2014 snart!


Önskar Rozzo och Ida


London & Jenny hoppning

Här har ni videon från dagens ridpass, vilket bestod av lite mer ''bus'' än hoppträning. Men det kändes riktigt bra iallafall och London var glad, han bockade flera gånger och gjorde glädjeskutt så han tyckte nog det var väldigt kul! Det här var ju första gången jag hoppade honom så det högsta låg på 50-60, det är dock inte med på videon då minnet på min mobil tog slut. Haha sen ser det lite tokigt ut då första klippet är ljust och de 2 andra mörka, men ridbanan skulle harvas precis innan jag började hoppa, så vi fick vänta lite och gå tillbaka lite senare.

//Jenny

 


Snart påväg till London!

Liten sneakpeak!

//Ida

Nyårsafton med Jenny!

Idag flyger jag och Jenny hit och dit! Vi kommer verkligen ha fullt upp hela dagen och mycket på gång HELA tiden. Först drar vi tidigt till Rozzo och sköter om honom, rider och Jenny fotar. Sedan tar vi bussen till London som ska hoppas på ridbanan och jag fotar! Hoppas på bästa möjliga vädret så bilderna blir bra i ljuset. 
Kommer oavsett ljus o väder komma upp en del bilder, bland annat outfits för var och en! Vi har plockat ihop några som vi gillar och som vi kommer fotas i (såklart!)

Senare efter stallen drar vi nog direkt mot Ica och laddar inför kvällen! Ska handlas inför trerätters som kommer bli hur perfekt som helst! Lite speciellt ska det vara på nyårsafton.;) 

Uppdateringen från min sida får vi ju se hur den blir. Kommer nog slängas in en och annan hälsning eller video med bild men inga låååånga romaner haha!;)


//Ida

En dag med Jenny & London

 

En favorit i ridgarderoben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En favorit bland mina hästgrejer är definitivt detta schabrak från Catago, som finns på bland annat Gustvall Ridsport. Jag vann det blåa hos www.dressyrponny.se och är huur nöjd som helst med det. Dock finns det endast i storlek full (lite för stort för L men jaja), det har en insida som absorberar bort fukt. Hittils har kvalitén visat sig väldigt bra då alla sömmar är kvar och det har inte blivit nopprigt alls. Ni hittar det HÄR.  
//Jenny
 

Snygga pannband till drömpris

På Ebay finns det huur många olika säljare som helst, som säljer HELT olika pannband. I alla möjliga modeller, färger, material och ja, allt. Hittade flera stycken jag verkligen älskade, och de kostar inte alls mycket! Gå in på www.ebay.com och sök på ''Browband'' så kommer det upp massor. 
//Jenny
 
London i mitt favvopannband, royalblått och lite svängt. Dock ska det flyttas över till mitt nya träns som kommer på tisdag, så får det bli ett svängt silvrigt till det här!
 
 
 

HISS

Vill hissa denna hemsida och idé, roligare pannband helt enkelt! 
Maryshund.se heter hemsidan och säljer pannband till häst, halsband till hund och smycken till dig! 
Hemsidan har ett bra utbud och älskar själv färgerna som syns tydligt, tufft. 
Köpte ett till Rozzo i deras monter dom hade på SIHS. Jättefint är det på honom och tipsar er verkligen!







//Ida





Söndag, en "lugn" dag

Jaa, det brukar vara en riktig slappardag för mig. Stallet lite när vi vill och inte några måsten. Men inte riktigt denna söndag, HERREGUD vad mycket jag fått gjort och vad mycket kul! 
Vaknade sent idag hehe och åt sen frukost. Tog sedan bussen till Täby C för att träffa en gammal klasskompis o prata, chilla, ha kul! Gick fort att åka dit men tillbaka dröjde det lite.. Såklart skulle jag passa tid med en kompis på gymmet också för att träna vilket gjorde det lite stressigt när bussen blev lite sen.. Men jag fick springa lite och kom nästan fram i tid! Tränade rätt intensivt och det kändes riktigt bra, skönt att vara igång igen!

Mamma och pappa var hos Rozzo idag och skötte om honom. Dom longerade med lite markarbete vilket jag ska göra imorron också o dagen efter det (tisdag, nyårsafton) ska jag rida!! Längtar...

Imorron ska jag påminna er om att min bästa vän fyller år, JENNY BLIR 14!! Henne ska vi fira otroligt mycket! 
Så det händer en del nu och ni ska veta att jag verkligen gör mitt bästa för att hinna med bloggen. -Allt för er-;)

Pappa och Rozzo från idag, så söta! (Mamma fotade.)

//Ida



Ni har väl inte missat den här?

Jag kan verkligen inte sluta skratta! Det här var November 2012, då jag var med i en klubbtävling på Veda med Xento. Vi kom på sista plats med lite över 50%, och jag måste erkänna att det såg ju förskräckligt ut haha! Hans ökade galopp, nyfikna huvud som var uppe i luften hela tiden, snäva ponnysvängar, fel galopp, felstäld... Skulle kunna rabbla upp en massa mer, men kolla själva på videon. Tur att han är så söt! 
Och tur att jag som ryttare utvecklas, hihi.


Svart eller marinblå?

Om jag ska börja tävla i vår/sommar så kommer jag ju definitivt behöva en kavaj, och jag har verkligen beslutsångest. Svart eller marinblå? Det är ju alltså till dressyren, och jag tror det lutar mer åt det svarta hållet, men marinblått är ju sååå snyggt.
Vad har du när du tävlar dressyr?
 
Jag & Xento på klubbtävling, så kan man ju också se ut haha!
 

Planer för veckan

Imorgon blir jag antagligen väckt av sång från familjen då jag ''äntligen'' fyller 14 år. Dock ser jag en negativ sak i det och det är att min B-ponny tid är helt över. Jag tror inte jag tänkte på att jag bara hade 1 år kvar när det gick som bäst för mig och Xento? Ångrar nu i efterhand att vi inte gav oss ut på några tävlingar, för jag tror det hade gått bra faktiskt... Visst kom vi in i svackor som inte var så kul, men vi kom snabbt tillbaka igen. Men men, nya tag med London och jag tror 2014 kommer bli helgrymt!
 
 
På tisdag så går jag till stallet på förmiddagen innan folk hinner börja skjuta raketer, tror det blir snällast för London också faktiskt... Slipper både han och jag bli oroliga över att något ska hända. Min syster ska antagligen rida en annan häst där i stallet också som hon väldigt gärna får hoppa för ägaren, så det blir väl det som står på schemat för oss båda. På låga höjder och mer kontrollhoppning om man kan kalla det så haha, jag har ju heller aldrig hoppat med London så det återstår att se! Förhoppningsvis så följer Ida med också och kan fota, visar er det självklart isåfall! Onsdag blir det uteritt.
 
Gjorde föressten stigbygelskydd idag, mest för jag var uttråkad och jag är inte ens säker på att de passar, men nästa gång jag åker till Hööks ska jag köpa deras som även är vattentäta. 
Nu ska jag äta middag och sen skriva lite inlägg till imorgon då jag antagligen inte kommer kunna uppdatera så bra, vi får gäster på eftermiddagen också!
//Jenny
 
 

Träning nr 1

Number one.. Jo, det kändes grymt
Satt upp för det första och bara förvånades totalt. Jag hade nästan glömt hur det var att rida, blev så förvånad då jag haft myyycket längre perioder av "noll" ridning och ändå känt mig van vid ridningen. Lustigt som bara den.. 
Men iallafall. Ridpasset var en riktig kick för mig. Rozzo kändes som dynamit och hade otroligt enkelt för allt! Han var så pigg och på att jag var tvungen att lägga ifrån mig spöet och liksom tagga ner situationen.. Haha, skruttis ville springa juu!;) Men skrittade lite och tog tag i det hela igen och då klickade vi så precis att jag nästintill red på rosa, fluffiga moln. Galoperade en del på senare delen av träningen och övade med koner på en otroligt bra övning. Jag red en väldigt samlad galopp på en liten volt och med hjälp av koner se EXAKT hur vägen jag gjorde och skulle rida var. Detta är en väldigt bra övning på R då det lätt blir så att han själv bestämmer väg och liksom inte låter mig bestämma exakt hur vi ska gå. Skulle gissa på att den allra minsta jag red på var 6-7 meter i diameter. Delade upp det så han fick stundvis galopera friare på större volt då det är en övning han blir trött av och behöver vila i. Och nu när vi påbörjat träningen är det väldigt viktigt med pauser!

Kändes så bra idag att jag kontaktade min tränare och bad om att få ta en lektion så snart som möjligt. Nu vill jag komma igång igen!!


//Ida

Taggad på 2014

Efter träningen för Ida igår så känner jag mig riktigt taggad till 2014, jag ska se till att jag och London har kul tillsammans men samtidigt utvecklas och förmodligen kommer ut på tävlingar. Det känns som att det här var det som behövdes för att ge en kick framåt, och jag hoppas att det håller i sig. Sen även att London är positiv och glad även i boxen gör mig ännu mer taggad och glad, för vem vill inte pyssla om en nöjd häst? Det känns verkligen så himla rätt med honom, och jag skulle göra vad som helst för honom. Jag har hittat min drömponny, mycket jobb kvar men det kommer vara så värt det. I vår kommer ni se mer av oss, jag ska fixa nya bilder/filmer oftare så ni får hänga med i våran utveckling och jag ska rapportera er om allting, både i mot och medgångar. 
//Jenny
 
Sneakpeak på en av de bilder Ida tog innan jag red!

Gårdagens ridpass

Igår red jag ju som sagt London, och det gick verkligen jättebra!
Ida följde med och fotade lite, men hade även lektion för mig. Jobbade mycket med att höja mina händer och få London att känna sig bekväm i en högre form som dessutom blev korrekt mot slutet. Jag var helt bestämd om att det aldrig skulle funka (jag har en tendens att sänka händerna hela tiden), men han har nog faktiskt aldrig gått så bra som han gjorde igår. Övade även på galoppfattningarna, att jag inte skulle falla framåt och även INTE ta fram handen som jag lätt gör, vilket leder till ostadig form. Men som sagt, det gick superbra! En bom låg även framme så ena halvan av volten skulle jag öka på i galoppen, och andra köra mer samlad galopp och jag som ryttare skulle fixa till avståndet så L kom rätt på bommen. Det var en riktigt bra övning för oss och han kändes mer alert efter det. Sen behöver inte jag och London någon erfaren A-B-C tränare för att utvecklas, jag nöjer mig gott och väl med Ida/Elin, men sen kanske jag kommer vilja prova en utbildad tränare någon gång...
Tror Ida kommer skicka bilderna från igår ganska snart (hoppas jag hihi), och jag visar er dom direkt isåfall.

Ååh måste bara säga att på onsdag ska jag iväg och hämta upp några grejer, visar er då vad det är! 
//Jenny
 
 
Hahah, tokponnyn vid förra fotograferingen, läänge sen!

Följ oss lite överallt!

Glöm inte att följa oss på:

•videofyme: Ponnyryttarna & Jennymattssons

•Instagram: @jelines/@jmattssons & @ida0507







Drömridbyxor!

Kollade runt på lite olika hästshoper och hittade dessa ursnygga ridbyxorna från börjes(!!). De kostar 379:-, vilket är ett galet pris för ett par ridbyxor. Som ni kanske vet så älskar jag royalblått och har pannband, tröja och ett schabrak med royalblå kant. Tror inte jag skulle kunna ha dessa till vardags, men tänk vad snyggt att ha svart schabrak med blå kant, dessa ridbyxor, royalblått pannband, svarta handskar + en svart tröja. Åh, dröm!
Vad tycker ni om dom?
//Jenny

Favoriter

Dessa 3 produkter är mina favoritprodukter inom hästskötseln. 
 
(från vänster)
-Jordgubbsschampo från Eskadron som går att köpa på bland annat börjes, och kostar runt 69 kr och luktar sjuuukt gott! Helt klart värt slanten!
 
-Majsolja som används för hovvården på hästen vilket enligt mig är väldigt viktigt. Går att köpa på vilken mataffär som helst nästan.
 
-Pälsglans för den kräsne... Jo men det är en pälsglans från exhibitor som är lite utöver det vanliga men ändå GRYM. Man sprejar på den och låter hästen stå med den så den torkar, (ca 4 min) och borstar sedan på stället där man sprejat. Då ska glansen torkat och "stelnat" lite i pälsen så man bör borsta på den, efter det är glansigt som glas!;) Lite sällsynt men går att köpa på stora wäsbys stallshop, (köpte min där).
 
 
 
 
 
 
//Ida

28/12

Idag kommer det hända en del! 

Idag ska R ridas för första gången på 8 dagar i ridhuset, vi ska ha en liten rundvisning i stallet för vänner, handla och sedan ha gäster över på middag. Fullt upp, men kul blir det! Ska försöka hinna med att ladda upp några bilder från kameran till datorn från turerna till stallen med Jenny också!
Fick en kamera i julklapp från pappas bror och hans fru vilket jag är så glad över så det är inte sant! Så fin att det är sjukt.. Tack så JÄTTEMYCKET!

