rum för några dagar sen och satte upp mina priser och rosetter på väggen. Blev väldigt nöjd faktiskt men det blir lite problematiskt om det skulle komma en till rosett och vilja flytta in.. Men det tar vi då!;) 


Imorgon händer det en del saker! 
På morgonen tänker jag dra mig ur sängen tidigare än vanligt och försöka komma tillbaka till gamla vanliga vardagsrutiner. Antingen går jag till gymmet då och tränar en timme eller mer eller så tar vi gymmet på kvällen senare.. Ska äta lunch hos mormor och morfar och kommer sedan åka förbi hööks och efter det åka till stallet. Så gymmet vill jag helst ta på morgonen för då känns det som man kan andas ut på kvällen.. Men vi får se! Kanske försover mig..? Who knows..


Detta är på nåt sätt det bästa jag har och komma med på kvällen hahah, blir inte mer sammanhängande än såhär.. Men iallafall lite beskrivande om vad som sker i mitt liv UTANFÖR bloggen!

//Ida



En kort stunds internet

Hittat ett ställe i huset där jag bor, där det finns okej internet. Så får passa på att uppdatera nu! 
Igår red jag och Elin ut en stund, hade tänkt ta en lång slinga men hagarna man behöver rida igenom var stängda, så vi vände tillbaka. Blev skritt och en del trav, så väldigt lugnt var det!
Idag red vi 2 nya fjordingar som kommit hit till gården, en sjuuuukt snygg och slimmad och en skogsmulle. Elin tog den snyggare som vi trodde skulle vara ganska nervig och het, men båda var HELT lugna. Dock kunde ingen av dom galoppera så det blev skritt och mycket trav haha! Men det var mysigt iallafall, och vi red lite längre idag också. Det är sån himla skillnad på hästarna här och i Stockholm, dessa hästar klampar på i skogen, rakt genom buskar och reagerar inte på grejer runt om. "Stockholmshästarna" är så stissiga jämfört med dom som finns här när man väl provat på skillnaden. 
Hoppas på att få kunna rida Angus imorgon då jag åker hem på måndag, men vi får se. Lite tråkiga besked runt omkring det som jag inte vet om jag vill ta upp här...

Annars så har jag inte gjort så mycket mer än att bara ta det lugnt, hade tänkt försöka sova nu men jag är så himla pigg. Får väl passa på att skriva lite inställa när jag ändå är igång, så imorgon kommer det antagligen upp något inlägg! 
//Jenny
Shiiiiiit vad taggad hon ser ut asååå ;) 



Mer om Jenny

Lånade frågorna av Ida och tänkte att det kan vara kul för er att veta mer om oss båda! 

Vad heter du?
Jenny Anna Charlotta Mattsson 

När fyller du år?
30 december! 

Hur många djur har du haft och vad för djur?
Har/har haft 6 katter, 4 kaniner, 1 fisk haha. Har 3 katter & en kanin nu. 

Vad är dina största intressen?
Ridningen i första hand, men sen att vara med vänner, blogga etc är också en stor del! 

Vad vill du bli när du blir äldre?
Hästägare haha... Nej men att jobba på något stort stall i tillexempel skona vore riktigt kul, men då krävs ju mer erfarenhet av hästar än jag någonsin kommer få iom att jag aldrig ägt en egen häst. Annars veterinär med inriktning hästar.

Vad är dina favoritmärken inom ridsporten?
Jag gillar HV Polo riktigt mycket. Bra kvalité, bra i storlekarna och perfekt passform. Annars är kingsland ännu en favorit! 


Favoritmat?
Sushi, sushi & sushi. 

Har du ridit stor häst nån gång?
Japp, det är riktigt kul också! 

Favoritkläder att ha?
Velourdress, lätt! 

Vad har du för planer när du fyller 18 år?
Köpa en häst för mina egna pengar och den ska stå under mitt namn, bo hemma ett tag för att sen några år senare flytta till Skåne. Varit där 1-2 gånger och stormtrivdes. 

Små saker som livar upp dina dagar?
Att få vara i stallet, vara med vänner och slappa dagar då jag bara tar det lugnt!  

