Utmaningar till mig & Xento!

Följer strömmen och ber er kommentera utmaningar som jag kan göra med Xento. Det ska självklart INTE vara något som kan skada mig eller Xento, alltså vara en risk. Så inte typ krypa under magen på honom, stå upp (fötterna) i traven etc. Utan rimliga saker. Videobevis kommer!
 
Några exempel: hoppa 60cm barbacka
                       morot framför xento & få han att gå fram
 

ALLA som kommenterar något & jag utför utmaningen får en länk! :)
 

Jag har panik!

Hörni! Bästa läsare, vet ni någon webshop/affär där dom har fina klänningar till ett rimligt pris?

Har inget att ha på mig på skolavslutningen så jag har lite smått panik, och om jag ska hinna få hem den innan 13/6 så behöver jag beställa den snart! Så BOMBA in med förslag, eller om DU säljer någon i storlek XS/34!
 
// Jenny

SÅNT HÄR

Vill vi ha! Helt underbara, tack ryttare.horseworld.se !


Bloggen kommer nog få stå...

...för min del iallafall. Ni har väl läst i Idas senaste inlägg. Och jag tycker det är skitjobbigt jag med, för det känns som att Ida kommer flytta typ flera mil & timmar ifrån. Så när jag har blogglust + är lite gladare så kommer jag tillbaka. Hoppas det är okej... :/


Asså usch.. Förlåt...

Jag har varit så off man kan va... Tror dä beror på vad det är som händer runt om mig nu...
Jag mår inte så bra måste jag säga o har inga motivationer kvar.. Vad jag pratar om? Joo.. Jag ska flytta idag. Jag har bott i samma fina hus i 11 år. Känns inte rätt o fortsätta i samma spår, men jag vill ändå flytta.. Jag är förvirrad som FAN just nu..
Något jag är ganska stolt över är att jag byter stall oxå. Den 6 juni. Men det är samma sak där... Är inte SUPERGLAD, men jag är inte ledsen heller.. USCH. Jag mår inte bra. Får se hur dä blir med allt dä här..
Men R kommer mä vart jag än går.
Snart är dä farväl till Hagby...

/Idul


Svaren på frågestunden

Var köper du oftast sakerna till X? 
Hööks brukar det bli, bra kvalité och snygga saker till grymma priser!

Vad brukar du köpa? Träns och sadel, eller mer småsaker? 
Asså det är väl mest schabrak skulle jag tro, och pannband. Tycker det är så kul att ''klä upp'' xento i färgglatt, han är så söt i starka färger haha! :) Men jag har ju köpt ett träns som är huuuur snyggt som helst, kan visa bild sen!

Kan du spela ngt instrument?
Jag gick på flöjt när jag gick i typ 1:an - 2:an, men sen insåg jag hur tråkigt det var...
 
Hur påverkar det elaka kommentarerna dig? Tar du åt dig mycket? 
Det är väldigt olika faktiskt. Är det någon som har skrivit att jag är tjock, fet osv så kan det väl hända att jag gör det. Nu vet jag ju själv att jag inte är tjock, fet eller överviktig, men mitt självförtroende är inte på topp hela tiden så jag börjar väl fundera ibland. Men det har blivit bättre på sistone med att jag kan stå emot det mer.

Hur är X att rida? Han verkar väldigt fin och arbetsvillig! 
Haha, får den frågan ganska ofta på både bloggen, instagram och kik. Men i dressyren är han väldigt rolig att rida för han vill alltid göra sitt bästa, samtidigt som han kan få fnatt och bara vilja galoppera runt typ ;) Men om jag ska vara med nogrann, så blir han lätt tung i handen, oftast pigg och framåt. Så ganska olika!
 

Har du några andra intressen än ridning?
Asså... Näe, jag är inte med kompisar så mycket längre. Mest Ida. Är ju i stallet minst 3-4 dagar i veckan, sen har jag ju plugget att sköta och full fart i huset, riktig svennefamilj här ;)
 
Hur lång är du? 
Sist jag mätte mig var jag 167, men jag växer tyvärr så sjukt fort, så antar att jag är närmare 170 nu...

Vad väger du? 
45-47kg

Hur hög är Xento & Scilla i manken? 
Xento är 128-130, jag och Helene börjar ju fundera på ifall han är precis på gränsen till C, men ungefär. 
Scilla tror jag är 142-143(?).

vem är det som tränar dig och xento i dressyr och hoppning? 
Ida tränar mig i dressyren, det räcker gott och väl. Lär mig mer då än när jag tar in en riktig & utbildad tränare som jag gjort några gånger. Får det ju gratis oxå, men ska börja betala henne en liten slant för varje gång! I hoppning är det antingen Ida, eller så är jag med på såsta och då är det Linda.

har du någon pojkvän just nu?
Nej, är inte en sån tjej om jag ska vara ärlig! ;)
 
// Jenny

Svar på kommentar

Fast jag känner ju xento, och vet att dom som är 4-5 år kan inte rida honom så samma sätt som jag kan. Och du har inte ridit xento så du vet inte hur HAN är att rida. Alla hästar är olika, och xento är så!
Dessutom vet jag att man blir för lång på en häst, men bara för att jag har långa ben så betyder det inte att jag har för långa. Och en gräns där man måste se vad som är bäst för ryttaren och hästen. Vad påverkar det xento just nu att jag rider honom? Lämna ut lite info om dig själv istället för att vara anonym.


Varför kan det inte bara bli ett stopp på detta?

Som ni vet... Jag har långa ben och rider en B-ponny vid namnet Xento. Jag älskar honom över allt annat, allt. Inget kan ersätta honom, för jag har öppnat mitt hjärta så pass mycket för honom & han för mig.
Jag får ofta höra om hur lång jag är på honom, att hästen tippar fram för jag är så tung. Ja, denna ramsa har ni ju hört förut.. Men nu börjar det komma från vuxna också, fast dom smyger lixom fram med det. Det tycker jag nästan är ännu värre, för dom tror inte att jag förstår. Men vet ni? Jag fattar precis vad ni menar. Jag har sett mig i spegeln så pass många gånger att jag ser hur långa ben jag har. Men vad vet NI om xento? Ska han gå ens OKEJ så kan han inte ha någon med ben som går till slutet av schabraket. Han behöver någon som kan flytta honom undan skänkeln och komma åt honom på rätt sätt. Sen har jag också lite svårt med träningar på xento, för man behöver ha ridit honom för att förstå hur man ska fixa till det som gått snett. Min syster har tränat mig & xento typ... 2-3 gånger. Sist behövde hon hoppa upp på honom i några minuter för att känna av honom, och efter det kunde hon hjälpa mig betydligt bättre. Samma sak med Ida, hon har hoppat upp på Xento några gånger när han har varit så envis & det, så hon kan förstå VARFÖR det inte funkar. Så det är inte bara att sitta upp och förvänta sig att han ska fixa allt åt dig. Tvärtom!
 