Om bilderna laddas upp snabbt och smidigt kommer dom antagligen upp här också rätt så fort.. Väldigt sugen på att försöka mig på photoshop lite därimellan också, men det får vi se! Hinner jag så gör jag, annars beskär jag nog bara i nödfall. Men det blir bra! Trots lite mycket bollar i luften.. Aja, vi kör på ändå!


//Ida

Mycket

Har mycket bollar i luften känner jag.. Mycket saker som är planerade och mycket som händer. Huvudet exploderar väl snart. Inlägg om vad för kul J och jag gjort kommer senare för nu ska jag slappa totalt, kolla film o pyjamasbyxor, jag ni fattar! FREDAGSMYS.

Rozzo hälsar

//Ida

Sena inlägg

Ska det bli stopp på hehe. Sitter just nu hos Ida och bloggar, lyssnar på musik och garvar väldigt mycket. Blev lite spontant att komma hit klockan halv 10, men imorgon så har vi lite planer framför oss som ska bli så himla kul!
Vi går upp vid 9 och drar till Grana direkt där Ida ska longera Rozzo och jag fotar dom, även en del porträttbilder på dom. Sen åker vi vidare direkt till Prästgård där jag ska rida London och Ida då fotar oss. Gissa vilken outfit jag ska ha? ;) Svart/royalblått schabrak, svarta ridbyxor, royalblått pannband och tröja. Tror det kommer bli riktigt snyggt! 
Senare på kvällen ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig, känner att jag typ gått i 110 de senaste dagarna även fast jag varit så förkyld. Jaja, har ju lång tid kvar av lovet att 'ta det lugnt'...
Nu måste jag nog sova så jag kommer upp imorgon. Godnatt!
//Jenny
 
Bild från senaste photoshooten.
 

Plan för första ridpasset

Det är väldigt viktigt att ha en plan för vad man ungefär ska fokusera på under ridpasset. Och speciellt när det är ett lite extra viktigt ridpass. Så jag har skaffat en plan som jag nu delar med mig till er!

Som sagt ska jag rida Rozzo för första gången på 8 dagar på lördag (iövermorgon). Jag ska då sitta upp i dressyrsadeln och starta igång lite försiktigt och testa hur han känns efter all den stretching, longering och vård.
Först och främst ska jag ställa mig frågan "någon skillnad?" när jag har kortat upp tyglarna och börjat värma upp. Dels för att få mig att verkligen tänka efter och för att få klart för mig om det känns sämre. Efter det travar jag igång och beroende på hur mjuk han känns värmer jag upp på lite eller mycket böjda spår. Galoppen tar vi senare på passet då det ofta går bättre (från början) att fatta när han är väl uppvärmd och genomriden. Formen tycker jag ska variera så jag hittar en bra nivå, testa lite vart hans bekväma zon är just nu! Efter en sånhär period kan det t.o.m vara så att hästen bytt dens "enkla varv". Det varvet som varit enklast först kan ha blivit det svåra och tvärtom. 

Det är lite min plan för det ridpasset. Lugn och fin start så vi kommer upp i form fortare om det går bra!


//Ida





Dagen

Okidoki.. Lite snabbt nu! (Har lite halvt bråttom..)

Idag får jag skjuts till stallet så blir jag själv där. Tar och longerar R på banan kanske utan bommar oså en lite kortare stund än igår. Tror det skulle bli toppen för honom nu att jogga lågt utan nån markarbetsövning eller så, så han slipper tänka mer på bommarna än stretchingen.:)
Så det är planen för Rozzo idag, anledningen till att det blir lite kortare idag i stallet är för att vi nu ska fira "jul" med kusinerna och släkten idag, mycket ska fixas innan så lite bråttom har vi nog genom dagen. Men kul blir det.:)

Men iallafall, lugnt longeringspass idag och snart (på lördag) ska jag sitta upp och testa igenom & se hur det känns! Om det går bra tar vi och sparkar igång träningsperioden! Så håll tummarna!;)



//Ida 



Inspo

Lite inspo nu när det är lätt att säcka ihop över vädret och tråkigheter, perfekt tid för det nu!
Hittade ett väldigt inspirerande instagramkonto (@ahorsebucketlist), följ för grymma och idéväckande posts! Lite kär i dessa..



Kan avslöja att några av dessa kommer uppfyllas förhoppningsvis i vår/sommar...!;)

//Ida


Be careful

 
Den här videon, på 8 minuter lärde mig mer än jag någonsin förstått under de 7 år jag har ridit. Det ändrade mina tankar kring utseende för oss, eller bekvämlighet för hästen totalt. Den visar verkligen på exakt varför man inte ska använda bett hur som, hit och dit. Jag tycker alla hästmänniskor borde se videon, för den är riktigt bra gjord och den får en verkligen att inse konsekvenser. Och neeej jag kommer inte sluta använda bett, men det får mig definitivt att tänka på det här varje gång jag stoppar in ett bett i hästens mun. 
//Jenny

BLOPPIS

Grå / rosa schabrak. Hästar säljes
Mörkgrått schabrak med vita & rosa snygga detaljer, använt på några fotograferingar och därmed i väldigt bra skick.
Storlek: Ponny
Pris: 200:-
 
Royalblått schabrak. Hästar säljes
Royalblått schabrak med vit kant. Väldigt stilrent och min favvofärg, men tyvärr för litet till London
Aldrig använt.
Storlek: Ponny
Pris: 150:-
 
Grönt schabrak. Hästar säljes
Grönt schabrak med brun passpoal och kant. Använt men i bra skick!
Storlek: Ponny
Pris: 150:-
 
ALLA PRISER ÄR INKLUSIVE FRAKT!
Kontakta Jenny på 0723981670 vid intresse.

Rozzo longeras

Några missar här och där men duktig som få är han!<3
//Ida


Dagens träning

Idag longerade jag R igen i ridhuset med en del markarbetsövningar.

Kändes otroligt bra faktiskt, fick jättebra respons från honom från bettet till linan och han flöt runt grymt bra! Han gick i en mycket låg form i slutet av passat och tog för sig riktigt bra i bettet. Han kom också rätt ofta på bommar och hinder vilket är en förbättring då han lätt "såsar" lite. Duktig x 1000 var han!
Så det gick jättebra idag!

(Video kommer strax)


//Ida


Idag släppte allt

Nu ska jag försöka förklara en grej på bästa och tydligaste möjliga sätt, så ni ska förstå mig, och absolut inte missförstå.
 
Andra gången jag red London efter provridningen så red jag på banan, jag tyckte det kändes superbra och började sen skritta av honom ute. Jag skrittade ut och kom fram till en äng som ligger väldigt nära stallet (tar ca 3 minuter att rida dit, alltså hann vi inte så långt), där han tvärstannar och vägrar gå fram. Jag är/var så van vid att Xento alltid blir superpigg på ängar så självklart spände jag mig omedvetet, vilket gjorde att London även blev spänd och kände av det från mig. Jag var verkligen inte rädd, osäker eller på något sätt tveksam, utan det enda jag gjorde var att spänna mig. London började studsa, stegra, försöka smita iväg och till slut kom jag ifrån ängen, lugnade ner mig och även London gjorde det. Efter den ''uteritten'' som skulle bli avskrittning på långa tyglar så har jag endast skrittat och travat ute och blivit spänd varje gång han började öka minsta lilla. Jag är och var absolut inte rädd eller orolig, jag kände mig bara osäker. Men idag så tänkte jag att, men vad fan. Vad kan han göra mer än att bli pigg? Han sticker inte, och han lär inte stegra/kicka heller. Så jag red en längre runda idag och joggade igång honom så han hade ett bra tempo, provade fatta galopp och det gick hur bra som helst. Jag tänkte hela tiden på att slappna av och inte tänka på att jag varit osäker förut. London var lugn och stannade direkt när jag bad honom. Jag fattar inte att jag inte litat på OSS tidigare. Jag är nästan besviken på mig själv över det, men å andra sidan så gick ett lyckorus genom hela kroppen när jag hade saktat av. Jag vet att det var mitt fel att det blev som det blev första gången jag skulle rida ut, och det står jag för. Inget av det här har varit Londons fel och jag skäms nästan över att jag inte ''vågat'' galoppera ute tidigare. Det är ju bland det bästa som finns, och att han blev lite pigg idag också är bara kul nu när jag vet att han gör inget. Sista galoppen jag tog idag var på hemvägen, en ganska lång sträcka på plant underlag. Han ruskade på huvudet och ökade lite, men jag slappnade av sen innan och bara berömde honom med rösten, och då höll han sig lugn. Det här är en liten grej, men som en så sjukt stor lättnad för mig. Och ja, jag vet att jag gjorde fel första gången som spände mig, men ändå så är det borta nu och jag ska bara ha så jäkla kul ute, racea på ängar och ge honom massa beröm och kramar. 
Jag tycker så otroligt mycket om den här ponnyn och idag känns det som vi hittade varann bättre. 
 
Bild från idag som mamma tog!

Julklappar 2013

Jättejättejättenöjd över ALLA mina julklappar verkligen! Är otroligt tacksam!



Stallskor {horze} || En urgullig tomte haha, (kär) || Kofta {Cubus} || Namnskylt till R || Dressyrgjord || Bett med urformade bettsidostycken || Två par stallstrumpor || 3 VS-produkter || Duscholja

TACK!

Kram
//Ida




Juldagen

Helt slut.. Vaknade 11 idag och gick direkt in i duschen och bara Skövde av alla måsten haha.. -Så skönt var det-
Idag är det en riiiiktig slappardag till 4 ungefär!;) Stallet väntar och idag ska Rozzo longeras med markarbete igen! Har bästa känslan just nu med longeringen, känner att jag har full kontroll och att R lyssnar och har blivit rätt muskulös på sistone! Han orkar redan samla galoppen under slak inspänning, vilket var det svåra när vi började. Så det är riktigt posetivt!

Några av mina julklappar kanske kommer ut sen, vet att det finns intresse för det men känner lite själv att vissa saker är onödigt att publicera av olika anledningar. Men lite får ni se i senare inlägg!:)

Hoppas ni har en bra fortsatt juldag!



//Ida

Till mina älskade föräldrar

Vill tillägga er ett speciellt inlägg. Detta är till er, bara er!

Tack för att ni står upp för mig i vått och torrt. Tack för att ni är underbara, förstående, bäst och mina föräldrar. Jag älskar er och önskar er en god jul och ett gott nytt år!
 
 
 
//Ida
 
 
 
 

~Julafton~

Joo, det ska firas här också!

Idag åker hela familjen och hälsar Rozzo god jul och firar jul lite i stallet också! Tomteluvan på liksom!;)


Men iallafall, idag får Rozzo vila så det blir ingen longering. Tar bara in honom och duschar honom då han ser ut som ett träskmonster pga all lera.. Lite snygg måste han bli. Den 24 december ju.;) 
Så det är planerna för stallet idag. Tar det på förmiddagen så vi kommer hem till släkten vid 12 och myser hemma också! 
Kommer bli en fin jul i år, trots snöbristen har vi lyckats pumpa upp julstämningen till topp!

God jul till er alla önskar Rozzo och Ida!




Jag vet

Jag är hopplös. Grejen är att jag är så dålig på att komma ihåg saker och ting, då alltså bloggen. Känner att dagarna bara rinner iväg medan jag sitter där och känner mig både uttråkad och hyperglad men har ingen tid alls till bloggen och skrivandet.. Får faktiskt ta och skärpa mig nu. Ett nyårslöfte är iaf påkommet!;) 
Nu när det är julafton (imorron då), kommer uppdateringen vara "nja". Tror alla förstår när jag skriver att man liksom inte vill sitta med datorn hela dagen och skriva.. Julafton känns lite som fel tillfälle för det. Så ja, imorgon blir det en någorlunda bloggdag för min del.

Ville bara klargöra lite.



//Ida


Julavslutning

Idag var det julavslutning på veda vilket innebar lekar & hinder, det var riktigt kul! Dock var Lucy så pigg så huvudet var mer rakt upp i luften än neråt, men det gjorde iof inte så mycket eftersom det bara var bus som stog på schemat idag... Började trava fram hästarna för att sen börja "tävla" i att hoppa kryss, runda koner och gå mellan sockerbitar, Lucy var riktigt grym på det tycker jag - även fast hon typ studsade fram!

Pappa filmade i början när jag skulle sitta upp och när vi skrittade fram, sen tog mitt minne slut... Men han filmade en hel del från sin mobil som jag ska försöka skicka till min, ni måste få se för det var så himla kul! 
Nu ska jag gå och lägga mig i hopp om att vakna upp frisk imorgon. Bjuder på en snabb screenshot som jag lyckades få tag på!
//Jenny
Tycker hon ser ganska stor ut där ändå..? :) btw, vi hade utklädnad och därav min snygga onepiece som outfit!