Något du saknar?
Tiden så inget behövde vara perfekt, och då man skrev lappar till varann med 3 rutor *ja, nej, kanske* om man "fick chans". Nemas problemas på den tiden inte! 

Hur många hästar har du provridit i ditt liv?
Mer än jag tänkt på... 3-4 stycken faktiskt!

Nyårslöfte 2014?
Höja mitt betyg i varje ämne minst en bokstav, hade det förra terminen och står kvar vid det. 

Favoritsyssla i stallet?
Pyssla om hästen, lätt! 

Vilka stall har du stått på?
Prästgård, Hagby & nu prästgård igen. 



Har du varit medryttare nån gång eller haft någon foderponny?
Yes, var först medryttare på en liten shettis (speedy), sen provred jag en annan som jag inte minns vad den heter. Därefter Xento, och nu är jag medryttare på London.

Julafton eller födelsedag?
Oh, svår. Men lutar nog åt julafton! 

Har du nån gång hopptävlat?
Inte lokalt, men på ridskolan. 

Är du nervös innan tävling?
Ja, väldigt. Även fast det är klubbtävling på ridskolan så stressar jag upp mig och blir som i min egna bubbla... 

//Jenny 




















Dagens skratt


Detta är såååå roligt haha!
Totilas till vänster och Rozzo till höger ;) såååå gulligt!
Jaa, tycker ni att man ska anmäla sig som frivillig till VM snart eller?
Jag och min älskade köttbulle är ju rätt redo ändå..! Haha!

//Ida


Dagens träning

Gick både bra och dåligt idag.
Kände att han verkligen var som förut när han var en tickande bomb så fort jag satt upp men samtidigt var han på gränsen idag till FÖR stark. Lite power är det inget fel på men han skulle gärna få vara mer "lös och ledig" i munnen. Jag har förut ridit dressyr på något skarpare bett så det kan absolut var det att gummibettet är mesigt, men det ska egentligen inte spela nån roll vilket bett man har tycker jag. Han ska ha lika mycket respekt och vilja på hackamore liksom. 
Anledningen till att det blev gummibettet idag var att vi inte hann till hööks idag, det får vi ta imorgon!

Bild från idag!

//Ida


Dröm


Dessa ridbyxor är nog dom snyggaste tävlingsridbyxorna på marknaden (enligt mig.) Galet snyggt med brun fodring och det finns i många nyanser som man kan välja mellan. Själv hade jag valt några lite mörkare så det skulle matcha Rozzos sadel och träns men dom på bilden är gudomliga dom också haha!
MEN (alltid den där haken...) dom kostar lite mer än vad man vill lägga ut.
455€ vilket motsvarar ungefär 4550kr. Men om jag nånsin har 5000 över vet jag iallafall vad jag skulle köpa!;)

Länk:
http://www.uniqcorn-exceptionnel.com/competition.html

//Ida

Gäsp, suck och bröl

Nu måste jag verkligen gå upp från sängen.. Tvingar mig själv varje morgon nu mer eller mindre, vill bli lite pigg av mig.. Förut gick jag alltid upp 9 men inte nu. Vet inte om det är pga dom tiderna jag går och lägger mig, tonåringssak eller bidrag från båda..
Men iallafall, efter att mamma och jag varit på hööks och kikat runt på bett åker vi iväg till stallet. Vi har tänkt att försöka vara lite snabba och kunna åka lite tidigare hem. Ska nämligen hälsa på min farfar och hans fru. :) 

Idag ska jag rida Rozzo i ridhuset (dressyr) och bara köra på som vanligt. Inga undantag eller så. Tar och värmer upp lite längre bara så han får hitta tillbaka lite till det gamla och bli mer avslappnad innan jag kortar upp tyglarna och kör igång. Får se vilket bett det blir beroende på vilket/vilka vi hittar på hööks.


//Ida

Krångel och bara krångel..

Åkte till stallet idag och gjorde i ordning allt. Var ganska snabb men noggrann och kände lite "flyt" i det jag gjorde haha.. Hann ta in R precis när mamma kom så vi tränsade och satte på gjorden och drog ut till ridhuset på direkten. 

