Nu du, Rozzo!;)

ÄNTLIGEN ska Jenny vara med på hoppträningen!!:D X har haft sina dåliga dagar ett tag nu, men nu är han frisk! Rozzo får ta och förbereda sig, då vi ska RIDA dit, och inte tjocka oss med att åka transport! Ja, höga hinder idag, då. Eller? Kanske 1 m eller nåt?;) Faktiskt det jag brukar hoppa, men Rozzo vill hoppa högre, eller hur, cooling?
Hade tänkt inviga mina nya ridbrallor och ridkofta...;) Så nu ser jag oxå tuff ut!;)
Tror att det kommer en videoblogg, när vi rider dit, vi får se...
Men snart drar vi till stallet!
Ses!:d

//Ida:d


Hoppträning i morgon!

X mår bättre nu så jag är med på hoppträningen på såsta imorgon! Var länge sen jag var med, även fast jag bara har varit med en gång. Jag och Ida rider dit så då är hästarna någorlunda uppvärmda iallafall.

Kan ju berätta lite om dagen när jag ändå håller på. Efter frukost promenerade jag, mamma och miliam ner till Vallentuna centrum, tog ca 50 minuter och det var lite mer än 5 km. Hittade två superfina saker på en secondhand affär, visar bilder i nästa inlägg. Sen promenerade vi hem, lika långt då, om inte längre för vi stannade och handlade så det blev en annan väg ;) när vi kom hem så körde jag ett träningspass och sen zumba via tvn. Zumban körde jag med min syster och shit vad vi garvade....

Iallafall. Nu är jag sjukt trött och ska kolla på ett avsnitt av PLL sen ska jag sova. Här får ni se det som antagligen blir våran outfit för imorgon!

/ Jenny


New!!!

Yesss! Äntligen nya kläder!! Har väntat jäääätteeeelänge på det... 3 jättefina t-shirtar, ett par ridbrallor, och en kofta, och sånna här roliga hållare till ridstövlarna. Behövdes verkligen... Jag köper nästan alla mina hästsaker på hööks. Ca 80 %, typ. Hissar hööks, alltid.;)
Jag skulle egentligen träna idag, men vårat släp, hade en dålig dag, så det gick inte...:( Men aja, får en till chans på söndag!
Min stackars morfar är sjuk så mamma fick hjälpa honom idag.... Krya Moffa!

Ni vill väl ha bilder från stallet idag, eller?;)

 

ÄÄÄLSKAR denna kofta! Ett riktigt kap, halva priset!

 

 

//Ida.... (Och Rozzo!)

 

 

 

 


Rida?, nä, SKIDA!

Har åkt SKIDOR! Jag är verkligen sämst på det, så nja, vet inte om jag ska lägga ut nån video...;) Men kanske... Är påväg hem nu, träning imorron!:D Hade världens flow i liftarna, brukar alltid ramla/snubbla/missa när jag ska på dom... Hehe, sååå typiskt mig... Men NÄNÄ! Inte den här gången! Var helt felfri! nästan... Men nu ska jag tagga tillsammans med Amanda inför träning imörron!

Ses!!!!

//Idaaaa

https://cdn1.cdnme.se/4059870/6-3/pic_512ce5b6e087c37995cd1351.jpg" class="image">


Träningsinspiration

 
/ Jenny
 

.

Sry, hann inte ladda upp en video eller skriva om ridningen. Gör det imorn, lovar!
/ jenny


Drar till stallet nu!

Mobilen & mams e med, tagga ridlektion!

/ jenny


Hur ska detta sluta?

Ojoj, nu är jenny i farten igen ;)

I eftermiddag åker jag och mamma till veda, tror jag har trocadero igen med markarbete igen. Film kommer!

/ Jenny


Ögongodis!

Är helt kär i detta schabrak, jag & Ida såg det på stockholm ridsport och jag kan inte se mig mätt på det... Dock skulle nog inte X som är röd/brun passa så bra i orange, haha! ;)
 
 
// Jenny

Veckoplanering v. 9

 
/ Jenny

Hissar/Dissar

- GPA hjälmar, tycker dom är sjukt snygga men ändå stilrena på något sätt. Har sett flera som tävlar dressyr i det och det ser faktiskt inte så dumt ut... Dock skulle det kanske vara lite knas om jag, ridskoleryttare kom i det haha.
 
 
 
- Uvex hjälmar. Ser ut som en failad kopia av GPA blandat med min första ridhjälm, typ... Ne, får en diss av mig.. Dock kan vissa bära upp dom okej, men jag skulle inte vilja ha en... 
 
 
// Jenny
 

I made it!!!:d

Ja, jag gjorde det! Jag blev frisk i sista sekunden!! Precis i tid så att jag kunde åka på ridlägret! Lycky meee.... Jag hade skiiitkul, med Rozzo och kömpisar. Vi sov i ett rum I RIDHUSET! Hur coolt?!:D Så man kunde borsta tänderna och samtidigt titta på när nån red lektion! Vi hyrde hela stället, så på kvällen, (natten) sprang vi runt i ridhuset... Men, tyyst! Säg inget om det....;) Träningarna gick väldigt bra, red själv, första dagen och red men Amanda andra dagen... Chill...;)
Så JA, helgen var helgalen och roligaste på länge, men nu ska jag och R, vara galna med X och J istället...;)

//Idaaa


Att vara medryttare...

På min förra blogg (jennymattssons) så fick jag flera frågor om hur det var att vara medryttare och lite ''hur det gick till''. Så jag tänkte att jag kan ju lika gärna svara på det här när jag ändå håller på.
 
För mig började det med att jag tjatade på mamma hur länge som helst om att jag ville ha en egen häst, även fast jag visste att jag inte riktigt var mogen eller hade de rätta kunskaperna för det. Men jag fortsatte tjata på mamma, dock gick det ju inte så bra haha ;) Började sen tänka mer och mer på att bli medryttare, så jag letade runt på massa olika hästsidor om någon ponny i stockholmsområdet. Hittade några intressanta, men då var det något som kom i vägen. Typ, för lång resa dit, för het ponny, för liten osv. Men sen när jag nästan hade gett upp så hittade jag Xentos annons. Började läsa och det lät ju perfekt, så jag mailade ägarna och fick sedan svar. Bara några dagar senare kom jag till Hagby för att provrida, gick inte så bra men jag gillade X. Kom överens om pris & hur många dagar i veckan. Tyckte & tycker fortfarande att det är sjukt kul att vara medryttare.
Men samtidigt är det väldigt annorlunda mot att ha en egen häst/ponny, egentligen. Jag har ju väldigt mycket ''frihet'' eller vad man ska kalla det när jag sköter om X. Helene påminner mig ofta om att, ''om det vore din häst''. Så jag tar mycket eget ansvar själv när jag är hos Xento. Men samtidigt så kan jag ju inte 'forma' X hur jag skulle vilja. Det vill jag absolut inte, för han är så bra som han är. Men ni kanske förstår hur jag menar? :)
Jag har iallafall blivit mer taggad till skolan och har lärt mig ta väldigt mycket ansvar när jag är och har varit i stallet. 
Det tar upp en ganska stor del av min fritid att vara i stallet 3 - 4 dagar i veckan (1 dag på ridskolan) , men det är ju det jag vill så jag har valt det. Jag trivs otroligt bra med att vara medryttare, och jag tror faktiskt att det kan ge en väldigt bra grund till att skaffa egen häst i framtiden.
Sen har jag ju även lärt känna Ida väldigt bra och vi rider nästan alltid tillsammans och tränar med varandra då och då. Vi tränar även varandra ibland och det har hjälpt mig mycket inom ridningen, speciellt med Xento.
 
// Jenny
 

Rider ut på bästis nu <3


Snälla, snälla! :D

Är med i ''finalen'' i en bildtävling hos www.ponnyryttarnaa.blogg.se där man kan vinna typ en hoodie & en tshirt. Ni kan väl gå in och rösta på nummer 2 så blir jag superglad! Puuuss! :)
 
TRYCK HÄR SÅ KOMMER NI TILL RÖSTNINGEN!
 
// Jenny

Stallet - Nästa

Godmorgon!
Vaknade upp och var sjukt seg i hela kroppen, fick lite halvt panik för jag vill verkligen INTE bli sjuk igen!
Men det har gått över nu när jag har ätit frukost så jag får hoppas att det håller sig. 
Ska byta om till ridkläder nu och sen dra mig mot stallet, blir nog slingan som sagt med lite klättring igen. Var bra underlag där och inte så värst gropigt heller. Har faktiskt skrivit ett ganska intressant inlägg som publiceras 13:OO så då kan ni kika in igen ;) Kvällen igår var jättetrevlig, satt uppe alldeles för länge dock, men skrattade så sjukt mycket med min syster & hennes kompis. Kollade på americas funniest home videos, haha jag och min syster blir helt knäppa av det, typ... ;) 
 
Uppdaterar nog mer från stallet med bilder på lilla X! 
 
// Jenny
 


Mys framför mello

Kollar på melodifestivalen med min syster och hennes kompis. Messar med några vänner + en flummiga Ida. Har även pratat med Emma och jag har x tisdag, torsdag, fredag och söndag nu under lovet. Kommer bli super! :)

/ Jenny


Instagram...

Ni glömmer väl inte att följa oss? (:
@jennymattssons
@ida0507


:(

Var ju som sagt på myone och hittade massa snyggt. Fick lust att köpa upp hela affären haha ;) hittade ett pannband som jag har gått och suktat efter ett tag men tyckte det var alldeles för dyrt. Hittade även den rosa KL kavajen i min storlek, vill haaaaa "/

Imorgon rider jag nog ut på Xento igen. Blir antagligen samma runda (slingan) men med mer trav isåfall om han mår bättre.

/ Jenny.