Godnatt!

Går och lägger mig "tidigt" idag jämfört med de andra dagarna då jag lagt mig vid halv 1, men känner verkligen att jag behöver sova ut nu när jag är så pass förkyld... Ska proppa i mig vitaminer imorgon och hoppas att vakna upp frisk på julafton! 

Imorgon ska jag planera min födelsedag också då släkten ska komma på fika, ska även julbaka en hel del mer med mams. Men det är inte riktigt julstämning än, var är snön?!
Godnatt hörni och hoppas erat jullov börjat lite bättre än vad mitt gjorde! 
//Jenny



I waaant

Kikade in på PS hemsida (www.psofsweden.se) och hittade dessa hållare till aachenträns. Jag har ju som ni kanske redan vet, skickat efter ett Hunter träns och det här skulle vara såå jäkla snyggt att ha. Tänk till ett silvrigt pannband också, gaaah jag vill ha! När jag fått hem tränset så ska jag nog beställa en svart...
//Jenny
 
Swarovskiprydd hållare till Aachenremmen

Tillbaka

Nu har jag varit iväg från bloggen i några dagar men är tillbaka och ska verkligen ta tag i det här på riktigt. Får nog bli ett av mina nyårslöften att blogga ordentligt och få se resultat haha...
 
Jag har iallfall gått och blivit vääldigt förkyld, ögonen rinner och halsen bränner - sitter väl bra nu till julafton?
2 dagar kvar, sen går det 6 dagar och då blir jag 14 år, 1 dag efter det är det nyårsafton och den ska spenderas med världens bästa Ida, efter mycket om och men hehe, men nu så är det bestämt att vi är hos henne, fixar middag och allt det där själva. Ska bli superkul!
 
På tisdag går jag till stallet på förmiddagen och rider, så fixar jag så det finns em. hö och mat till London när han kommer in sen. Vi får gäster vid halv 3 så jag måste hinna duscha och fixa mig lite innan det också. Rider ut eller tar en myspromenad med London då och fixar honom extra fin bara för att, han ska även få sina julklappar!
Onsdag så rider jag antagligen ut också, om jag inte kan få sällskap för isåfall ställer jag upp ett litet kryss på banan och hoppar några skutt. Första gången på London isåfall och det vore superkul om det blev av nu under lovet!
Nu ska jag forsätta julbaka som hela min dag har bestått av, hann dock skriva ett inställt innan det här så kika in vid 8 igen!
//Jenny
 
 

Önskelista jul 2013

Liten repris såhär nära inpå julen!



~Mörkbruna Königs
~Tagelarmband med tagel från R
~Mörkbruna ridhandskar 
~Mörkrosa animoridbyxor
~PS of Sweden-träns (brunt)

Vet att detta är väldigt bastanta saker men man kan alltid önska sig! 

//Ida


Planer för vinter 2013

Jaa, nu vankas 2014 men innan dess ska vi ju köra slut på
2013!

Några höjdpunkter på vintern 2013:

•Markarbetsövningarna med Rozzo och fotningen

•Julafton som firas hemma!

•Uteritter med kompisar efter jul

•Nyårsfirande med Jennnni!

Inga jättestora planer men lyser faktiskt upp hela den tråkiga tillvaron med vädret som vi har otur att få. Regnigt borde det ju inte vara..:/
Men i dessa fall är det bra att ha något att se fram emot! 

//Ida



Oj

Hann verkligen inte skriva något under dagen idag, oopsii.. Men idag har jag faktiskt flyttat tillbaka till mitt gamla fast nya rum!;) Har målat om det med mamma och pappa, och tom smällt upp lite nya möbler på det! Helt fint är det nu, fast inte helt klart!
Kommer göra en room tour när det är färdigt vilket antagligen dröjer ett tag då panelen jag ska ha ska beställas och fraktas..:/ Men aja, efter jul, nånstans där blir det HELT  klart! Längtar..

Idag blev det ingen longering pga att det blev lite sent.. Gick därför bara en runda med Rozzomannen och lekte lite med honom haha, han är så glad nu! Helt supermysig och springer efter en när man går fortare än han. 
Gick först lite i skogen och bara crosscountra lite med honom, sedan gick vi vidare till paddocken och klafsade runt där och busade! Efter det gick jag i sisådär 20 minuter i ridhuset med honom också. Så det blev en ordentlig promenad för honom! 
Om 7 dagar ska jag sitta upp och rida lite smått, och innan dess ska vi köra på lite roliga markarbetsövningar från marken! Jag är riktigt glad faktiskt, är väldigt taggad och motiverad till allt, let's kick this vacation. 



Bild från i somras på hoppträning


//Ida



Dag 4. Det här är jag bra på

Ops, kan tyvärr inte svara på den här 'frågan'. Jag kan inte ge mig själv beröm eller liknande. Bjuder på favvobilden istället...
 
 
 
 
 

Lite ordning

...vore inte så dumt! Har lite kaos hemma nu.. Framförallt saker, kläder och onödigt mycket framme, stökigt helt enkelt. Så nu kickar jag igång jullovet med att städa och göra allt så mysigt och fint som bara den! Hatar när det är jättestökigt.. Får lite tilt i huvudet dom perioderna rummet ser ut som ett bombnedslag men nu är det slut med det!
 
Dagen går halvt till stallet (som vanligt) och tänker nog åka till stallet den senare halvan av dagen. Ska longera R med inspänning nu.:) Mamma gjorde det igår och det gick bättre än bra sa hon så det ska nog inte bli några problem idag heller. Så för Rozzos del blir det jogging i lagom tempo utan ryttare idag. 
 
Hörs under dagen!
 
 
 

//Ida

Gamla videor på mig & London

Fick önskemål om att visa videos när jag rider London, dock har jag inga nya utan det här är andra ridpasset på honom, alltså första efter provridningen. Vi har utvecklats såå mycket TILLSAMMANS sen det här, nya videos kommer!


Härligt

Nu väntar ett låååångt härligt jullov!
Fick mina betyg och allt i skolan idag och det kändes riktigt bra! Nu kör vi på lov ett tag och tar det lugnt, Rozzo ska longeras med inspänning och om en vecka eller så ska jag sitta upp och köra markarbete i en hel vecka! Kommer bli jättekul! Är verkligen sugen på att träna men aja, detta räknas också som träning faktiskt! Ska komma på några bra övningar och skaffa lite inspo till det bara.:) 

Nu slutar fredagen med te, datorn och mys! Jullovet är välkommet..



//Ida



Dag 3. Det här behöver jag träna mer på

Oj, det är många saker!
- Höja min hand och ändå ha kvar kontakten med hästen.
- Inte falla fram när jag sitter ner i sadeln.
- Upp med blicken.
- Vrida om min vänsterhand.
Det är nog en massa mer men kommer inte på så mycket just nu!
 
Hahah, en otålig ponny och oseriös Jenny!

Dagens longering

Blir inget långt inlägg nu men drar det vi gjorde idag lite snabbt!

Longerade Rozzo fritt idag (utan inspänningar) och det gick verkligen toppen! Jag är inte så van vid att longera men det är R. Han är stencool och hur bussig som helst! Körde alla gångarter och en bom i skritt och trav för att få honom lyfta lite. Gick super och Rozzo var jättesnäll.




Har video som kanske kommer upp förr eller senare, ska bara få igång vfm som krånglar..

Men snabbis idag, har galet mycket på G och har svårt att klämma in bloggen då och då, men jag gör mitt bästa!
Ni är bäst, såå kul att bli uppskattad för det man gör! ~Bästa läsarna har vi~

//Ida



Dag 2. När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var 6-7 år och det var väl främst för min syster red. När jag var 4-5 år började jag tjata om att jag också ville rida, men det var 6-års gräns på ridskolan så jag fick vänta! Nedanför ser ni bilder från när jag var 7 år, och sen år 2010.

Nu taggar vi jul och sedan 2014

Fast nja. Är det bara jag som har lagt märke till det usla vädret, ingen snö? Ger noll julstämning..:( Vi har en julgran inne men hur kommer det sig att det ser ut att vara april ute? Inte kul.. Blir antagligen inga snögalopper i år.. Men en sak är säker...... Om vi slipper snön, slipper vi också slasksäsongen och det dåliga underlaget vilket betyder att vi fortare kan komma ut i skogen och hoppa terräng! Har hittat terränghinder och diken överallt på Grana när jag varit ute och ridit med R, och jag har smitt planer med Jenny där kan jag ju ta och säga..;) 
Närmre sommaren skulle vi kunna träffas och fota varann medan vi hoppar och galoperar runt på ängarna, photoshoot helt enkelt! Tänk vad kul!

Så egentligen är det inte så dumt med denna dåliga vinter ändå, om det inte blir nån snö blir det kul långsiktigt och OM det kommer snö blir det nog en och annan snögalopp ändå!

Känner mig taggad på allt, nu laddar vi inför raketsatsning och roligheter 2014, spelar ingen roll hur grått det än är just nu!;)


//Ida

Torsdag

Oki.. Lite lam dag för min del från det att jag vaknar och tills jag slutar skolan och åker till stallet, sen blir det roligt ska ni se! Ändrade planer för Rozzos motionsschema och nu ska vi sätta in träning utan ryttare också, alltså longering! 

Så imorgon ska jag longera Rozzo i ridhuset. Kommer bli toppen för honom, första gången nu kör vi fritt (träns endast) och nästa gång med gjord och inspänningar då vår gjord ligger i förrådet hehe, men det blir bara bra att vi kör fritt första gången! Tror faktiskt han skulle uppskatta det då han inte är longerad på ett tag.. Så vi börjar mjuuukt. Ska be mamma filma lite och så får vi se om det kommer upp då jag just nu har lite krångel med videouppladdning.. Men vi får se! Jag kan ju råka lyckas få igång skiten.:) 

Så denna vecka blev heeelt ändrad för Rozzo, vi har skapat ett nytt bra träningsschema som vi ska följa här framöver och så får vi se hur det går! 

Finaste i universum

//Ida


Wow



En riktigt snygg grimma enligt mig, en  hiss åt denna! 
Skulle lätt köpa den om priset som ännu inte satts är mildare. Älskar idén och läderfärgen är gudomlig!

Kommer ut och säljs på ps:s hemsida på våren januari/februari

//Ida

Jag smälter

Red nyss ut på en väldigt pigg London! Blev skritt och ganska mycket trav, men det gick toppenbra iallafall. Nu ska jag gå hemåt och käka lunch, sen får vi se vad jag gör resten av dagen :)
Så galeeeet söt ju!

Dag 1. En bild på favorithästen

Ååh, sötaste bilden på honom ju. London är min absoluta favorithäst & ponny!
 

This/That

Hoppning/Dressyr - Beror helt på vilken häst det är.
Pullargrimma/Vanlig nosgrimma
Bett/Hackamore
GPA/Whitaker
Kingsland/Schockemöhle 
Häst / Ponny
John Whitaker / Kingsland
Sadel / Barbacka 
Pikeur / Kingsland
Pigg häst / mindre framåt häst
Halvblod / fullblod
Hv polo / Scapa 
Uteritt/Träning 
 
 
Sommar/Vinter
Jul/födelsdag
Nellie berntsson/Dressyrmupparna 
Fota/Bli Fotad
Hööks/Kingsland - Hööks billigt men bra, Kingsland dyrt men bäst!
Dressyr/Uteritt
Kompisar/Bloggen
TV/Dator
Skvallerblogg/”Vanlig blogg” 
hästblogg/modeblogg 
blogg/facebook 
Jul/Nyår
Schabrak/Vojlock 
Litet stall/Stort stall
 
//Jenny

Favorit


Är bara så underbar. Helt förälskad. Det enda jag tänker på när jag hör denna låt är Jennys och min resa genom vått och torrt och den bästa vänskapen jag någonsin haft. 

Blir bara glad av att tänka på alla galna uteritter, hinderbyggen, hopplektioner, snögalopper, höslott och nästinpå-nattritter.. Minnen väcks på 2 sekunder liksom. 
Jag är säker på att vi kommer fortsätta vara lika galna Jenny och Ida och fortsätta vara dom mest komiska, bästa, underbaraste ponnyryttarna som alltid. Det är meant to be. Det vet jag bara rakt av och speciellt när den låten spelas..

~Ponnyryttarna 4 ever~

Lyssna på låten om ni inte gjort det, den är oslagbar. Bästa nånsin

//Ida


Kväll

Blev inget markarbete då ridhuset var bokat till hälften men det blir antagligen markarbete på torsdag eller fredag istället! Det gick iallafall sjukt bra med joggingpasset! Rozzo var supermjuk och följsam medan jag kände att jag hade mjuka, lagom höga händer och bra sits. Kändes verkligen toppen!
Bilder kommer när jag laddat upp dom till datorn.:) 

Nu spenderas kvällen med en snart uppställd julgran, nytt nymålat rum och te-macka-mys! Bästa kvällarna.