Rozzo var väldigt konstig i munnen idag och såg inte alls ut att trivas med sitt tredelade bett.. Tuggade onormalt och vägde på yttre inspänningen vilket inte var så bra. Mamma och jag bestämde oss för att ta bort inspänningarna och titta på hur han gick utan dom med samma bett, samma varv. Gick fortfarande lite konstigt och ville inte riktigt "ta" bettet. Så där bröt vi ganska snabbt och lät honom skritta av bara.. 

Nu beger vi oss ut i bettdjungeln igen på jakt efter det rätta stålbettet som vi kan skifta mellan när jag inte kör på nova-bettet. Hans nuvarande bett (som han inte var så nöjd med) - såg jag hade en del repor på sig så det kan ju vara det, vem vet om inte Rozzo..? Men nu ska vi börja testa lite och vi börjar med att åka till hööks imorgon innan vi åker till stallet och kollar om vi hittar några vettiga försök! 
Det löser sig säkert.:)

På Nova-bettet. (Gummi)

//Ida


Lite om mig!

Känner att jag vill dela med mig av mig mer till er och vad är inte bättre än lite frågor för det?:D
Så här kommer lite både "random" och normala frågor och svar!

Vad heter du?
Jag heter Ida Ellinor Borg.

När fyller du år?
7 Maj

Hur många djur har du haft och vad för djur?
Jag har i mitt liv haft 3 fiskar, 4 kaniner och 2 hästar och i nuläget 1 häst.

Vad är dina största intressen?
Tror detta är rätt självklart men RIDNING är mitt allra största intresse och bara det att vara med hästar. 
Annars gillar jag att teckna, fota, va med kompisar, hålla på med djur, blogga (såklart!), läsa bloggar m.m.

Vad vill du bli när du blir äldre?
Hmm.... Jag har faktiskt en lite undanskymd idé om att bli tillridare eller att bli bäst i världen på det jag gör, rider dressyr. Anledningen till att jag vågar skriva det är att jag vet att det absolut inte är omöjligt, kanske när man är 20 eller när man är 60, vem vet? Behöver bara träna, hålla alla mina förutsättningar i schack och tro på mig själv och tävlingsteamet som även är min familj. 

Vad var din största hobby för 3 år sedan?
Då hade jag precis fått min första ponny Vilma så jag skulle nog säga att det var att rida ut, hoppa med mina kaniner och leka häst med mina kompisar!;)

Vad är dina favoritmärken inom ridsporten?
Lite svår fråga men skulle nog säga HV polo och Jes.

Vad är det roligaste som hänt när du haft Rozzo?
Hahahahah, mycket! 
Några lyckoögonblick var väl när jag vann skol-DM och skulle rida med den där ENORMA pokalen, när vi klarade av ett 1.25 hinder på en hoppträning, den gången Jenny, jag, Xento och R red vilse, när jag åkte på meeting med R och Boris (min sista kanin) och var ute och gick med båda och alla bara *vafan håller hon på med?* hahahha minnen....



Favoritmat?
Choklad och skumtomtar räknas väl?

Har du ridit stor häst nån gång?
Jaa, fyra gånger och alla i Tyskland.

Favoritkläder att ha?
PYJAMASBYXOR! Och ridkläder också.

Vad har du för planer när du fyller 18 år?
Detta är en fråga jag ställer mig själv då och då och kommer alltid fram till att vad som sker, sker. Känns tidigt att planera saker som gymnasium/universitet och stor häst nu.. 

Små saker som livar upp dina dagar?
Känslan att stryka runt i pyjamasbyxor på morgonen och dricka te, träffa Rozzo, rida, läxfria dagar, min föräldrar!!

Något du saknar?
Jag saknar just nu Rozzos och min tävlingsform och självförtroende om att vi klarar allt och kan leva upp till mottot vi alltid haft. 
~Här kommer vi och vi är bäst~



Hur många hästar har du provridit i ditt liv?
Hmm.. 4 ponnysar inklusive dom jag haft, skulle inte riktigt kalla dom stora i Tyskland för planerade provridningar.

Nyårslöfte 2014?
Nyårslöften enligt mig är nonsens. Asså hur många gånger lyckas man egentligen? Tror själv bara man får ångest och misslyckas pga den ångesten. Jag själv kör på nyårsmål istället! Känns mer seriöst.

Favoritsyssla i stallet?
Allt är kul i stallet!