Myone

Drar till myone & en möbelbutik med mamma, syster och miliam nu. Ska se om jag kanske hittar nåt litet till x, hihi ;) ikväll blir det en filmkväll med min syster , mam och pap ska ut och äta med några vänner. Uppdaterar senare! :)

/ Jenny


Att bli sjuk, precis när man ska på ridläger...:(

Jag har taggat inför ett ridläger, riktigt länge, och dagen innan, så blir man sjuk.:( Skit. Kan inte bli sämre. Men vi ska väl ta och bli friska i sista sekund... :/
Men iaf, igår red Jenny och jag BARBACKA!!!:D Vi tog gamla vanliga slingan i skogen som vi brukar ta, och så kommer ett dike på stigen... Gissa vad jag gör!;) HOPPAR, såklart! Rozzo gjorde världens högsta hopp, och jag höll helt klart på att ramla av...! Jenny filmade och tog foton, så ni vill väl ta en titt på mitt failade hopp på ett terränghinder... Tror att jag ska satsa på dressyr istället...;)

//Ida


Hahahahahaha!!


Barbacka

Som rubriken lyder, blev en barbackatur idag. X är ju lite förkyld så jag & Ida skrittade ut, blev även lite trav. X hade ett gossigt fleecetäcke och jag red i uggs och dunjacka, mysigt!
Vi hittade två nya vägar att rida där en traktor hade åkt så det vad okej underlag, ska nog rida där på söndag också. Hoppas han mår bättre då så det blir lite mer fart, hehe ;)
Nu ska jag ta och städa mitt rum och sen ska jag kolla på film med syster!

// Jenny


Chill


Matti

Usch, måste verkligen skärpa mig med uppdateringen. Statistiken sjunker och det gör mig inte mer peppad. Men nu kör vi! Imorgon bombar jag med inlägg, okej? ;)
Godnatt!

/ jenny


Home & Sick

Är hemma idag. Hade sjukt ont i magen hela dagen igår och vaknade med en stor typ knut i magen.. Usch, var länge sen jag hade problem med magen men visste inte att det skulle komma tillbaka... Aja, ska kolla på pretty little liars med syster nu och sen försöka sova lite. 
Imorgon hoppas jag på att jag mår bättre så jag kan åka till Xento. Rider ut isåfall tror jag. 
Men vi får höras senare! :)
 
/ Jenny
 
Min bästa bästa bästa vän <3

Uttagningen!!!

Klart! Jag tror att jag var "godkänd"
... Fast jag ska inte säga nåt... Nu tänker jag känna mig duktig ett tag och bara njuta av ridpasset!
Dutti Rozzo!;)

//Ida


Hemma...<3

Jaa, då är det uttagning till laget idag... Är väldigt nervös...:/
Antingen så börjar jag att hicka eller bli pissnödig när jag rider...:/ LOVAR! Händer alltid mig. Kom hem tidigt från skolan idag, slutade 1:d Min tidigaste dag!! Så jag hann bli ännu mer nervösare, nödvändigt. Så vi får se hur det går...

//Ida


Äntligen hemma

Är äntligen hemma från en tråkig men kort skoldag. Har inga läxor till imorgon och fredag har jag ju ledigt = stallet hela dan! Tror jag ska ta och springa på crosstrainern 30 minuter och sen baka något, haha tjockis jag är som bakar direkt efteråt ;)
Imorgon blir det Ingen hoppträning för mig antagligen, om jag inte lyckas övertala mamma ikväll... Får hoppas på att jag lyckas! Men vi får höras senare med mer uppdatering och nån övning till dressyr denna gång ;)

/ Jenny


Dagens

Piké: -
Tröja över: H&M
Jeans: cheap monday

Smink: mascara, bare minerals
Hår: uppsatt
Skor: uggs

Hiss eller diss då? :)

/ Jenny


Haha hur sött?

Haha jag dör så sött, klickade hem 2 skal från en kinesisk sida där dom hade sjukt billiga skal, ca 20:- styck och gratis frakt. Idag kom båda, helt kär i det blåa men serri, kolla det rosa! Hur gulligt som helst! ;)

/ Jenny


Min resa...<3

Min resa genom hästlivet började på ridskola. Det är jag stolt över, och fortsätter att rida där. Sedan så skaffade jag och min familj en ponny. Min första ponny. Det är en väldigt stor grej, tror att alla vet det. Jag var överlycklig! Min första ponny var ett JÄTTEFINT kallblodssto. Vilma. Min drömhäst, då. Har faktiskt alltid tyckt att kallblod är vackra. Vilma var riktigt svår. I början var hon stor och tjock som en tunna, men vi kämpade, hon blev tillslut en mycket vältränad, snygg ponny. Saknar henne när jag skriver detta...<3 Hon hade sån fin personlighet... Men sedan kom jag ingenstans. Hon kunde inte komma så långt mer. Min första och enda tävling var lite sorglig, blev placerad, 3... Visste redan då att vi skulle sälja... Sedan när Vilma var borta, kom Rozzo. Min prins! Rozzo är världens finaste ponny!<3 Sitter och tittar på gamla foton från när vi köpte honom, jag hade sits som ett mongo, men Rozzo gick fint ändå... Min plutt...<3 Har kommit så sjukt långt, tillsammans. Jag har lärt mig SÅÅÅ mycket på honom och kommer fortsätta att göra det... Vi har bara börjat... Jag vill ta Rozzo och mig till SM... Eller högre! Det är min vision! Ni kommer att få se mycket av oss snart! Ja, SNART... Detta är det jag vill satsa på och det är det jag kommer göra!

Bilderna:

1: jag och R när vi just hade köpt honom.:)
2: R och jag nu.;) Ser det bättre ut?;)
3: Vilma och jag när jag provred... Jag var 9 då... Kommer alltid att minnas dig Vilma!:*

Nellie, jag lånar "din" mening nu: SKY'S THE LIMIT!
Och så är det bara!;)

//Ida


Nu är dom här!

Sitter perfekt! :D

/ Jenny


Bästa ponnyn i världen!

                                       Lite trickträning också ;)

Skola!!

Of too school... Har nu 3 prov att plugga till OCH läxor, så idag ska jag inte till stallet...:( Men på onsdag, så! Då är det uttagning till laget!! Taggga!! Sedan på torsdagen så hoppar J och jag, men då måste vi rida till hoppträningen... Burr... Kommer säkert att ta bilder!;)
Hörs!

//Idaaa


Todays

Tröja: bikbok
Jeans: hollister

Smink: mascara, bare minerals
Hår: lös fläta

Hiss/diss? :)

/ jenny


Sry :(

Åh vad jag skäms över min uppdatering! Hade ett prov igår som jag har behövt sitta med hela helgen, sen kom jag hem från skolan och då åkte jag direkt till stallet.
Men nu har jag inte så mycket läxor till den här veckan, har ledigt på fredag och sen har jag sportlov!
På torsdag ska jag kolla med Emma om jag kan vara med på hoppträningen på såsta, hoppas att det funkar. Var så länge sen!

Och mina whitaker byxor kommer vilken dag som helst, ska inviga dom på torsdag eller fredag då haha ;)

Nu ska jag gå ner och äta frukost och sen fixa mig för skolan. Uppdaterar mer när jag kommer hem, men håll koll för klockan 11 dyker ett inlägg upp!

/ jenny


Veda!!!

Ja, måndag... Inte världens roligaste dag, men OK. STALLET är höjdpunkten på måndagar. Bara stallet. Annars är måndag en riktig blä-dag. Men nää, idag var det ingen blä-ha-tråkigt-måndag, idag var det en helt enkelt OK dag. Men nu ska jag släppa detta, med ett enkelt svar till frågan: "hur var dagen?" Svar: Bra.
Bra. Då vet alla det...
Ridpasset på Veda, var ganska kul idag. Jag hade en lite stel, men kul ponny som heter Humla, riktigt söt...;) Hade lite problem med att ställa bra, då jag lätt blir spänd/stel när hästen är lite sådan... Medvetet problem... Men hon var superfin!
Känner att jag ska fokusera på Rozzos träning, ganska mycket nu när alla tävlingar och träningar kommer igång på riktigt, LÄNGTAR verkligen till på torsdag, hoppträning med Jeeenööööö!!:D Premiär träning med X!
Idag har mammi varit hos Rozzo. Hon red ut i skogen och hade konditionsträning med honom...:) Så nu ska han få vila i en dag tills det är träning 4 dagar i rad. Jag skulle också behöva paus, men nää, inte nu när det är nationella prov och allt... Har SÅÅÅÅ mycket att göra, så mina inlägg begränsas lite men försöker uppdatera så ofta som möjligt! Och min "kompanjon" underhåller väl er medan?;)

//Ida


Jordens finaste ponny


Dagarna

Har nu suttit och tränat på att få Rozzo att gå lågt och fint, ena dagen går det bara SÄMST och andra helt perfekt! Blir galen på dessa svängar... Jag har satsat på träningen på den sista tiden, inför allsvenskan i dressyr... Taggar verkligen! På onsdag är det uttagning om vilka som ska få tävla i första tävlingen, bara HOPPAS att jag ens har en chans...:/
I fredags tolkade jag och Jennöö och red lektion med Amanda, Fay, jag och Rozzo för Nina, gick sådär..:/ Övade på att få ner honom i låg form och samtidigt rida "piruetter", öppnor och slutor. Svårare än vad det ser ut! Looovar! Ska väl fortsätta öva ett tag till... Behövs...;)
Lördagen red jag en stund i ridhus själv, satt där och visste verkligen inte vad jag skulle göra! Inget funkade, kändes det som! Alla har väl sådana dagar, eller? Bara jag?
Men på söndagen kände jag att jag och R skulle ta en paus, vilket betyder uteritt! Tog på mig tjockaste reflexjackan och biffigaste vinterstövlarna! Myyysigt! Det var lite mörkt så jag tog på mig pannlampan samtidigt. REDO, tänkte jag och satt upp. Skrittade i ca en 15 min, och började sedan att trava lite, Rozzo var JÄTTEMJUK och HELT UNDERBAR! Han hade den där exakta formen jag ville ha och hade riktigt stort och maffigt steg!:D Kunde sitta där hela natten! Jag galopperade t.o.m i den fina formen som han hade, nää, går inte att beskriva... Söndagen=awsome! Var och handlade heeestprylar i varenda hästaffär i hela Stockholm, men mina inköp var "begränsade"... Då det jag verkligen behövde kostade mer än jag hade råd med... Sadface... Men sånt ska man inte deppa över! Jag har en hjälm, väst, sadel och en häst! Det enda jag behöver!;) Sedan åkte jag till stallet och red... Mamma och jag var duktiga och städade vårat skåp som nu ser helt tomt ut gemfört med för en dag sedan... Behövdes verkligen...;)
Men nu börjar en ny hektisk vecka, LÄNGTAR till lovet... Tror att ni också gör det!;)

//Ida


17 Februari 2013

Världens bästa ponny, jag tror ingen förstår hur mycket du betyder för mig. Jag älskar dig ♥
 
 
Detta var bara några av bilderna, resten får ni se i veckan!