(Från video)

//Ida


2 dagar kvar!

Nu är det bara 2 skoldagar kvar, sen är det jullov. 
Den här terminen har haft lika mycket tummar upp som ner bokstavligt talat. Vissa lärare som jag blivit besviken på, vissa betyg jag är besviken på, hästfronten har varit både riktigt tråkig (när jag slutade på Xento) men även ett stort plus när jag gick över till större ponny och har redan utvecklats så mycket. Dock tror jag väl det positiva överväger som tur är, men det negativa finns ju alltid kvar...
Kan säga att för er som tycker det är tufft i skolan på lågstadiet upp till 6-7:an, vänta till 8:an, det är TYVÄRR värre än man tror. Men kämpar man redan från början så tror jag man klarar sig på det, gott och väl. 
 
 
Nog snackat om det, imorgon börjar jag klockan 8 och slutar 10 då vi har 1,5 timmes håltimme och sen är 2 lektioner inställda. Torsdag börjar jag 9 och slutar vid 10, så det är sista rycket nu!
Från och med fredag är jag även kattvakt som jag tror jag nämnt förut, till våra förra kattungar som såldes till grannen. Kommer bli så mysigt!
Tisdag är det julafton och alla julklappar är färdiga för mig (nästan), 6 dagar efter det så blir jag äntligen 14 år haha, medans alla mina vänner blir 15 typ 2 dagar efter mig, men jaja. Sen är det ju nyår och då är det väldigt oklart vad jag ska göra. Vore skitkul att vara med någon kompis, annars blir det att umgås med familjen och släkten!
//Jenny
 

30 dagars lista

Kör på den här listan i en månad framöver, börjar imorgon!
 

1. En bild på favorithästen

2. När & varför jag började rida

3. Det här behöver jag träna mer på

4. Det här är jag bra på

5. Favoritbilder jag tagit

6. Alla hästar i stallet

7. En sak som aldrig får hända!

8. Min största rädsla inom ridsporten

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

10. 10 saker du inte visste om mig

11. En låt som påminner om en häst du älskar

12. Min favoritgren

13. Min högsta dröm

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

16. En bild som gör dig lycklig

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

18. En bild jag aldrig publicerat förut

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

20. Något jag vill göra

21. Någon jag vill träffa

22. Någon jag vill träffa igen

23. Hoppning eller dressyr?

24. Mitt motto

25. Någon jag träffar vardagligen

26. Hur mina vänner beskriver mig

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

28. Någon som älskar dig

29. Någon jag skulle riskera livet för

30. Mitt mål med ridning 

 

När man hittar DEN känslan

Idag när jag red London så gick ALLT bra. Ni vet när man försöker och försöker och sen helt plötsligt får man just DEN känslan man letat efter? Den fick jag idag, och det kändes så jäkla bra!
 
Började med att skritta fram London på långa tyglar ca 5 minuter, kortade sen upp honom och jobbade skänkelvikningar, serpentiner, halter och liknande i 10 minuter. Efter det joggade jag igång honom på helt långa tyglar i några varv och på volter, och därefter började jag med serpentiner och skänkelvikningar i traven. Han var lite stel i början, men när jag ridit lite åt båda hållen så var allt verkligen perfekt. Han trampade på bra under sig och verkligen längde ut steget, frustade och höjde ryggen. La sen in galopp från skritt och var verkligen noga med dom i båda varven. Han lyssnade toppenbra och alltså, ååh jag är så glad haha! Den här känslan kan jag leva på i många dagar. Föressten så red jag med sporrar idag och la undan spöt, tror det var bra då man inte heller får tävla dressyr med spö. Han verkade inte störa sig på det eller liknande, så rider jag dressyr så är det något jag kommer använda oftare. Jag fick mycket mer kontakt med honom och det kan nog ha varit lite därför han lyssnade så himla bra idag!
Imorgon blir det en uteritt som sagt, och nästa vecka kanske jag kan få med någon som kan fota - och jag kanske kan ställa upp ett litet kryss. Direkt när snön har kommit ska jag även ta porträttbilder till en ny header och så, bara det inte blir för sent så att säga haha.
 
Nu ska jag kolla på senaste Paradise Hotel avsnittet och sen plugga hemkunskap!
Jag & Angus i somras. Åh vad jag saknar att galoppera i full fart på stora ängar och fält... :(
 

På väg hem till mig

Hittade ett hunter träns till ett väldigt bra pris, svart och i storlek cob. Jag tror jag hissat dom några gånger, och jag totalt älskar dom. Tror London kommer bli riktigt snygg i det, och jag hade tänkt använda det till träning/uteritt men inte på tävling då han redan har ett så snyggt lackat. 300:- fick jag ge för det, längtar så mycket tills det kommer!
//Jenny




Markarbete idag!

Ska bli sååå kul! Hoppas bara inte ridhuset är bokat eller så.. Om det, tar vi ett joggingpass igen.:) 
Har iallafallen idé på en väldigt enkel bomövning som jag nog vill testa på idag. Kommer nog isf ta bort några bommar och göra på ett ungefär så som det ser ut på bilden inte exakt då det skulle behövas lite mer plats och jag nog inte kommer vara ensam i ridhuset.



Syftet med denna övning med bommar och små hinder är att mjuka upp sidorna på hästen. Att den ska böja sig i bålen och jobba därifrån, den ska trampa på och lyfta på benen på böjt spår så som bommarna ligger. Detta kan man också göra med studs! Kanske 3 hinder på raddan på böjt spår..? Det går absolut och är en väldigt bra övning för den som vill mjuka upp hästen. Men i denna övning får hästen också jobba med bakbenen då det kommer små hinder efter bommarna som tas i trav, det blir som styrketräning att lyfta sig och hoppa från trav! Kommer antagligen bli galopp efter så därefter bryter man av till trav och travar över nästa samling av bommar. 
Väldigt enkelt men kan göra stor skillnad!

Så detta testar vi på lite! Har med mig kameran och ska be mamma filma lite samtidigt. Och om det blir nåt, kommer det självklart upp här!

//Ida

Gårdagens ridpass

Igår trodde jag att det var sista gången innan jullovet då det stog så på hemsidan, men det är en gång kvar.

Red iallafall barbacka på Lucy vilket var lite knepigt haha! Hon studsar ju alltid när man fattar galopp så jag var nära på att glida av några gånger, men annars gick det riktigt bra! Hon var hur mjuk som helst i båda varven och lyssnade riktigt bra. Vi gjorde mycket skänkelvikningar, övergångar, fattningar och liknande. Hon var verkligen såå duktig!
Idag ska jag till London efter skolan, rider nog på volten idag, antingen barbacka eller i dressyrsadeln så jag börjar vänja vid den haha. Har bara ridit i hoppsadeln, men det ska det nog bli ändring på...  Imorgon ska jag iallafall rida ut med förhoppningsvis lite mer fart än det varit förut, får passa på nu när underlaget är bra!
Uppdaterar direkt från stallet, annars hörs vi når jag är hemma. 
//Jenny

Haha sötnosen!

Dagen

Gick fort idag i stallet! Åkte dit efter skolan med bussen och kom fram när Rozzo höll på och skoddes. Mamma hade åkt tidigare från jobbet och gjort i ordning honom för hovslagaren. Lyx för mig också!;) Sadlade bara och red iväg till ridhuset när han var färdigskodd. 

Red ett ordentligt joggingpass idag med hoppsadeln så jag kunde ha väldigt korta läder och träna bålmuskler på mig själv! Gick väldigt bra och R blev svettig! Det är ett bra tecken, då har han ansträngt sig och varit ärlig med prestationen, sååå duktig!<3
Imorgon tar vi fram lite bommar och kör lite markarbete! Ska bli kul att få köra lite stretch på honom nu när det är lätt att dom stelnar till. Kommer bli toppen! 



//Ida





Tävlingstankar

Har funderat ett tag på gamla minnen från tävlingsbanorna ett tag nu.. Grubblat över hur det kommer sig att vi har en svacka nu o varför det slutade så abrupt.. 
Saknar verkligen spänningen och startsignalerna, känns som att det saknas nåt och jag VET att det är träningarna och tävlingarna som har gjort ett tomt rum i lyckan. Minns känslan av att R och jag kunde dra iväg till ridhuset och trimma enkla byten med minimala hjälper och enorma krafter. Nu är det segare, nu känns det som att vi bara försöker ta oss igenom svackan med nöd och näppe och slippa förlora alla muskler, krafter och motivation. Är ändå väldigt säker på att när vi ska sätta igång på riktigt, kommer jag få all motivation tillbaka. Kommer känna att vi är tillbaka på spåret och kan åka ut och sätta resultat, spika mål och ha roligt påvägen uppåt. Vill så gärna träna! 
 
Jag tänker hålla humöret uppe hela denna svacka och låta den passera med ett leende. Nu räcker det med tråkiga miner, nu är det dags för den possitiva perioden!;) Jag och Rozzo kommer iallafall in på tävlingsbanorna 2014, så då får vi bara hoppas på ett till otroligt år! 
 
 
 
 
 
 
//Ida
 
 

Dressyr

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men i vår ska jag antagligen börja tävla lite smått med London i dressyr. Tanken är då att jag ska åka med Tuuli & Aladdin till samma tävlingar, så då har jag både sällskap och någon som har rutin. 

Jag vet inte alls var vi kommer vara nu efter vintern, alltså med träning och sånt. Vi kanske inte alls känner oss redo, och då kommer jag välja att vänta tills vi kommit lite längre. Känner vi oss redo så startar jag en väldigt låg klass för att se om det ÄR min grej med tävling, om jag tycker det är kul att tävla lokalt och det runt omkring. Jag hoppas verkligen att vi startar någon gång i vår, det vore kul att prova på och då är det enklare att sätta upp mål. Men nu när jag väl tänker efter så är det inte så långt kvar till de första tävlingarna börjar, och i vinter kommer jag vilja rida ut mycket också. Vi får se hur det blir helt enkelt, annars har jag ju hela sommaren på mig!





Tips

Nu har hööks riktigt bra erbjudanden! Perfekta julklappar till hästen eller den hästgalna!;)
 

Här är några jag fastnat lite extra i:
 
Boots med fårkinn, 229 kr/par
 
 
 
Gold medal filt, 99 kr
 
 
Svart fleecetäcke med snygg dekor, 399 kr
 
 
 
Marinblått schabrak, 249 kr
 
 
 
 
Något praktiskt också!;) Fårskinnssulor, 39 kr/par
 
 
 
//Ida
 
 
 

Sista veckan

Nu är vi inne på sista veckan innan jul och det känns riktigt skönt. Kommer verkligen sova ut och ta vara på ledigheten jag får, det är ju inte så ofta...

Mamma är hemma och är magsjuk, får hoppas att jag klarar mig undan det eftersom jag hade det för 2 veckor sen... Iallafall, idag ska jag till veda och rida, tror det är sista gången (?) innan lovet där också. Ingen aning om vad vi ska göra heller, men det återstår att se!
Är i skolan just nu så vi hörs när jag kommer hem. Skrev ett inställt igår som ska komma upp under dagen också.
//Jenny



Veckans motivation

Nu taggar vi ännu en vecka, och inte vilken som helst heller...? Det är ju sista veckan innan jullovet startar! Ska ta vara på denna vecka genom att vara extra mån om tid med kompisar och uppgifter i skolan, nu sätts betygen också så det blir spännande att få veta!:)
Kommer mycket idéer om vad vi ska göra i vinter och mycket kul som kommer hända här på bloggen. Vill satsa på bloggen och försöka driva den uppåt. Mår så otroligt bra just nu och hoppas på att allt flyter på!
 
 
 
 
Ha en bra vecka nu!
 
//Ida
 
 
 
 

Vecka 51


 
 
 
//Ida

Söndag

Jomen här bara rusar tiden iväg.... Har varit dålig på att uppdatera, ursäkta mig. Har bara haft så otroligt mycket pågång nu så det har varit svårt att klämma in bloggen i allt. Men jag är tillbaka nu och stannar. 

Idag har det varit en riktig juldag för mig! Har först varit på julmarknad och virvlat runt där i säkert en timme haha, kul var det iallafall! Sedan drog hela familjen direkt till stallet och gjorde mig och R i ordning inför julshow, lyckades riktigt bra med våran tomteoutfit! (Syns kanske på bilderna nedan..?;)) 
Efter Luciatåget som R och jag var med i hjälpte jag till med maskeradhoppningen och gymkhanan som julshowen också innehöll. Tittade på det en stund och fick sedan skjuts hem av mamma, nu håller pappa och jag på att måla om mitt rum så det blir klart till slutet av vintern antagligen! Kulkul! Kommer bli jättefint. 

Så jag har haft fullt upp idag, ursäktar verkligen för uppdateringen! Men då och då är det mycket som ska göras och dom gångerna kommer bloggen på efterkälken.