Vilka stall har du stått på?
Hagby, Thorsholma och (nu) Grana.

Har du varit medryttare nån gång eller haft någon foderponny?
Nej och nej, jag började med att rida på ridskola och stannade där tills jag fick Rozzo, alltså red jag samtidigt på ridskola som jag hade Vilma.
(Mamma som rider)


Julafton eller födelsedag?
Julafton! Fast helst när det är snö ute..

Har du nån gång hopptävlat?
Nej inte på privatponny. Men på ridskolan!

Vad är lägsta procenten du ridit på?
Det var på Högbo RK då jag red LA:P1 för första gången och fick 56%

Var/hur/vad är din bästa ritt?
Kommer inte ihåg vart men det var min första FEI-klass och jag fick 62,7 % och kom precis utanför placering. Kändes så jäkla bra inne på banan trots att jag inte hunnit rida fram.

Har du nån gång ridit fel inne på dressyrbanan?
Jaa, två gånger har jag ridit fel och det var på Högbo RK första gången jag red nationellt och ena gången var också på Högbo när jag skulle rida en klass innan den nationella vilket var en FEI individuell. Två hjärnsläpp på en dag!

Är du nervös innan tävling?
JAAAA. Jag är ett nervvrak hela typ 5 veckor innan om man snackar om det... Fast det släpper när jag rider upp mot domaren. Oroar mig allra mest för om jag ska rida fel.

Det var lite frågor som jag väldigt ärligt svarat på! Hoppas det förklarade lite mer vem jag är!

//Ida





















Välbehövliga wanties

Några saker jag eftertraktar väldigt mycket nu är dessa:


1. Ridhandskar då alla mina par UTOM mina rosa.. -är trasiga, vet själv inte hur jag lyckas.. Men det skulle iallafall inte sitta fel med nya!

2. Ett nytt utetäcke till R som verkligen skulle behöva ett nytt.. Han har ett som har perfekt passform på honom men det börjar bli lite för varmt för att använda.. Så det skulle behövas inskaffas ett nytt!

3. Nya ridstövlar. Det är faktiskt lite mer dröm och önskan än "sitter på inköpslistan" hehe.. Har provat ut ett par Königs som sitter gudomligt bra men det kostar ju en slant.. Så det är nåt jag får spara ett tag till!

//Ida

Innan rutiner börjar

...
Sov sjukt länge idag, verkligen inte likt mig haha, 12 vaknade jag och fick lite ångest.. Men nu är jag uppe och helt vaken! Det kan jag lova!;) Dagen blir ju lite påverkad av detta men stallet som vanligt kan jag konstatera och det är longering på schemat. 
Jag åker dit 15-15:30 så hinner jag göra alla stallsysslor innan mamma kommer och vi hjälps åt att longera honom. Tänker att det blir bommar och små upphöjda idag sp vi inte spårar ur allt för mycket från det. Ryggmusklerna ska fortfarande aktiveras! 

Inga måsten riktigt idag, trots allt fredag men känner själv inte så mycket av det.. Har ju varit ledig hela veckan ändå så ingen riktig fredagskväll blir det kanske, men vi kan ju försöka gosa till det lite ändå!;)


//Ida

Tips!

Nu har ju mellandagsrean satt igång för länge sen men det är ju egentligen nu i efterhand man kan gör riktiga fynd när dom satt ner priserna igen! Rea på rean i stort sätt haha!
Några som har större reor nu är:

•Hööks
•Myone
•Horze

Vissa mer rea än andra men ändå nedsatta priser.:)

MyOne


Hööks

Horze

//Ida






Pysseldag!

Pysslade om Rozzo riktigt mycket idag, och fick mycket gjort i stallet. Kom dit vid 1 och åkte hem vid 18 så det blev en stund.;)
Gjorde så sjukt mycket och ska nu sammanfatta det tänkte jag!;)

Tvättade hans benskydd, spolade hans ben upp till knäna, borstade honom ordentligt, flätade honom, mockade (såklart), gjorde hans mat (också såklart), bytte vatten och skrubbade ur vattenhinken (såklart igen haha), putsade hans sadel, putsade hans träns, putsade hans grimma, spolade hinkarna, smörjde in hans mungipor, bytte pannband, städade stallskåpet, penslade på olja på hans hovar, sopade stallgången, ställde i ordning i korgen som hänger på hans box, gjorde mina stövlar rena, klippte Rozzos hovskägg och lugg, tog bort stigbyglarna och rengjorde dom, smörjde in hans mule med babyolja, redde ut hans svans och skämde bort honom med en o annan godis!