Damp @ blogg.se appen

Åh vad jag blir arg! Hade skrivit flera inlägg som det stog att dom hade publicerats, men nu finns dom ingenstans på bloggen?! Usch vad besviken jag blir på det ibland, tur att jag har en dator ialafall.
 
Min syster fotade mig och Xento idag när jag red på volten. Finner inga ord hur underbar han är, han var helt otroligt duktig idag och hade jordens finaste steg. Kommer en STOR bildbomb senare, bilderna kommer delas upp på inställda under veckan. Kommer antagligen lägga till någon av de bilderna som togs idag i headern, ska bara prata med hon som har gjort den.
Ni kommer få se på bilderna senare (när jag har redigerat dom) hur det gick, han är bäst helt enkelt! 
 
// Jenny
 
sneakpeak från idag, helt oredigerad bild...

Godnatt

Har kollat på 3 avsnitt av bästa Pretty Little Liars nu, lätt bästa serien!
 
Mina whitaker byxor är skickade och bör komma måndag eller tisdag om paketet skickades fredag morgon, woho! :D Bara de passar, annars vet jag seriöst inte vad jag ska göra. Men då får jag väl kolla med någon jag känner om dom vill köpa dom, så krångligt med frakt och allt. 
 
Hursom, imorgon följer min syster antagligen med mig till stallet och har som en lektion för mig och X, hon kanske kan ta med kameran som sagt. Ska tjata på henne, hehe ;)
Nu ska jag kolla på 1 avsnitt till och sen ska jag sova. 
Godnatt!
 
// Jenny
 

New in

Var iväg till täbban med mamma och fixade min laddare till mobilen så nu kan jag dra ut den ur datorn, haha helknäppt att den fastnade...
 
Hittade flera saker som jag både behövde och tyckte var snyggt, fotade bilder nyss med mobilen därav den dåliga kvalitén. Men det får duga! :)
 
 
Basic tröja från Ginatricot: 49:- (till stallet/ridningen)
 
En likadan fast annan färg (också till stallet & ridningen) : 49:- på Ginatricot
 
Stickad jättemysig tröja från BikBok, helt kär! Kostade 99:- på rean. 
 
Sjukt mjuk och simpel tröja från GinaTricot för 129:- . 
 
Sist men inte minst, ett par Hollister ripped jeans. Shit vad länge jag gått och suktat efter dom här, hade ett presentkort på 300:- så jag betalade hälften av dom själv också. 600:- kostade dom. In loove..

 
// Jenny
 

New in

Var iväg till täbban med mamma och fixade min laddare till mobilen så nu kan jag dra ut den ur datorn, haha helknäppt att den fastnade...
 
Hittade flera saker som jag både behövde och tyckte var snyggt, fotade bilder nyss med mobilen därav den dåliga kvalitén. Men det får duga! :)
 
 
Basic tröja från Ginatricot: 49:- (till stallet/ridningen)
 
En likadan fast annan färg (också till stallet & ridningen) : 49:- på Ginatricot
 
Stickad jättemysig tröja från BikBok, helt kär! Kostade 99:- på rean. 
 
Sjukt mjuk och simpel tröja från GinaTricot för 129:- . 
 
Sist men inte minst, ett par Hollister ripped jeans. Shit vad länge jag gått och suktat efter dom här, hade ett presentkort på 300:- så jag betalade hälften av dom själv också. 600:- kostade dom. In loove..

 
// Jenny
 

Godmorgon

Godmorgon! 
 
Har precis varit nere & käkat frukost med mamma och syster, standarden för mig är just nu yoghurt, crunchy och hallon ovanpå - lätt bästa starten på dagen!
 
Idag har jag en del saker som jag vill och behöver hinna med, om ett litet tag ska jag springa 30 minuter på crosstrainern och sen duscha och tvätta håret, behövs... ;)
Sen hoppas jag att jag och mamma kan åka till täbban för att fixa min mobilsladd, usb-sidan har fastnat i datorn och jag börjar tröttna på att behöva ha datorn igång på nätterna. Ska även kolla efter ett par ripped jeans från Hollister, har presentkort där och har alltid velat ha ett av deras ''slitna'' jeans. Hoppas jag får med mig något hem iallafall. Sen måste jag plugga fysik, har prov på måndag.
 
Imorgon är de enda planerna att åka till X & plugga ännu mer. Min syster vill följa med så jag rider nog på volten och hon kanske kan ta med sig sin kamera och fota så får ni se bilder! 
 
// Jenny
 
Haha huuuur söt? ;)

Snart så!

Drar till stallet nu! Så det kommer väl bilder snart!;)
I´ll be back sooooon....
 
//Ida

Tjeenare!;)

 
FREDAG! Ja, då tänker väl alla på "fredagssmys" men inte J och jag! Nää, stallet är vårt partyplace! vi kom på tanken att tolka och ja, så blev det! Vi använde X, då R är lite skeptisk till sådant... Men X älskade det! Jag började att rida, så att J fick testa först att tolka. Försökskanin...;) JA; jag såg den "söta" bilden på mig och X... X rumpa är jättefin men mitt fejs är ju en annan sak... J ramlade av pulkan ca 100 gånger i skritt och yttligare ca 200 hundra i trav. Hyfsat. Men jag ska inte säga nåt... När jag skulle tolka så skulle ju jag såklart ha SKIDORNA, mina fiender, och köra... Nää, gick sämst... Åkte av ca 1000 gånger och gav sedan upp lite... But I did came back! Vi testade att köra på vägen som var plogad, och DÅ gick det! Fast då hade jag pulka...Hihi..;) Rejsade i Full galopp! Åkte av 1 gång när jag åkte in i en snödriva, inte skönt... Men jag rekomenderar! Bara ni har en riktigt snäll och lugn häst/pönny!
 
Sedan träning med Rozzo! (dressyr) riktigt kul! Gick OK, då både Rozzo och jag var väldigt stela... Vi övade på piruetter i alla gångarter, öppnor och slutor. Kommer snart komma ut på nån tävling hoppas jag, har övat in en ny teknik på framridningen nu, så akta er Jan Brink och Nellie Berntsson, här kommer vi!!!;) Tränade tillsammans med Amanda och Fay! Kolla in på hennes blogg! www.amandalindholm.blogspot.se !!! Såååå söööta!
 
Nu kommer det tråkiga beskedet... Jag har inga bilder, än... Glömde min mobil i stallet, men lovar att det kommer en "liten" bildbomb, snart! Ni dör väl inte?;)
 
 
//Ida
Snyggingar!;)

Grenar jag vill prova på

Har suttit och kollat på videor på alla möjliga grenar eller typ som mer seriösa ''lekar'' till häst. 
Här är några av de jag skulle vilja testa, kanske med Xento? :)
 
- Hubertusjakt: Åh verkar vara så sjukt kul... Galoppera långa sträckor och hoppa över typ allt man hittar. Skulle vara sjukt kul att prova någon gång!
 
- Ponnygalopp: Xento är otroligt snabb när han vill, han är faktiskt snabbare än en del D-ponnys som jag har tyckt är riktigt snabba. Tror han skulle vara grym på det och jag älskar ju fart så det kanske skulle passa oss ;)
 
- Ponnytrav: Ska se om jag kan åka iväg någonstans i sommar eller iallafall när snön har smält och det är plusgrader. Har för mig att X har tävlat i det förut. På tillexempel uteritter när han har en bra dag så kan ha få till värsta ''svisch'' steget och då går det fort!
 
- Distans: Långa sträckor på kort tid = mycket fart. Haha, jag och fart alltså ;) När underlaget är bättre så ska jag konditionsträna X genom att trava slingan & då kommer jag antagligen ha jockeyläder så även jag tränar min balans. Ungefär som distans blir det ju! :)
 
// Jenny
 

... :(

Ursäkta för den kassa uppdateringen idag, imorse var jag sjukt stressad för jag hade SO prov som gick sådär, och sen hade jag bråttom till stallet & bussen var försenad + att jag & Ida inte kunde sega som vanligt i stallet. 
 
Iallafall, i stallet så tolkade vi bakom X & Ida är/var på en träning vid halv 6. Xento älskar travsporten och att inte bara behöva gå som vanligt så idag var han hur glad och pigg som helst. Vi hade både sånadär korta små skidor i början, men det var så sjukt svårt att hålla balansen i paddocken så vi gick ut till sommarhagarna där det är plogat runt omkring. Så hade vi en pulka bakom istället och jvlar vad fort det gick! :O Xento galopperade som om det vore värsta racet, haha min älskling gör så sjukt mycket för sin ryttare. Världens bästa ponny <3
Sedan stog jag och borstade & myste med honom till pappa kom, ungefär vid 6. Nu har jag precis varit nere hos grannen och käkat middag, ska leta upp någon bra film som jag kan underhålla mig med ikväll. 
 
Vad gör ni denna fredagskväll? (:
 
Bjuder på en söt bild på Ida & Xento från idag, hahahah ida - om du ser detta så kommer du säkert döda mig... ;)
Mer bilder kommer antagligen i ett annat inlägg! 
 
// Jenny

tävlar hos friskey

tävlingsbild
 
Bilden är länkad :)

GLAD ALLA <3 DAG!