//Ida



10 sanningar

• Jag har grov sprutfobi

• Jag är 171 cm lång

• Jag är beroende av programmet Cake Boss, jag såg ett maraton förut som höll på från 8-17!

• Jag har egentligen haft 3 medryttarponnys innan London, en minishettis som hette speedy, en 33-åring som hette Roman och sen Xento.

• Jag älskar Subway. Finns inget bättre.. 

• Jag blir jättelätt sur eller irriterad men visar det oftast inte

• Jag har 3 instagram konton, jelines (öppet, mest hästbilder), jmattssons (privat), systerbloppis (min & elins bloppis).

• Jag kollar på hästnet minst 5ggr per dag, även fast jag vet att jag aldrig kommer få en egen häst haha

• Jag är väldigt blyg, men när man väl lär känna mig så släpper jag loss!

• Jag har börjar gilla fjordingar mer och mer, tycker de är urhäftiga om man får dom att gå rätt!

//Jenny



Jag är världens coolaste tomte

//Rozzo






Pyssel inför imorgon

Gör massa fler smycken och skriver prislappar, hoppas det är någon av er som bor i närheten och kommer! 



Ett måste

 
 
..för mig! Detta är det jag använder mest för att hålla läder och sånt fräscht och snyggt. Kan rekomendera dessa tre produkter 100 gånger om, fungerar alltid!
 
(Från vänster)
 
  • Shiney, en svamp som ger otrolig glans till läder när man gnuggar på det. Finns på hööks!
  • Childéric lädertvål. Funkar som balsam för lädret utan tillsat vatten och med vatten en ordentlig tvål som löddrar. Finns på Stockholm RS.
  • Amerigo läderolja för att mjuka upp läder fungerar verkligen. Använder den själv mycket på tränset när det stelnar till och kan intyga att det funkar mycket bra! Jag köpte den på sadelmagasinet.
Tipsar starkt om dessa till er. Gör stooor skillnad!
 
//ida
 

Från stallet idag

Åkte till stallet runt 12 idag och var där ett tag. Fick hjälp av mamma med allt och drog sedan ut på en uteritt istället för jogging i rihuset. Rozzo förtjänade lite vila så det blev toppen med en skrittur. 
Fotade lite idag också så det kommer lite bilder här och där från idag och igår.:) Så dom flesta kommer upp förr eller senare. 
 
Kommer inte vara så aktiv ikväll då jag ska på julbord men ska göra i ordning nåt inställt iallafall åt er!;)
 
 
 
Ha de bra
 
//Ida
 
 

Julmarknad

Imorgon klockan 11:00 - 15:00 kommer jag och min syster stå och sälja handgjorda smycken och skyltar med fina texter på. Det är min syster som gjort både smyckena och som målat + skrivit på skyltarna och de är sååå fina. Har själv ett par smycken från henne och jag älskar dom. Vallentuna Centrum, 11-15. Be there! :)
//Jenny
 

Önskeinlägg?

Får bli ett sent morgoninlägg idag, så godmorgon! 
Har hunnit åka till centrum med mamma för att köpa en parfym på 50% (julkalender på kicks), sovit ut och bakat macarons. Tipsar om att köpa ett "färdigt" paket på Ica som man bara blandar ut med vatten/mjölk så är det klart på 1 timme! 

Jag och Ida planerar även en mer julig bloggdesign och header just nu, ska bara fota nya bilder när snön lagt sig och det går att rida. Men den vi har nu kommer tillbaka till våren iallafall, vi är väldigt nöjda med den! 
Ikväll blir det film precis heela kvällen då mamma och pappa ska iväg, men jag är så lat och seg så jag valde att stanna hemma istället. Ska fixa nya inlägg till veckan som kommer, bland annat fler veckans outfit, lite tips osv.
Har ni något speciellt ni vill läsa om? 
//Jenny
Första ridpasset på London efter provridningen...




Gårdagens träning

Blandade känslor som sagt... Vet inte om jag ska sammanfatta det som att det var en bra träning eller mindre bra. Träffade gamla träningskompisar och red fram lite med dom. Då kändes det bra och första intrycket av R på plats var -lydig-. Kände igenom honom och drog lydnadsövningar samt mycket avbrott från galopp och fattningar. Kändes OK, inte helt perfekt men absolut inte dåligt! 
Lektionen var mycket repetition på det vi gjorde ganska länge sedan och repeterade och övade "bort" dom dåliga vanorna jag gått och dragit på mig. Just när jag gjorde exakt som Nina sa med sitsen, bara försvann min känsla för hur man rider R. Liksom poff borta. Blev smått förvånad då jag dom sekundrarna bara tappade takten och rytmen kändes det som.. Jag ska inte skriva att jag är född ryttare men jag tycker ändå oftast jag har rytmen i mig på nåt sätt, känner vad som är rätt och vad som är fel, men inte idag. Visade sig att jag i vänster varv lutar lite åt höger för att känna båda sittbenen.. Vet inte sjäjv hur man tar bort ett sådant beteende men fick några tips med övningar att göra hemma. 
Övningarna jag red på träningen med R var öppnor och slutor mest. Då för att se hur min sits är och hur jag med den påverkar Rozzos gång. En del var slutsatsen och nu är det jag som måste träna upp min svaga sida, inte R! Nu måste jag ta tag i något...!;) 
 
Först ska R åka och visiteras sen (om dom inte hittar nåt), ska vi träna vidare och försöka nå målen vi har inför 2014. 
 
Tänker inte grubbla mer över detta, nu får det vara lagom, är han fullständigt tiptop blir det träning och om inte blir det anpassade träningsveckor.:)
Vi får se!;)
 
 
//Ida

Plan imorron

Lördag, en riktigt mysig dag hade inte suttit fel.. Har förmodligen inte så mycket att göra på förmiddagen utan att åka till R tidigare än 1 iallafall, (helst). Tar med mig kameran såklart igen och gör ett nytt försök med att få några fler bilder! Vill ta det lugnt hela dagen, äta frukost i lugn och ro och slänga in nåt kul inlägg på bloggen, städa mitt rum lite lagom mycket, tvätta upp kläder till nästa vecka;) och sedan rida i ridhuset ett joggingpass på Rozzo. Lugn dag är vad jag hoppas på!
 
 Vinter 2012 // Högbo RK
 
//Ida

Gonatt

Nu säger vi gonatt. Lång dag med många prövningar och nu är jag redo att ta och strata en ny spännande dag. Har skrivit inställda till imorron inklusive ett om ridpasset idag. Så det kommer upp imorron runt 8.:) Bilderna som togs av kameran är inte nerladdade till datorn än så det kommer förmodligen imorron också!!
 
 
 
//Ida

Blandade känslor

Gick både grymt bra och dåligt idag på träningen.. Vet inte riktigt vart jag ska börja så nu tar jag och skriver ett ordentligt inlägg på datorn istället. Bilder från kameran kommer så småningom.:)




//Ida

Stallet nu och snart träning

Har precis varit ute och fotat pollarna i hagen, nu dags att packa inför träning! 

Hörs i senare inlägg!



//Ida

Träning ger resultat

2012
 
 
2013
 
 
Dagens boost för mig, nu kör vi träning och får hoppas att vi kan ta tag i den på riktigt nu.
hoppashoppashoppas..
 
//Ida
 

Failbilder Jenny & Angus

Det gör så ont i mig att se dessa bilder ändå. För er som inte vet vem Angus är så är det en av ponnysarna på Gervide gård där jag sommarjobbat i 2 år. Han går turridningar på somrarna men det han gillar mest är det som är på bilderna ovanför, att få galoppera i full fart på stora ängar. I mina ögon är Angus perfektion, och skulle han varit tillsalu så skulle jag gjort allt för att få ha honom under mitt namn...
 

Dör schabrakdöden

Jag typ dreglar över datorskärmen.. Kommer på såå mycket idéer om vad man skulle kunna matcha med vad och hela outfits. Galet fina är schabraken, skulle vara sååå fina på R allihop!
 
Mina favoriter just nu:
 
Ginas
 
 
Schockemöhle
 
 
Glen Gordon
 
 
Scapa Sports
 
 
HV polo
 

//Ida
 

Att vara i en roll

Läste Nellies inlägg om att gå in i roller och ställa sig i fack. Och jag tror faktiskt att det är väldigt mycket sån ''stil'' bland bloggar just nu, speciellt såna som står emellan att vara småbloggar och stora bloggar. Jag tror många småbloggar kör på det i början för att få en bra start och komma upp i fler läsare, nästan som att de tar någon annans sätt att skriva, men sen när dom kommit upp bland topplistorna så kan man inte spela en roll som man egentligen inte är längre, det skulle inte hålla i längden. Alltså det är en grej om man gör det i ett åsiktsinlägg för att provocera och man bara vill ha läsare som stannar för stunden, men om man bloggar aktivt i en roll så tror jag helt ärligt att läsarna skulle tröttna på det. Jag skulle aldrig aldrig aldrig kunna ställa mig i en grupp eller spela en roll som jag inte är, jag tycker det är så fel om man vill komma någon vart i bloggvärlden. Tror mer på att hålla en lagom låg profil och inte försöka vara som andra, det är klart man kan ha en förebild och ta inspiration - men inte kopiera stilen rakt av. Jag kan säga att jag stött på småbloggare som man verkligen märker på vem dom försökt skriva och vara som, det kan ju vara okej i lagom mängd men oftast går det över gränsen. 
Jag ska dock inte uttala mig för mycket eftersom jag inte driver någon stor blogg, men vad jag märkt så är det som ovan, och det är tråkigt. Speciellt när man ser hur osäkra vissa bloggare är och de verkar inte kunna hitta sin EGNA stil.
 
Ursäkta om inlägget blev lite luddigt, men ville bara att ni skulle få veta min syn på det här och om du vet om att du spelar en roll du inte är, så tänk till och se hur du kan utvecklas själv istället för att vara någon annan.
/Jenny
Jag och Angus i somras

Gårdagens ridpass

Red i riddhuset igår (efter Lucia-träningen) och allt kändes så (ursäkta) jääääkla bra! Så härligt att känna att ens ponny är glad och arbetsvillig. Så skönt att få känna framgång mitt i allt det här gråa och tråkiga. Lyste upp hela min dag. Hoppas nu bara att han är lika fin idag som igår...!
 
Ridpasset:

Började med att skritta på böjda spår på långa tyglar, dels för att få honom böja sig i bålen istället för halsen och för att mjuka upp det hela. Eftersom jag redan hade skrittat runt på Luciarepet en lång stund körde jag inte lika lång skrittuppvärmning som vanligt. Kortade tyglarna och red på böjt spår samt en del serpentiner. Kändes otroligt bra i munnen på honom, inte för mycket tyngd eller några undanflykter, bara mjukt och lätt tryck på bettet. PERFEKT var det. 
Efter skrittomgången övergick jag till trav och använde mig av övningen som får igång bakbenen och bakdelen. Lyckades rätt fort tyckte jag och kände att han var snabb på att fatta vad jag ville. Kommunikationen var på topp ska jag även tillägga!;) Galoppen tog jag på en ått-volt för att få honom sätta sig mer på bakbenen då han måste göra det i varje enkelt byte mellan volterna. Övningen var klockren för tillfället och gjorde honom väldigt följsam till mina hjälper. Gjorde sedan några uppvändningar från A till C och VILKET STAMP!!? Helt galet hur han stampade med frambenen, såå maffig var han! Älskade ponny, du är tillbaka! 
 
Ridpasset var riktigt nyttigt för både Rozzo och mig, vill så gärna att detta ska gå vägen nu så vi kan sätta igång nu till våren. Hoppas som bara den att träningen imorron blir lyckad..
Men just nu är jag bara så lycklig att min ponny är glad och trivs som fisken i vattnet, nu har vi oavsett vad som händer imorron nått en milstolpe på vår resa.
 
That power.
 

//Ida
 
 

Godnatt

Nu har jag skrivit ett par inställda inlägg till imorgon, hoppas ni tycker dom är okej!
Min eftermiddag har bestått av x antal avsnitt av Paradise Hotel haha, vill kolla ikapp dom så jag kan kolla ''live'' sen. Kollar väl egentligen mest för jag tycker dom provocerar så jääkla roligt haha!
Imorgon ska jag bara ta det lugnt, kolla på filmer, äta godiiiis och ha en vanlig fredagskväll utan läxor och skola. Lördag åker jag och mamma till Täby Centrum för lite ärenden, söndag är det inga planer alls. Så helgen blir också lugn, men det är bara skönt. 
 
Nu ska jag ta och sova så jag vaknar upp någolunda pigg imorgon om det nu är möjligt, det är ju även lucia och det ska bli supermysigt! Vi hörs då med direkt uppdatering.
//Jenny

Test

 Har nu suttit ett tag och gjort några tester. Några är bara "på skoj" men har med dom ändå. 
 
Vad tycker ni om dom? Har ni någon favorit? :)
 
 
 
 
 
 
//Ida
 
 
 

Julpynt

Har ni julpyntat hos era hästar/ponnys? Eller kommer ni göra det? 