Sen det här eviga tjatet om instagramkommentarer. Tar Nellie (min förebild) som ett exempel. Idag hade hon en ganska u-ringad tröja på sig, och som vanligt lägger hon upp outfitbilder som typ alla älskar, right ;)
Men direkt, så får hon kommentarer som ''pusha brösten lite mer va'' - ''sluta trycka upp brösten nellie, vi vet att dom existerar''. Jag tycker det är så sjuukt. Ja, det är bara kommentarer. Men om jag då går in och kollar på deras bilder på ig så ser jag att dom har lika u-ringade tröjor, men som dom dragit ner så man ser hela bh:n och halva brösten. Som om att det inte är att söka uppmärksamhet? Det är ju precis som att snacka emot sig själv, bara för att KANSKE få lite status, och att andra ska hänga på. Denna stilen, är den värsta jag vet. När det kliar i andras fingrar, så dom bara MÅSTE sitta och skriva elaka kommentarer. Ryck upp er istället, se det positiva med personen ni just skrev en elak kommentar till, och lyft fram personen istället. Jag lovar er att ni kommer må så mycket bättre av det!
 

Twist

 


Outfit

Linne // H&M
Kofta // H&M
Jeans // Ginatricot

Skor // ballerina

Hiss eller diss då? ;)
/ jenny


var är tangenterna?!

Shiiit, sitter nu vid datorn som jag inte gjort på typ 2 veckor eller nåt, gaaalet hur jag kunde klara mig ;)
Har precis varit nere på hantverkarn och ätit middag med elin, colin och kevin. Pizza blev det, haha nu ska jag börja vara nyttig i några veckor, inte beach 2013 utan bara allmänt. Har blivit lite överreklamerat med det där tycker jag..?
 
Iallafall. Tänkte berätta vad som händer den här veckan och nästa, har lite roliga planer hehe ;)
Börjar någonstans mitt i där det händer något intressant...
 
Torsdag: Skola, sen vidare till stallet (antagligen). Rider ut & sen på banan en kortis, eller så pratar jag med emma om hoppträning men det är inte alls säkert.
Fredag: Skola, sen direkt till stallet & rider ut på x.
Lördag: Åker antagligen till Gröna Lund på förmiddagen med mamma, moster och mina kusiner. Klockan 18 kommer ju nellie dit också, får se ifall jag träffar henne?! :O
Söndag: Xento aaaaall day
 
Sen veckan efter, favoriten och den som är mest intressant!
 
Måndag: Skola & sen ridning på Veda. typ näst sista gången så vi skulle racea i skogen, skoj!
Tisdag: Skooola, lång dag.
Onsdag: Skola, och sen vid 17-tiden åker jag antagligen till GOTLAND! fatta hur mycket jag längtat, äntligen!
Är där onsdag - söndag kväll isåfall och umgås med Tore & Eva + rider en massa!
 
Sen går jag i skolan måndag - onsdag, torsdag är det skolavslutning och då börjar sommarlover 2013 som ska bli det bästa någonsin. Dyker upp mer och mer planer hela tiden, allt har med hästar att göra så det kan ju inte bli bättre! 
Nu ska jag ta glass med massa gött på, jag vet att jag skulle vara nyttig men medans jag skrev dethär så blev jag så sugen på det. Fölååååt!
 
// Jenny
älsklings anton <3

4 BRA hästbloggar

Tänkte tipsa er om 4 riktigt bra hästbloggar som jag läser varje dag, med varierande och bra inlägg.

- www.agneshansson.blogg.se
Har snyggaste ponnysarna man kan
ha och väldigt bra uppdatering.

- www.nellieberntsson.se
Ja, ni som följer ponnyryttarna vet hur
mycket jag avgudar nellie!

- www.londonryttaren.se
11-årig tjej som är otroligt mogen för
sin ålder. Blandar bloggen med tips,
shopping, övningar och allt möjligt!

- www.topponys.blogg.se
Även en av mina favobloggar, mycket
Träning & tävling vilket gör det kul att
läsa om utvärderingar!


Dubbellektion, löpträning, träningsvärk

Godmorgon, eller nåt?
Känner att det var länge sen jag skrev ett ordentligt inlägg, även fast det är från mobilen.

Igår hade jag konditionstest, 2km och slog äntligen mitt rekord så jag kan få betyg i det. Det resulterade träningsvärk eftersom jag är så dålig på att springa haha.. Sen red jag twist ute på banan, dressyr i en timme. Skulle hoppat men som vanligt blev det inte så... Men det Gick väldigt bra, jobbade med skänkelvikningar och volter.
Efter det red jag igen, på en rodeoponny som heter brownie. Höll på att flyga av x antal gånger men jag lyckades hålla mig kvar. I slutet gick det riktigt bra förutom att han blev lite seg. Men jag är väldigt nöjd med gårdagens träning och jag har jordens värsta träningsvärk nu. I eftermiddag ska jag plugga och bara ta det lugnt. Uppdaterar mer hemma, med en video från igår och allmän info!

// jenny


Scilla 26/5

Vet att min sits är som en kråka, men tränade mest på att få scilla lugn och stadig. Sitsen tränade vi på sen hehe


Sneakpeak från idag

Red 2 fina ponnys idag, scilla & xento. Ni får en sneakpeak på scilla och mig, uppdaterar mer hemma!

// Jenny


Okäj... Näj

Den stora förklaringen...
Nää. Finns ingen. Nada. Inte Jenny eller jag har haft nån stor blogglust på sistone... Bara va så. Lovar att förbättra oss, men inte riktigt än...

Nu, kommer det låta som att det är pga er som J inte har bloggat, men vill bara att "dom" ska veta...

Jenny har fått väldigt många otrevliga, fula, otroligt onödiga, o DUMMA kommentarer. Dä vet ni. Har "ni" (som skriver dom) nån aning om hur det påverkar? ALLT
Det går inte att bara skita i dom, man tar åt sig, o så är det bara. För att man lyssnar på andras åsikter. O DET ÄR DOM SOM INTE GÖR DET, SOM UTTRYCKER SINA ÅSIKTER FEL. Vill bara att "ni" ska tänka... Det är f***n inte OK.
Det vet dom flesta, men andra måste tänka en del innan dom inser dä.

/Ida


Dagens fail

OMG SÖÖÖÖTIIIIS!!

/Idao


Dagens

/Ida

 


Hoppa strax

Taggaaaaaa


Babbel


Önskade...

Tänkte skriva vad dom händer i veckan, men de känns plötsligt såååå ointressant...

Vet inte, men har inte så mycket att blogga om just nu..
Önskade att jag hade mer tid, känner press av skolan o flytten o allt runt omkring...:/ Mår faktiskt sådär... Orkar inte tänka på allt o dä märks. Kommer inte ihåg vad jag håller på mä nästan, haha
Allt börjar hända nu...

Var o packade upp grejer från kartonger (hästsaker) som ska säljas på lördag, kommer bli kul! Hittade en del saker som jag nog behåller o är rätt "attraktiva" på polle...;) Visar sen...

Nu (den bittra sanningen) sitter jag hos Bosse, på golvet. Har inget att göra, men samtidigt en massa. ASSÅ ÅÅÅÅH ORKAR INTE!!! Skolan känns sååå långt bort o sommarlovet oxå... Får se om jag överlever ett tag till..