Ja, vad säger man...? "Glad" alla hjärtans dag? "God" alla hjärtans dag? Nää, det där lät bara fel...;)
Från Rozzo och mig till er alla: GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!:) Rozzo och jag har myst och hopptränat idag, torsdagar vetni!;) Rozzo var fin och hoppade lugnt hindrena som vanligt...;) MEN!, idag var det den ALLRA första gången han vägrade på ett hinder! BIG day, today!;) Jag åkte nästan av, men så kul ska ni inte få!;) Måste ha sett otroligt roligt ut, då det var en liten vattenmatta under en oxer, Rozzo såg inte den förrän han var på väg att hoppa, DÅ tvärstannade han! Precis när jag ställde mig upp...! Men han var duktig ändå!;) Hoppade ett sista, lite större hinder på 1 meter, (vi hade markarbete) så hindrena var inte så stora, Men det är inte storleken som räknas! Brukar man säga... Men det är ju fortfarande lite roligare att hoppa högt! Eller förresten, DRESSYR är roligast!;) Juste!
Men nu ska jag göra läxor! Tänkte vara lite "duktig" idag!;)
Hörs!

//Ida


Alla <3 dag

Hoppas ni har en mysig alla <3 dag!
Fick en sjukt fin tröja av mamma vid middagen, visar bild när den är på imorgon! :)

/ Jenny


Snyggt från Cheval

Jisses, om jag hade haft egen häst skulle jag varit pank just nu. Seriöst, kan inte se mig mätt på Chevals saker... 
Vilken är din favorit? :)

/ Jenny
 
Ursäkta att bilderna blev så små, men behöver få plats med så mycket ;)
 
Cambridge dressyrschabrak från HV PoloBenskydd Favouritas från HV POLOAyr8  Piping Leatherlook hjälm från Charles OwenCrown GOLD allroundschabrak från GG 2012Mirage schabrak från Lami-CellPannband Diablo från Glengordon WinnerBomulls pike Gitana från HV POLOIngrid hood tröja från Kingsland update 2012Peacock Hooded Sweat tröja från Kingsland 2012Carina Ladies Fitted Shiny dunväst från kingsland 2012Crown GOLD fleecebandage från GlengordonTrendig ridstövel Ottaviano från De Niro Boot

Inbokade datum då jag har X

 
Emma (x ägare) ska resa bort några dagar, och då ska jag ha X så mycket som möjligt. Mamma pratade med henne igår om datum & det är nu bestämt att jag ska ha honom 17-19, 21-24, 26, 28-29 mars. Så då ska vi hitta på en massa skoj och jag ska verkligen se till att jag & xento mår bra och att han är NÖJD. Ska skämma bort honom med lite extra godis & gos, hihi ;)
 
Pratade med pappa igår om vad dom kan tänka sig att betala och stötta med i ridningen, tyckte vi kom överens om rimliga saker och priser. Tog upp ämnet hoppträning och ojoj ;) Men någon hoppträning i månaden kommer det iallafall bli om allt funkar. Imorgon drar jag till stallet direkt efter skolan, har inte bestämt vad jag ska göra än men jag lovar att uppdatera direkt från stallet och kanske att en video dyker upp.
 
& Jag vill bara säga TACK för alla fina kommentarer vi fått om och på inläggen vi publicerar, ni är grymma! Blev även besöksrekord igår, hah jag och Ida blev överlyckliga. Hoppas ni får en mysig alla <3 dag och var extra goa mot varann. <3
 
// Jenny
 
 
 

Svaren på frågestunden

Vad är ditt mål med x?
Alltså jag har inte något fast mål, jag tar det mer som det kommer. Tävlar ju inte med honom regelbundet heller så det är svårt att säga! :)
 
Bor du i lägenhet eller i hus/villa?
Jag bor i en villa.
 
Hur länge har du ridit?
Jag har ridit i 6-7 år.
 
Varför är du så fäst vid just Xento?
Haha, jadu.. Xento är så mysig och snäll, samtidigt som han kan vara sjukt busig och typ tvärstanna så jag flyger som en vante. Men han är inte som alla andra hästar, xento är en på miljonen.
 
Vad fick dig att börja rida och varför är du kvar i sporten nu?
Min syster red och jag har varit intresserad av hästar sen jag var typ 3-4 år då hon började rida. Varför jag är kvar i sporten är svårt att säga för mig, men det är väl för att hästar är levande djur och jag känner mig otroligt trygg och glad när jag är i stallet :)
 
 
Vilken är din favoritfärg?
Det varierar ganska mycket, haha... Men just nu är det turkos!
 
Om du fick en egen häst, vad skulle det då vara för nån?
Det skulle nog vara en maxad D-ponny, gärna lite yngre, runt 4-5 år som jag kunde fortsätta utbilda själv & göra till lite vad jag vill. Skulle satsa mest på hoppningen & dressyren, men även terräng då och då. 
 
Vilka bloggar läser du dagligen?
Bara hästbloggar, hehe ;) 
carlssonpataket.se
Nellieberntsson.se
ponnyryttarnaa.blogg.se
& några mer småbloggar som jag inte kommer på just nu.. ;)
 
Vem är din förebild?
Nellie Berntsson
 
Om du skulle flytta, vart skulle du flytta då?
Asså om min familj någonsin skulle flytta så skulle jag önska att vi flyttade mer ''ut på landet'' eller vad man säger. Närmare gårdar & stall. Skulle vara en dröm! :)
 
Fick några this/that frågor också så tar dom på en gång!
 
 
Häst/ponny 
Skimmel/brun 
Skäck/svart 
hoppning/dressyr 
Tävla/träna 
Xento/Twist 
Brun utrustning/Svart utrustning
Japan/Kina  - haha kan inget om de länderna, så ingen av dom..
Hemmakväll/Fest 
Städat/Ostädat 
Te/Varmchoklad 
Ljust/Mörkt 
Sommar/Vinter 
Julafton/Födelsedag 
Lila/Rosa 
Rosor/Lavender
 
Hoppas ni blev nöjda med era svar! :)
 

// Jenny
 
 

Skola, stallet och och äntligen hemma...

Hemma!! Skolan var "lagom" rolig idag... Hade matteprov, inte min bästa sida, jaja tog mig faktiskt igenom det!:d Sedan bar det av till stallet, snö, var blöt när jag kom fram... Rozzo stod längst bort i hagen, och Rozzos hage är INTE LITEN! Trodde inte man kunde bli blötare just då men JO det kunde man...:d Jag sadlade honom och var sugen på att rida ut, så jag gjorde det, men när jag suttit upp kom jag på att jag satt och red med mina jeans jag kom dit med, dom har JÄTTESTORA hål i knäna och revor upp på låret... Sk**t, tänkte jag bara, men jag sket i det... Gissa hur många som tittade konstigt på mig när jag red! Där kommer liksom jag, nåt slags maniac med en för liten hjälm, märkesjacka, OCH jeans med stora HÅL i, ridandes på en ponny som har dödskallar i pannan (pannbandet)! Skrattar ihjäl mig!!!!

Standard onsdagar, för mig...!
(Bilderna: typiskt mig på onsdagar!);)
Hahahah!!!


En BRA blogg enligt mig

Tänkte ge er några tips på hur man får en bra och intressant blogg, försöker själv gå efter dom så mycket som möjligt men det funkar ju inte för alla om man inte har tillgång till dator varje dag tillexempel. Men iallafall, kan väl vara kul att läsa! :)
 
♦ Designen - Detta är det absolut första jag kollar på när jag går in på en blogg. Har du en tråkig gratisdesign från blogg.se så bör du byta, jag vet flera som gör gratis och som är riktigt duktiga. En fin blogg är alltid roligare att läsa!
 
♦ Info i menyn - Detta är det andra jag letar efter, antingen en länk till info om dig själv & det bloggen handlar om eller bara en kort text om dig. Då blir det genast intressantare att läsa din blogg!
 
♦ Skriv på ett moget & rättstavat sätt - Om jag börjar läsa ett inlägg där vartannat ord är felstavat och du använder smilisar efter varje mening så blir det bara rörigt. Fråga hellre en gång extra än en gång för lite när det gäller stavningen.
 
♦ Uppdateringen - Detta är väldigt viktigt om du vill ha många läsare. En bra blogg ska ha bra uppdatering. Sätt dig gärna och skriv en massa tidsinställda inlägg på kvällen så behöver du inte oroa dig för att uppdateringen ska vara dålig. Tänk bara på att variera inläggen då, det kan lätt bli tillexempel outfit på outfit, på outfit. 
 
♦ Hitta något vettigt att skriva om Blanda inte din blogg med en skvallerblogg, utan har du en skvallerblogg (tillexempel) så har du en skvallerblogg och skriver inte om din vardag då & då. Har du en hästblogg så kan ett tips vara att ändå blanda in din vardag med tillexempel vänner i den. Blir roligare så!
 
♦ Bilder i inläggen - Inläggen blir alltid roligare att läsa om du blandar in en bild, måste inte höra till inlägget, men ha inte tomma inlägg utan bilder. Om du skriver ett långt inlägg (deepshit etc) så sätt in en bild i mitten av inlägget så orkar man läsa hela. 
 
♦ Köpt något nytt? - Själv tycker jag det är sjukt kul att sitta och kolla på ''New In'' inlägg, eller sånt som du visar att ''det här vill jag ha. '' Alltid kul! :)
 
// Jenny

Drömhoppoutfit

Suttit och klippt ihop denna outfit från Hööks, helt kär i den själv haha ;) Skulle lätt velat ha allt detta om jag hade egen ponny, tycker det är sjukt snyggt med brun utrustning!
 
// Jenny
 
   
 
 
 
 

Lyxfrukost

Lätt bästa frukosten, love it! :)

/ jenny


Hemma idag igen

Blir hemma idag igen, hade sjukt ont i kroppen igårkväll så jag tar en extradag nu istället. Ska försöka hålla igång bloggen så mycket som möjligt och fixa så mycket inlägg jag hinner. Hoppas det var okej med uppdateringen igår, den var ju sämst men jag hade verkligen inte orken.

/ jenny


Ge mig!