Själv tänkte jag ta lite pynt till London och göra det mysigt även hos honom, bland annat granris och glitter"remmar" som jag ska vira runt. Har även en liten belysning som jag kommer ha tänd när jag är där, tror det blir jättemysigt!

Jag och x i vintras

Drömhoppoutfiten


Långärmad piké: Ginas || Benskydd: Escadron || Ridbyxor: Animo || Schabrak: Lami-Cell || Pannband: Glen Gordon || Ridhjälm: Samshield || Ridstövlar: ?

//Ida

Diss

Känner mer negativa saker med vintern just nu än bra så här sammanfattar jag allt.
Vinterns riktiga plågor:

När det är svinkallt ute och det inte finns nån snö, en riktig stämningsförstörare.

•När man alltid kan räkna med fullständigt mörker oavsett kl 4 eller 8, spelar ingen roll, tappar sååå mycket energi när man aldrig kommer ut då det är ljust. 

•Gångerna man på riktigt måste ha vanliga ridstövlar och det är -16 ute.. Usch säger jag bara.

•Att man alltid går runt och är dödstrött, oftast pga mörkret.

•När man hittat den perfekta julklappen till hästen men den kostar WAAAAAY to much. 

•När man planerar gosiga uteritter med snögalopper och mysiga kväller i soffan med datorn och en kopp te i handen, OSÅ HINNER MAN ALDRIG OCH LYCKAS ALDRIG KOMMA TILL STALLET NÄR DET ÄR LJUST. Grgrgrrrr..

Riktiga ilandsproblem för mig, speciellt just nu. Humöret på medelmåttig nivå och småsur. Aja, R räddar nog min eftermiddag.;) 

Saknar


//Ida

Snart jullov

...och det är så skönt! Jag längtar verkligen efter just det här lovet, vi har haft en sån sjukt intensiv period nu i slutet av första terminen i 8:an. Jag visste att åttan var den "svåraste" terminen vad jag har hört, och det är verkligen så. Alla läxor dubblades och kraven höjdes enormt. Men halva terminen är gådd och det är halva kvar, bara att kämpa på!

Idag har jag faktiskt inga planer, känns lite trist faktiskt då jag alltid brukar ha något att göra, men det blir väl att sätta mig vid datorn och fixa lite inlägg och bloggdesigner. Annars har jag inga läxor vad jag vet hittils, det är skönt iallafall! 
Vi hörs med lite kul inlägg när jag kommer hem, imorgon är det ju FREDAG!
//Jenny



Sorry

Hann inte skriva några inställda igår men fick ihop ett snyggt veckoschema!:)  Kommer då (idag) komma mest korta inlägg från mig. 
Hade sååå svårt att komma upp ur sängen idag, riktigt jobbigt var det men det kändes väl ok när jag vaknat lite, sen gick de fort! 
Åker buss till stallet idag och kör Luciagenomgången och antingen rider vanligt innan eller efter. Drog allt lite fort nu men det är planen! 

Hörs under dagen!:)



//Ida


Det gick fort!

Googlade runt på vad man kunde göra åt en mobil som skärmen blivit svart på, det tog 10 sekunder så var det löst! Räddade verkligen min kväll då jag är en riktig mobilnörd, känner mig naken utan den haha!

Iallafall, red London på volten idag och det gick helt okej. Han var stel i början men riktigt pigg, sen kom det ett snyggt sto in i paddocken och då blev han direkt okoncentrerad och ville absolut inte göra som jag ville. Ridpasset övergick till buspass istället vilket bestog av bland annat ökad galopp på halvlånga tyglar, det tyckte London var superkul! Han bockade in mot mitten och slängde med huvudet, tänk när han får hoppa och verkligen springa av sig, ska bli så kul!
Direkt när jag kommit hem så åkte jag och mamma till kista för att handla julklappar. Så nu är allt inhandlat förutom till mams, det fixar jag i helgen. 
Åt även middag i kista, och jag har haft en väldigt trevlig eftermiddag med så trevligt sällskap! 
Äh, nu går ögonen i kors och sängen ropar efter mig. Vi hörs imorgon! 
//Jenny 
Haha så söt och nöjd skrutt efter ridningen, han hade precis kissat och stog kvar sådär i 15 minuter till medans jag borstade av honom. Sötnos! 

Rozzo 11/12-13

Tog ett tag, och ärenden på vägen hem dök upp, men nuså!
 
Håller på att lista ut photoshop litegrann då jag nu ska börja redigera bilderna jag tar och veckoplaneringar etc.:) Kommer bli toppen, har redan listat ut en del och fixat någorlunda ok redigeringar och några veckoplaneringar. Dock behövs dom slipas och bli lite snyggare enligt mig haha, ska fixa den perfekta veckomallen!!
 
Red Rozzo i ridhuset idag och jobbade först på övningarna för att få R att jobba med bakbenen och gick sedan över till lite högre form och låta honom acceptera det. Tog sin tid men det kändes väldigt bra på slutet.:) Han blebv riktigt häftig i formen men munnen var en annan sak. Rozzo har alltid löjlat sig med bettet när han är småstissig eller så men idag vart det annat. Först blev han stressad när en häst gick ut och dom började bygga hinder i ridhuset, (precis när jag skulle skritta ut)-så körde han lite små levader och protester om att inte vilja stå kvar och mitt i allt det fixar han tungan över bettet. Har hänt förr och jag tror faktiskt att han gör det i protest och "bara testar". Ska iallafall köra med rent Nova-bett imorron för att testa om han trivs bättre på det nu. Kan va så, så det är värt att testa.:) Har inte använt det på ett tag då han blev så stark och mycket att ha i händerna, bytte då till D-ringarna och har haft det till nu. Men nu testar vi och så får vi se om vi kanske kör på det på träningen på fredag också.
 
Novabett
 
 
 

Trasig mobil

Min mobil är helt paj, den låter men skärmen är helt svart och går inte att få igång. Därav den dåliga uppdateringen, ska försöka hålla igång i den mån det går på datorn, men det blir antagligen bara ett inlägg om dagen från mig medans telefonen är på reperation. Blir så trött på iPhone ibland, och att det just ska hända mig...
//Jenny
 
 

Kortis



Uppdatering kommer snart från mig! Är i stallet nu och ska strax dra iväg till ridhuset. 

Längre inlägg kommer.

//Ida

Svar på fråga

Får ofta samma fråga om vilka bloggar vi läser, Ida har svarat på det nyligen men tänkte att jag också kan svara på det. 
 
www.dressyrponny.se - Londons ägare och Tuuli äger även en suuperfin lusitanoponny som heter Aladdin, har läst bloggen ganska länge och har alltid gillat den. Tuuli är så mogen för sin ålder och hennes blogg innehåller allt en riktig hästblogg ska innehålla!
 
www.granaryttarna.se - Londons förra ägare och hon äger nu en galet fin häst som det är jättekul att läsa om. Bra inlägg och fina bilder!
 
www.topponys.blogg.se - har följt bloggen länge och alltid gillat den, dock är dom väl inte så jätteaktiva nu men när de skriver inlägg så blir de grymma. Snygga ponnys också!
 
www.nellieberntsson.se - har läst bloggen i 3 år, och alltid gillat hennes blogg med! Hon har sån jäkla power och inspirerar mig väldigt mycket. Nellie har nog bland de snyggaste ponnysarna jag sett också!
 
www.idawoxlin.horseworld.se - En tjej som är helgrym med det hon gör, hon rider som hon aldrig gjort något annat och hennes blogg är alltid positiv. Att hon har lyckats så bra genom att vara ridskoleryttare gör bloggen lite extra speciell, jag är säker på att hon kommer synas på de högsta topplistorna i framtiden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag vill inte

Idag var det verkligen segt att gå upp ur sängen, snoozade 4 gånger haha... Men nu är jag iallafall i skolan och har piggnat till lite, på rasten går jag även till stallet och mockar + fixar Londons mat. Det är tänkt att jag och mamma ska handla lite julklappar i eftermiddag men vi får se om det hinns med, annars gör jag det imorgon! 

Blir kanske ett pass på banan idag istället då det kommer vara väldigt mörkt när jag ska rida + att jag kanske kan få sällskap och då lägga fram några bommar. Men vi hörs senare, nu ska jag på lektion!
//Jenny




Off to school o dagen

Nu drar jag mig tillbaka till skolan igen och ska ännu en dag sitta och lära mig saker. Ni fattar, inge tagg på det.. Men SEN blir det gos hos Rozzo hela dagen! Ska pyssla riktigt ordentligt med honom och sedan dra till ridhuset och köra igenom samma stärkande övningar som förr.:) Känns som en bra plan, kommer hem sent dock då mamma har ärenden påvägen till stallet men i värsta fall (om det blir för sent) tar jag bara bussen hem. Så härligt att kunna göra det och att bli snäppet mer självständigare! 

Så det blir dagen, ska faktiskt ta ned mig kameran idag också så ser vi om det blir några bra bilder. Spännande..;) Kommer såklart lägga upp dom isf!



//Ida

Wow!

Alltså jag hara aldrig varit något stort ''fan'' av Samshield hjälmarna, men den här var riktigt snygg! 
Skulle jag haft egen häst & tävlat osv skulle jag lätt lagt mina sista sparpengar på den!
 

Snön förstör

Just nu gör inte snön någon nytta som helst här, iallafall inte för oss hästmänniskor när det är plusgrader. Hade tänkt att rida ut på London en lite längre runda och kunna trava + galoppera då det var perfekt pudersnö igår, men självklart så blir det kramsnö till idag. Jag hann bara rida en kort runda i skogen innan han snubblar till och håller på att gå ner på knä, men som tur var hann jag slänga mig av. Han hade fått en hemsk stylta som jag behövde slå bort med stigbygeln, och den var inte lätt packad heller... Ledde hem honom resten av vägen och behövde stanna flera gånger för att slå bort styltor, som tur var verkade London förstå att jag inte gjorde det för att vara jobbig utan bara för att hjälpa honom. Ledde in honom i boxen direkt och borstade av honom ordentligt och länge, han stog och njöt verkligen!
Innan jag gick hem så fick han massa godis och pussar på mulen som vanligt, dock är han inte lika tjurig nu vilket är ett gott tecken. 
Imorgon har snön förhoppningsvis smält mer på ridvägarna så jag kan rida på lite mer, kanske trava i bästa fall. Han har vilat några dagar nu och det märktes verkligen haha, han var ''tyvärr'' pigg idag i skritten. Men imorgon kör vi lite roligt ponnybus om det går för snön!
 
Annars så gick ridningen igår (på ridskolan) helt okej. Hade Lucy, hon var jättefin i högervarvet men i vänster var hon stel och bråkade en del i galoppen, men det löste sig någolunda tillslut!
 
Nu ska jag skriva inlägg till imorgon och kanske något mer till ikväll, sen ska jag ta en dusch och efter det kolla på paradise hotel!
//Jenny

Lista

Har du/har du haft en .. 
Egen häst? Nej
Foderhäst? Nej
Medryttare? Ja
Sköthäst? Ja

Din häst/favorithäst
Namn: Londoooon
Färg:  Fux 
Ras: Haha vet helt ärligt inte!
Bästa bus: nickaa
Ålder: född 1996
Bästa minne med: Har inga ''minnen'' redan, men när jag red barbacka på honom häromdagen haha, knas
Sämsta minne med: Har inga än :)
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren med hästen?: Inte än!
Hur ser grimman till hästen ut: Brun med beiga stjärnor
Hur ser sadeln ut? Svart hoppsadel // Svart Dressyrsadel
Tränset? Svart och lackat
Hur stor är hästen? Vet faktiskt inte, 145 kanske? :s
Vad är hästen bäst på (gren)?: Har bara ridit dressyr och ute än så länge, men han är bra i dressyren!