Tog sin tid.. Men nu står R och myser i en ren box med hö, rent vatten och ett gossigt täcke! Lite mysigt kanske..;)

I morgon ska jag longera R och i övermorgon rider jag, så vilan idag är välbehövlig med tanke på den ganska låga konditionen, men det blev verkligen nåt bra utav den, hann ju med mycket!

//Ida

Veckans stalltips v. 1

Nu har jag kommit på en ganska kul sak som jag nu kommer kalla "veckans stalltips". Här kommer jag dela med mig varje vecka av ett tips som jag använder mig av.:) Vi börjar på vecka 1!



Stubbad man vid manken

Detta har R. Jag tipsar er som tycker det är jobbigt när manen hamnar under sadeln eller kläms i täcket vilket nyper hästen. Enligt mig är det inte alls fult eller ser konstigt ut, tycker själv att det endast är smart. Förenklar också när man knoppar eller ska fläta då man slipper den där lilla sista bit av manen som är för kort.:) 



//Ida




Nytt år, nya mål!

Det är ju ganska bra att sätta upp mål nu när det nya året är inne och man äntligen kan planera in lite tävlingar t.o.m! Men det gör vi liiite senare när vi börjat rida R dagligen. 
Men lite mindre mål är lätta och oftast väldigt roliga då man känner att dom är snäppet enklare att uppfylla och klara. Så jag blandar stora och små mål.:)

Mål för 2014:

~Börja hoppträna med Rozzo lite smått och kanske komma ut på någon hopptävling!

~Lyckas lära Rozzo ett nytt trick.

~Driva bloggen mer aktivt framåt och aldrig ge upp!

~Träna ännu mer och komma tillbaka till toppformen innan mars.

~Få ordning på mitt rum och få det klart så snart som möjligt!

~Få råd att köpa ett par nya ridstövlar!!




//Ida



Godmorgon direkt från sängen!

Jaa som rubriken lyder har jag inte stigit upp än.. Men så får det faktiskt vara nu efter nyår och allt! Är helt tom i huvudet och skulle nog behöva sova 5 timmar till men det har vi ingen tid med! Blir te och macka framför teven med en gossig filt istället. Nästan lika härligt eller?;)

Dagen blir rätt så lugn och jag tar bussen själv till stallet vid 11 eller 12, vi får se hur pigg jag är haha, behöver inte riktigt passa tiden för när solen går ner idag då R ska vila och jag bara ska pyssla om honom, hans sadel och träns, (ska smörjas ordentligt). Tar kanske med mig kameran om jag drar till stallet när det är ljusare! Annars får det faktiskt vara idag..

Mysdag trots allt!


//Ida



Svart/guldig outfit


Schabrak: HV polo || Hjälm: Samshield || Skärp: ponnypop || Ridbyxor: Kjällqvist ridsport || Spö: Hermés || Pannband: Kyro || Ridtröja: Ginas ridkollektion

//Ida

Uteritt & planer

Red ut idag med kompisar från stallet. Egentligen är planen att rida var tredje dag ett tag framåt men det är nu väldigt bra att han kommer ut i skogen och får trampa lite naturligt.:) Så det blev bara skritt och lite trav i en timme. Klättrade en del och han frustade vilket kändes riktigt bra! Det är som att få kvitto på vad man gör.

Så det kändes riktigt skönt att få komma ut idag, var faktiskt ganska så länge sen och det rensar lite huvudet på jobbiga tankar.. Blir så glad av att vara med Rozzo och spendera tid hos honom. Han har liksom ett sånt lugn om sig som han sprider! Helt underbar ponny har jag...
Men det var en uteritt idag och lite kortare träning igår så det blir vila för R imorron. Pyssel står på schemat istället och ska för en gångs skull smörja alla läderstycken Rozzo har ordentligt. Ska vara riktigt noga!


//Ida

Spontan tripp

Imorgon bitti kommer jag åka till Gotland, vilket bestämdes igår så jag hann inte planera så mycket. Men iallafall, kommer troligtvis inte ha något internet och min dator är nerpackad längst ner så jag kan inte skriva några inställda. Men om jag får ett tillfälle till internet så lovar jag att slänga in ett inlägg, men ni får klara er på Idas uppdatering så länge! Jag är tillbaka på måndag, den 6:e januari.

Kan även passa på att säga att jag red ut London idag, körde lite klättring upp & ner + en del galopp. Han var lite stressad i boxen på grund av alla smällar igår och en del idag, så jag red vid skogen nära stallet ifall något skulle hända. Klickade lite söta bilder på honom också!



Gårdagens outfit

Igår när jag hoppade så körde vi på marinblått (med rött inslag hehe)!
Schabrak: HV Polo (fick det av Ida i födelsedagspresent)
Benskydd: Catago
Jacka: Champion (stav?)
Ridbyxor: JH Collektion
Stövlar: Arezzo/Horsehead
Hjälm: Lami-Cell
Handskar: Roeckl (fick i julklapp)
 
Tycker själv att London passade väldigt bra i marinblått till sin mörka fuxfärg, så det är nog ännu en ny favorit! När jag stöter på ett par marinblåa benskydd så ska jag nog köpa det, det röda skar av lite om man nu ska vara petnoga... ;)
 
 
 

Gårdagens stallbesök och förberedelser inför nyår

Med tanke på att rubriken är lång kan man ju misstänka att det var mycket som hände igår..;) Jaa, väldigt mycket på gång var det.

Jenny och jag började dagen med att springa till bussen vilket är ungefär 1-1,5 km med Rozzos sadel i famnen som väger runt 12 kg. Kan bara säga att vi var otroligt duktiga och vältränade såhär dagen efter..;) Men vi hann med den och kom ganska fort fram till stall 1 (Grana). Jenny var bäst och hjälpte mig med R och hans mat, box och allt i stort sett! Tyckte själv att det gick fort men ridningen tog ett tag såklart. 

Min känsla på R igår var att han var väldigt stark och tryckte på en del på bettet. Pirrade till lite i magen på mig, då det kändes så exakt som när han var i toppform och var ett stort muskelpaket! Men han var lite väl stark och bastant igår. Fick i vissa fall sakta av och bara tagga ner tempot och pulsen för att få en lugnare takt i galoppen och mer lyhörd trav. Tyckte att jag lyckades bra då han i slutet (när vi jogga av) - frustade och var mer avslappnad. 

Min absoluta favoritbild från igår. Jenny och R och han ser så gulligt glad ut haha!

När vi var klara med R och han hade fått äta sin belöning, åkte vi till stall 2 (prästgård)! 
Gick ganska fort där också och Jenny hann sadla och sitta upp innan det blev mörkt.:) London tränades på banan och hoppades på ett mindre litet hinder. Gick väldigt bra och han såg verkligen ut att tycka om det! 

Efter att vi hade varit i stallen gick vi raka vägen till Ica och handlade för nyårsmiddagen. Fick sedan skjuts av Jennys snälla mamma, hem till mig o vi fixade iordning allt! Stannade nog uppe till 3 för sen slocknade vi helt.. 
Det var våran nyårsafton det. Lyckad enligt mig! Hade JÄTTEKUL!


//Ida




2014

Det känns verkligen som att saker och ting behöver uppdateras nu när nya året är inne och det finns tid för nya tag!

Rozzo och jag har precis ridit 2 gånger nu efter 8-dagars-vilan och vi är på god väg känns det som. Så för att det ska gå vägen med träningen hoppas vi verkligen på:

-Ännu ett skadefritt år

-Lite extra framgång (inte så dumt);)

-Lyckade debuter 
Det är dom förhoppningarna jag har med Rozzo men vem vet? Allt kan hända på ett nytt och långt år.. Både posetivt och negativt men i huvudet SKA man vara positiv! Annars blir inget bra.

Så jaa. Nu önskar vi 2014 välkommet!


//Ida

2014, be great


Misstag tas igen, nya mål, ponny att utvecklas med. Jag är mer än taggad, 2014, be great!