Hittade en hemsida som har sjukt snygga ridkläder & speciellt stövlar!
Jag är en sucker för stövlar, seriöst. Kan sitta & kolla runt typ hur länge som helst på just ridstövlar, haha knas. 
Iallafall, har plockat ut några av mina favoriter från en hemsida, vilka är din favorit? (:
/ Jenny
 

Hiss/Diss

Jag har hittat ett par John Whitaker ridbyxor (marinblåa) i storlek 30 på hastnet.se och ska köpa dom. Jag har provat dom i 32 men de var en aning för stora och jag har mätt så 30 bör passa. Men jag undrar, är det någon av er som har dessa ridbyxor, behöver absolut inte vara just blå, men som vet hur de är i kvalitén & om de är höga/låga i midjan? Skulle vara oerhört tacksam för svar! :) 
Tycker själv att dom är sjukt snygga med de röda & vita sömmarna!
 

/Jenny
 

Tävlar hos Unbeaten.se

Bilden är länkad!
 
/ Jenny

Hoppövning

Här kommer en till övning som verkar vara riktigt bra, har aldrig provat den själv men ska göra det när ett bra tillfälle kommer. Prova gärna själva och säg vad du tycker! :)
 
/ Jenny
 

Bygg så här:
Bygg ett koppelräck och en oxer på diagonalerna (se skiss) med minst 25 meter emellan. Hindren ska gå att hoppa i båda riktningarna. Bygg ett koppelräck på medellinjen mittemellan de två diagonalhindren.
 
Gör så här:
Värm upp med åttvolter, sidvärtsrörelser och ”bogen in”, lägg in böjda spår i galopparbetet och kolla av att de fungerar utan hinder. 
1. Hoppa hindret som står på medellinjen på en stor volt.
2. Hoppa medellinjehindret i en stor åtta, då kan du hoppa det lite snett. Det är bra eftersom sneda anridningar kommer tillbaka i övningen senare. 
3. Hoppa diagonalhindren. Konen i hörnet ska rundas för att man ska komma ut i bågen mellan hindren. Hoppa ett diagonalhinder, lägg en volt runt medellinjehindret, då jobbar du lite extra med att få hästen runt innerskänkeln, hoppa s

edan det andra diagonalhindret. Gör om i andra varvet. 
4. Hoppa diagonalhindren på bågen utan att lägga volt runt medellinjehindret. Rid en fin båge med rytm i galoppen, hästen ska forma sig runt innerskänkeln. 
5. Hoppa diagonalhindret lite diagonalt för att komma nära medellinjehindret - och fortsätt till det andra diagonalhindret. Det blir en svag båge. Gå inte ut i hörnet utan rid en rakare väg. Gör likadant åt andra hållet.

                    övning 1                                  övning 2                                 övning 3

  

                övning 4                                     övning 5

 


B&J

Jag och min syster tog en promenad ner till Ica och köpte b&j, sjukt gott ;)

Vill dock bara bli frisk NU, har så ont i halsen :(

/ jenny


Sjuk...

Är hemma från skolan idag, har feber, ont i halsen och känner mig seg i hela kroppen. Väldigt synd då vi har ett prov på fredag, men jag får hitta på nåt sätt att öva ändå. Nu ska jag fortsätta äta frukost och kolla på greys med min syster så hörs vi senare! :)

// jenny


Veda-träning

Nu kom jag nyss hem från träning på ridskolan.:) HELT slut... Måndag, ni vet... Men iaf, det var hoppträning, kul! Jag hade Humla, som jag ridit ett tag nu...:) Det gick ganska bra med träningen... Höll på att åka av på första hindret, ingen bra start, men resten av banan hoppade vi helt felfritt.:) Humla hoppade villigt över resten av hindrena och hade rätt galopp genom hela banan!:D Stolt!;)
Banan gick ut på att rida bra vägar i rätt tempo så att man kom rätt på hindrena, det stod 4 hinder på mitten som man skulle hoppa över när man vände snett igenom. Man red som på en stor åttvolt, runt, runt, runt:) Gick OK i det stora hela...;)

// Ida


Twist hoppning


Jaaa!!!

Svängde förbi hööks på vägen hem från stallet! Jag döööör, vad snygga schabrak dom har fått in!!! Köpte ett schabrak och ett pannband men dödskallar på...;) Så att Rozzo ser lite tuffare ut;)

Bjuder!;)

//Ida


@ school

Sitter i skolan nu, har lunchrast i 20 minuter till - soft! 
Slutar dock klockan 4 då vi har hemkunskap idag och sen skyndar jag hem för att äta nåt och sen drar jag och papi till stallet. Hoppning med Twist, ska be honom filma så får ni antagligen se om jag inte typ... dör? ;) Haha nejdå det kommer säkert gå bra, bara det att hon är så sjukt stark. Men någon film eller bilder kommer ni få se, promise. Vi hörs senare! 
 
// Jenny 
 

FRÅGESTUND

 
Kör på en frågestund med mig, Jenny, nu. Har bloggtorka så det passar nog bra, svaren kommer antagligen skriftligt sen, fråga på nu då!
 
/ Jenny

.

Skriver om ridningen sen, ville bara kika in och säga att jag lever, typ. 
Blev lite besviken när jag var på Hööks då jag förväntade mig att komma hem sjukt nöjd med en kasse med tävlingskläder, men kom hem helt tomhänt. Var när på att köpa det men jag får väl låta bli att tävla tills jag skaffar egen häst, det vill säga när jag är 18 och då kommer jag flytta hemifrån till en egen gård. puuunkt. 
 
/ Jenny
 

PS of Sweden

Satt och kollade på Perfect Sit of Sweden's kollektion eller vad man nu kallar det, och hittade flera sjukt snygga prylar där, kan ju lika gärna dela med mig av dom! 
 
Benskydd SetDM Limited Edition Benlindor
Sporremmar dekorsöm
 
// Jenny
 

Nu blev jag inspirerad...

Satt och kollade på bilderna från dressyrtävlingen i höstas som jag och Xento var med i, det var ju en LB:1. Och de få bilder min syster tog när jag red självaste programmet visade hur hela ritten såg ut iprincip. Fel galopp, han gick med huvudet typ rakt upp i vädret och nä, det såg inte så bra ut om jag ska vara ärlig. 
Sen kollade jag på en bild som är tagen för ca 1 - 2 veckor sen och fick sån sjukt stor inspiration till att tävla med honom. Vet att jag har sagt att vi har gjort stora framsteg sen tävlingen, men seriöst, nu måste vi komma ut! Ska verkligen höra med mamma om jag kan bli klubbmedlem på TRC, då anmäler jag mig direkt. Om det går så kör jag nog LC och när jag är nöjd med procenten i den klassen så går jag upp till LB som egentligen är ganska högt. Men jag tar det som det kommer, ska iallafall anmäla mig till någon som kommer snart. Så nu börjar träningen och peppningen med Xento! :)
 
På tävlingen i höstas (då jag red programmet också)...
 
Nyligen (någon vecka sen)...
 
 
// Jenny
 

''Vad ska du på för ridläger?''

 
Svar: Asså jag har inte riktigt bestämt än, men jag vill helst gå på samma som Ida då jag vill ta med Xento. Vi funderar på Stora Wäsby, men absolut inget bestämt. Det jag är lite negativ till är att det är endast 4 dagar, fast priset är okej för att vara så få dagar ändå. Ett annat jag är intresserad av är Roo gård, så det blir ridläger vecka 25 eller 32/33 antagligen. Men det kan ändras! :)
 
Hoppas du blev nöjd med ditt svar! :)
Kram/ Jenny

Allt ni missat!

Nu kommer det lite bilder på när J & X hoppade i fredags! ( Ni tycker säkert att hindrena ser lie "lustiga" ut, det är för att vi byggde vissa själva av snö...:)) Vi är väldigt stolta....;) Men ENJOY! Dom flesta är väldigt suddiga, men , men... Får väl önska mig en riktig kamera i födelsedagspresent....
 
Bjuder på dessa! hoppas J också gör det...;)
X är ju såååå sööööt i det nya schabraket!!!
 
//Ida

Godmorgon

Godmorgon på er! :) 
Såg att statistiken var på topp redan klockan halv 9, shit, besöksrekord idag kanske? ;)
 
Nu ska jag alldeles strax äta frukost och sen ska jag se om jag & Ida kan få skjuts till Hööks en sväng, kolla in nya kollektionen och jag ska köpa kavaj och vita ridbyxor isåfall. Blev lite ändrat för mig, kavaj & vita ridbyxor har jag inga av och det är något jag definitivt kommer behöva om jag tävlar lokalt så det får stå högst upp på min inköpslista. Så får jag väl köpa nya ridbyxor till sommarlovet då jag går på något ridläger och behöver flera par. 
 
Iallafall, har inte kollat hur vädret ska vara idag men det ser ganska okej ut så jag rider nog slingan idag, tar ca 40-50 minuter om man rider i alla gångarter så det blir nog perfekt. Bara det inte är sjukt halkigt, hur gör ni nu när det är så varierande temperatur?
 

// Jenny
 
 
Detta är då vad jag kommer bära på tävlingar. Kavajen & de vita ridbyxorna är det jag kommer köpa om vi åker till hööks idag. Hjälmen och stövlarna har ni väl säkert redan sett mig i ;) Xento kommer antagligen ha sitt vita schabrak som det står Xento på i svart text, tror det kan bli sjukt snyggt!

Tjo!

Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, har haft lite fullt upp dom sista dagarna...
Men idag tränade jag i Uppsala med Amanda och Fay (hennes söta ponny) ... Gick ganska bra, var första gången för en ny tränare, Nina Karlsson.. Rozzo var lite stel, men mjuknade på slutet av lektionen.:) Taggar inför nästa träning imorron... (Hoppas Rozzo också gör det...;)) 
 
Igår hann jag inte göra nåt inlägg, men det kommer bilder!!;) (Har mest bilder på J & X, då hon fotade och filmade mig med sin mobil...:)
 
Kommer bilder, lovar!!;)

Några bilder på mig & Anton

Usch vad jag saknar Anton, blir lite ledsen av saknad när jag ser bilderna... Saknar honom så sjukt mycket och vill bara åka till honom nuuuu...
 