/Ida


Frågestund med Jenny!

Har ju inte så mycket blogglust, kanske kommer den tillbaka när massa kommentarer kommer in?
 
Iallafall, Fråga vad ni vill i detta inlägg som handlar om mig (Jenny) eller Xento, allt möjligt. Svaren kanske kommer i video!
 

Ååh!

Elin som är på gotland skickade bilden till mig. Ni ser väl vem det är? Anton!

Åh, började gråta när jag såg den, så galet hur mycket jag saknar honom :(


Lite dålig...

Har varit lite dålig på att uppdatera ett tag nu... Men det kommer snart några inlägg!;)
Har ENORMT mycket läxor nu innan sommarlovet o allt...
Juste! Sommarlovet! Låter det bra?;) längtar nåt SJUUUUKT mycket just nu... 23 dagar kvar... Eller är det 22?

Måste fortsätta nu med läxor...

/Idao


Vääädret!

Vädret är ju helt underbart nu, iallafall i täby! :) Över 21 grader varmt och solen steker som sjutton!
 
Vet att uppdateringen har varit sämst för min del, men jag har verkligen inte haft någon blogglust alls. Känns fel att sitta och skriva typ en hel roman när jag inte känner för det, nä det skulle inte ha blivit bra hur som :/
Men nu är jag tillbaka och ska försöka hålla bloggen igång så mycket som möjligt, dock är detta ju mer en hästblogg så jag får hålla mig till det hästrelaterade mer. Idag är det ju måndag och det betyder ridlektion på Veda, ska se om jag kan rida igen i gruppen efter min - alltså idas. Skulle vara bra att ta igen de 2 gånger jag har missat, så det blir nog bra. Antar att vi rider antingen ute på banan idag eller bara rider ute i skogen/ängar.
På torsdag ska jag vara med på hoppträningen på såsta, och jag känner inte riktigt att jag har visat Linda någon STOR utveckling sen första gången, så nu vill jag verkligen det. Han ska inte stanna på ett enda hinder, isåfall är det ju bara jag som styrt in fel och då får jag skylla mig själv. 
Fredag hade jag tänkt rida ut men då kom Ida och sa att hon kunde ha lektion för mig och X, alltså dressyr. Haha då går det inte att övertala henne till ett nej, men det blir bra ändå så rider jag ut lugnt på söndag istället. 
 
Nu ska jag göra en smoothie och sola ett tag, sen plockar vi upp Ida och åker till stalleeet. Skriver senare hur det gick och så! :)
 
// Jenny
 

Dagens fail

(Fail av mig)

/Ida


NÄÄÄJ vad kuuuul!

Nu har bilderna kommit från tävlingen på Rappestad!!!
Kommer bildbomb snart!

Bjuder på en..!

/Idao


Det är inte okej

Inte för att jag tar åt mig, för jag vet att jag inte är tjock. Men seriöst, var fan är världen på väg?

/Jenny


Omg

Gick sååå bra idag!!!
Allt funkade!!! Kan inte bli mer stolt.. Rozzo o jag hittade varann på framridningen o verkligen gav gärnet. Körde på i ökat tempo i alla gångarter, vilket han köpte.;)

Dog liiite på collectingring men det gick bra ändå, då han var mjuk o hade ett behagligt tempo!

Stolt...

ALLA I VÅRAT LAG E BÄÄÄST!!!! Detta var ju finalen, o vi kom 2!! Så j**vla bäst asså! Skilde en % mellan oss o vinnarna... Kändes liiite stelt, men man vet ju att vi e kungar ändå!;)

Berättar mer sen om min ritt!

(Gammal bild)

/Ida


Klaaar

Nu taggar vi tävling...
R är nybadad o klar o jag har putsat allt. Nu kommer det gå bra.;)

/Idul


Klockrena


Lördag+dagens fail

Red ut idag, myyys..

Imorron: Tävling (final) med laget! Kommer bli sååå kul! Ska satsa allt...


Plåtade X igåår! (Jag o J) hoppas att hon lägger upp nån bild... Vissa blev fina o andra totala bloopers... Det är ju dom som e roliga...;)
Ska höra om hon e på gång med dom..

(HAHAHAHA DÖÖR kolla min bild!!!! Hittade den i kamerarullen, bjuder

/Idul

 

 


BLOPPIS

Har lite saker vi behöver bli av med & som inte passar. Kommentera vid intresse eller maila till [email protected] så svarar vi så fort som möjligt! 
 
Mountain horse stövlar storlek 39. Man kan ta ut två sulor så "växer" stöveln en storlek. Hör av er för mer info pm exakta mått & pris!
 
Hoodie från märket Equipage, storlek xs. oanvänd! Nypris: 650:- vårt pris: 150-200kr. Hör av er för mer bilder!
 
Beigerutiga ridbyxor med knäskoning, lite noppriga vid knäna men det är inget som märks. Storlek 158, men passar mig som har 164 också. Nypris: 549:- mitt pris: 100-120kr

Bildbomb från 17/5

2 Failbilder kommer komma under dagen, sätter de på inställt. Blir alldeles för mycket bilder annars hehe :)
Iallafall, jag red på det tränset som jag inte brukar rida på, jag brukar ju ha pullartränset som dessutom har 2-delat bett. Måste faktiskt säga att han gick bättre på pullar, på detta 3-delade var han ganska ostadig och blev tung i handen. Men det gick bra ändå! Och fint gick han, ellerhur?
 
Det var duktiga Idaaa som fotade, gryyym är hon! :D
 

Ponnys jag drömmer om att få rida

Vi alla har väl någon häst/ponny som vi bara kan DRÖMMA om att få rida? ;)
Jag har det iallfall, kommentera gärna ifall du också har någon - med namn och kanske en video eller bilder. Här är iallafall 2 av de jag drömmer om att få rida!
 
Börjar med hoppningen.. Katinka blir det, helt klart. Så galet snygg ponny, ser ut som en storhäst fast i ponnyformat dårå ;) Sjukt snygg och duktig!
Ponny för de högsta klasserna. Hästar säljes
 
Sen till dressyren.. Här finns det väldigt många som skulle vara coolt att rida, men om jag ska visa en så blir det Bångens Valentine. Så otroligt maffigt & snyggt steg och ponnyn är snygg som en dröööm. 
Elitponny. Hästar säljes
 
// Jenny

Snart äre stalleeeet

Woop woop!
Träning+fotoshoot, asså kan det bli bättre? Älskar detta, DET ÄR TILL O MED FREDAG!

Jennö tar bussen till stigen vi går o sen så kör vi gärnet! Längtar till stallet!

Men en tråkig sak har hänt idag oxå... En häst på Hagby vid namn Guide har flugit upp i himmelen... 34 år gammal e inte dåligt, o bra har han haft de. En MASSA morötter o gott har han fått o mycket kärlek... Han har haft det sååå bra..<3

Det är alltid tråkigt att förlora en vän...


Shorts & solbrillor?