Favorit...
Ras? Welsh Cob är ju snygga...
Färg på häst? Svart eller fux
Gångart? Galopp
Ridskola? Veda
Häst/ponny? London / Lucy

This or that
Mocka/fylla höpåsar
Stegra/bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält/snöfält
Stor häst/ponny
Hjälm med ventilation/hjälm utan
Ridskor/ridstövlar
Hjälm/väst
Sporrar/spö
Rida själv/rida i grupp
Hoppning/dressyr

Hur många … har du?
Ridbyxor: 3
Hjälmar: 2
Säkerhetsvästar: 1
Ridskor: 0
Ridstövlar: 1
Ridspön: 5
Sporrar: 1
Ridstrumpor: för många haha
Kavajer: 0 än så länge

Hur många har du/din favorithäst?
Schabrak: Ingen aning om hur många London har, men jag har 6-7 st till London
Sadel: 2
Träns: 2(?)
Skor: fram & bak

Tävlingar!
Har du tävlat i hoppning? ja
Har du tävlat i dressyr? aa
Har du tävlat i fälttävlan? nej
Har du tävlat i galopp? Nej men vore sjukt kul att prova!
Har du tävlat i en annan gren? nope
Har du ett par vita ridbyxor? nej, men ett par är på väg haha
Har du en tävlingskavaj? nej
Har du en tävlingsskjorta? nej
Har du ett vitt schabrak? nej, men london har!
Har du vita benlindor? nej
Har du en blå/gulrosett? Nej hah
Har du en blå rosett? ja
Har du en gul rosett? nej
Har du en röd rosett? ja
Har du en grön rosett? nej
Har du en vit rosett? jaa
Har du en clear round rosett? ja
Har du en annan sorts rosett? ja


kan du?
Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? nej
Sadla? ja
Tränsa? Ja
Sätta på ett täcke? ja
Kratsa hovarna? Ja
Rykta? jaa
Få en häst att gå i form? ja
Hoppa en bana? ja
Duscha en häst? ja

Har du?
Skrittat: Nej vad är det? :oo
Travat: haha ja
Galopperat: jaopp
Hoppat: ja
Fått en häst i form: ja
Haft gymkhana? yes
Lekar till häst: jao
Galopperat barbacka över ett sommarfält: ja
Hoppat barbacka: ja
Stått på en häst: ja
Ramlat av: ja
Suttit i damsadel: Ja
Travat i damsadel: Ja
Galopperat i damsadel: ja haha
Suttit bak och fram på en häst: ja
Suttit på en bockande häst: ja
Suttit på en skenande häst: ja
Ridit ut i grupp: ja
Ridit ut själv: ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit: ja
Ridit kadrilj: jaa
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst: njae
Varit med på en kadriljuppvisning? typ.. ja

Har du ridit en...
Har du ridit en arab? Jag tror det.. 
Shettis? Ja haha, många!
Ardenner: nä
Connemara: Ja
Korsning: ja
Svensk ridponny: ja
Gotlandsruss: jaa
Falabella: nej haha!
a-ponny? Jaa
b-ponny? ja
c-ponny? ja
d-ponny? ja
storhäst? ja


Äger du en/ett ..
Pälsglans: nej
Flätgelé: nej
Torrschampo: nej
Hästschampo: nej inte eget
Ryktsten: ja
Rotborste: ja
Ryktborste: ja
Ryktskrapa: ja
Hovkrats: ja
Mankam: ja
Svansborste: nope
Plastborste: ja
Massageborste: nejj
 

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd

[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny

[x] Du har ridit en fjording

[x] Du har ridit en shettis

[x] Du har ridit en travare

[x] Du har hoppat högre än 50 cm

[x] Du rider mest dressyr

[x] Du använder alltid hjälm när du rider

[x] Du kan stallreglerna

[ ] Du har en egen häst

[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan

[x] Du har en speciell favorithäst/ponny

[x] Du rider mer än en gång i veckan

[x] Du har kompisar i stallet

[ ] Du läser hästböcker

[ ] Du skriver häst-sagor i skolan

[x] Du bor nära ett eller flera stall

[x] Du går på ridskola

[x] Du har ridit ute i skogen på en häst

[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny

[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock

[ ] Du har haft sommarhäst

[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola

[ ] Du har mer än 20 rosetter

[x] Du tycker om att hoppa

[x] Du tycker om att rida dressyr

[ ] Du och din familj bor på en hästgård

[/] Du har ridit in en häst/ponny

[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal

[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme


Julklappsdags!

Nu ska det handlas julklappar till allt och alla! Även Rozzo hade jag tänkt... Vill ge honom antingen ett träns eller sadelgjord.. Båda behövs men då magrar nog min plånbok..:( Men vore väldigt kul om jag hittar något innan jul! 

Har gått och klivit REJÄLT snett på idrotten så ingen ridning idag.. Han ska ändå få vila, ska bara mocka och fixa hans mat så åker mamma och jag och har årets julklappsletande. Blir bra, lugn dag idag.



//Ida

Tips på appar inom kategorin ridsport

Finns sjukt många faktiskt men tänker tipsa er om några jag använder och andra nyheter inom kategorin!:) Några känner ni nog starkt igen kanske men alltid nytt för nån!



Denna "app" laddas ner i din tidningskiosk gratis och ger dig chansen att beställa prenumerationer från hippson från appen. Enkelt ska det va och detta är en ganska ny sak vilket alltid är spännande. 



Hederliga Equipe. Denna app finns på appstore och kan laddas ner för 38 kr. Den innehåller allt du behöver till tävling och syftet är att du som användare ska lätt ha koll på allt från starttider till planerade tävlingar. Otroligt smart app!



Appen för den som vill ha koll skulle jag säga..;) I denna kan du skriva in hovslagartider, foderstater, mål och ha alla dina anteckningar på samma ställe, det är syftet, det finns många fler påminnelsefunktioner och andra smarta funktioner. Kostar 28 kr att ladda ner.


Detta är som hästnet fast i en enkel liten app! Finns hästannonser, begagnatsannonser, och meningen med den är att man enkelt och snabbt ska kunna hålla koll på dom senaste försäljningarna. Finns även på nätet och adressen där är hästplatsen.se. Appen är gratis.


Denna känner ni igen va? Horse piano! Smart när man ska fota hästen och vill ha en glad och nyfiken blick från hästens sida. Bara att klicka på tangenterna så hörs gnägg, Rozzo går på det!;)


Natti

Nu säger vi gonatt med en jättegäsp, känner mig utmattad i både huvudet och kroppen och vill bara sova nu.. 
Alla prov är över, inga läxor kvar och nu kan julen komma på riktigt. I'm ready. 

Inställa kommer och jag lägger upp hur det gick i ridhuset för mig och Rozzo idag fast imorron.;) 

Kan också berätta att jag nu kommer ta med kamera till stallet och fota lite mer seriösa bilder.:) Blir väl bra?


//Ida

Tävlingsoutfit-White and classic


Ridstövlar: Calevo || Ridhandskar: Kingsland || Sporrar: horze || Hjälm: Charles Owen/JW || Pannband: Ps of Sweden || Schabrak: Crown Collection || Hårnålar: Lightinthebox

//Ida



Tävlar hos Ida Woxlin!


http://idawoxlin.horseworld.se/2013/12/08/julkalender-lucka-8-bloggtavling/

Veckoplanering v. 50


Måndag: Går hem efter skolan så det blir nog lite senare träning i ridhuset ikväll.

Tisdag: Beroende på läxor/prov kommer Rozzo kanske få vila eller få komma ut på uteritt. Osäkert.

Onsdag: Dressyr i ridhuset.

Torsdag: Sista Luciaträningen och utklädnaden ska fixas! 

Fredag: Nina-träning Ä.N.T.L.I.G.E.N

Lördag: Ska på mitt första julbord för i år och då kanske lite jogging i ridhuset eller bus i snön om den håller sig kvar vilket vi hoppas!<3

Söndag: Grana julshow! Hur kul?! Rozzo och jag som tomtar, kommer bli super..! 


//Ida

Dagen

Idag har blev det uteritt. Åkte till stallet med en kompis och red ut i drygt 1,5 timme, frös som bara den men hade hur kul som helst.:) Rozzo var riktigt taggad och jag känner sån skillnad efter kiropraktorn! Däremot blir han jättenervös när jag tar in honom från hagen innan klockan 3 haha, då tror han direkt att vi ska dra iväg med släpet! Sådär så han står och spejar efter det på stallplanen.. Smart häst är han..;) 
Men vi travade och galoperade en del i djupsnö, då det bildats ställen där snön blivit tjocka vallar! Ganska långa sträckor så man kunde ligga och rulla på dom, härligt! Första snögaloppen i år! Smidde några planer om att bygga snöhinder nån dag och hoppa med ponnysarna och ta och tolka nån gång, dock inte med Rozzo haha, han skulle hoppa ur skinnet.. Men planer och idéer kom och jag känner mig taggad på att sätta igång vintern på riktigt nu, trots kylan! 
Känner att det är dags för lek och bus med R nu när han är så glad och underlaget ute är helt OK. Passar på liksom! 

Hoppas ni har också har vinterkul nu i kylan!


//Ida

Svar

Har fått en fråga säkert 25 gånger nu på Grana och tävlingar och runt om, om vilken färg Rozzo har. Jag har liksom "vant" mig så jag tycker han ser vanlig ut med inte för andra ibland haha..

Tänkte iaf svara på detta om det är oklart! 
Rozzo är fux enligt hans pass. Han föddes knallröd med röd man också så han klassades som fux. Men senare fick han vit man/lugg och vit/grå/brun/silvrig svans. Han är dessutom apelkastad nuförtiden, så man kan väl säga att han inte riktigt kan bestämma sig..;) Förstår att det kan vara förvirrande när hästen är röd men har näst intill svart svans i mitten och kritvit man, rätt klurig en..

Men ja. Rozzo är fux! Svar på tal;)


//Ida



Svåraste valet


Ställde mig frågan vilket schabrak jag skulle välja om jag fick ett utav dom och jag fick total kortslutning haha, båda är ju gudomliga på sitt sätt och priserna är någorlunda lika.. Drömschabraken enligt mig men ligger exakt lika på önskelistan haha.. Ojojoj.. 

Vilket skulle ni välja?:)

//Ida


Bio med bästii

Hej hörni!
Idag har jag julbakat en massor med mamma, slappat i soffan och bara tagit det lugnt. Alla behöver nog såna dagar, då man verkligen inte gör nånting.
 
Huuursom så har jag precis gjort mig i ordning då jag och Ida ska på bio och se ''nya'' filmen Catching Fire, ska bli superkul! Någon av er som sett den? :)
Sen kommer vi hem vid 8 och då ska jag skriva lite inställda till imorgon. Kom även på att jag inte ens ska vara i skolan på tisdag utan vi har annorlunda skoldag, jag valde självklart ridning så jag ska vara i stallet minst 5 timmar. Får hoppas det inte är iskallt bara haha! Men jag går nog dit vid vanlig tid iallafall, eller runt 12-1 och städar & fixar så rider jag senare. Åh den här veckan känns som den kommer bli så bra, har bara en (!) läxa och det är så skönt. 
Nu ska jag slänga i mig något att äta och sen se hur det går för Idaa i stallet. Vi hörs senare och ikväll! 
//Jenny
 


En ovisad och väldigt söt bild, usch vad jag saknar min lilla grabb... :(

Från i somras

Skrattar fortfarande åt detta så sjukt mycket! Så klockren:'D


//Ids



Min push

Ibland behöver man bara få inspiration till att bli motiverad och att orka ens försöka bli motiverad till saker och ting. Det är för min del en rätt viktig sak och skulle nog säcka ihop helt om jag inte hade några förebilder eller eldsjälar att låta mig inspireras av! 

Några sidor jag alltid blir taggad av att läsa är:

Inom bloggning är det Tuuli på dressyrponny.se som triggar mig till att blogga! Blir så full av idéer när jag klickar mig in på hennes blogg och det är ju alltid bra stämning där, blir bara glad av att läsa det hon skriver!:)

När jag försöker tagga igång till träning brukar jag gå in på hippson och leta övningar och sånt, man blir så påhittig av att bara titta på bilderna och forumet och se vad folk tipsar om.:) Big thumb up!

Dom gångerna jag är på lite myshumör brukar jag läsa Ingrids inlägg på Dressyrmupparna.se för där känner man sig bara sig sååå igen sig! Relaterar ofta där.

När jag vill ha nya tankar och idéer om utrustning och ouftits brukar jag gå in på ztreliin.se. Linn är ju bara PROFFS på att matcha saker och ting och hissa rätt saker..;) (Det jag gillar hehe) Finaste headern har hon också!<3

Ibland kan jag sakna ridskolan lite och tänka mig tillbaka till där jag började mitt intresse, dom gångerna går jag alltid in på ponnyboken.blogg.se och läser. Det är Carro, min kompis som driver den och är ridskoleryttare där jag började rida, på Veda (VRK)! Alltid lika kul att läsa och rider bara bäst!<3 Läääs

Och när jag är allmänt låg och på dåligt humör går jag in på idawoxlin.horseworld.se för det hon skriver är bara så underbart att läsa. Motiverande och uppiggande all the way. Härligaste attityden och inspo får man gott om där! Tipsar verkligen!!

Galet fina bloggar, hemsidor och personer bakom! Tipsar er starkt om att kika in på dom!:)



//Ida



''Stel'' häst?

I början av ridpassen på London så brukar han vara ganska stel i båda varven, dvs han brukar vara svår att ställa, flytta ut bakdelen osv. Men för någon vecka sen provade jag att trava fram honom på helt långa tyglar, alltså inte så dom släpade i marken utan jag hade ju fortfarande kontroll, men han kunde röra sig fritt med hela huvudet och halsen. Jag kände att han verkligen hittade sin egna takt i traven och han verkade uppskatta det, han kan ju sträcka ut på huvudet ordentligt när jag släppte. När jag kortat upp honom efter några varv så är han otroligt mjuk och verkligen vill jobba, det är inte något bök med att ställa hit & dit, utan det funkar verkligen. Även att våga lätta på innerhanden är superbra, det är något jag använt på Lucy på senaste då hon brukar vara svår i galoppen. Värt att prova iallafall, trava fram på långa tyglar - och lätta på inner i speciellt galoppen!
 
 
 

Allt är så rörigt!

Tänkte att jag kan ju berätta vad som har hänt dom senaste dagarna/veckorna nu när jag inte har uppdaterat på över en vecka. Har iallafall ridit barbacka på London i onsdags, vilket gick sådär haha. Skritten och traven gick jättebra, men när jag skulle fatta galopp så drog han ner huvudet, sköt upp rumpan och började studsa. Tyvärr fick inte mamma med det på film, men det måste ha sett ruskigt roligt ut haha! Kunde inte sluta skratta när han höll på så, men det är nya tag nästa gång. Ska börja rida barbacka på honom oftare och få honom att verkligen fatta galopp och inte BARA se barbacka som bus, även fast det oftast är så. 
 
Snaaart är det lov, jul, födelsedag och nyår. Känns hur kul som helst, men inga julklappar är inhandlade (vilket är mindre bra då jag alltid är ute i sista sekund)... Dock ska jag åka in till stan någon dag och försöka köpa allt på samma gång så det är färdigt i tid. 
 
Annars har den här kvällen bestått av en soffa och flertalet filmer, första gången på typ 3 månader jag känner att jag verkligen kan slappna av, inte behöva sitta uppe till 12 på helger för att plugga. Imorgon blir det snöbollskrig med Elin,Rasmus, Fanny och Albin, tjejerna mot killarna och jag kommer bli såååå jäkla mulad, men vafan. Yolo ;)
På måndag ska jag till Veda och rida, ingen aning om vem jag får eller vad vi ska göra eftersom jag var sjuk förra måndagen, men det får vi se då. Tisdag - onsdag är jag hos London som vanligt, blir nog uteritt båda dagarna nu när snön lagt sig och underlaget är piss. Juste, julklapp till London ska jag köpa också! Blir nog en massa godis och saker han blir glad av, inte ett nytt schabrak osv osv för det märker han inte själv juu. 
Åh vad luddigt det här inlägget blev, ber om ursäkt för det men så blir det när inte jag har varit aktiv här på ett tag. NU ska jag skriva några bra inlägg så hörs vi imorgon. Godnatt!
//Jenny
 
 

Senaste

Har varit en period nu utan bloggen och jag känner mig nu redo att ta tag i detta igen. Det har hänt allt och inget på sistone och ni kommer säkert känna att ni missat lite men jag repeterar och berättar vad som hänt senaste dagarna.:)

Rozzo har varit hos kiropraktorn med mamma i fredags och fått lite "knäcks" och akupunktur. Detta var första gången hos henne och det känns riktigt bra! Red idag i ridhuset och det kändes grymt. Fick tips av henne med övningar för att få igång hans bakben snabbare och dom körde jag igenom. Först var det ett tips om att jag skulle jogga honom i någorlunda låg form och göra avsaktningar och igångsättningar trippigt och sedan att göra halt från galopp och sedan fatta ny. Bakbenen bara TJOFF så var dom med i avsaktningarna och igångsättningarna!:D Rena tricket! Mer detaljerat använde jag mig mer av pickmetoden med sporren för att kunna göra små hjälper och att få honom reagera starkt men lugnt, (nästan som när man lär hästen passage!) man pickar i takt med hästens benlyft. På det sättet fick vi till några otroligt bra igångsättningar. Avsaktningarna försökte jag mest fokusera på att sitta tungt och liksom uppmuntra honom att bromsa med bakbenen istället för att stanna med fram. Lyckades nån gång med en riktigt bra känsla men som sagt har han ju längre bakben än framben så det är svårt för honom att göra vad jag ber om där.. Men med träning kan vi iallafall bara bli bättre, inte sämre.;) 
Övningen med galoppen och ryggningen körde jag inte lika mycket men drog den några gå ger i båda varven. Kändes helt ok men det tog lite tid att få honom komma tillrätta med stegen osv, men jaa, helt ok där!:)

Ser lite läskigt ut enligt mig!

Sedan har myycket mer hänt.. Åherre, jag kan inte dra allt för er, rätt mycket helt oviktigt och annat som ni kommer få veta så småningom!

Men nu är bloggen på G igen för min del!




//Ida

Jag är sååå ledsen

Förra helgen blev jag magsjuk och kunde inte gå på SIHS vilket jag blev så sjukt besviken över, när jag väl hade samlat ihop pengar och blir sjuk då en timme innan vi ska åka. Jaja, får dra till friends nästa år istället och hoppas på att det blir bra iallafall!
Sen var jag hemma fram till onsdag och hade väldigt mycket att komma ikapp med i skolan, efter det har jag bara inte hunnit blogga helt enkelt. 
 
Idag var jag på öppet hus på realgymnasiet och kikade lite extra på hästinriktningen, tyckte själv att det lät riktigt bra och hela skolan var fräsch. Rektorn gav ett bra intryck och allt kändes seriöst! Om 1,5 år kanske ni ser mig där, vem vet? :)
Nu ska jag fixa lite bloggdesigner som jag fått beställningar på, sedan blir det ordentlig bloggning och jag ska skriva inställa till er. 
//Jenny
 
I brist på bilder, och nej jag har fortfarande inte haft en ny photoshoot med London. Det kommer! :)

Liten uppdatering

Har ingen rolig period med mitt skrivande osv.. Inget såeciellt händer och jag känner mig allmänt tråkig, typ som att det som hänt är att jag bakat lussebullar. Det är det jag (nästan själv) åstadkommit på 4 dagar. Jag är förtjust för tillfället, så snart kommer jag väl tillbaka och röjer på bloggen! 

Ha de bra



//Ida

Grå dag

Tråkig, onödig och rent ut sagt dålig dag. 
Är påväg till bussen nu som ska iväg till Grana, känns väldigt segt och tråkigt men allt blir ju bättre när man kommer dit. Tänker ta och vara lite snabb idag och rida ut när det är någorlunda ljust ute, blir lite låg av det gråa vädret och allt känns tyngre än vad det egentligen är.. Lite dyster faktiskt. Inga rosa moln idag, gråa fula. Puss o hej, från inte så glad tjej.



//Ida

Önskelista inför julen 2013

Ååååh vad jag längtar till jul just nu! Sådär så jag drömmer om snö haha, lite så är det faktiskt, det är så kallt, hårt och blåsigt ute nu så det räcker med det tycker jag. Måste iallafall komma snö till jul ju! 
Jag har som alltid klurat och tänkt en del på vad jag sätter på min önskelista också. Och detta år tycker jag jag varit väldigt klok ändå med mina önskningar..;)

•Mörkbrunt träns (flying change eller den nya modellen).. Mums säger jag bara..;)

•Tagelarmband med en liten namnbricka med "Rozzo" på.. Galet fina!

•Mörkbruna ridstövlar från Königs.

•En fotning med Rozzo.

•En mörkbrun dressyrgjord.

•Animoridbyxor i rosa! (Såklart)



Såååå fint alltihop... Nu får jag ta & vara lite snäll.;)
Snälla tomten..? 

//Ida






Tips


Vill hissa hästgodis med denna storlek på bitar. 

Nu när Rozzo och jag gör stretchövningar och trickträning måste man ju i början använda sig utav hästgodis utav något slag. Många kör på gamla traditionella moroten men jag tycker det är så svårt för hästen att bita av den i svårare ställningar, därför rekommenderar jag hästgodis i mindre form! Denna påse (som går att hitta på hööks) har den perfekta storleken enligt mig. Små och behändiga så man slipper det där med att hästen går upp 30 kg bara för att man börjat trickträna. Och inte bara det, dom där är väldigt goda enligt R!;)

//Ida


Dagens ridpass

Red i ridhuset igår, ett ganska lugnt pass. Drog igenom allt som vi brukade göra när formen var lite högre fast i lagom takt med våran form just nu.. Kändes ganska bra dom första minutrarna när jag precis kortat upp tygeln och rappat på skritten, kändes som att han var väldigt lyhörd och låg inte på bettet så mycket, inte det där galna trycket vilket var skönt att han inte skapade.
 Red mycket på böjda spår där jag flyttade ut och in bak-framdelen på honom, dels för att mjuka upp och dels för att få honom jobba undan skänkeln. Tyckte att jag lyckades få fram "budskapet" till honom tillslut efter en dels tragglande, och när jag väl kände att han fattade vad som gällde kändes det väldigt bra! Känsla: 10/10..;)
Jobbade såklart på mina saker som måste förbättras också! Passade på att titta upp mer än vad jag brukar då det var mycket hästar i ridhuset vilket nästan tvingade upp blicken, + på den! Och mina händer, höga ska de va. Dom åkte faktiskt nästan upp av sig själva efter ett tag, var jag inte ens tvungen att kolla på nån gång under sista 20 minutrarna. Ett steg fram enligt mig, ett stort steg fram! Träningen ger resultat och med resultat kommer framgång. 

I stallet körde jag igenom alla stretchövningar på R och lät honom sträcka ut i stallgången. Tror verkligen att han uppskattar det faktiskt, han slappnar av och sluter ögonen när jag stretcher benen på honom, ser riktigt härligt ut faktiskt.. Lugn och avslappnad ponny det är Rozzo det!

måndag var inte så farligt, kändes allmänt bra och mycket gos hann vi med innan ridningen! (Bonus!)

~Min ögonsten~

//Ida

Drööööm


http://lisafager.horseworld.se/2013/12/02/bloggtavling-schabrak-och-benlindor-fran-scapa/#respond

Fynd från Globen 2013

Är riktigt nöjd med mina inköp, även fast jag knappt hade med nåt av det på min inköpslista hehe, men är sååå nöjd och det som jag inte hittade får hamna på önskelistan istället!


~Pannband nr 1 med små pärlor i svart, silver & matt blåa pärlor.
~Pannband nr 2 med små blommor i kristallklar blå med guldig kedja från Börjes.
~Vinterjacka från Pessoa i svart och vita inslag på axlarna och insidan.
~Kingsland-strumpor i ljus&mörk-rosa som är väldigt tunna. (Trepack.)
~Stallbok där man kan allt från skriva dagbok för träning till att läsa kartan påväg till tävling.
~Julvykort
~Test med foder från St Hippolyt.

Jättenöjd med allt och gjorde riktiga fynd! Lyckat var det!

//Ida

Ridpass 1/12-13 & v.49

Känslan är så härlig. Kändes riktigt bra idag när jag red Rozzo i ridhuset, allt flöt på riktigt bra och det är första gången på länge jag känner att vi är på banan igen. Rätt så taggande..
Så detta var ett bra slut på veckan verkligen, känns otroligt lugnt och skönt för nu ska R och jag ha en paus-vecka med mys och ja, som det står i mitt tidigare inlägg, en återhämtande vecka. Det känns rätt.

Mål v. 49

•Ha kul!
•Lära R ett nytt trick!
•Utöva alla stretcher varje dag och visa er!
•Rida ut när det är ljust minst 1 gång!

Vecka 49 är vi beredda på.



//Ida


Lugn vecka

Vecka 49 kommer bli en väldigt återhämtande vecka för Rozzo och mig. Både för att vänta med hård träning och trim tills kiropraktorn varit och kollat (hon kommer på fredagen) och gått igenom honom. Blir en skön vecka tror jag, mycket barbackaridning, stretch, trickträning, mys och en till Luciarepetition i ridhuset. Ska visa er vad det är för stretch vi kommer utföra på honom och kanske ett och annat trick!;) Han är faktiskt jätteduktig på sånt. Väldigt vid ponny, har jag! 

Så vecka 49 blir en lugn vecka. Mycket mys och mycket pyssel bara. 

Gos på schemat..~

//Ida


Hiss

Blingade stigbyglar känns riktigt schysst faktiskt. Såg ett par på mässan som var riktigt coola, dock väldigt dyra, annars kanske, KANSKE, jag hade slagit till.. Riktigt coola enligt mig..


Dagens hiss iallafall. En stor en!

//Ida





Gissa vad...

Mamma och jag drar till Globen idag igen!:D Vi vill ju se lite dressyr också, vilket det inte syntes mycket av igår. Mycket hoppning som också var kul att se och showen var super, men ingen dressyr! Jättekul var det iallafall så vi gick direkt och bokade biljetter till idag igen..! Fick ett par väldigt bra platser så snart åker vi, dressyren börjar 13.00 så måste passa tiden lite där. 
Kommer gå en runda till på mässan och leta litegrann efter julklappar idag... Väldigt hemligt så dom kommer inte skrivas om här..;)
Fynden från igår kommer läggas upp efter showen idag! Kanske hittar något nytt? Maybeee...

Nu ska vi julpynta huset och sen bär det av till Globen! Planer..



//Ida