 
 
Och sen går det väl inte alltid som man tänkt sig, haha bjuder på denna failbild! ;)
 
 
// Jenny


Ingen tävling/clear round

Just tittat klart på melodifestivalen, tyckte det var helt ok nummer idag, Felicia var ju bäst ;) Sitter och kollar på veckans avsnitt av Top Model Sverige nu, min lärares dotter som är programledare och det är så kul att kolla på, haha nej men top model är ett av mina favvoprogram. 
 
Imorgon blir det ingen tävling för min del, mamma vill inte vara i ett kallt stall hela dagen + att jag inte är medlem hos täby ryttarcenter så vi får ta det nästa gång. Men ska försöka komma ut på en dressyrtävling snart också, tror det var en den 17 eller runt det. Får satsa på den istället. 
Nu ska jag fortsätta kolla så hörs vi imorgon! 
 
// Jenny
 

Planer

Jag och Ida vill ju åka till Hööks någon helg ganska snart, och jag har plockat fram det jag ska prova och kolla på. Det är bara saker som jag behöver eller helt enkelt vill köpa för att kunna matcha ihop outfits. Så här kommer de!
 
Mina gråa ridbyxor har fått ett hål i sig, mina favvosar :( Har ett par beige/rutiga också men dom börjar bli för små på mig, så jag kommer nog köpa ett par nya. Hööks kvalité på ridbyxor är ju som sagt inte bra alls (enligt mig) men dom har de enda märkerna som sitter bra på mig. Förutom Whitaker då, men dom vet jag inte vart man kan köpa... Någon som vet?
Antingen blir det blåa eller bruna, vad tycker ni? :)
 
En ridjacka är verkligen något jag behöver, en tunn lixom. Har kollat på liknande dom här rätt länge, men jisses vad bra pris det var :o
Och sen till Xento så vi kan ha en hel grön outfit - gröna lindor. Kommer bli sååå snygga i sommar ;)
 
// Jenny

Dagens planer & allmänt

Vaknade vid 10 idag och åt frukost med familjen och nu har jag bara tagit det lugnt sen dess. Ska städa rummet + öva till ett so prov som vi har nästa vecka tror jag. Skulle åkt till mina äldsta kusiner ikväll, men pappa har typ blivit sjuk så det blir nog en hemmakväll istället :)
Imorgon åker jag nog till stallet den vanliga tiden på söndagar, runt 11-12. Tror jag rider ut om det inte blir mer plusgrader, hästarna får såna hemska styltor då... Får se om jag kan slänga in ett inlägg om någon övning senare, måste bara hitta någon bra ;)
/ jenny


Hiss & Diss

 
♥ Hippson.se - här kan man hitta allt möjligt, allt från ridövningar till nyheter inom ridsporten. Läser där dagligen och   
   får inspiration, en riktigt bra hemsida helt enkelt!
 
 
♦ Hööks kvalité - vissa av Hööks saker har okej kvalité, men ridbyxorna därifrån är ingen hit för min del. Hade ett
   par som jag kunde rida i 2 gånger sen sprack sömmen. Har även en tjocktröja därifrån som blev nopprig efter en      
   tvätt. Dock har de några saker som har hållt bra (än så länge) så som schabraken jag köpte till Xento.
 
/Jenny

Den tillfälliga headern...

Haha ni kanske ser att bloggen ser lite konstig ut just nu, men det var så att jag & Ida satt och försökte göra en slideshow i headern (som bildspel) & det gick ju okej och vi blev ganska nöjda, dock såg vi när vi hade sparat allt att menyn hade ramlat ner sjukt långt. Så den har inte försvunnit, den är bara nästan längst ner, så bläddra ner dit om ni vill läsa om oss/hästarna eller kontakta oss på något sätt. 
Imorgon kommer antagligen en ny header och menyn kommer fixas så den är i rätt höjd. Tror det kommer bli super med bloggen, och uppdateringen ska bli ännu bättre och ni ville ha mer ridövningar som ''tips'' så det ska jag absolut fixa till er. Kul att ni kommenterar så mycket! :)
 
Kram & godnatt på er!
 
 
Random bild från instagramen, måste fixa nya bilder alltså :o
 
 

Kramp i magen

Åh shit vad kul jag haft idag, har seriöst garvat så mycket så jag har ont i magen. 
Åkte till stallet direkt efter skolan och kollade underlaget på ridbanan, skottade lite och det blev faktiskt helt okej. Byggde även upp små hinder på kanske 30-40 cm av snö som vi hoppade senare. 
Redan när jag gick in med Xento från hagen så kände jag att han var sjukt pigg och att han hade en bra dag, även fast det var så dåligt väder. Bytte sen till hans sjukt snygga gröna schabrak som sticker ut i mängden, kan ju säga att varje gång jag har ridit ut i det så har folk kommenterat att han är jättesöt i det, hihi ;)
 
Sen när vi hade skrittat fram så galopperade vi några varv och filmade varandra, får se om Ida lägger upp någon video på mig & Xento och om jag ska ladda upp på dom. Hoppade sen några av snöhindrerna, Xento tyckte det var lite konstigt att inte få springa rakt igenom som han brukar göra ute, men efter ett tag förstog han att man skulle hoppa över dom. Grävde sen fram några sockerbitar från förrådet som var helt igensnöat, tog ca 20 minuter men det var det värt. Ställde dom rätt upp vilket blev kanske 50 cm och hoppade det några gånger och försökte få X att inte ha bråttom över hindret då han gärna börjar svänga mitt över, vilket är bra på träning men om han skulle landa snett i snö så går det ju inte bra & han kan skada sig. Men han lyssnade väldigt bra tills han började bli trött, men då gav vi oss när det gick okej. Är både nöjd & inte nöjd med dagens ridpass då han inte lyssnade på skänkeln speciell bra, men han hade världens fart och driv mot hindrerna. Han typ sögs mot dom, kul! :)
 
När vi var klara i stallet kom pappa och hämtade oss, så Ida följde med oss hem & åt tacos. Ända tills för typ en kvart sen så har vi bara suttit och garvat och fixat med bloggen, haft sjukt kul hela dagen och känner att skolan rullar på bra nu också. 
 
// Jenny
 
 
sjukt söta shettisar som jag & Ida gick förbi på väg till stallet. Den vänstra, skäcken, red jag och Emma H ibland för några år sen. Sjukt mysig liten ponny! 
 
 

Tjatja!


Outfit

Xento är snygg i grönt idag, hiss/diss? (:
/ jenny


Titta vad han kan...

Jag skulle filmat i början när jag försökte lära honom detta, han förstog inte ett dugg av vad jag menade, men nu har han blivit ännu duktigare och tycker det är superkul! Ska även lära honom att buga. 
Just nu kan han nicka, puss och high five! ;)
 
Kan din häst/ponny några trick? Kommentera gärna så kanske jag kan lära x något nytt!
 

/ Jenny
 

Dagens läsarfråga

Har du egen häst, medryttarhäst, sköthäst eller ingen egen häst över huvudtaget? Om du har, skriv gärna lite kort info om hästen! :)
 


HOPPNING!!!

Ett ord, HOPPNING! Idag tränade jag hoppning, vilket var SUPER!:D Allt gick bra, men Jag kunde ha haft lite mer driv... Nästa gång, så!
Hoppade mycket i trav, som var typ som styrketräning för Rozzo.;) Sedan hoppade vi några hinder i galopp, som var ca 60-70 cm... Och på slutet gjorde vi en bana utav allt hindrena på ca 80-100, lagom höjd...;)

Bjuder på bilderna!;)
(Min snälla Pappa har tagit dom):)


Dagens läsarfråga - något kul?

Jag hade tänkt att börja med dagens läsarfråga, många andra bloggare kör på ungefär samma sak men det skulle vara kul att veta lite mer om er läsare och hur ni tänker eller har det om vissa saker. Så jag kommer publicera en fråga per dag, ibland kanske det blir varannan dag, men då får ni svara på dom! En del av varför jag vill göra detta är för att jag älskar att få kommentarer haha, jag vill ju även veta mer om er såklart. (:
 
Så imorgon kommer det ett sånt inlägg, håll koll! :)
 
// Jenny
 

Finalen!

Jag var med i en tävling hos Horsemeup där man skulle lägga upp en bild på sig och ''sin'' häst och nu är jag då i finalen, det skulle vara GULD värt om du bara kunde gå in på länken och gilla bilden! :)
 

HÄR TRYCKER DU! 

 

// Jenny


Var kan man köpa...?

Vet att detta inte har nånting med hästar att göra, men jag behöver verkligen er hjälp! :)
Denna tröjan är köpt på Lindex, men jag undrar om ni vet några med ställen där man kan köpa liknande? Färg spelar inte så stor roll, men helst enfärgad. Vet du någon affär där man kan köpa? Kommentera så många du kan komma på som även kan ha liknande! :)
 
// Jenny
 

We Are Equestrians

Hittade denna video på youtube, har sett flera liknande men detta var nog den BÄSTA. Sjukt bra gjort och allmänt grym, se & njut helt enkelt! :)
 
// Jenny
 

Glöm inte att ändra kvalité till HD på kugghjulet!
 

Glöm inte!

Glöm inte att följa oss på instagram, namnen finns i menyn! ;)


Helgens planer

 
Har lite saker att göra i helgen så jag kan ju dela med mig av dom här... ;)
Helene smsade mig och sa att det är en tävling på Täby ryttarcenter på fredag och tyckte att jag skulle vara med, kanske bra att börja med en clear round lixom. Så det ska jag prata med mamma om men jag hoppas att det blir av, skulle vara sjukt kul att starta tävlingsäsongen med en hopptävling på Xento.
Isåfall hoppas jag mamma kan filma också, så kommer det ut här på bloggen sen. Men jag återkommer om det! :)
Idag så blev idrotten inställd så vi slutar om mindre än en timme. Xento skos idag också så han får fina nya skor. I morgon blir det väl standarden för mig och Ida tror jag, åker till stallet direkt efter skolan. Update direkt från stallet kommer, promise ;) Lördag är jag nog inte i stallet som det ser ut just nu. Tar nog en mysig lördagskväll med familjen bara.
 