Godmorgon! Vaknade nog på rätt sida idag, typ studsade ner för trappan och fixade frukost. Dont know why :O
Men det är väl bra, dock är det mindre bra att jag ska på en tråkig fotovandring i stan. Men direkt när jag har överlevt det så ska jag till stalleeeet, äntligen. Hatar alla dagar som går mellan måndag-torsdag, går så lååångsamt. Men nuså, nu är det fredag!
 
Nu ska jag fixa mig inför skolan lite mer. Sminka mig och borsta håret kan behövas... ;) Tror faktiskt jag tar shorts idag, det är så varmt ute och blåser ingenting, solbrillor på också! Dagens ridoutfit kommer ni definitivt få se, satte ihop en gryyymt snygg igår som jag ska dressyra i idag. Kan säga att det är ett av de nya schabraken! :)
Hoppas ni får en superbra dag och början på helg så hörs vi lite senare!
 
// Jenny
 
Brist på bilder igen, förlååt! Men jag tar med systemkameran in till stan och även till stallet så jag kan fota xento i hagen och allt! Super!

Dagens fail, as usual

Haha idag får ni se en failbild på Ida. Imorgon kanske jag smygfotar rozzo när Ida inte är där, vem vet? ;)

/ J...


Hellåååå

Snabbis nuu, bara för att...;)

Imorron äre stallet med J, o träning, så det blir så att vi chillar o kaaaanskeeeee rider o sen åker jag iväg med R o kör hårt!

Planen...

/Ida


Nya schabraken!

Köpte båda ändå hehe, x blir prinsessa för några ridpass! Det andra var väl kanske lite manligare ;)

100:- styck betalade jag för dom vilket var ett väldigt bra pris tycker jag!
// jenny


Några olika facts om X

  • Xento älskar knäckebrödet som finns i ''Wasa knäcke'', så när jag har ätit en sån så får han halva där det bara är bröd, haha det är som rent godis för honom!
  • Han är ett riktigt vattendjur! Direkt när jag går nära vatten så tvärstannar han tills jag ger med mig, och när han har gått i så kan han stå och stampa hur länge som helst, och sen är han superglad hela dagen!
  • Xento är ca 128cm i manken
  • När jag ropar på Xento i hagen så ropar jag nästan alltid Xet (exet), för Xento är så krångligt att ropa...
  • Jag har för mig att Xentos höjdrekord är 110 cm att hoppa, det är rätt duktigt för att vara honom hehe ;)
    Oj så gammal bild, haha i brist på andra!

Chill dag!

Den här dagen blir väldigt lugn för mig faktiskt, slutar 14:10, drar hem och fixar en header åt en tjej och sen åker jag & Mami till Upplands Väsby. Ska köpa de 2 schabraken, blir det grå/rosa ändå haha ;) även fast han är en liten kille så passar han i rosa, ser så söt ut.
Imorgon har vi annorlunda skoldag, trodde jag skulle få ridning på veda (!!) men fick fotovandring, inte kul... Åker till x sen direkt efter det och bara segar. Måste vara det bästa som finns ;)
// jenny


En omöjlig dröm vore...

...Att skapa pannband. Hur najs vore det inte att sitta och hålla på med diamanter, pärlor, glänsande läder, swarovski och blingbling? Åh vad underbart det vore!
 
// Jenny
 

Natti

Ska gå och lägga mig nu, med ett glatt humör. Statistiken var ännu bättre idag = uppe i skyyyn typ. Ni är grymma läsare som kommenterar, diggar bloggen och går in här. Just wanted to tell iiiit. Imorgon ska jag gå till skolan och sen åka & köpa de där två schabraken, ett turkost(!!!) och ett grått med rosa passpoal, haha undrar vad x kommer säga när han ser det ;) 
 
Iallafall, om jag ska vakna som människa imorn så måste jag sova nu - så godnatt! ♥
 
// Jenny
 
Haha sådär lagom söt bild från 2011.

Dagens fail

Joo det kommer idag igen...;)
Bara med mig denna gång då jag har lite brist på bilder på J... Ska se till o smygfota henne på fredag...;)

/Idao


Älskade blogg

HEEJ ALLIHOPAAA!!!
Ååååh vad jag blir glad av att se statistiken!!! Ni skulle bara veta!

Hade oxå tänkt vara så duktig som Jennö e o skriva lite inställda, ska göra det lite senare tänkte jaaag... Har något OTROLIGT mycket läxor o prov just nu, men ligger nog (hoppas jag) bra till där...

Iaf. Var i stallet idag o skötte R! Superkul! Red på banan, faktiskt första gången med underlaget, har fått nytt i helgen, o det var fint! Mjukt o typ sviktande, det brukar R gilla! Tränade inför tävling i helgen!
Det var så att jag skulle tävlat LA:1 o LA:p1 på lördag, men det krånglade då jag rider div 3 tävling på söndag... Men det löste sig med att jag hoppade av lördagen o satsade på laget istället! Faktiskt rätt så nöjd med vaket ändå!:)
Skulle ni göra så? Fortfarande liiite osäker men det blir braaa...;)

Fick lite bråttom nu, men det kommer en del inlägg snart!;)


Ännu mer bloggheaders

Har suttit och gjort några bloggheaders till en tjej nu så hon har massa att välja mellan haha! Vilken är din favorit? 

Ska nog börja göra gratis headers då jag tycker det är så kul. Hela bloggdesigner fortsätter jag ta betalt för, möjligtvis att jag sänker priset något. Vill du ha en gratis header (vilken bloggportal som helst) så skicka ett mail till [email protected] eller skriv en kommentar!

 
 

Skulle döda för det här

Har sett många som gett Eskadrons nya kollektion sjukt mycket kritik, men jag måste bara säga att jag tolalt älskar den. Skulle göra vad som helst för att få äga ett därifrån, om inte priset skulle stoppa. 
 
Vad tycker du om denna (ursnygga) kollektion?
 

Ni sätter rubriken

Har hur mycket blogglust som helst, men jag kan inte komma på något speciellt att skriva om. Har tänkt att jag ska skriva några roliga facts om Xento, men sen tar det stopp!
 
Vad vill ni läsa om? Ni väljer & sätter rubriken!
 
 

Man ska inte ha så höga krav på sin häst...

Nåt jag börjat tänka på nu när jag tränar x ganska mycket och lixom mer... ''intensiva'' pass är att jag inte ska ha för höga krav på honom. Om vi hoppar tillexempel, så ska jag inte tänka mig att han ska hoppa exakt allt, eller inte ska riva något. Jag tror faktiskt det bara är BRA om hästen river ibland, eller stannar på det där extra svåra hindret, eller kanske det enklaste? Det kan ju vara allt från att det har läskig ''utklädnad'' till att du styr in hästen fel, eller att det gick för fort. På hoppträningen på Såsta, så blev jag nästan glad när han rev, för han brukar inte riva. Jag fick bara en bra känsla att - Han är inte perfekt, det är ingen häst/ponny. Nu tar vi nya tag, kommer på hindret igen och klarar det galant. Och det gjorde vi, för jag tänkte på det jag sagt till mig själv, att inte ha för höga krav på sig själv. På dressyrtävlingen så hade jag otroligt höga krav ställda på mig själv, inte xento. Jag ville så gärna lyckas, skulle jag inte göra det visste jag att jag skulle bli ledsen/deprimerad. Och jag kom sist av alla, men nu - i efterhand, så sitter jag bara och småler åt videon, jag ser alla missar vi gjorde, jag hade fel galopp i ett helt varv, han drog upp huvudet i övergångar och avsaktningar. Men nu när jag rider honom så vet jag när jag måste vara extra stadig i ytter, inner, skänklarna och ha mer kontakt med x mun. Så NU, när jag känner honom så kan jag höja kraven, klarar jag inte det på nästa dressyrtävling - så ska jag inte bli så besviken utan bara tänka på hur jag kan träna på just det som gick dåligt.
 
Så sätt aldrig högre krav än vad som är rimligt. Du kanske har ett mål att rida på 70%, men sänk det då till kanske 65%, så du inte behöver känna dig stressad över att du absolut inte kommer klara det. När du klarat 65, då kan du ju höja till 66, sen 67 osv. Tills du kommer upp i 70 och då kan du kanske höja med 0,5. Förstår ni lite hur jag menar?
Så man inte sitter och gör sitt bästa, och sen hamnar man på 5% mindre än man hade hoppats och blir jättebesviken, allt känns meningslöst osv. Var glad för den procenten du får och ta ett steg i taget! :)
Skulle jag tävla i en dressyrtävling med Xento nu, så skulle jag veta på ett ungefär var jag skulle lägga min procent. På tävlingen i november fick vi 52/53% vilket jag förstår när jag ser videon. Men jag vet att jag kan höja kraven på oss som ekipage, dock ska vi ju inte tävla LB:1 innan LC:1, utan om jag ställer upp i en LC:1 och han inte är så stissig och tittig, så kanske vi skulle kunna hamna på max 60%. Vi kanske skulle få mer, men jag vill inte tänka på att jag ska få 65% när jag inte är säker. För jag tänker inte bli besviken på oss igen!
// Jenny
 
 

Statistiken igår

Igår fick vi besöksrekord, rätt högt över det faktiskt. Min & Idas glädje när vi fick 3-siffrigt var som jag vet inte vad ;)
 
Men nu är det ju så att våran statistik har varit ganska varierande, vissa dagar då vi inte har bloggat så mycket så kan den ha varit på 30-40 unika, men när vi skriver många inlägg (ca 6-8) då höjs statistiken REJÄLT. Och 100 besökare för er kanske inte är någonting, för jag vet att några av er som har kikat in här på bloggen igår eller förut, har långt över 100 i vanliga fall. Men ändå, jag och Ida har bloggat sen början av februari typ, och vi vill ju ha statistiken där den är nu (eller var igår), fast det tar ju ett tag att jobba sig upp till 3-4 siffrigt om man vill ha ärliga läsare, alltså såna som kollar in på bloggen varje dag. Men iallfall, vi är väldigt glada över att ha slagit vårat rekord OCH kommit över 100, så jag ska se om vi kan fixa någon liten tävling till er! 
 
Är hemma även idag, den där statistiken gjorde mig på betydligt bättre humör och jag fick en kick framåt. Gjorde inställda igår men ni kommer få liveuppdatering ändå, vi stryker det där inlägget jag skrev igår ;)
 
// Jenny
 

Få din häst lösgjord

Källa: hippson
 

Gör så här: 
1. Rid i trav med öppna eller skänkelvikning på långsidan och gör övergångar i den rörelsen. Förböj inte hästen! Håll den lite rak så att den får lika mycket vikt på båda bakbenen. Två–tre övergångar kan vara lagom på en långsida. 
– Det här är både styrketräning och lösgörande i och med att du ökar svårighetsgraden och ställer större krav när hästen får gå i öppnan eller i skänkelvikningen, förklarar Nina.

2. Rid in och lägg en femkantig volt på kortsidan – ställ i nacken men hästen ska inte vara förböjd. 
– Du ska rida volten för att hästen ska lära sig att svänga och bära på sina bakben – men volten ska vara kantig för att hästen inte ska bli förböjd och trilla ner på sina framben. 
Hästen ska vara på yttertygeln, uppe, framför dig. 
– Vik den inte i volten som så många gör, då kollapsar korthuset. I volten ska hästen hålla sin framdel uppe. 
Tänk ”ta med ytterbogen”, känn att ytterbogen är med, vänd lite, känn, och så vidare. 
 
3. Vänd snett igenom. Mellantrav framåt, sakta sedan av till skritt eller gör halt för att få fram kvickheten och reaktionen. 
– Målet är skritt, men gör halt om hästen inte lyssnar.
Gör en till två övergångar på en diagonal. Gör övningen i andra varvet sedan. 
– Det yttersta målet är mellantrav – halvhalt – mellantrav, förklarar Nina. 

Syfte: 
Styrketräning, samt att lära hästen att förlägga sin tyngdpunkt mer över bakbenen. Övningen lär ryttaren att inte ha hästen hängande i handen. 

Svårighetsgrad: 
Medel. En basövning – men det är inte så lätt att göra den, det är många bitar att hålla ordning på för att det ska fungera. 

Tänk på det här:

Att inte förböja i volterna. Bli inte hängande i handen och gör det enkelt och tydligt för hästen.

En till... Eller 2...

Bara för att ni e bäst, bjuder jag på ett par till...;)
Ni kommer döö
Jaa... Det är vi som e era bloggare. Fina, som alltid...:|

/Idao


...

Ska göra några inställda så ni har något att läsa några dagar. Kommer antagligen inte bli någon ''live'' uppdatering för min del då jag inte mår så bra varken fysiskt eller psykiskt nu, kommer tillbaka när jag mår bättre.
 
Ni är bäst, det vet ni.
 

// J
 

Utveckling (videor)

Kan väl börja med våran utveckling i dressyren, så kör vi hoppning sen.
 
November 2012:
 
Början av April 2013: 
 
Sen april har jag inte någon speciellt bra video på när vi rider dressyr, men på en månad har det hänt mycket. Uppdaterar med videor som ni vet, när jag har någon :)
 
Hoppningen då... från 30-40 cm som jag tyckte var ''lagom'' till 90cm.
 
I januari:
 
 
April:
 
 
Vi utvecklas och blir bättre för varje ridpass, och såklart ser man skillnad. Det är det jag tycker är så himla kul med Xento & mig som ekipage, att utvecklingen inte tagit stopp än!
 
// Jenny
 
 
 

:Filmen från dressyrtävlingen 2012 (november)

Försökte ladda upp videon från klubbtävlingen jag var med i , från november 2012, men då ville inte videofyme funka som vanligt så jag kör på youtube istället. Kan hända att jag börjar använda det istället för vfm då det alltid är något som inte funkar. Men det har gått ungefär hälften så snart får ni se den! :)
 
// Jenny

Dagens skratt

Joo, ska köra på detta ett tag nu, blir väl kul? Har en maaaaaaassaaaa bloopers med mig o J...;)

Dagens:


Äntligen! :O

Har äntligen hittat ett sånt här schabrak! Letade efter det i storlek ponny eller cob fast i gul förut, men nu hittade jag det begagnat (men knappt använt) för bara 100kr i ponny. Fatta hur glad jag blev? :O Om det finns kvar så kommer jag absolut köpa det, det har ju gått ur från Hööks sortiment. 
 
Sen hittade jag även detta från hööks, eller begagnat och samma tjej säljer det. Ska kanske köpa det också ;) Måste bara fundera på färgen till xento haha ;)
 
 
// en glaaad jenny 

Trött på det här nu...

Sen i torsdags har jag känt mig jättehängig, har haft feber till & från, halsont, täppt i näsan och ögonen har runnit. Det värsta av allt var ju att jag skulle ha en så rolig helg med Hööks i lördags, hade planerat att vara i stallet länge i söndags, och igår skulle jag ha ridit igen i gruppen efter min också = dubbellektion. Men då var jag tvungen att vara hemma från skolan, även idag. Vill verkligen INTE vara sjuk, och jag bara sitter hemma och har inget att göra. Tänkte ifall jag skulle göra en film med videos osv på X, men mitt moviemaker funkar inte. Så nu ska jag äta frukost så antar jag att det blir att kolla på film hela dagen för min del. 
 
Åååh juste, min syster och Miliam har åkt till Gotland och ska bo på gervide några dagar eller veckor, ingen aning om hur länge dom blir kvar där men jag är så avundsjuk. Hon ska rida och pyssla på gården, jag vill också! Jag ska dit om typ 7 - 8 veckor.. Men om 30 dagar är det sommarlov iallafall, vilket gör mig lite peppad iallafall... :/
 
// J
 

Asså förlååt...

Har inte skrivit på länge...

Men här e jag! Har mått allmänt dåligt på sistone.. Vet inte varför:/
Ska rycka upp mig..

Idag så rider jag nog... Vi får se. Vet faktiskt inte om jag ska till stallet, men om jag ska dit, så är jag beredd!

Såå... Vi får see

(Bilden: Bästa laget! Vi kom tvåa!)

/Ida


Från idag

Asså jag blir så less på Videofyme, har kopplat det så alla videor (de jag inte avmarkerar) kommer upp direkt till bloggen. Men de kom inte upp? Försökte minst 20 gånger med att ta bort, ladda upp, koppla upp till bloggen. Men nej... Här kommer de iallafall, fick kopiera direkt från vfm.
 

Det var så sjukt kul att köra! Dock var det svårare än jag hade trott, förväntade mig att det skulle vara mer självgående och stadigare, men jag kunde inte släppa koncentrationen en enda sekund, för då kom jag snett på vägen. Men detta var nog bland de roligaste upplevelser jag varit med om, och absolut något jag kommer vilja göra många gånger!
 
Helene och jag snackade faktiskt lite över sms om detta, att vi vill kvala in xento igen för det var för länge sen han tävlade sist. Men mer om det kommer sen!
 
// Jenny
 
 

Tävlingen (Valla)


Jag red fram, i ca 40 minuter.
2 ord. Inte bra.
Procenten ljuger om hur det gick.. Framridningen gick inte bra. Bröt seriöst ihop när INGET gick. Men fortsatte rida... Åt inget innan då jag mådde totalt illa... Inge bra. Men det "funkade" ändå. Min fina ponny räddade allt.
Usch. Resultaten var ju liksom braa. 69,444 % med en 2 placering...:/ Gav upp lite...
Ärovarvet trodde jag skulle var riktig rodeo, då R inte hade nån riktig lust att stå stilla.. Haha GUUUD vad orolig jag var då... Men så PLÖTSLIGT så kör vi ärovarven lugnt o fint! Sååå nöjd med dom..;)
Jaja, får nog träna en del till nästa tävling... Då är det LA:1 och LA:p1 (i örebro) ojojoj, hur ska det gå...;)
Nä men det kommer nog gå bra, ni får bara hålla tummarna, o jag ler o vinkar! Så kör vi!;)

/Idauuu


Sneakpeak från idag

Gick super idag, videorna håller på att laddas upp men ni får en sneakpeak medans!

/ jenny


Snabbis

Är i stallet nu o fixar inför tävling! Kommer bli skitkul, lagtävling!;) Har en del att göra fortfarande så det blir en snabb koll av dagen...

Hade morgonfodring så fick gå upp tidigt på morgonen, trött tjej, o fick hjälp av mamma, alltid bra...
Sen (nu) ska jag putsa o packa en massa grejer, o kanske, om jag hinner borsta R.:)
Det var så himla smart med den här tävlingen för den låg precis i stallet bredvid så jag kan nog rida dit.:) Eller så går jag o kollar innan R kommer dit... Jo, så blire.
Jag hoppas att jag hinner se Jenny o X idag, då dom ska köra trav för första gången!!! X är van, men J har aldrig kört en häst...:| På tiden asså...;)
Måste fortsätta putsa nu!

Haj haaaj

/Idao


Yaaay

Mår mycket bättre nu. Har proppat i mig massa vitaminer, druckit minst 1,5 liter vatten och massa koppar te + varm oboy. Min syster & hennes kompis skulle åka in till stan för att fota en tjej, men elins kompis blev sjuk så jag var tvungen att följa med dit - vilket kanske inte var så jättebra när jag var sjuk. Men det gick ändå och det var bara skönt för mig att få lite frisk luft! Vi åt inne på en pizzeria som var urmysigt direkt efter att vi hade fotat tjejen, sen åkte vi hem och nu har jag bara tagit det lugnt tills dess.
 
Har ingen feber nu heller, så jag åker till xento imorgon. Helene ska lära mig att köra med en sån där riktig travvagn, ska bli så sjukt häftigt! Har typ alltid tyckt det ser så kul ut med trav och alla tuffa vagnar, haha! Så imorn är det min tur, yay! Kan se om Helene eller någon annan i stallet kanske kan filma en liten snutt när jag kör honom, haha första gången och allt. Tänk om jag typ ramlar baklänges eller något? ooomg, kommer bjuda på det ändå ;)
 
// Jenny
 
 
2 bilder från idag (:
 

Veeet inteee

Funderar på vad jag ska göra... Ni vet, man har liksom MYCKET att göra, men man liksom samtidigt bara funderar på i vilken ordning allt ska göras...

Saker som ska göras:

-läääxoooor...
-stallet:D
-anmäla till tävling
-tvätta ridbyxor
-kvällsfodring

...

Joo, det är det som ska fixas idag. Får se om det blir av...
Hade tänkt sola lite pga kritvita ben.. Inte bra asså, inte bra.

Får se om jag lyckas rycka upp mig

/Idao


Tävlar hos Slowmotionphoto

tävling
Bilden är länkad!

Inlägg?

Joo... Nu är jag typ själv här, ett tag... Kommer göra uppdateringar lite då, o då, men måste säga att jag inte heller mår så himla bra...:/
Ont i halsen. Skit.

Men måste iaf till stallet o fixa allt där, o kanske rida ut.. Vad tycker ni? Barbacka?

Här är det SJUUUUKT varmt, så det är nästan bara jobbigt att ha sadel. Vi får seee...
Känner mig lite låg, men vi kör på ändå!

/Idao


Mår verkligen inte bra...

Har feber, är så snuvig så jag kan inte slappna av en sekund och jag kan inte svälja pga min hals. Därav uppdateringen, blir nog inget hööks för mig imorgon... Jag som var så glad för det skulle bli en helt perfekt helg. Får se hur det blir på söndag om jag kan åka till xento då och köra honom med vagn, skulle vara så galet kul. Men vi får höras när jag mår lite bättre så hoppas vi att Ida kan göra något inlägg till er. 
 
// Jenny
 

Snyggast hos hööks eller?

Helt kär i denna grimma, seriöst! Till en ponny skulle det vara gaaaaalet fint. Ska antagligen till hööks imorgon om jag mår bättre (är dunderförkyld just nu), och då kommer jag kolla på denna. Mums!

// jenny


Hoppaaa!:D

Såå kuuul!! Rejsade genom banorna idag!!! Det var skitkul! Jenny var med oxå, så vi red dit.:)
Det varm HELT stekhett, men var tvungen att ha väst o allt ÄNDÅ...! Hur orkade jag? Red sedan med T-shirt, men det var ju inte så jättesmart heller, för då går man ju o får världens bränna på hälften av armarna...:| Inte bra asså...

R kändes znabb o kul, kanske liiite seg pga av värmen men det var jag oxå, så jag kände inte så mycket...

Kör lite bildbomb nurå! Från idag, tyvärr var det ingen som kunde filma när vi hoppade, men vi red en tur efter det, o då fotade vi!;)

/Idao


Kommer snaaart!

Kommer göra inlägg snart! Är i stallet (fortfarande) o gör det vanliga...;)

Såå, snart kommer det bildbomb...!


Uppe med tuppen!

Nu är både jag och Ida uppe. Jag gick över till henne igårkväll och sov hos henne tills idag, så åker jag med henne till stallet också. Vi ska rida till träningen lite efter 9 så vi hinner värma upp hästarna utan stress innan. Om någon filmar eller fotar så publicerar jag det här, såklart!
Nu ska vi nog äta frukost och sen ge oss av till stallet så kommer det video på dagens ridoutfit senare!

// jenny


Staaaalleeet

Kom precis hit från skolan, får se om det blir riktig träning idag eller lite hälften uteritt...;)


Outfit

Tröja // JC
jeans // Ginaticot

Håret är plattat & lite smink i ansiktet. Klar för skolan ;)

/ jenny


Bara för att...

Jenny, som ni kanske har sett, har fått väldigt många dumma/elaka/idiotiska kommentarer på sistone... Ni VET att det inte är OK att skriva elaka kommentarer. Det kommer alltid att vara oacceptabelt. Men samtidigt vet vi att det alltid kommer finnas dom som bara gör det. För att. Jaa, vi vet inte. Kanske för att det är kul att hacka på nån? Kanske för att man känner sig bättre? Kanske för att man är avundsjuk? Känner DU dig träffad?
Jag vet att våra bloggläsare är fantastiska, men det finns dom som tror sig vara bättre eller bara tror sig vara bäst o veta bättre än ALLA andra. Gör inte det... Det är inte värt de! Ni som har gjort det/gör det NI VET att det INTE är kul. Inte OK för den delen heller.
Snälla, håll våran blogg ren från skit o lögner. Dom är inte tillåtna.
Nu säger jag inte att ni ska gå och hacka på nån annan, utan... Tänk efter..? Är det värt att få nån att må dåligt, BARA för att få dig att känna dig något bättre??
Tror att ni vet svaret.
Ni e underbara. Men... Ibland går det lite överstyr...

/Ida


Perfect day...

Åååh vad härligt... Att fylla år är ju faktiskt kul!
Hela goa släkten kom o gratta o myste med tårta o gott.;)
Sååå mysigt..

Undrar ni vad jag fick?
Joo, jag fick nåt jag VERKLIGEN önskat mig! Och det var en rosa outfit!!:D

-ett rosa pannband
-ett rosa schabrak
-ett rosa grimskaft
-rosa snoddar
-rosa benlindor
-pengar

Så mysig födelsedag... Red ut en stund oxå, barbacka med converse. Standard.;)

(Kissen Tofflan poserar... Professionell modell.)

/Ida


Jag förstår inte hur man kan, vågar, klarar av...

Kan väl börja med att säga att jag är en sån person som väldigt LÄTT blir sårad av elaka kommentarer. Jag är en känslig person och det kan jag iallafall stå för.
 
Jag har en bild på instagram, den som är nedanför. Jag har hoppläder. Jag är på väg mot ett hinder, därav den något framåtlutade sitsen. Xento är B-ponny. Jag HAR långa ben, jag har en spegel och kan se det. 
Men, helt från ingenstans får jag kommentarer som ''leta upp större häst för fan'' - ''du rider as dåligt'' - ''börja tömköra, rid inte den där ponnyn'' - ''jag har större erfarenhet än dig''.
Alltså.. Fattar ni grejen eller? För det gör INTE jag. Jag tar åt mig så jvla mycket så jag blir ledsen, på riktigt. Att få höra från någon som aldrig har sett mig rida i verkligheten, utan genom bara en bild skär så sjukt mycket i hjärtat på mig. Asså jag VET att jag har långa ben, jag är inte blind. Men att vikten inte ens spelar någon roll, vad f*n är det för påhitt? Skulle jag vara 167 cm och väga 100kg skulle jag inte kunna rida honom. Då skulle han lixom gå av på mitten. Jag BLIR ledsen när jag ser dessa kommentarer. Asså nästan gråtfärdig, för jag vet själv att jag inte kan stå emot sånt där, alltså inte bara glömma det. X är b, jag är 13 och kommer inte kunna tävla så länge till. Men tävlingar är inte det som jag sköter honom för, han får mig att må perfekt när jag är där. Även om jag har för långa ben, vilket jag inte har än för han behöver en ryttare som kan komma åt honom på rätt sätt med skänklarna, så so what lixom? Jag har balans, kontroll och det skadar honom inte.
 
Instagram är en alldeles för öppen sida. För bara några veckor sen var allt trevligt, men nu kan man inte ens ha en egen åsikt utan att bli påhoppad. Det är ju mest synd om de patetiska människorna som måste sitta och trycka ner andra, dom kan ju tänka sig själva hur det skulle vara om någon satt och kommenterade deras bilder med sånt. Dom skulle inte bli så glada. Skulle jag bara blocka dom som beter sig som svin, rent ut sagt, då skulle de få precis som dom ville, att jag visade helt öppet att - jag är svag jag tål inte sånt. Istället kanske jag snäser tillbaka, och får ännu en idiotisk kommentar om hur jvla omogen och ful jag är. Okej, men sen. Vart leder det? Ingenstans, när jag har sagt vad jag tycker jag borde få säga så kan jag blocka. Fine, mitt ord är sagt. Men fyfan, hur kan man ens. Jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna kommentera på någons bild, någon jag inte ens vet namnet på, att den personen rider as dåligt eller är så ful så man knappt kan se personen. 
 
Nätmobbning är vad det är, det är PRECIS det de är. ''Människan är god, men människorna är onda''.
 


Springaaa

Ska ställa mig på crosstrainern nu ett tag, så länge tills jag kollapsar. Är så trött på skitsnack och det som hör till, dom som vart med om det vet mycket väl vad jag menar. Hoppas bara det känns bättre över att ha tagit ut ilskan på den.... (;

// jenny


Snygga ridtäcken från Hööks

Tänkte tipsa om några ridtäcken som finns på hööks (standardaffären). Dock är det väl inte den perfekta säsongen för täcken just nu, men so what? ;)
 
Ett sånt här gav jag Xento förut fast royalblå, eller jag fick det av mina kusiner, dock var det två storlekar för stort och det bara gled åt sidorna, så jag sålde det. Tyvärr!
 
Och sen detta, väldigt billigt men snyggt & stilrent tycker jag. Det är sånt material som på det ovan, alltså som regnet bara rinner av från. 199:- får du det för!
 
Och till sist, ett vanligt och enkelt brunt ländtäcke i fleece. Såg först nu att det bara var mörka färger, haha så kan det gå! ;) Ska kolla om jag kan hitta några som är mer färgglada - kommer i ett inlägg någon annan dag!
 
// Jenny

80cm med Xento!

Världens bästa ponny för nån vecka sen!


Gomorron!

Gud, vad mysigt det var o vakna på sin födelsedag! Verkligen jättemysigt!
Fick 4 lindor (rosa) hihi Rozzos färg...;) Dom kommer passa HELT perfekt!:D

Nu ska jag fixa i ordning inför skolan o sen så kanske stallet...;)

/Idao

https://cdn3.cdnme.se/4059870/6-3/pic_518887e89606ee0d0845434f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4059870/6-3/pic_518887e9e087c307d43f8175.jpg" class="image">


Surt...

Joo, det är ju så att jag fyller år imorron. På en TISDAG.:|
Omg, vad kul... Nä, men vi kör på ändå.. Det råkar ändå vara så att på tisdagar har vi sovmorgon till 9...B) Det är azuuum.

O så är det hoppträning på Torsdag! Alla är ju lediga då, så istället får att hoppa kl 18, så kör vi på tidigt på morgonen. 10. Tidigt för mig... Längtar!!!

O för att uppdatera räkningen mot den RIKTIGA sommaren (sommarlovet) är det 38 dagar kvar tills dess. Guuud vad jag längtar... Men det jobbiga är klart för denna vårtermin!! NP är ju klart!!! Såå, vad är kvar liksom?;)

/Idao


Finaste jag har

Han som alltid gör mig glad...


Hoppiiiis

Godmorgon!
Kom till skolan nyss så har lite tid kvar tills vi börjar.
Igår red jag ut på Xento med scilla och Martina, klättrade i backar och hade det jättekul! Betade Xento sen, ca 15 minuter och jag borstade honom medans. Det blåste så mycket och jag hade medvind så när jag borstade så flög allt iväg, haha!

Idag är det ridning på veda som gäller, på torsdag & fredag är jag ledig. På torsdag åker jag och Ida till stallet direkt efter frukost, alltså vid 10-11. Så rider vi till hoppträningen på såsta som är utomhus. Ska bli såååå kul då det var ett tag sen och Xento är i så himla bra form nu. Kanske kan fråga Idas mamma eller pappa om dom kan filma en liten snutt med min eller Idas mobil. Nu börjar jag så vi får höras sen! :)

// jenny


Veckan...

Hade tänkt skriva bara vad som gäller den här veckan...

Måndag: Veda (bara rida)

Tisdag: Antingen R eller läxdag, vi får se...

Onsdag: Rozzååå kanske tränar eller rider ut.

Torsdag: hoppträning! Och då är J med oxå! (Jag är ledig från skolan:D)

Fredag: Träning dressyr för Nina! (Oxå ledig!);)

Lördag: chilla lite halvt, men dressyr på banan själv.

Söndag: Träna X o J!:) Då får Rozzo oxå ridas på banan, då jag tror att lagtävlingsomgången är då... Vi får se om jag är uttagen.

Men det är skönt att det bara är måndag, tisdag & onsdag i skolan den här veckan. Så förmodligen blire mycket stall o inlägg!;)
Nu ska jag dra till bussen o se om jag hinner med den...;)

Pöööss
(Bilderna är ifrån rappestads ryttarklubb.)

/Idao


Hej Sverige!!

Gud vad jag e nöjd!! Var o tävlade idag o vann LB! På 74%... Sen tävlade jag LA p1 o det gick inte lika bra, då R blev lite spänd men det gick oxå OK (kom på tredje placering..;)) Nu känns ALLT kul!:)
Nu får R vila o tagga inför nästa tävling.
Jag vann ett hööks-täcke o några morötter...;) Det är Rozzos mat ett tag nu..
Ska se om det kommer nån bildbomb från idag! (Bilderna är tagna från kameran!)

/Ida


Neeeeews


Omg

Jag vill haaa
Hittade dom på nastygal.com (tipsad av J)

/Ida


Ute!:D

/Ida


Snabbis

Jag har nu bråttom, o ska fixa läxor o annat inför imorron, vilket leder till att detta inlägg blir väääldigt kort.

Hoppträningen:
Gick jättebra, R hoppade allt o hade fart.:) Red på utebanan för första gången vilket var suuuperkul! Han blev jättepigg!

Mamma filmade lite, så jag lägger ut den så får ni se!;)

/Ida


Hoppträning!

Idag går jag direkt från skolan till stallet! Jag har hoppträning!:D Ute! Premiär, kommer bli super, får se om R blir feg eller om han blir het.;)
Utebanan som vi rider på är ENORM. Helt enorm, så där ska R få galopera runt...:)

Hoppas att jag kan lägga ut nån video på videofyme, vi får se!;)

/Ida


Skola imorron...

Joo, nu är det roliga över. Läxor ska göras inför imorron o det är inte såå skoj:|
Så det blir nog inte så mycket mer ikväll...

Var i stallet idag o red bara ut en sväng o "badade" lite i sjön...:) R tyckte det var jätteskönt att bara slappa... Men imorron är det hoppträning UTE!!!!:D TAGGAAAA
kommer bli awsome, alltid lika kul första gången, för då är pownisarna alltid så peppade...;) Ni vet vad jag menar. Kör på högsta växeln! Vi får se om mamma eller pappa kan filma! Men, det blir nog bra...

/Idao


Mina ridstövlar -> säljes

Behöver få de sålda då de är för stora i vaden för mig! 
 
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=565415 <---- Sänkt pris!
 
// Jenny

Ut o rida nu


Tja

Tisdagen...
Lediiig!!! Så skönt, sov o chillade halva dagen, tills jag skulle till stallet.:)
Hade träning idaaag, vilket gick väääldigt brao.
Körde igenom alla skolor inför tävlingen på söndag! LB:1 + LA:p1!
Så jag får lära in 2 program.. Kommer ju "gå bra...";)

Men glaaad valborg!

/Ida BORG
B)