Är det bara jag som tycker att veckorna går sjukt fort just nu? Det var nyss nyårsafton lixom, nu är det redan februari och lov om bara någon vecka. Aja, kommer ju närmare sommarlovet och en massa skoj i stallet så det är positivt. Skolan rullar på okej också och det går bättre än förra terminen. Tror nog att jag blir inspirerad av att vara i stallet faktiskt. Ger mig lixom en kick framåt i skolan, något att kämpa för! :)
 
// Jenny
 

Hur söt är han inte då?

Haha min lillkille, kolla hur frambenen dundrar på... ♥
 

// Jenny
 

Skogen, idag.... Igen...

Idag gick jag direkt till stallet efter skolan, var lite lagom taggad...:) Jag slutade så SJUKT tidigt idag, vilket jag tyckte var perfekt... Däremot var vädret emot mig...:( Fick verkligen kämpa mig fram till stallet, då stigen jag alltid går på var helt igensnöad...:/ Jaja, tänkte jag och fortsatte, och när jag kommer till stallet är Rozzo helt blöt, lampan i foderkammaren trasig, mina kläder är blöta och torven slut i boxen, det är EXAKT sånna stunder jag bara önskade att Jenny var där... Men Rozzo, min plutt, är ju alltid där, vilket är väldigt tur! Med honom är allt roligt!:) Så i det stora hela så var dagen ganska OK!;)

Diggar ni Rozzos nya man?;)


Nu har det kommit!

Är så sjukt nöjd med det, vad tycker ni? :)

/ jenny


Dagens outfit

Slänger in en lite halvful bild på mig själv och dagens outfit.

Tröja: hollister
Jeans: ginatricot
Skor: converse

/ jenny :)


Övning för unghästar/mindre rutinerade

Denna övning kommer jag börja använda mig av med Xento, lätt! Inte för att vi inte är rutinerade (med varandra), för det är vi, utan för att tänka på att man inte behöver stressa i svängar efter hinder...
 
TAGET UR HIPPSON

Den här övningen är en riktig klassiker, antagligen för att den ger både häst och ryttare så mycket - och för att den inte är krånglig.
- Den är bra för oss som har blandade grupper också, för man kan variera svårighetsgraden utan att bygga om, säger A-tränaren och ridinstruktören Leif Hall. 
(Nästa gång det är hoppövning på Hippson.se får du den avancerade varianten av övningen.)
Vad är det då övningen ger? Ett ekipage som kan rida jämnare, mer rytmiskt. 
- Om man ska kunna rida rytmiskt måste hästen både bjuda och vänta. Det är det man jobbar på jättemycket - om hästen bjuder och väntar är det ganska lätt.
Övningen är särskilt bra för hästar som inte väntar på sin ryttare, eftersom de inte riktigt vet vilken väg som väntar. 
- De lär sig att vänta på sin ryttare och fråga "vart ska jag någonstans?".
  
Bygg så här: 

Bygg banan med avstånd på 22-22,5 meter inomhus. Hindren kan vara ganska låga säger Leif (som med det menar cirka 80 centimeter). Om du har ett "lättare" underlag, till exempel fibersand, kan du behöva länga lite eftersom det är mer lättgalopperat.
Det kan vara bra att använda sig av koner eller liknande för att markera vägen på kortsidan. 
- Många hästar genar, och det är vanligt till och med för rutinerade ryttare att ställa till det för sig genom att rida dåliga vägar, säger Leif.
  
Tips! Ha gärna karaktär på hindren - då tar hästen riktiga språng även om de är små. Kan vara bra att göra många repetitioner på tittiga eller spända hästar så att de slappnar av.
  
Värm upp så här: 
Börja med en enkel uppvärmning, eftersom övningen i sig är ganska tröttande. Värm upp och hoppa sedan på volt på ett enkelhinder några gånger i varje varv.
- På en volt kan man rida jämnare, man kan rida vägen i stället för att bromsa, säger Leif.
Träna på att hålla jämna, rytmiska språng och använd dig av vägen.
  
Gör så här:
När du rider banan ska det vara sex galoppsprång mellan hindren. Fokusera på rytmen. Du får gärna hålla på ett tag så att både du och hästen får upp flåset.
 
 
// Jenny
 

Lösgörande övning

Tänkte tipsa er om en ridövning som vi har använt på veda några gånger och som jag även använder mig av på Xento om han känns lite stel. Denna övning är otroligt bra om man rider en häst som kan vara stel vid uppvärmning då man behöver ha hästen helt rak på vissa ställen men även inåtställd. En övning som är värd att prova helt enkelt! (:
 
Haha min otroligt fina bild på övningen! ;)
 

De svarta raka sträcken är trav, de svarta sträckade är skänkelvikning (i trav) och det blåa är galopp. Detta går ju då att göra i både vänster och höger varv. 
I volterna så är det inte bara att gå in på en volt och sen ur den direkt, utan ta kontroll och se till att hästen flyttar bakdelen samtidigt som frambenen flyttar sig långsammare. När du går ut till väggen så gör ungefär som skänkelvikning så h*n lyssnar på skänkeln ordentligt, innan du börjar på nästa steg!
 
Hoppas du provar detta & släng gärna in en kommentar om hur det gick isåfall!
 

// Jenny
 

Lektionen igår

Hann inte gå in på datorn och skriva om lektionen igår, så vi tar det nu! :)
 
Trodde ju att vi skulle ha hoppning och att jag skulle ha Lucy, var sjukt taggad på det så jag kunde rätta till felen som var förra gången jag hoppade henne. Men när jag kom till stallet så såg jag att jag skulle ha Twist, en D-ponny som verkade vara väldigt ''kraftig'' och stark att rida. Och så var det också ;)
När vi hade skrittat fram och arbetat dom på volter i trav så kände jag hur sjukt stark hon var för mig, som har ridit Lucy för Malin och dom kraven, Lucy är lätt att få ner på tygeln och ställa, men gör fortfarande inget gratis. 
 
Iallafall, sen började vi jobba dom på små volter och att få dom runda & mjuka, kunde knappt få ner henne på tygeln. Dock tycker jag det är ungefär som en grund i min ridning att hästen ska gå att ställa och få ner på tygeln så jag kan arbeta hästen mer. Men hon var så stark i halsen så det gick inte så bra. I söndags red jag ju även Xento som inte har så stort steg och sen kom jag till en maxad D-ponny som hade sjukt stort steg, speciellt i galoppen så det kändes lite annorlunda ;)
I slutet när vi travade av hästarna så fick jag ner henne på tygeln och hon trampade på fint! :) Jag är iallafall ganska nöjd, nästa vecka är det hoppning på henne så jag ska se om någon kan följa med och filma då. Ni får 2 bilder på henne tills dess!
 
// Jenny
 
IMG_8733 (Kopia)IMG_8747 (Kopia)
 
 

5 sanningar om mig

 
♥ Jag har dåligt självförtroende, men att rida så ''ofta'' jag gör nu har höjt det enormt och när jag ser min utveckling. 
 
♥ Jag tröttnar på låtar sjukt fort, sad but true...
 
♥ Jag läser 3 bloggar varje dag - bara hästbloggar
 
♥ Jag är otroligt blyg, jag har tillexempel svårt att lära känna nya personer pga det. 
 
♥ Jag har varit som medryttare innan Xento på en minishettis som hette Speedy. Dock var det ca 3 år sedan men vi      
    hittade på en massa skoj. Hoppade barbacka bakochfram, galopperade bakochfram och hoppade även vanligt ;)
 
/ Jenny
 
 

Hur man använder ridningen på fel sätt...

Jag har sett så många kommentarer och diskussioner om att inom ridningen så måste man ha dyr & den senaste utrustningen. Men jag tycker det är så fel! Det är klart, utrustningen måste ju vara godkänd - men det är av säkerhetsskäl. Men tillexempel i dressyren, där måste man ju ha vita ridbyxor och inga dekaler etc på dom. Men lixom, varför egentligen? Tänk om ridningen skulle vara en helt fri sport, man fick klä sig i vilka ridkläder man ville, bara de var '''säkra'' så man inte skadar sig. 
Jag vet väldigt många som inte har de senaste ridbyxorna, eller de kanske har en sån där ''första ridväst'' som många kallar det, men dom kan vara riktigt duktiga på att rida ändå. 
 
Ville mest att ni skulle förstå hur jag ser på detta och hur fel jag tycker det är att det finns så mycket regler på hur man ska klä sig, förstår ni hur fjantigt det låter egentligen? Ridningen borde vara en FRI sport! 
Och att man bara får tävla B-ponny tills man är 13 i hoppning, det är också en sån där sak som är orättvis. Jag kommer inte kunna tävla med Xento i hoppning lokalt någon gång, 'drömmen' förstörd. Så länge ekipaget är proposineligt och ryttaren inte är för tung eller så lång så balansen förstör ridningen så borde man faktiskt få vara hur gammal man vill. 
 
Förutom detta tycker jag ridningen är en otroligt grym och mogen sport där man måste vara tuff och modig för att våga satsa. Hatten av för ryttare! :)
 

/Jenny
 

Hoppning i eftermiddag

Sitter i skolan på blioteket just nu, har lunchrast så det är rätt lång tid kvar till jag börjar, passar på att uppdatera lite ;)
 
Idag vid 4 kommer Ida och hämtar upp mig så åker jag tidigare till stallet. Hon ska vara stallvärdinna så jag kommer väl säkert hjälpa till att mocka och det runt omkring. Sen blir det hoppning för min del och jag hoppas att jag får Lucy så jag kan rätta till det som blev fel förra gången. Om det inte är hästbyte förstås, då blir det nog hoppning nästa vecka istället. Sen kommer jag inte vara i stallet förens på fredag om inte jag tar X en extra dag nu i veckan, men jag kommer fortfarande uppdatera som vanligt och tipsa om ridövningar och outfits.
 
Måste bara säga att statistiken har faktiskt varit bra för att endast ha bloggat i 2-3 dagar, kul! :
)
 
 

Hissar Hööks!

Jag har kollat in på Hööks nya kollektion flera gånger och gillar verkligen många av deras nya schabrak som dom fått in! Den största delen av dom tycker jag är riktigt snygga, dock var vissa bara uäk... Här kommer iallafall dom jag hissar! Det andra, grå/blåa är mest gulligt, tänk till en liten typ vit ponny. åh så sött!
 

/Jenny
 
 

Jisses

Har gått och funderat ganska länge på om jag ska skicka efter detta skalet (på bilden nedan) men tyckte att 299:- var lite för dyrt. Tänkte faktiskt precis klicka ner beställningen som jag hade fixat då jag såg att caseapp hade länkat mig på instagram (dom hade en tävling där man vann ett presentkort) och jag vann presentkortet! :O Gissa om jag blev förvånad... Så nu är det på väg hem till mig och jag är överlycklig! Kommer kunna se fina Anton varje dag, han bor ju på Gotland så det är alldeles för långt för att jag ska kunna åka dit ofta. Träffar honom bara på lov. 
När skalet kommer så kommer jag fota det när det sitter på mobilen så ni får se ifall ni också skulle vilja beställa! :)
 

Bildbomb från idag

Bildbomb från idag, TRYCK PÅ DOM FÖR ATT SE STÖRRE & BÄTTRE KVALITÉ!  
 
   

Dagens outfit!

Dagens outfit!
 
Schabrak: JH collection (Hööks)
Benskydd: Globus
Ridstövlar: Bocaj
Hjälm: Halorider (Horze)
Väst: Racesafe (Hööks)
 
//Ida :)

Nu blir det Ponnyakuten!

Ni missar väl inte Ponnyakuten som börjar nu? Slå på barnkanalen! :)
 
 
// Jenny

Dagens!

Detta är mitt första "egna" inlägg, så är lite sådär stolt....;) Jaja, men idag har Rozzo och jag tränat dressyr i Granby ridhus för Sara Rubin, gick awwwesoooome! Rozzo och Xento har liksom varit skogsmullar
 
ett tag, så träningen var lite som en premiär... Men NU SKA vi sätta igång!;)
Efter det så red Jenny, jag, R & X ut, Rozzo som fortfarande var taggad av träningen småstegrade lite och hade bus på gång... Jag ÄLSKAR verkligen när han är sådan, då blir det lite rodeo samtidigt...;)

Dagens ridoutfit

Lite halvsuddiga bilder från idag, men ni ser outfiten så det får duga. Glömde min blåa tröja hemma (oups) så det fick bli en orange ;)
 

Schabrak: ljusblått - okänd butik
Huva: ljusblå - okänd butik
Benskydd: ljusblåa - finns på Horze/Hööks
 
Hjälm: Lami-cell Swarovski - Hööks
Väst: Racesafe - alla möjliga hästbutiker!
Ridbyxor: CRW - Hööks
Ridstövlar: Mountain Horse Richmond young high rider
 
Vad tycker ni? (: Själv tycker jag att Xento passar sjukt bra i ljusblå/babyblå och han ser så söt ut i det! :)
 
Senare ikväll får ni se en bildbomb från idag, bland annat när Rozzo släppte loss på åkern! 
 
/ Jenny
 

Wanna sleep...

Har precis kommit hem från en lång dag i stallet, och jag är helt slut! 
Åkte dit vid 11 och kom hem nu, det är väl ungefär så lång tid som jag och Ida brukar vara i stallet om inte ännu längre men det var svinkallt och så sjukt dåligt underlag, is överallt. 
Red endast i skritt och lite trav fick det bli. När Ida & Rozzo kom längre fram än vad jag och Xento var så blev han heltokig, skulle hålla på och bocka & galoppera på stället. Haha, min knubbis.
Vi fotade varandra en del idag, och jag och xento hade en så snygg outfit - ni får se bilder på den sen och även en bildbomb! ;)
 
Jag har gjort några inställda till imorgon och tisdag, men har ni något förslag på vad jag kan skriva om? Har några saker jag ska skriva om men uppdateringen ska ju vara bättre än bäst så bomba in med förslag!
 
/ Jenny
 
inte från idag...

Grön Outfit

Detta är en grön/brun outfit som jag satt och klippte ihop förut, jag har en liknande piké och Xento har det schabraket. Någon helg ska jag och Ida åka till Hööks och Stockholm ridsport för att shoppa lite igen, var så sjukt kul förra gången vi var där! Då ska jag även köpa de gröna benlindorna som dom har fått in. Vad tycker ni, Hiss/Diss? 
 
Såhär kommer vi iallafall se ut i sommar, jag gillar det! :)
 

Min och Xentos utveckling

Efter dressyrtävlingen jag deltog i med Xento (utklädnad) i oktober/november så tycker jag vi har gjort stora framsteg tillsammans. På dressyrtävlingen och innan så gick han i en låg och väldigt tung form, fick nästan kramp i armarna pga att jag behövde hålla upp huvudet på honom. Men nu har han fått en mycket högre och lättare form, och Xento är inte en sån ponny som gör något gratis. På provridningen i somras så kunde jag knappt ställa honom, det gick inte alls bra i början heller. Första gången jag fick ner honom på tygeln och kunde göra ordentlig skänkelvikning på honom var ca 2 månader innan tävlingen vi var med i. Rätt otroligt egentligen, min duktiga kille!
 
Här är en suddig bild på mig och Xento från tävlingen. Ni ser ju på hans hals hur mycket han behövde anstränga den...
 
 
Och här är vi nu. En mycket högre och stadigare form, dessutom behöver han inte anstränga halsen lika mycket alls. Vänster är också hans enklare varv, & båda bilderna är från det varvet. 
 
/ Jenny

Melodifestivalen premiär

Har precis kommit hem från grannen, käkade middag där och nu ska dom bada jacuzzi men jag valde att gå hem & fixa med bloggen och kolla på melodifestivalen. Den börjar ju alldeles strax så jag ska ta fram en skål full med godis och tjocka mig lite. 
 
I morgon åker jag till stallet vid 11 om inga planer ändras. Ska rida Xento och fixa allt det vanliga i stallet. Det är ju så sjukt dåligt underlag nu, bara halt och isigt + att Xento inte har några skor eller broddar bak, bara fram... Aja, blir väl säkert en mysig skrittur eller en promenad om det är som igår, kunde knappt gå ute...
 
Har gjort några inställda till imorgon så bloggen uppdateras även när jag är i stallet. Men vi hörs senare i morgon eller ikväll! :)
 
/ Jenny
 

Nu kör vi!

Nu är allt på bloggen klart, vi har .se namn och designen är helt färdig. Så nu kör vi!
Berättar bara lite kort om hur ni ''hittar'' på bloggen...
 
Kategorierna har vi delat upp noga och kommer uppdatera dom så ofta som möjligt. 
Till vänster i menyn när du är på startsidan av bloggen så kan du trycka på någon av bilderna så kan du läsa om oss och våra ponnys. Där finns även en kontaktruta och en bildlänk ifall du skulle vara intresserad av att beställa en bloggdesign av oss. Något ni undrar? Bara att fråga! :)
 

/ Ponnyryttarna

Beställa Bloggdesign

Vill du beställa en bloggdesign gjord ändå från grunden? Fortsätt läsa så får du reda på information om priser och hur avancerade du kan få! Kontaka Jenny på [email protected] vid intresse!
 
 
Endast header - 20 - 30 kr
 
Här får du med en header som jag har gjort väldigt noggrant och efter dina önskemål. Du får välja färger, textstiler, bilder och allt möjligt som kan fixas i en header! 
 
Ändring av bakgrund + header - 40 kr
 
Här gör jag både en bakgrund till din blogg och ändrar din header. Allt efter dina önskemål! 
 
Hel bloggdesign - 60 kr
 
Här ändrar jag allt möjligt som går att fixa i din blogg. Tillexempel ikoner efter varje inlägg, bilder/länkar i menyn, färger, headern, bakgrunden, menyn och bland inläggen. Har du några extra önskemål så kan jag nog fixa till det också.
 
Exempel på bloggdesigner jag gjort:
 
 
 
 
 
 

Om Rozzo

Rozzo är en 11-årig D-ponny vallack. Han är korsningsponny med cob i sig. Rozzo är väldigt matglad, och pigg, han gillar att hoppa men dressyr är roligare! Han tycker om att ha mycket uppmärksamhet och passar såklart till tävling ;) Hans favoritgodis är äpple och han älskar att bli kliad på mulen!
Rozzo kan vara riktigt het och vilja stegra sig ibland, men han kan även vara seg, men han är världens kelgris!
Rozzo har tävlat väldigt mycket, t.o.m upp till nationell nivå och hopptävlat lite!
 
   
 
(Tryck på bilderna för att se dom större!)

Om Xento

Xento är en B-ponnyvallack som är ett gotlandsruss på 13 år. Han är oftast pigg och framåt, men kan även vara seg och trött om han har sina dåliga dagar. Xento är mer en dressyrponny men har stor kapacitet inom hoppningen också då han tycker det är superkul och han är snabb och väldigt vändbar. Xento står i Stora Hagbystallet, samma stall som Rozzo.
Jag och Xento har lärt känna varandra väldigt mycket på sista tiden, han har börjat lita mer på mig och i ridningen så har vi utvecklats otroligt mycket - men har fortfarande sjukt mycket kvar att ge!
Hittils har jag (Jenny) och Xento varit ute på en dressyrtävling och träningar i både hoppning och dressyr. Jag har varit medryttare på Xento sen slutet av sommaren 2012, och hoppas på en lång tid framöver! Har ni några frågor om Xento så är det bara att kommentera! 
 
Varje gång jag kommer till stallet och är med Xento så blir jag så sjukt glad, för han är alltid positiv och kan få alla att le. Han är riktigt charmig och omtyckt av alla! Han är en superponny helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
 

Om Jenny

Jag heter Jenny Mattsson och är född år 1999. Bor i stockholm med min familj och djuren. Jag har ridit i 7 år, men har precis slutat som medryttare på gotlandsrusset Xento som ni kan se bilder & videos från i arkivet, mer om varför jag slutade kommer i ett annat inlägg. Har inte så mycket att skriva om just nu då jag endast rider på ridskola 1 dag i veckan och utöver det så är jag med vänner, pluggar och umgås med familjen. Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar!