Nu är vi på plats

Redan fyndat en del! Nu show och snart tillbaka till mässan..;)



//Ida



Säljes


Svarta lackade sporremmar med swarovskistenar på hällorna där remmen stoppas in, oanvända.

180 kr

Sms:a mig vid intresse! Tele: 0733322367


Nu taggar vi SIHS

Ska strax åka iväg till Rozzoman och sköta om honom och kanske köra igenom lite i ridhuset, annars uteritt nu när det är ljust. Man får ta och passa på nu när det börjar bli mörkt tidigare och tidigare.. Men iallafall!
Idag blir det Globen med Jenny från kl 3 eller 4-11 på kvällen! Kommer bli superkul och vi får kanske räkna detta som en liten tidig julklapp med biljetterna kan man säga...;) Ska se om jag kan fynda ett och annat som står på min lista annars så får dom bli överskrivna på önskelistan istället. Tänkte skriva en men kom på att det vore bäst att göra det EFTER Globen... Hihi, vem vet, jag kanske hittar allt..? Men har faktiskt en lite mer "intressant" önskelista i år faktiskt. Blir litte skoj att visa den för er!;) 

Ska ni till Globen idag? 



//Ida

Förväntade inköp SIHS 2013

Som jag sagt innan så ska jag verkligen hålla in på pengarna imorgon på mässan, men det är några saker jag faktiskt behöver och om jag hittar det så slår jag till.
 
- Sporremmar i äkta läder. Mina är imitation vilket gör att dom är ''vassa'' och har repat mina stövlar en del. Hittar jag det inte där så köper jag väääärldens snyggaste av Ida som även är lackade. Både hoppas på & hoppas inte på att hitta ett par imorgon ;)
 
- Svarta ridhandskar att ha till ridskolan. Jag har ett par hos London som är superbra, men mina som jag använder på Veda är helt trasiga.
 
- Dressyrspö, helst royalblått. Mitt har en plopp ramlat av på vilket gör att det typ skramlar ibland haha!
 
- Stigbygelpåse (om andra affärer än hööks säljer). Vad jag har hört så är det en ganska ny ''uppfinning'' och jag diggar den starkt!
 
Sen ska jag även se ifall jag kan hitta några snygga boots eller benskydd till London, men det är bara om jag verkligen fastnar för några!
 
Ska du köpa något speciellt i helgen? 

//Jenny
 
20130903-201030.jpg
Angus Anka och jag i somras!

Längtar

Har en del saker nu som jag längtar till nu. Inom ridningen kommer jag halka tillbaks nu kanske 1-2 veckor i träning.. Känns tråkigt men har som tröst att det nog kommer gå riktigt fort uppåt sen. För nu när sadeln är hemma har jag en förutsättning till och ett bekymmer mindre! Så där längtar jag som mest efter träningen.. Däremot har vi klaffat detta väldigt bra, det är ju nu när tävlingssäsongen är slut som man har tid till igångsättning, vila och extra ompyssling! Så det är väl posetivt.:) 

Men jag saknar toppformen såklart... 



//Ida




Ett ordentligt inlägg

Mockade och fixade maten till London på min rast, vilket var smart då jag inte skulle hunnit annars. När jag slutade skolan gick jag upp och red ett lätt pass på banan, dock var det så hårt underlag i början så det blev mestadels skritt. Kunde inte rida så länge heller då jag drog tillbaka till skolan efter för att göra ett omprov, och sen vidare hem. Väldigt rörig dag, men nu är det HELG!
 
Började iallafall med att skritta fram london på helt långa tyglar i ca 10 minuter, sen kortade jag upp tyglarna och han gick huuur bra som helst. Ville verkligen jobba och han var pigg, synd nu när det var så dåligt och hårt underlag.. Men när jag hade skrittat i ca 20 minuter och gjort lite skänkelvikningar etc, så blev det mjukare och mer upptrampat på ena långsidan så jag passade på att göra några galoppfattningar där, och bröt av till skritt innan hörnan. Han lyssnade så himla bra och verkligen sökte sig neråt idag!
 
Imorgon ska jag sova ut så länge jag kan (antagligen inte längre än till 10) för att sen åka till Globen med Ida. Vi kommer vara på mässan från ca 15:00 till då showen börjar, alltså klockan 19:00. Jag är så sjukt taggad verkligen! Har lite saker jag ska se om jag kan fynda där, bara välbehövliga saker nu då min ekonomi svajar just nu haha!
Ikväll ska jag ner till grannen och hälsa på våra förra kattungar som jag saknar såå himla mycket, ska även vara kattvakt åt dom över julveckan - mys!
Vi hörs snart med ett till kul inlägg!
//Jenny
 
Jag och tjockis Anton hösten 2012, sötnosen!

DAGENS LÄSARFRÅGA


Vilket bett använder du på din häst/ponny och varför?



//ponnyryttarna

Veckans outfit - Royal/Vit

Schabrak: BR ''Harmony'' || Benlindor: BR ''Harmony'' || Pannband: Hööks || Kavaj: Animo || Stigbyglar & Sporrar: Finns bland annat hos märket JIN
 

Dagens skratt


Rozzo borde vara Pegasus i Globen i helgen tycker jag. Vingar och allt!

//Ida


Drömoutfiten ~keep it clean~


Ridstövlar: Königs || Hjälm: GPA || Schabrak: Schockemöhle || Piké: HV polo || Lindor: ? || Pannband: PS of Sweden || Handskar: Roeckl

//Ida



Söker



Just nu söker jag väldigt akut efter en ny dressyrgjord som är större än den jag har nu. Söker en med storlek 70 och har nu storlek 50. Kommer leta efter en liknande denna på SIHS och kommer faktiskt köpa om jag hittar en. 
Väldigt viktigt inköp, och vill verkligen hitta en så snart som möjligt..

//Ida

Luciaträning

Joo, på Grana ska Lucia firas extra!;) Det blev repetition idag och allt klaffade rätt bra faktiskt. Allt förutom Rozzos kiss&bajs-pauser.. Ställde upp och sjöng en låt oså mitt i refrängen ställer han sig och kissar. Bra där haha, och repet efter det bajsade han. Måste fixa det innan showen sen hehe.. Repet efter det piafferade han o drog en levad, dock precis när vi slutat sjunga. Han gjorde slutklämmen kan man säga! Piaffen var helt perfekt, alla ben, taktmässig och långsamma lyft. Han vet vad han håller på med!;) 
Det är kul att han är på hugget nu, blir glad när han är pigg och framåt. Väldigt härlig känsla.. Men repet gick bra och vi har allt under kontroll där antar jag. Kan avslöja att Rozzo och jag kommer vara tomtar. Varsin tomeluva har vi redan, så bara några få utklädningsdetaljer saknas! 
Kan be mamma eller pappa fota och filma det så får ni se något roligt!;)


//Ida


Bilder från sadelprovningen




Otroligt dålig kvalité men så får det vara nu ett tag tills jag hittat en kamera.:)


//Ida

Så taggad!

Jag & Xterr i våras/somras...
 
Idag har jag en sån där dag igen då jag är taggad till allt! Proven går bra också vilket gör mig mer motiverad till att fortsätta kämpa, både för betygen och för min egna självkänsla.
Jag tycker det är otroligt viktigt att man gör något på fritiden som peppar en, tillexempel någon sport du gillar eller att bara umgås med vänner - för att sen gå hem och göra läxor etc.
 
Igår red jag ut på London med hans boxgranne & medryttaren, vilket gick väldigt bra! London var lite pigg på hemvägen när vi travade men det gick bra iallafall, inget mer än att han kastade lite med huvudet haha. Imorgon har jag också London då Tuuli ska till SIHS. Hade tänkt rida på volten och jobba lite bommar, får jag sällskap så ställer jag kanske upp ett litet kryss också. Annars är planerna för helgen att åka till Globen med Ida på lördag, sen sover jag även hos henne lördag till söndag. Söndagen kommer bestå av plugg för min del då jag har prov på tisdag igen.
//Jenny
 
 

Stor häst

Har faktiskt funderat på detta ett tag. Är det något man borde testa? Är det en fördel att börja tidigt?
Känner direkt att det är långt ifrån min vardag och känns rätt konstigt att tänka på... Jag är 13. Kan tävla Rozzo i 5 år till i Sverige (om dom inte ändrar reglerna). Är det lämpligt att börja rida stor nu? DEN frågan ställde jag mig för ett tag sen och nu har jag ett svar.
 
Vet att många också tänker på detta. Några går över till stor redan vid 10-12 års ålder och vissa går över runt 20. Själv förstår jag hur båda "grupperna" tänker. -Bättre börja tidigt än försent- eller -Ponnytiden kan man inte backa tillbaka till sedan-. Det är ett ganska stort beslut, oavsett det handlar om ett köp av stor häst eller medryttarhäst. Stort steg för många och tar krävs nog en del mod om man aldrig ridit stor häst förr.. Svårt och det är olika för alla. Olika förutsättningar..
 
Jag var iallafall lite inne på det efter Tysklandsresan då jag för första gången red stor häst. Men känner nu klart och tydligt att jag ska ta vara på mina ponnyår och ha ponny dom åren ut. Kanske fifty-fifty om chansen kommer upp men i så fall med Rozzo vid min sida, the one and only.
 
 
Ponnybus 4 ever
 

//Ida
 

Kvällen

Rozzo fick massage och han såg ut att njuta av den. Blev mycket stretch och uppmjukande, vilket jag tror var bra, mycket som jag kommer känna är lättare imorgon när jag ska jogga igång honom i ridhuset. Ska testa låga formen och känna efter om jag känner någon förändring sen massagen.Så det är planen för imorgon!
 
Fick några stretchövningar som jag ska testa på R! Kan ta och visa dom sen, fick 3 stycken som jag kan tipsa om. Alla utförs med hjälp av lite godis o klappar men i sig ganska simpla faktiskt.
 
 
//Ida
 
 
 

POWER




Massage på G




//Ida



Idag & igår

Idag får Rozzo massage av en tjej i stallet. Så det blir ingen ridning idag, vila. Han har tid hos henne halv 7 så blir stallet lite senare, mamma skjutsar. 

Igår (som sagt) åkte jag med Rozzo och pappa och hämtade ut sadeln! 
Blev hämtad från skolan vid 12 och drog direkt till stallet med en macka i handen haha
 Känslan att vara i stallet på "skoltid" kändes ju lite busigt...;) Iallafall, fixade allt i stallet och packade alla sadlar, R och mina grejer på typ 30 minuter, riktigt snabb var jag men fick lite hjälp av pappa såklart. Bilresan tog kanske 40 minuter högst så vi var i bra tid när vi kom dit till Nåntuna. Fick bra hjälp av både utprovare och min tränare och allt kändes väldigt bra och lätt! 
Skrittade en stund med R runt bara så han fick känna alla dofter och tagga ner, vilket han gjorde på säkert 2 minuter. Sen testade vi sadeln, red, gjorde några justeringar, red, nån justering till och red. I slutet kändes allt HELT perfekt. Liksom underbart, en sadel som passar både mig och R perfekt! 
När R har fått komma till kiropraktorn och behandlingen är klar, då kör vi så det ryker. För nu taggar vi galet....

Kommer lägga ut fler bilder när jag fått dom. (Tagna med pappas mobil.)

//Ida


Det här med rubriker

Är inte riktigt min grej haha!
Har precis slutat och ska gå till stallet, mockade på rasten så jag kommer hem lite tidigare. Idag har det varit plusgrader så jag rider ut i skritt trav, och möjligtvis lite galopp. Men det blir sadel då såklart haha! 
Men nu ska jag byta om och sen dra mig vidare, uppdaterar när jag kommer hem och har gjort läxorna! Som tar död på mig btw :-)
//Jenny 



Godnatt...

Ända sen jag kom hem från Tyskland har jag sovit lite halvdåligt varje natt, liksom oroligt... Tror väl mest det är sömnbrist och för mycket prov men det rätar säkert till sig under lovet då jag ska sova sova sovaaa!

Red ut på London idag, dock bara i skritt då det var isigt och väldigt hårt underlag. Bättre än ingenting iallafall och vi hade det mysigt! Även i boxen efter ridningen var han glad & nyfiken, satte inte fast honom när jag tog av sadeln och satte på innetäcket, men han stog så snällt iallafall. Jag är så glad att jag får möjligheten att ta hand om honom, det känns verkligen bra och vi blir mer som ett med varann för varje gång. 
Imorgon hade jag tänkt att antingen rida ut barbacka i skritt (om underlaget är lika hårt) eller ta sadeln och köra lite mer tempo, så det beror helt enkelt på hur varmt/kallt det är under dagen. Hoppas på att kunna trava lite så han inte har världens överskottsenergi sen haha!
Annars så har hela min kväll och eftermiddag bestått av plugg till imorgon, tyskaprov *tråk*. Men bara några veckor kvar, sen blir det sovmorgnar och längre dagar i stallet då jag slipper stressa. 

Kan även säga att jag lyckats samla på mig lite pengar till Globen, så något hoppas jag på att få komma hem med! Annars ska det ju bli så jääkla kul att gå på SIHS, tror det var 3 år sen sist...
Nu ska jag dejta sängen några timmar, godnatt & vi hörs imorn!
//Jenny



Dålig uppdatering och allt

Så galet mycket som händer. Sadel dit, sadel hit, läxor då, bussen där, prov sen, skridskor mm. Helt sinnessjukt. Jag har så mycket saker pågång i huvudet just nu så det känns vissa stunder som att det är påväg att explodera.. Jag kommer inte med någon lam ursäkt nu får uppdateringen men vill klargöra lite mer VARFÖR det är som det är. Hoppas att detta var förståeligt.
Vill så gärna skriva men har så lite tid varje gång, känns alltid som att jag slänger iväg nåt halv-sjaskigt inlägg då och då.. Vill inte det.
Så antingen blir det fler korta inlägg eller färre långa mer reflekterande inlägg. Själv tycker jag att det är roligare att läsa mer seriösa och noggrant skrivna inlägg. Vet ej varför men blir på nåt sätt mer intressant..
Så jag har som ett litet mål denna vecka att lägga ut lite fler längre och välskrivna inlägg. Blir väl bra?:) 

Juste! 
Sadeln som jag nu fått kommer jag skriva lite mer om sedan när jag har lite mer bilder och hunnit (kanske) ridit lite i den själv..?;) Men inlägg kommer. 


//Ida



Som jag längtat....


ÄNTLIGEN

//Ida

Så arg....

Jag är så arg så jag skakar just nu. Det är inte ofta jag blir arg på riktigt, men det här är INTE OKEJ.
Jag la mina absolut sista sparpengar på en jacka (från kingsland, alltså inte den billigaste heller), och så blir jag blåst på alla dessa pengar. Säljaren uppgav sig att heta Amanda Hansson (mail [email protected]). Om någon av er ser hennes namn på hästnet etc, så köp inte av henne.

Usch, jag blir så himla arg! Ska se hur jag kan gå vidare med det här, förhoppningsvis till polisen...
//Jenny
Här är då en annan som blivit lurad av henne och lagt ut en varning på hästnet... Det finns såna svin här i världen!

Outfit 26/11-13

Invigning på detta goa schabraket... (Dock dressyrmodell, köpt i Tyskland)



(Vita!) Dressyrdamasker som är värmande vid träning.


Älskade ridbyxor haha, sitter sjukt bra och dom är bara underbara.
Passar passpoalen på schabraket väldigt bra.



Och detta. Tuffar till det hela och göra det mer "roligt". Vårat hederspannband  faktiskt!;)

Hjälm: Som vanligt Charles Owen/JW classic
Tröja: Nån alldagligt vit tröja och brun kofta från Hollister över antagligen. 

//Ida



Tisdag

Let's kick ass
Har skaffat mig lite kämparglöd nu och plötsligt är motivationen på topp. Nu spikar vi proven o skiten och sätter A. Nu kör vi.

Men dagen börjar med att jag ska åka skridskor. Jaa, skridskor. Kommer kanske inte gå sådär jättebra men kan ju hoppas på att få rumpen utan blåmärken... En och annan tripp till sjukhus vore också skönt att slippa.:) Ska alltså till ishallen med klassen och visa våra scills för läraren. Känner att jag har mycket tricks att visa, hehe. 
Men efter det har jag ungefär en lektion kvar och sen innan lunch, går jag till bussen och åker direkt till R för att fixa han och hans saker inför sadelmätningen. Får ta med mig nån macka eller nåt istället för lunch... 

Ovanligt kul och spännande tisdag tycker jag. Lite speciell! 

Flätad och snygg över natten innan så det blir enklare att fixa honom sen!;) 

//Ida



Dagens outfit


•Mitt snygga täcke som jag fått!

•Inbakad, fiskbensfläta och vanlig fläta med rosa rosett. My style.

Körde på enkelt idag, chill liksom. 

//Rozzo


Trött

Träning känns väldigt långt bort nu.. Vet inte riktigt varför men det är nåt som bara känns allmänt konstigt att tänka på. Blir både sugen och lite utmattad av att tänka på att det snart är dags att komma igång igen. Har just nu otroligt mycket saker att göra i skolan och allt på en gång.. Missar lite imorron och resten av min tid som skulle behöva användas på läxor och plugg, går till stallet.
Tror att nästan alla "hästmänniskor" har varit med om liknande.. Känslan av att tiden inte räcker till. Och mitt i allt detta ska man vara social och ha kul också "självklart" enligt lärarna. Men när då undrar jag? 
*suck*... 

Jobbig period bara.. Allt på en gång och känner både bra och dåligt för det, men vad det leder till får vi se. 
Bloggen prioriteras, men inte som nr 1.


//Ida

Stallet nu

Vila som sagt för R idag men mycket inställda ikväll!<3 


//Ida

Glooooben

Precis som Ida skrev så ska vi till Globen på lördag. Kommer gå på mässan & kolla på showen osv, ja ni vet det vanliga! Dock har jag knappt några pengar kvar då jag köpt jacka, skor och sånt nu till vintern så jag ska hålla in lite haha. Men hittar jag något som jag känner att jag/London behöver så slår jag ju såklart till, men det blir inte som en vanlig shoppingtur, á la Ida & Jenny.. 
Men tror iallafall Ida kanske ska köpa något och det är ju lika kul att "bara" kolla på alla saker haha! 

Idag är det ridning på veda som vanligt, har för mig att det skulle vara hoppning idag igen (?) och isåfall hoppas jag på att få Lucy. Alltså, tänk om hon skulle varit 15cm högre i manken. Då skulle hon varit D-ponny och helt perfekt... Men jag får njuta av ponnytiden så länge jag kan! 
Imorgon & på onsdag ska jag till London, uteritter båda dagarna då de håller på att ändra om volten lite. Okej, ganska mycket hehe.
//Jenny

Istiden pågång

Jaa, snart är det dags! Snö över hela landet och halt lite här och var. Redan hårt, isigt och kallt. Och det enda vi hästmänniskor tänker på just nu i början är väl BRODDAR & SNÖSULOR. Huvudämnet nästan. Dagens diskussioner handlar mest om det är en fördel med det eller nackdel. Många dissar och många hissar. 
Rozzo kommer ha 2 brodd på varje sko och utan snösulor. Av egen erfarenhet tycker jag snösulor inte funkar på det sättet man menar att dom ska hjälpa. Hade det på vår förra ponny Vilma som fick styltor ändå, rejäla dessutom. Så nej, inga sulor på R! Han har faktiskt tendens att slippa styltor också, konstigt men sant haha! 




Sen har vi ju det här med kylan... Den gäller det att övervinna. Annars slutar det med att man blir kvar hemma i sängen med yllesockar och mössa på! Men i stallet  finns det många lösningar på dilemmat. Många smarta saker finns och fler blir uppfunna! 
Tips:

 
Värmepåsar/värmelappar som man kan sticka ner i ridstövlarna eller ridhandskarna.


Rånarluvor som man kan ha under hjälmen till dom kallaste vinterdagarna.

Fårskinnssulor till dom vanliga ridstövlarna!

Håll dig varm så kommer vintern vara en baggis!;)

För vintern är ju ändå en väldigt rolig tid på året också, tid för lek och bus i snö och hela landskapet gnistrar... 
Det finns MÅNGA saker man kan göra och testa på! Vissa saker måste man ju nästan ha testat nån gång i sitt liv!;) T.ex:

-Tolka med skidor eller pulka
-Öva på att ramla av i djupsnö
-Konditionsträna i djupsnö
-Bygga och hoppa snöhinder

Jenny och jag har många historier om detta... Så många minnen från Hagby så det är galet. Vi har testat att tolka Xterr med både skidor och pulka och det slutade med att både J och jag kom tillbaka till stallet genomblöta inpå bara skinnet.. Vi har också övat på att ramla av en gång när det var bäckmörkt ute och det hade snöat så mycket att det gick upp till magarna på ponnysarna, åherreguuud.. Och snöhinder har vi gjort! Dom höll tills X kom och sprang igenom dom hahahaha, måste leta upp videosarna från det..

Det finns iallafall jättemycket kul man kan göra på vintern och jag tror att jag inte är den enda som längtar dit...;)

Let it snow!


//Ida





Suck

Måndagsmorgon och jag är taggad som en snigel. Ville verkligen inte lämna sängen imorse, sjukt jobbigt var det.
Nu drar vi allt i repris med skolan, en del prov men jag kommer verkligen försöka hålla bloggen uppe nu dom dagarna ändå. Känner att jag är lagom glad just nu, trött o butter men samtidigt längtar tills imorron o när jag ska rida med sadeln...! Medelmåttig känsla all over.

Måste dra till skolan nu!
Hörs


//Ida

Glad London!

Idag fick min syster faktiskt prova på att rida London en sväng! Eftersom han har varit så himla pigg när jag red ut så var det nog bra att han fick bli av med lite ordentlig energi idag haha! Jag gick bredvid och fick springa ikapp emellanåt, men det gick bra iallafall. Elin galopperade en del och även i uppförsbackar vilket London tyckte var hur kul som helst! Han gick med öronen spetsade hela tiden och ögonen bara lös på honom, han var verkligen glad! Efteråt fick han godis och pussar på mulen som vanligt, och ett gosigt täcke på. 
//Jenny




Veckoplanering v.48

Nu bär det av! Denna vecka händer det en del för Rozzo, här är det eventuella schemat:

~Måndag~
Jag åker buss till stallet direkt efter skolan och gör det vanliga och så får han vila eller så går jag en sväng med honom.

~Tisdag~
Jag går till bussen från skolan efter lunchen och fixar allt i stallet. Sen kommer pappa och kopplar på släpet så packar vi och åker med R till sadeln som provas ut och hämtar den!:)

~Onsdag~
Rozzo får massage. (Vila)

~Torsdag~
Sadeln provas antagligen i ridhus eller ut.

~Fredag~
Eventuell barbackahoppning i ridhuset! Beror på om ridhuset är bokat eller inte. Om det blir så kommer det säkert bild och film!;)

~Lördag~ 
Dressyrpass

~Söndag~
Uteritt och klättring, styrketräning ute i skog och mark.



//Ida


Weatherbeeta


Riktigt bra! Sitter perfekt och kan tänka mig att detta är bästa täcket Rozzo nånsin haft. 10/10 stjärnor av mig!;)

•220 g, vilket är precis vad som är lagom.

•Sitter sjukt bra.

•Krage på, vilket gör att skav inte uppstår.

•Inget innerfoder som blir statiskt när man drar av det.

•Har bra plats för bogen att röra sig.

•Enkla knäppningar och lätt att spänna ut eller åt.

•Ser väldigt fint ut (enligt mig).;)

1099 kr



OjOj

Haft rätt mycket att göra idag.. Därav uppdateringen. 
Men nu tar jag och rycker upp den igen! 

Red ut på R idag en sväng vilket kändes väldigt bra, förutom temperaturen.. Minusgrader och tunna ridstövlar går inte ihop. Tro mig, det var inte skönt. R däremot hade det nog rätt bra under sin stora filt o päls haha, lurver nr 1. Han skötte sig prima och det gick bra som vanligt på uteritter. Jag har en lugn ponny!<3 Annars hör man många historier från folk om att deras hästar går och får totalryck när dom blivit klippta o det är kallt ute, nääänä inte R! Han är stabil. 
Men eftersom underlaget blivit påverkat av kylan var det ju ganska klokt att köra lite i ridhuset också.. Så jag drog igenom våran uppvärmning och red ordentligt för mamma i nog 30-40 minuter. Kändes stelt i början men det lossade sen! Så jag är nöjd med prestationen idag och hoppas att det håller sig till på tisdag.. Då smäller det! SADEL.

Dagen har varit ok, ska snart lägga ut lite bilder på R och hans nya täcke som jag berättar mer om strax! Håll ut;)


//Ida


Godmorgon!

Idag ska ridas ut igen. Han ska få trampa på ordentligt och samtidigt jobba fastän vi ska ut i skogen och lulla runt. Vill att han ska lyfta och stretcha benen nu när det är så kallt och fruset ute. Vädret är på min sida och det är bara att ge sig ut med ens kompis! 

Kanske rider ut själv idag, vilket är rätt bra så jag får testa hur han är.:) Tror ärligt talat att han sköter sig exemplariskt som alltid, men kul o se! Kanske blir en fartfylld tur? Vem vet?;)
Känns väldigt bra på Grana. Rozzo utstrålar livsglädje och lugn i hagen och i boxen och jag känner mig mer än hemma där. Känns verkligen RÄTT. Nu är det sista dagarna innan igångsättningen startas allvarligt med dressyrsadel och innan hans kondition ska tränas på riktigt. Sadeln kommer nu om 3 dagar, och jag blir glad av att bara tänka på den! Tänker mig R som en helt ny ponny som han va när jag testade den för första gången... Flashback.. 
Så nu hoppas jag bara på att allt ska gå bra. Är väldigt träningssugen..

Från när vi låg på topp på slutet av sommarn. Saknar...

//Ida


Wanties inför Globen

~Brunt dressyrträns~


~Bruna dressyrskydd~


~Ridhandskar~

~Guldigt pannband (brunt läder)~ 


~Vita paddar till lindorna~


~Sadelöverdrag~



~Stigbygelpåsar~



Hästgodis!!!

//Ida


Globen 2013

Jenny och jag fick chansen att få titta på showen på lördagen!
Det började med att min mammas kompis berättade att hon var med och tävlade om globenbiljetter, och frågade om mamma ville ha dom om hon vann! Mamma svarade absolut om inte hon ville ha dom annars. Några dagar senare vinner hon dom och ger dom till mamma, -såååå snällt!- som sen ger dom till mig och gissa vem jag tar med mig!;) JENNY! 

Så nu har vi biljetter till lördagen! Kommer bli jättekul, vi tänker antagligen åka dit tidigare (innan showen börjar) så vi hinner gå runt på mässan ett tag. Klart ska vi se oss runt efter lite wanties oså....;) Självklart ju!
 "Att leta efter-lista" kommer sen i inlägg! 


Ser fram emot det till 10000!!

//Ida



Mys mys och mys

Ponnyn står och mumsar hö och har ett gosigt täcke på och jag sitter hemma i soffan med skönaste mjukisarna nånsin. Bästa lördagar...
Inställda är på G och planer smids! 



Ha en bra lördag allihopa

//Ida


Underbara ponny!

Den här dagen har varit så himla bra!
Hade tänkt rida ut med Elin och en annan tjej i stallet då min syster har hand om en ponny över helgen, men både Cindy (som Elin red) och den andra hästen var så pigga så de bara studsade runt. Och eftersom London lätt hakar på det, speciellt nu när jag inte känner honom så jättebra, så valde jag att stanna vid stallet. Borstade London över en timme i spolspiltan och han bara stod och njöt. Gav honom lite godis emellanåt och han fick massa kramar (som vanligt).
Red sen lite på volten och skrittade av honom ute. Han var stel i början men mot slutet så släppte det och han var otroligt mjuk i traven & galoppen. 

När jag hade lämnat honom i boxen så var han på jättebra humör. Han hade öronen framåt hela tiden och hans ögon bara lös. Jag vet inte vad det var med honom haha! Men det glädjer mig verkligen att se att tiden jag lägger ner på honom lönar sig. Jag kunde pussa honom på mulen till och med, vilket är ett stort framsteg då det är en som underbar ponny som gömmer sig bakom. Jag älskar den här ponnyn och vi utvecklas varje dag! 
Världens sötaste

Ponnydag

Blev inte ensam på uteritter idag, red ihop med en från stallet och hade jättetrevligt.:) Rozzo var wannabe-shettis när jag skulle hämta honom från hagen hahaha.. 
*Sätter på honom grimman och ser att täcket sitter snett. Han hade väl antagligen rullat sig ordentligt.. Iaf, håller kvar i grimskaftet och går lite åt sidan för att dra lite i täcket. Rozzo travar iväg. Jag: "MEN VAFAN", riktigt högt också... Hehe
Men han är ju som han är, först skakar han på huvudet och busar, sen så ställer han sig och tittar skamset på mig. Underbara ponny egentligen.. Så snäll när han lekt klart liksom. Han fick en godis när han stod i boxen sen iaf..<3 



//Ida


Rozzo posar

;)




Brrr...

Mot stallet i minusgrader, dubbla underställ och tjocka jackan på. Idag blir det stallmys!
//Jenny



Mot stallet

Sitter på bussen just nu och funderar på vad jag ska göra idag.. Hmhm, R ska ridas ut nu när det är ljust och så ska jag leta upp lite ridstigar, vädret är ju underbart! Upptäcka några stigar hoppas jag. Så, det blir lite mysdag idag tror jag.:) Ska nog ta och smörja dressyrsadeln också, så den är klar för försäljning sen och medan jag gör det får väl ett o annat träns eller så fixas till samtidigt.. Rent ska det va!

Mer uppdatering kommer! 



//Ida

Lite ändrade planer

Jag ska snart bege mig mot stallet för att ta hand om & rida London idag också, ska sköta om honom länge idag verkligen. Bara stå och mysa med honom, borsta extra länge och skölja hovarna om det behövs. Hade tänkt rida ut faktiskt, då min syster kan gå bredvid idag. Men nu ska jag pallra mig upp ur sängen och dra på mig ridkläderna, uppdatering kommer från stallet!
//Jenny



Tips

Är du en såndär som älskar att läsa om hästar? Isf tipsar jag om hästmagazinet! En tidning jag lätt utser till min favorit av hästtidningarna! 


Älskar att dom är så varierade och att det inte spelar någon roll om man är ryttare på hög nivå eller hobbyryttare! Det finns intressant läsning för alla! Allt från reportage till prylkollen. Har aldrig hittat ett hästmagazin som jag tyckt varit tråkigt att läsa.;) 

Att prenumerera går och det kostar 279 kr för 5 tidningar & 529 kr för 10

Tipsar verkligen!:)

//Ida


Jag vill ha!

Hittade en hemsida som faktiskt var helt okej, men en grej fastnade jag så otroligt mycket för. Lackade boots, med bling, med padding, i superfina färger. Vad mer fattas? Inget, dom är ju perfektion! Efter jul ska jag faktiskt beställa hem ett par, vet bara inte vilken färg än men jag har ju ett tag på mig att fundera. Vilken färg var din favorit?
Hemsidan heter www.selar.se. 
//Jenny
BOOTS MED BLINGBOOTS MED BLING
BOOTS MED BLINGBOOTS MED BLING

Svar


Jaa.. Kopierade bara Jennys bild så kvalitén är densamma.

1. Jag själv tycker att sådana frågor kan vara väldigt stötande för den som får läsa svaret i dom fallen man känner mig. Så inget rakt svar här. 
Ärligt till 100% ska ni veta, jag har många otroliga vänner. Både inom ridningen och utanför, och jag ger all love till er. Bäst är ni, ni vet om ni ska ta åt er.<3

2. Mina mål med Rozzo har jag skrivit i tidigare inlägg men vi kör på en reminder!:)



3. Har jag ju också skrivit haha, men alltid kul med frågor!;) 
Jag läser ofta mina vänners bloggar, som jag skulle kunna länka nån dag! Annars läser jag dressyrponny.se, granaryttarna.se, idawoxlin.horseworld.se, linnhagstedt.se, dressyrmupparnas med flera! 

4. Samma som ettan. Jag har många otroliga vänner.
Men en jag alltid, till varje pris, närsomhelst har närmst är Jenny. 
~I vått och torrt~

(Femman har ju Jenny redan svarat på och jag har inte direkt nåt annat svar på den.;))

//Ida



 


Några svar

Ursäkta för så otydlig bild...
 
Jag börjar svara på frågorna nu då, så får Ida svara i ett separat inlägg!
 
1. Alltså 3 bästa vänner förstår jag inte riktigt vad du menar, men Ida, Emma och Jacqi är väl dom jag känner mest av dom som rider. Om det var så du menade?
2. Eftersom jag precis har börjat rida London så har jag inte satt upp några mål än. Det viktigaste för mig är ju självklart att jag & London ska ha kul tillsammans och inte ha någon stress på oss att klättra upp i klasser. Jag kommer börja lågt ner så får vi se hur det går efter första tävlingen. Sen vill jag inte heller sätta press eller höga krav på oss. 
3. Tror jag skrivit det i ett annat inlägg för inte så länge sen, men nellieberntsson.se, dressyrponny.se, skogsrusset.se, ponnysanning.se, idawoxlin.horseworld.se och massa fler småbloggar!
4. Har väl flera stycken egentligen, men Ida står mig absolut närmast.
5. Haha det varierar otroligt mycket! Har vi inte bloggat bra på en dag så sjunker det rejält, men har vi gjort flera inlägg om dagen så rullar det in bra med kommentarer och vi får 3-siffrigt :)
//Jenny
 

Fredag för både R & mig

Fredag och jag känner att det verkligen innebär vila. Både för mig och Rozzo. 

Åkte buss till stallet direkt efter skolan och fixade hans mat, mockade, borstade och skötte om honom (det vanliga osv..) Ingen riiiiktigt action i mitt liv just nu haha, mycket läxor, inga planerade träningar för R och mig och inga stallpass eller något sånt. På sätt och vis är det otroligt skönt och lite taggande.. Känns som att jag laddar inför något speciellt, men vad liksom? På tisdag kommer pappa och jag åka med R till Uppsala och passa in och hämta ut sadeln, på onsdag ska R få massage, nästa helg åker jag och Jenny till Globen på lördagen -taggataggataggatagga- och till sist näst-nästa vecka kommer kiropraktorn! 
Joo, jag har rätt mycket att se fram emot iaf..;) 
Men just nu andas vi ut.... 4 stora prov på G till nästa vecka och en massa läxor. Tänker kämpa mig igenom det på riktigt. Tänker ta tag i detta. Bloggen startas, R ska startas och mitt lilla liv blir litte omstartat. Låter rätt schysst nu efter en låg period.

Så vänta er update!;) Ids på språng







Njuter av fredagen

Det var en sån lättnad och glädje att kunna gå hem direkt efter skolan och inte behöva tänka på läxor och prov. Idag är det fredag och det ska jag verkligen ta vara på!
Imorgon blir det teknik - och tyska plugg, men eftersom jag ska rida London på söndag så känns allt så mycket roligare. Jag känner mig otroligt taggad till allt just nu, skolan, ridningen, bloggen - verkligen allt! Jag mår bra, har fina vänner runt mig och som jag sagt så många gånger: jag har en ponny som jag trivs så himla bra med. 
Visst har även jag stunder då jag är nere eller ledsen över saker & ting, men det känns bättre när jag tänker på vad jag har att vara glad för. Det överväger det negativa.
 
På sistone har jag faktiskt köpt en hel del nya ridgrejer och gjort av med iprincip alla mina pengar, allt från reflexer (till London) till nya ridhandskar. Kommer visa er bilder och så i ett annat inlägg. 
Nu ska jag fortsätta kolla på lite serier, sen blir det filmmys med familjen. 
Hoppas ni haft en bra start på helgen och verkligen njuter av ledigheten, det ska jag göra!
//Jenny
 
Jag & London för några veckor sen - på söndag kommer det antagligen lite bilder och filmer på oss. Ska fråga mamma ifall hon kan ta några porträttbilder också!
 

Fail

Tack liksom hahahah


Veckans outfit - rosa/vit

Outfiten är tänkt till tävling, en favorit hos mig!
 
Schabrak: HV Polo || Pannband: Hööks || Boots m. bling: selar.se || Ridbyxor: Mountain Horse || Piké: HV Polo
 

Helgen

Ska verkligen njuta av denna helg. Känns som att jag nästan glömt hur det är med sovmorgon.. Så det kör vi på tycker jag. Det enda som är planerat är uteritter på förmiddagarna! Eftersom det blir mörkt redan vid 3 nu, får man bara anpassa uterittiderna lite...! Tänker utforska skogen själv litegrann och låta R trampa på ordentligt i skog & mark. Det är han värd, prinsen! 

Jenny och jag ska ses sa vi så det kanske kommer upp något kul här! Frågestund? Tävling? Nya inställda teman? Vem vet, vad vill ni? Finns det nåt ni vill se mer av på denna blogg? 

Helgen blir chill. Första sådana på länge enligt mig, sååå det blir toppen! 




//Ida


Godmorgon!

Idag vaknade jag på rätt sida, hade sovmorgon och går en kort skoldag. Direkt efter skolan går jag heem och bara tar det lugnt hela dagen, idag ska jag inte plugga ett skit rent ut sagt :)
Har 2 prov nästa vecka men dom tar jag på lördag & söndag. Blir kanske en långpromenad med London på söndag istället för att rida på volten då det var några som sagt att underlaget var kasst, nu när vädret varierar så mycket. Men vi får se! Ska iallafall pyssla om honom länge, skölja hovarna & olja in dom osv. En ta hand om ponnyn dag haha!
Men nu börjar min lektion så vi hörs senare under dagen!
//Jenny



Veckans new in!

Detta kom hem igår! Beställt från hästshopen.se och jag rekommenderar märket. Det PERFEKTA stalltäcket. Gossigt..<3
Tack mamma! (Tidig julklapp kan vi kalla det..)


Och dessa goingar..... Bootsen är äldre men bebskydden är nya! Hur fina som helst och passformen är ju inte att tala om.. Sitter exemplariskt! Gick ärligt talat mest efter priset. Vill inte bli av med för mycket pengar för ett par benskydd, så dessa fick det bli! 149 kr 
(Rozzos färg till 100% också.)

//Ida


Keeping it up

Känslan när man kommer på rubriken på 0,5 sekund. That feeling-varning. Har haft en ganska tråkig period på sistone.. Inte världens mest spännande liksom, så har känt att bloggen fått pausa pga att jag varit riktigt tråkig. Typ så faktiskt. Rozzo har fått gå en del i ridhuset nu och tränats som vanligt FÖRUTOM sadeln. Den kommer pappa och jag att hämta på tisdag! Får gå liiite tidigare från skolan så vi hinner till Uppsala. De blir bra!:) Ska bli härligt som bara den med dressyrsadel nu....


Men nu tänker jag börja med uppdateringen på allvar igen! 



//Ida





Hiss!

Fick en "padd" att ha på sadeln av min farfar senast när han var här, vet inte riktigt vilken affär den kommer ifrån men de finns väl lite överallt. Hade den iallafall på hoppsadeln och det var såå varmt! Helt perfekt nu till vintern, funderar du på att köpa en så gör det - dom är dyra men det är helt klart värt det!
//Jenny




Lite planer

I helgen blir det mest plugg, men ska även till London på söndag. Min syster ska ta hand om en annan ponny där i helgen, så jag tänkte köra lite markarbete och travbommar. Någon gång nästa vecka eller veckan efter det så tänkte jag hoppa honom på lite lägre höjder, och det är bara om jag kan få med mig någon som hjälper mig. Känns riktigt kul att han är igång på riktigt nu! Har även börjat titta lite på tävlingar inför våren, men måste lära mig tdb bättre innan haha!
//Jenny



Ja, han är tjurig

Fick en kommentar som jag snabbt tog bort utan att kolla ip-nummer då jag inte tyckte den var lämplig att "visa" upp, men jag skulle kollat vem som skrivit den innan jag raderade... Hur som så löd kommentaren ungefär såhär(fast värre skriven) : "om du säger att hästen är sur så varför sköter du om hästen?"

Jag pratade lite med Londons förra ägare och hon sa att han är tjurig i boxen för han ser det som hans "revir". Innan hade jag inte tyckt det var kul att stå & pyssla om honom när han var så tjurig, men någonstans måste jag acceptera det. Jag måste smälta in i hans miljö och visa respekt för honom, precis så som han visar respekt för mig. Det är bland det viktigaste för mig om man vill ha en bra relation till en häst - att visa respekt. En häst som inte har respekt för människor är inte uppfostrad på rätt sätt utan de har fått göra som dom vill. London vet jag har en bra grund och han är inte tjurig för han är respektlös. Han har mycket respekt för människor, men hans revir är hans revir och det ska JAG respektera. Om jag har stängd dörr till mitt rum så vet min familj att då vill jag inte bli störd, samma sak med hästar. Men dom har inget val...
Nu för tiden stör jag mig inte ett dugg på att han är lite småtjurig i boxen när jag gör honom i ordning, dels för jag vet varför han är så - men även för jag har lärt känna honom. Jag vet att han hugger/biter inte mig och det är inte personligt. Jag kan stå och krama honom nu och ge honom pussar i pannan utan att han blir sur då. 

Så rider du/har du en tjurig häst så tänk på respekten. Antingen ÄR hästen respektlös eller så visar den sitt revir etc. Det är sånt vi ryttare måste förstå, och hästarna detsamma.
//Jenny



Han är grym

Red ett helt underbart pass på London idag, skrittade fram ute och han blev väldigt pigg av det. Hade även hoppsadeln som jag kan sitta mer stilla i (antagligen för jag är van vid allround). När jag kom till paddocken så red jag på halvlånga tyglar i skritten och han sökte sig neråt. Berömde honom och öronen stack framåt hela tiden!
Travade sen några varv på volten på helt långa tyglar så han fick komma igång i traven mer fritt och det funkade riktigt bra på honom! När jag hade travat fram honom ordentligt i båda varven så kortade jag upp tyglarna, tränade lite skänkelvikningar och ställde honom åt båda hållen. I galoppen gick han helt perfekt, precis så som jag "vill ha" honom. Hoppade av och ledde honom som avskrittning sen, och när han kom in till boxen igen så fick han massa kramar och godis. Idag var verkligen ett sånt där pass då allt funkade och det kändes så himla bra!

Försökte fota honom efteråt men han ville inte riktigt stå still...
//Jenny




Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter en kort och oväntad bloggpaus. Har inte varit på toppenbra humör de senaste dagarna, och idag var verkligen inget positivt. Började med att jag ringde ett stall nere i skåne angående prao och fick ett ''felaktigt'' svar (kommer inte prata mer om det) och sen är min lärare sjuk som skulle gett mig en sammanfattning inför ett prov på fredag. Okej, det är en liten grej men för mig är det väldigt viktigt just nu när jag väl pluggat över en vecka innan. Sen cyklar jag till stallet och möts av en tjurig London (dock blev han glad sen efter ridpasset) men han var väldigt seg och liksom.. trött idag. Efter allt det här så vet jag att hela kvällen kommer bestå av plugg. Samma sak imorgon, men om 4 veckor är det lov vilket jag verkligen behöver!
 
Red ju London idag iallafall, och som jag sa innan så var han seg & så, men annars gick det bra. Han var mjuk och lätt i handen, övade lite galoppfattningar och övergångar. Det är så kul med honom för han utvecklas verkligen dag för dag, även fast han liksom inte är under utbildning. Det kommer bli så bra med honom!
Fick även hem mina vita ridhandskar som jag hittade på hästnet, men när jag fick hem dom så hade dom prislapp och allt kvar - fick dom för 75:-! Det är vita Roeckl, har hört att de ska vara bra!
En till grej som jag hämtade ut på posten var schabraket jag vann hos dressyrponny.se, svart med royalblåa detaljer och det är såååå fint. Ska ta med det till London imorgon så visar jag bilder då. 
 
Jag kan inte lova att uppdateringen kommer vara helt som vanligt då jag behöver stressa i stallet för att sen plugga järnet hela kvällen, men jag ska göra mitt bästa och försöka uppdatera så mycket som möjligt. Hoppas ni förstår nu varför bloggen har legat nere några dagar, nu får vi bara hoppas att vi får med Ida här också!
//Jenny
 
Jag & London för några veckor sen.
 

Uppdateringen lider

Sant. Har inte varit jätteglad på sistone och det är anledningen till varför bloggen inte varit på G på ett tag... Jag hoppas själv att jag snart är tillbaka på banan och känner lusten till att skriva för er, så jag har inte tappat det helt-bara pausat lite.

Så ni vet! 



//Ida

Från Lilla Lundby markarbetskursen


Lite bildbomb från mig!

(Videos läggs ut när jag har bättre täckning)



~Amanda & Flora~







~ROZZOOOO~ (o jag..)


~Julia & Vimsa~

Ledsen för bildkvalitén... (Bara en massa screenshots och mobilbilder, men ändå!)
Som sagt så kommer videos ut snart! Ett ridpass kvar också!;)

//Ida



Okej..

Nu ska jag börja packa. Kommer ju somna i resväskan hahahah.. Väldigt trött, men faktiskt på hyfsat humör då DET ÄR SOLIGT UTE!?!!? Hur skönt? Ser sjukt härligt ut.. Har saknat solen litte på sistone.. 
R ska snart fixas och allt som ska packas, ska packas i stallet. 

Såhär snygg vill vi ju se honom igen!;)

Måste dra nu!
Men kortisinlägg kommer))

//Ida

Hiss

Stor hiss till dessa!



Jag smälter när jag ser dom..... Såååå fina! Skulle passa R perfekt! Våran signaturfärg är ju rosa faktiskt..;) Han är så snygg i det så det är sjukt. Så, rosa ska det va.

Dom går att köpa på hööks i separata  (fram & bak) för sammanlagt för 268 kr. Fram-149 kr, bak-119 kr. 

//Ida


Mys

Sitter och kollar igenom bilder från sommaren.. Lite throwback day.. Allt ser så perfekt ut hahaha, vilka sommarminnen jag samlat på mig! Helt sjukt! Har hänt sååå mycket på sistone.. Tankarna bara snurrar

Några rätt mysiga bilder:

Midsommar med Amanda!:)


Fagersta RK, min första godkända p:1 på 65,5%..<3




Skol-DM



Div 3 finalen.


Min pappa, bästa hästskötaren och ponnypappan nånsin.<3


Från en connemara-stuteri vi besökte! Sååå gulligt!


Sommar......

Längtar tillbaka... Sommaren är alltid så härlig, men vintern är ju mysig också! Vår första vinter med ridhus nu.:) Så att träna känns inte så svårt längre, allt är så lättillgängligt! Inte van hahaha! 

Sommar känns lockande men vinter är jag redo för. Taggar litte..;)

//Ida

Promenad

Rozzo sååå pigg just nu! Småtravade en hel del och var allmänt på. "Aktiv" på nåt sätt.:) Lekte lite med honom och körde trickträning, buga och skäms, (när han lägger huvudet under bakbenet!) Vig ponny..;) Kan kanske lägga upp nån video nån gång..? 

Nu är det fredagsmys som gäller! Fram med popcorn och film! Riktigt hemmamys innan jag ska sova på lägret. Viktigtviktigt. 

Sååå
Ha en toppenfredag alla! 
(Rozzo hälsar)

//Ida

Små saker som gör stor skillnad

Om du har en skadad häst, att hästen ska vila - eller varför inte bara för att du känner att du vill ta extra hand om hästen, så har jag några superbra tips!
 
  • Smörj in hovarna med hovolja/hovkräm. Jag har börjat göra det på London och det är väl alltid roligare att rida på en glänsande häst? 
  • Fläta svansen när du kommer till stallet, och precis innan du ska rida så tar du ut den - så ser svansen tjockare och fluffigare ut!
  • Klipp man & svans, eller bara toppa den. Dock gör inte jag det på London då Tuuli fixar det.
  • Börja lära hästen tricks! Jag vill lära London tillexempel buga, puss osv. Men först måste han bli lite gladare haha!
  • När du skrittar fram & av hästen så gå bredvid istället, beröm hästen mycket och klappa om honom/henne. Jag går alltid bredvid London när han skrittas av nu för tiden, och det känns redan som han börjar lita mer på mig. Man får helt annan kontakt med hästen jämfört med när man sitter uppe i sadeln.
//Jenny
 
 

Veckans outfit - orange/grå

Schabrak: Eskadron || Pannband: Okänt || Boots & senskydd: selar.se || Ridbyxor: Pikeur || Piké: HV Polo 
 

Glöm ej!

Följ oss även på instagram och videofyme!

@jmattssons
@ida0507

(Vfm):
ponnyryttarna
Jennymattsson






Tips x2

Har du ett par lite halvskruttiga stigbyglar som inte är till användning? Varför inte köpa en sprayburk och färga dom i din favoritfärg? Själv hade jag velat ha ett par royalblåa eller turkosa, vore riktigt ballt!
//Jenny
 

Friday


Precis så.

Idag kör vi på skritt med R så han får vila sig i form, den bästa metoden på honom just nu. Antingen så skrittar jag barbacka en tur eller så går jag med han. Får skjuts av pappa idag lite senare så det passar med lite vila också, imorron blir det ju träning första gången på länge!:D Kör på lite försiktigt, ~ett steg i taget.~ Såå, snart rullar transporten igen och vi är på banan.
Fredag och allt känns bra!

Ha det bra

//Ida



Packat: nej, planerat: jaaa

Skönt att vara lite planerad! Tycker för det mesta att göra listor är min grej haha. Denna är inför helgen, vilket jag tror ni nog skulle kunna gissa... 
Men känner mig förberedd på detta. Hoppas jag inte glömmer såå mycket, annars rätt typiskt mig att glömma typ sadelgjorden eller nåt sånt.. Men denna gång hoppas vi att min skicklighet yttrar sig. 

Detta är absolut inte allt, listan är myyyycket längre, bara lite "sneakpeak"..

//Ida


Morgondagen

Så lame rubrik, ursäkta för det!

Imorgon går jag antagligen till skolan om jag inte mår dåligt då med. När jag kommer hem blir det att sätta mig vid datorn direkt och fixa headers jag fått beställningar på, ska bara bli kul! Vill du också ha en gratis header så läs inlägget nedanför, där står all info om hur du ska göra. 
Inför helgen har jag inga planer förutom att jag ska plugga tyska på söndag, usch... Men på måndag är det hopplektion på Lucy, tisdag-onsdag har jag London. Ska se ifall jag kan eirisa ut en eller båda dagarna eftersom det bara blev dressyr den här veckan. Men vi hörs imorgon, har även gjort en del inställda som publiceras under dagen!
//Jenny



Rozzos "attseframemot"

Han har en del att längta efter tycker jag..;) 

• I helgen ska han få släppa loss och stretcha med markarbete! Kommer bli riktigt kul för både mig och R. Vi har ju inte hoppat på ett tag förutom i terräng så det blir spännande!

•En vecka efter det ska R få massage av en tjej i stallet som vi fått rekommendationer om! R lever lyxlivet haha

•Sedan, ungefär en vecka efter det kommer hans sadel! Ni vet redan hur mycket jag ser fram emot det va? Hehe, räknar dagarna..

•Och efter det kommer det ut en kiropraktor som han ska få behandling av. Vi har fått mycket tips om det så det blir spännande! Roligt att få se på och lära sig en del samtidigt!:)

Ser fram emot det här, allt känns otroligt roligt! Tänk att ett enda ridpass kan göra ens vecka.. Underbart

Tack för att du finns, mitt hjärta.<3

//Ida


Lycka

Dagens ridpass gick så bra så det är inte sant, helt överlycklig!!! 
Rozzo var väldigt pigg och frustade av sig rejält, jag red barbacka så jag skulle känna rytmen och för att testa utan sadel då det kanske är den som spökar..? Vem vet? Men det gick underbart bra, satte igång och skrittade på långa tyglar i ungefär 5 minuter, sedan körde jag skrittuppvärmningen en lite kortare stund än vad jag brukar. Kände direkt att han va på och väldigt alert, nästan lite takt haha, bomb! Satte igång traven lite lungt, TÄNKTE JAG, men han satte av i riktig show up-trav o stilade antar jag hahaha, älskling pigg juu!;) Galoppen var underbar i båda varven, och jag tänkte hela tiden "jag har fått tillbaka min Rozzo", lycka rakt igenom. Känslan var så obeskrivbar...

Iaf bästa ridpasset på länge. 


~Rozzo, mitt allt~

//Ida

HEADERS

Nu hade jag tänkt börja göra headers igen, och det gäller till alla bloggportaler. 
Till en början kommer jag göra gratis, men om det rullar på bra så kommer jag ta ut en liten summa för det då jag lägger ner tid på det och jag gör alltid så noggrant jag kan efter dina önskemål. 
 
Vill du beställa en header? Maila då till [email protected] eller skriv till mig på facebook (Jenny Mattsson, jag & London som profilbild). Det som ska finnas med i mailet är:
  • Bilderna du vill ha i headern. Vill du ha de i någon speciell ordning etc så skriv även det.
  • Texter som ska vara med, t.ex ditt bloggnamn / hästnamn osv. 
  • Ifall du vill ha några speciella färger, tillexempel som i våran header har vi 2 streck, i 2 olika färger. 
  • Mått på din nuvarande bloggheader, jag förklarar var man ser det ifall du själv inte vet var man kan hitta det.
Så passa på nu medans det är gratis! :)
//Jenny 
 
 

 
 
 

TIPS!

Denna regnjackan från Kingsland är riktigt smart! Även fast det är en ''häst''jacka så är det något jag skulle kunna använda till vardags de regniga dagarna. 
 
Finns på bland annat Filippas Ridsport för 399:-.
//Jenny
 

Önskelista 2013

Här kommer bara en liten del av alla de saker jag önskar mig i julklapp/födelsedagspresent. Eftersom jag fyller år 6 dagar efter julafton så behöver jag inte ändra om den efteråt så mycket haha!
 
1. Roeckl handskar då mitt ena par gått sönder... // 2. Kavaj så jag kan börja tävla lokalt haha, annars kommer jag inte så långt! Spooks är ju ruskigt snygga, men dyra. // 3. Spooks väst // 4. Skärp med bling // 5. Kingsland långärmad med rosa lappar, har velat ha den i över ett år... // 6. Vita ridbyxor, samma anledning som en kavaj haha! // 7. Läderbenskydd, svarta // 8. PS pannband med click knäppning, så smart! // 9. Turkost scapa schabrak.. Vet inte huur många gånger jag kollat på det, måste bara hitta en butik som säljer det!
 

Mysväder

Påväg hem nu, kör på lite plugg och sen när mamma kommer drar vi till R. Känner så mycket för att bara krypa upp i soffan med datorn på, men läxorna först... Kan ju bli liiite roligt oxå, om jag försöker.;) 

Börjar ju närma sig mot den nya sadeln nu, om 12 dagar...... Vill ju inviga det nya schabraket oxå från Tyskland! Hur fint kommer inte det bli?:D Kändes så sjukt bra när jag testade sadeln, helt plötsligt liksom, höjde han knäna i traven o var helt fantastisk! Känns ju bara sååå rätt!<3 Längtar

Plugg nu sen stallet, höörs
Showing of hahahaha

//Ida

Sjuuk

Vaknade upp med jordens värsta magkramper = hemma från skolan idag... Inte det roligaste direkt, men mådde/mår verkligen inte bra. Så idag har jag bara kollat på film och känner nu att bloggen behöver uppdateras. Ska fixa lite roliga inlägg nu som publiceras snart, bland annat veckans outfit (som kommer komma upp varje vecka) men även en del av min önskelista! Hörs snart med fler inlägg! :)
//Jenny
 
 

Säljes

Har nu tagit beslutet att köpa ett par nya benskydd till R. Det är båda ja, akut och njee, skulle kunna använda mina gamla ett tag till.. Men måste ändå då sälja mina läderskydd! 


Globus med spännen, riktigt snygga! Också otroligt mjuka och rörliga. (Strl cob.) Pris: 200 kr. 

Kommentera eller kontaka mig om ni er intresserade.:) 


//Ida


Gooomorron!

Trött som vanligt men känner mig ändå liiite pigg på dagen i stort sätt!:) Lite medelmåttlig dag.. 

Drar till skolan snart och slutar vid 3, oså hoppas vi att jag kommer på en buss som går lite tidigare än igår men jag kanske måste gå hem för läxor, vi får se.. Rozzo ska ridas för mamma iaf och sen bär det av hemåt pga läxor igen. Heeeelt normal dag! 
Men ändå skönt, "hänger liksom med i tempot".:) 


Rozzo har fått en toppenflock i hagen och alla är jättetrevliga här på Grana, underbart ställe! 
T.o.m så att jag känner att motivationen stiger även fast vi tar det lugnt nu, vilket är både peppande och glädjande! 

Nu kör vi.

//Ida


Stallet osv

Hann till stallet vid halv 5. Bussen kom inte så jag fick vänta i EN TIMME. Asså usch. Och på grund av det hann inte allt jag planerat idag i stallet. Hade tänkt rida för mamma men hon skulle ju bara komma förbi när jag gjort höet, mockat och sadlat... Så idag blev det vila för Rozzo. Inte planerat överhuvudtaget, men han såg rätt nöjd ut ändå hahah

Istället stod jag och borstade honom en stund, kollade igenom honom och bytte täcke osv.. Gos bara! 

Sitter just nu och tittar på ett nytt innetäcke till honom på weatherbeeta!:) Väldigt fina täcken som verkar sitta RIKTIGT bra. Har haft lite problem med täcken då många sitter antingen för stort över bogen eller för litet, men nu har vi hittat lösningen! Kragen!
Riktigt bra lösning om man har en häst som lätt får skav av täcket runt bogen!

Och just detta från weatherbeeta verkar vara det perfekta för Rozzo. 
Så detta kanske klickas hem ikväll, vem vet?;)


//Ida


Hoppsan

Idag red jag ett dressyrpass på en galen London! Hade ju tänkt att rida ut men tjejen jag skulle rida med dök inte upp.
Skrittade fram ganska länge i båda varven innan jag började trava & jobba honom, i slutet när jag galopperade så fick han jordens tokfnatt och började bocka in mot mitten, det var nog bara tur att jag satt kvar faktiskt. Men han var glad iallafall haha! 
Nu är jag på väg hem, ska äta och plugga men sen kommer det mer uppdatering.
//Jenny
Tjurpuppa... ;)

Till Råsså

Riktigt härlig skoldag idag, allt bara flöt på! Påväg till bussen nu med lite nytt hästgodis till prinsen... Det lär han gilla!;) Ska fixa allt i stallet och så kommer mamma dit, ska rida för henne idag.blir bra, slipper stressa helt!

Ha det bra

//Ida

BEHÖVER ER HJÄLP

Kameror finns det såååå många av. Jag har varit på jakt efter en som tar fina bilder med bra kvalité i både rörelse och stilla. (Snabbfotograferande systemkamera.)

Behöver hjälp!
Känner ni till nån speciell kamera som fotar bra och har överkomligt pris, KOMMENTERA! 

Jättetacksam för ALLA förslag.:)

Tack


//Ida

Att komma igång

Det är en riktigt tuff period. Många misslyckas och många tappar tålamodet. Det är svårt det här med igångsättning. Plötsligt krävs en ny sida hos dig som ryttare att man ska vara både otroligt tålmodig och målmedveten. Och det krävs tålamod och motivation. Det jag märkt är att hos mig är det motivationen som rymmer ibland.. Detta är en väldigt viktig sak att jobba på. För det är ju så att förr eller senare kommer man i denna situation när man ska ta det lugnt med sin kompis och t.o.m backa ett steg. slow it down... Fundera över allt. Ställa sig frågor, varför ställer jag igenom nu? Varför händer det inget när jag skänklar? Varför trycker han/hon utåt? 
Det är rätt stort att kunna tänka så. Det visar att man är både passionerad och förstående för dig och hästen. 

Detta kämpar jag med just nu. Tålamodet, kämparglöden och viljan. 

Det är svårt tycker jag. Inte samma sak som att "höj högerhanden en centimeter". Det handlar om din hjärna, din inställning till saker och ting. Många är väldigt naturligt positiva och framåtplanerande medan andra kan ha JÄTTESVÅRT för det. Oavsett vilken typ du är, finns det alltid nåt att jobba på. 
Enligt mig är det "en tröst" att veta att jag inte är ensam om att känna mig rastlös och otålig. Det hjälper på nåt sätt och gör mig lugnare.

Fick för inte alls länge sen dom där riktigt hemska tankarna som att: 
~Jag halkar efter i träningen..
~Hur ska vi kunna kvala SM när jag bara håller på att sätta igång allt nu?  
~Kommer vi ens komma ut på la:p1 till i vår?

Så dumt. Tänk aldrig så. Tänk ISTÄLLET:

~Hur ska jag lägga upp vår träning så att vi hinner med allt och samtidigt gör en schysst start för oss båda?

Det är hemligheten.
Om du klarar detta. Kan hålla motivationen, tålamodet, glöden, lugnet och bestämdhetan kvar dag efter dag. Då är du rent ut sagt en mästare.


Keep it up.

//Ida


London 12/11

Idag var jag som sagt hos London och red ett dressyrpass, dock gick det verkligen inte som jag hade tänkt mig... Redan i boxen när jag gjorde honom i ordning så var han väldigt tjurig, sen när jag precis skulle hoppa upp så hade jag glömt mina handskar och behövde då gå tillbaka till stalldelen, och därifrån ville han ju inte gå... Tog ett tag att få honom att röra på sig ens, men sen gick det iallafall. Äkta ponny är han!
Han var stel i skritten och traven, men när jag hade galopperat en gång i varje varv så lossade det någolunda, men det har verkligen gått bättre förut. Han kanske bara hade en dålig dag och det får jag acceptera, nya tag nästa gång! 
 
Imorgon rider jag ut med Londons boxgranne (säger man så?) och det blir antagligen lite galopp också, om han är så lugn han var senast alltså. Det ska bli riktigt kul faktiskt, bara vi hinner komma iväg innan det är kolsvart ute. 
Nu ska jag ta och skriva ihop ett par inlägg till imorgon och försöka ta igen min dåliga uppdatering!
//Jenny
 
Några veckor sen när jacqi fotade oss, nya bilder kommer snart! 
 

Hemma förvånande tidigt

:o 
Shit, är van vid att komma hem vid 8-9 nu blev det ju lite fel.. Vad ska jag göra nu...? Hahaha
Mamma överraskade mig totalt nyss o kom med adventsljusstakar o julpynt, NU? Rätt chockad men det vart ju mysigt.:) 
Mys

Rozzo fick gå ut en sväng och sedan ridas på ridbanan. 
Tyckte han var väldigt "på" idag.. Stark. Han var väldigt fin ändå, kändes bra men hade varit ännu bättre om man kunde se oxå, det är nåt jag stör mig på ibland. Ibland känns det som man sitter på Totilas o ibland, känns allt bara fel. Men man vet ju inte, ser ju inget! Halvt galen på det idag...

Är inte på världens bästa humör just nu... Skriver mer imorron eller lite senare


//Ida


Rozzo hälsar




Öka kan han fortfarande!;)


Jobbigt värre

Tisdag och jag är verkligen inte på humör. Usch, vet inte varför heller... Kan ju säga att detta är därför min update varit lite halv idag...

Slutar tidigare idag så jag får gå direkt till bussen kl 2! Så uppdatering från stallet idag.

//Ida




Gårdagens ridpass

Red Rozzo i ridhuset igår  efter Lucia-träningen och det kändes så (ursäkta) jäääääkla kul! Kände att R var som han brukade vara, som när han var ett kraftpaket i somras! Så skönt att känna att ens ponny verkligen är glad och vill träna. Inte dendära tyngden i bettet och släpiga steg, istället tryck i bettet och power i alla rörelser. 
 
Började med att skritta runt och värma upp med mycket böjda spår samt mycket serpentiner, på långa tyglar. sedan körde jag igenom samma sak fast korta tyglar och medelform på honom. Kände att han tog i bettet extremt bra, inte för mycket och inte för lite. PERFEKT. 
Travade och gjorde avbrott till skritt och sedan till trav och fick igång bakbenen ordentligt, lyckades fort & jag kände att han var med på övningarna aktivt. Gjorde många skrittpauser så han fick pusta då han egentligen är igångsatt bara, berömde och lät honom sträcka ut. Sååå fin var han!
Körde lite galopp vilket kändes hur enkelt som helst och det där med oliksidigheten var som bortblåst. Mjuk, rund, elastisk och ivrig var han. Det är så roligt när man känner att hästen är pigg och arbetsvillig när man sitter och gör sitt bästa på hästryggen, det är dom stunderna som man känner att man klickar och kommunikationen fungerar på bästa sätt. Känslan får man ibland och jag hoppas att jag får ha den känslan på Ninaträningen idag också! Taggataggatagga, nu ska vi visa hur flitiga vi varit!;)
 
That power.
 

//Ida
 

Jenny på storhäst

Jag trodde jag skulle få rida en ponny i storhästgruppen idag, men så fel jag hade! Får istället TipTop som var minst 170 i manken, och innan red jag lilla Lucy på ca 130... Men det gick över förväntan faktiskt, han gick inte stadigt hela tiden men jag måste tänka på att det var andra gången jag red storhäst ordentligt. För höga krav på sig själv är aldrig bra!

Övade på bogen in i skritt och trav, skritten gick väldigt bra och traven blev helt okej. Har videos som jag kommer ladda upp imorgon, är alldeles för trött just nu, ursäkta!
Bjuder på en bild från idag...

Måste även be om ursäkt för den usla uppdateringen från min sida. Det är inte alltid jag rider dubbellektion haha, men imorgon är jag tillbaka som vanligt med lite roliga inlägg - eller en massa! //Jenny

Tips!



Riktigt smart ju! Stor hiss!
När man saknar en reflex, är det bara att tejpa hjälmen eller jackan lite tillfälligt. Eller om man föredrar reflexer på hästen kan man ju linda in den! (Skämt åsido) 

Men smart som sagt, borde säljas i hästaffär tycker jag!

//Ida



Monday

Seg måndag, men i stallet lyser man alltid upp när man kommer in.:) 
Rozzo fick som sagt gå i ridhuset och var väldigt fin. Sådär lydig också...<3 
Kändes riktigt härligt dom sekunderna då han tände till lite, annars är det liksom lätt att han segar något och släpar sin bakdel lite efter, men när man får lite ordning och pli på honom, DÅ blire gaaalet häftigt att rida!!




Rätt suddigt och blurrigt, men ändå! 
~Fina Rozzo...~


Stod och gjorde i ordning honom i gången men tyckte att han behövdes spolas på benen, så jag drog till spolspiltan med en ponny efter som verkligen bedjade med glansiga ögon om att få slippa, men ickesanicke. Han va skitig som bara den så han fick stå ut med lite vatten. Såååå snäll var han (som vanligt), inget konstigt liksom att gå in i ett lite mörkare rum med igenspikat fönster. Bara stod där medan jag spolade. Min underbart snälla ponny!!<3

Hittade en ny kompis också hihi, stoooor kisse! 

Rätt OK måndag ändå.:) 

//Ida




Rozzolini

Påväg till honom nuu!

Gissa vad jag lyckades med idag. Jo, glömma mobilen samt busskortet. Hur klantig kan man bli? Som Ida. Det är maxgränsen. Åååååh, så jag fick gå hem istället och vänta på mamma. Aja, imorron SKA jag åka buss. 

Såå.. Nu är det bäcksvart och jag som så gärna ville rida ut, får stå över det. Kanske bara en liiiten sväng och sen ridhuset! Blir bra ändå, Rozzo ska komma igång igen nu så det är dags. Men måste variera också så det blir uteritt nån annan dag denna vecka.:) 

Fick jäääättelust att skaffa en ny kanin idag.. Såg så otrooligt söta bilder så fick längtan av husdjur igen.. Först var jag (typ hela familjen) inne på hund men nja.. Kanske, kanske inte, sånt får man se! 
Ska hälsa på älskling nu! Hörs

//Ida




OJUSTE

Det är ju markarbetsträning i helgen! Glömde det totalt haha, Rozzo och jag kommer sova över med kompisar och träna både lördagen och söndagen (markarbete såklart!;))
Kommer blogga därifrån och berätta hur det går oså! 

Liten remind bara!

Skol-DM 2013..<3

//Ida

Veckoplanering v. 46


~Måndag (idag): Tar bussen till stallet för första gången, blir då antagligen själv i stallet men, men. Har nääästan fått ordning på allt så detska väl gå bra!
Rozzo ska ridas ut.

~Tisdag: Lite träning på G, mjukgörande tror jag och om mamma kommer från jobbet lite tidigare kanske en och annan bom åker fram..? Vem vet?;)

~Onsdag: Måste nog ta igen lite läxor och vara lite klok med skolan en dag också, så tar kanske inte bussen till stallet direkt efter skolan.. Går hem, fixar ihop en bra mellis, gör mina läxor och är lite duktig.;) Sen bär det av till Prins som ska dressyrtränas!

~Torsdag: Hur Rozzo ska motioneras på torsdagen beror lite på om detta schema hålls, om, blir det nog hälften ute hälften ridbana eller ridhuset.:)

~Fredag: Då ska jag ta god tid på mig hos honom och vara lite extra noggrann, fixa hans hovar, spola honom mysborsta honom och ta hand om han..<3 Kanske t.o.m vila för hans del..

~Lördag & söndag: Inte helt säkert än, tror ändå det vore bra med en mjuk träning i låg form.

Från flytten

//Ida

Variera ridningen

Något jag som medryttare tycker är väldigt viktigt är att hästen får en varierad träning. Eftersom jag har London två dagar precis efter varandra så försöker jag att rida ut ena dagen, i den mån den går. Jag rider inte ut själv på honom än men det brukar vara någon som jag kan följa med. Tillexempel så ska jag rida dressyr på tisdag, och rida ut på onsdag. Sen vet jag ju inte hur han går resten av veckan om jag inte tar honom extra, men det är fortfarande viktigt för alla hästar att få variera.
 
Även för dressyrhästar så är det bra att få hoppa ibland, löshoppning eller med en ryttare på ryggen kvittar. Men i hoppningen är det ju helt olika muskler som hästarna använder sig av - och tränar upp. Eller varför inte bomarbete, upphöjda bommar eller bara ett litet kryss i dressyrarbetet? Upphöjda bommar är något jag använde mig av ganska mycket i dressyrpassen för att få honom att lyfta på benen. Det funkade verkligen, även hoppningen visade stort resultat. Så ni dressyrryttare som bara rider på banan - ut och hoppa terränghinder eller be en kompis om hjälp med några småhinder! 
//Jenny
 
 
 

Wääh

Jag är såå trött, vill bara krypa under täcket igen och typ gå i ide :(
Har iallafall en ganska kort skoldag framför mig, och sen vidare till stallet för en dubbellektion - tur att det är något kul på den här dagen! Min outfit kommer upp lite senare också ifall ni vill se den..?
 
Nu måste jag skynda till skolan så vi hörs sen med lite längre inlägg!
//Jenny
 
 

Dagen

ååååå så trött. Klockan ringde 6.10 och jag kände liksom, ÄR NI SERIÖSAAAA? HahHah, nog allas måndagskänsla just nu.. Ingen frukostbuffé, MEN! Pappa var en riktig ängel..<3 Kom med detta:


Men ååååååååh tacktacktacktack, (den ena är till mamma)
Dock tror jag iaf att min får vänta till lördag.. 

Gjorde min morgon!
Ha de bra, skolan kallar..

//Ida

Dagen

En dag utan planer blev till en fullproppad dag! 
Sov ut länge för att sedan åka till Ikea & handla lite nödvändiga grejer till hemmet, sen var vi hemma en timme eller något och då hann jag fixa klart headern - äntligen! Sen direkt iväg till moster för att fira henne då hon fyller år imorgon. Nu på kvällen har jag bara slappat, vilket har varit väldigt skönt. Kikat med personer som är glada & trevliga, höjer verkligen humöret på en söndagkväll!
Nu ska jag & min söndagsångest gå och sova, hörs imorn!
//Jenny



Nya bloggdesignen

Nu är den nya designen & headern inne, och vi är huuuuur nöjda som helst!
Det var duktiga Tuuli på www.dressyrponny.se som gjorde den, hon säljer designer till ett otroligt bra pris - beställ en du med! :)
 
 

Liiiten snutt från idag!


Stallet igen hehe

Jao. Påväg dit igen! Vill kolla hur Mr har det igen..:)
Ska pussa honom extra på mulen haha
Hörs
Snart kommer mussen tillbaka, det ser jag fram emot och gullet själv oxå tror jag;)

//Ida



Ny design på väg in!

Sitter & finslipar headern, detta kommer bli mer än GRYMT! 
 
I brist på bilder haha!
 

Stallet




Rätt stor, dom är 5 i hagen och det verkar vara ett lugnt gäng. Känns riktigt skönt. Han utstrålar glädje när man kommer och han är såå pigg, kändes verkligen härligt att få komma ut i skog och mark med honom oxå, variationen är VIKTIG. 

Så idag red jag i ridhuset och tränade (innan ihopsläppet) och så underbart har det inte varit att rida R på länge. Satt plötsligt på ponnyn i mina drömmar!
Började i skritten att bara ta det lugnt och visa honom ridhuset, låta honom titta. Kortade tyglarna en aning och han sög tag o visade sig riktigt arbetsvillig. Bästa känslan enligt mig som ryttare. Började trava och han bjöd på riktigt och trampade, jag kände också att jag kunde fokusera på det jag måste öva på, vilket är min vänster armbåge och mina händer, även i galoppen!
Ett steg närmre målet på grund att detta pass!


Så fin min ponny...<3

//Ida




Söndagsförmiddag

Ska äntligen träna med Rozzo idag!
Har haft en så jäkla fin helg, ni vet en såndär som man går upp varje dag och bara dricker te, läser lite bloggar och myser, åker till stallet i en gossig kofta o rider ut, MYS all the way.

Är påväg till stallet nu, (inlägg från bilen)
Taggataggatagga träning

//Ida

Sen update

Usch vad jag ogillar att uppdatera sent, men jag har hållt på i mitt rum exakt hela tiden sen jag kom hem från stallet. Flyttade runt alla möbler totalt, men nu blev det bättre än innan iallafall haha!
 
Mockade och fixade maten innan jag tog in en väldigt glad och positiv London. Han kom till och med travandes i hagen när jag skulle hämta honom, lilla tokponny!
Red på banan men i hoppsadeln idag, bara för att den är så behaglig haha. Det känns som han får mer rörelsefrihet i den just nu, men när han fått mer muskler över ryggen tror jag det blir som det ska vara, att steget ''ökar'' i dressyrsadeln också. Hur som så red jag mest i trav för att få honom lägre och lossa i högervarvet. I slutet gick han riktigt fint och galoppen gick hur bra som helst. Det är ju när det går som allra bäst som ingen är med och kan filma eller fota, så typiskt! 
När jag släppte in honom i boxen så fick han massa pussar och godis innan jag cyklade hem i spöregn. Sen har jag städat, ätit godis & städat ännu mer. Den här lördagen har varit toppenbra!
//Jenny
 
 
 

Vet ni hur tacksam jag är?

När jag började rida London för ungefär en månad sen så hade jag inga förhoppningar, jag förväntade mig absolut ingenting. Men vet ni hur mycket vi har utvecklats på så få gånger? Idag när jag skrittade av London så valde jag att hoppa av och leda honom istället för att sitta på ryggen. Jag berömde honom tusen gånger, kramade honom dubbelt så många gånger, pratade med honom som om han vore en människa man ska förklara hur bra den personen är. London gick bredvid och såg nöjd ut. Det är det som är så jäkla bra med djur, dom lyssnar - men säger inget. Dom visar det. Alla superfina kommentarer jag fått om oss som ekipage värmer hela mig, jag blir så otroligt glad för ni tror på oss. Det är mycket jobb kvar på både ponnyn och mig men jag ser redan våran framtid och hur bra det här kommer bli. Jag kan inte veta hur långt vi kommer komma, vem vet - vi kanske stannar på LC nivå? Men vad spelar det för roll när jag gör det här för det är det jag älskar, jag gör det för att det är kul. Det här får mig att må bra.
 
Kan säga en till sak, London brukar vara otroligt tjurig i boxen när jag gör honom iordning eller tar av utrustningen. Men idag kändes det som det var på väg att vända. Han hade öronen framåt hela tiden, tjurade lite när sadeln skulle på men vilken häst gör inte det. Bara av att han var glad idag gjorde mig så glad så jag kom hem studsandes. Just nu känns allt så bra. Skolan rullar på helt ok, jag har en medryttarponny som gör mig gladare än gladast, mina vänner & min familj finns för mig när jag behöver dom. Vad mer behövs? Jag är lycklig nu, så låt det vara så här! 
 
London & jag för någon vecka sen. Nya bilder och videos kommer snart, ni ska få se skillnad ett tag framöver också - för JAG tror på oss!
 


Städar

Vänt upp & ner på hela rummet. Brb!
/Jenny




Ny bloggdesign

Nu är det så att både Jenny och jag känner för en ny design+header.
Är det så att ni tycker det är dags att byta också?:)
 
 
//Ida

Wantie

Är riktigt sugen på ett nytt träns nu.. Har aldrig köpt nåt träns till Rozzo, det har inte behövts. Vi fick ett från Rozzos förra ägare som vi tyckte satt väldigt bra och är dessutom väldigt fint, st(y)bben. Använder det men tycker nog att det vore dags för ett nytt nu. 
 
Såå, första stället att hitta bra träns på till billigare priser är ju hööks!
Detta hittade jag ovh blev rätt så kär i det. Gillar breda nosgrimmor skarpt, och brunt ska det va! Det kostar 579 kr
 
Hur fint? Galet enligt mig (i brunt)! Också en ganska bred nosgrimma. Kostar 799 kr men jag kan nästan tycka att det vore värt det. 
 
Är faktiskt inne på achenträns nu när jag haft remontgrimma ett tag. Vill testa annat.:) Men det enda som sätter stopp är väl plånboken hahaha, är ofta så.;) Men som sagt.. Lite sugen är jag.. hmm
 
//Ida
 

It´s a wonderful day for pie

Njee, nästan, kladdkaka blev det istället! 
Känner att våran uppdatering varit sjuk idag så ska faktiskt ta och försöka bättra mig. Nu sitter jag här med datorn hela kvällen ändå, så det blir bra.:) Mys med tända ljus, bloggen och en varm kopp te.. Startade dagen med det och slutar så oxå. The perfect day. På riktigt, vaknade och hade världens bästa känsla, åt godaste frukosten på länge, åkte till stallet med en kompis, red en långritt som var första på läääänge med bäst sällskap, Rozzo var nöjd och nu sitter jag här och väntar på att min (eller egentligrn pappas) kladdkaka som ska gräddas klart.
That feeling.
 
//Ida
 
 

Gick ju jättebra!

I början när han stod i gången gick det hyfsat tycker jag, han gnäggade nog kanske 2 gånger och bajsade nog 7.. Han blev lite nervös. Sen när jag suttit upp gick det bättre! Han stod stilla och verkade rätt cool. Själva ritten gick jättebra och vi hade riktigt kul!:) Alla 6! 

Men nu står Mr ute i hagen i regnet och äter, så jag ska strax åka hem och värma mig. Kallt som bara den! 
Tänkte göra nåt riktigt mysigt idag, kanske baka? En typisk bakdag tycker jag! 
Hörs

//Ida

Uteritt

Extra taggad! Kommer bli jättekul, tänkte först att jag kanske skulle köra barbacka men nee.. Lite säkrare med sadel första gången. 

Känns som en perfekt dag idag.. En såndär man bara vill njuta av..:) Snart stallet!

Mys

//Ida


GäspGäsp

Jag blev trött. Herregud vad jag är tråkig... Men imorron kommer jag gå upp liiite tidigare än vad jag skulle i vanliga fall, ska rida ut med några och se om R är galen eller inte. Antagligen inte hahaha, min pys är lugn som alltid. Inget tvek at all. Men kul att få lära känna dom lite mer och lära sig kanske en runda i skogen som man kan köra i repris..? Blir toppen!

Känner hur ögonlocken blir tunga nu... 
Natti


//Ida


Hiss

Älskar när hööks sänker priser på schabrak. Typ höjdpunkten på dagen när man får veta det haha
Och det är det dom gjort nu! Hittade dessa och blev riktigt kär i dom! Hade varit såååå fint om man hittade matchande lindor och kanske ett pannband i liknande färg!! 
Tänk vilken drömoutfit det hade varit!

Liite svårt att hitta lindor i samma färg men liknande går nog att hitta, älskade färgen och priset är förvånande enligt mig, bara positivt!;) 



Nu önskade jag att jag behövde ett dresyrschabrak till.:| Just den här färgen är Rozzo gudomligt snygg i, royalblåa lindor är inte omöjligt att hitta heller!

Älskar båda jobbigt mycket hahaha, tipsar!

//Ida

Mina mål vinter 2013


Få ordning på min vänsterarmbåge och ha höjda händer naturligt.

•Komma tillrätta med den nya dressyrsadeln! 

•Träna låg form BARA, med Rozzo i ungefär 2 veckor till. 

•Tjäna mina pengar lite själv, sälja ut lite oså.

•Bli ännu mer aktiv här på bloggen!

Enligt mig är detta rätt saker att fokusera extra på nu. Skolan går väldigt bra och jag känner att jag har kontroll på allt så vill liksom "höja" ribban lite! Till en början nu på Grana ska jag i första hand skritta långa turer ute med och utan sällskap och vänja honom några dagar vid platsen. Sedan kan vi komma tillbaka där vi är i träningen just nu. Inte backa, bara pausa. Och som jag skrivit förut kommer dressyrsadeln den 26, taggar den sååå mycket o räknar dagarna haha, 18  dagar kvar idag!;) 

Ska verkligen satsa på träning i vinter, ge järnet och sikta högt mot vår! 


//Ida

Det här är drömmen!

I tyskland kollade jag och Ida på dessa produkten som även dom är från Eskadron. Verkar som Tyskland är tidigare med en hel del saker, men dessa produkter var jag riktigt nära på att köpa faktiskt! De luktar verkligen sött & som en dröm, dessutom är de inte så farligt dyra heller - jag tycker faktiskt det var ett billigt pris? 
Allt finns på horsemeup.se
 
Pälsglans NICI CareHovfett med glittar NICIShampoo NICI
Pälsglans 79:-                              Hovfett 99:-                          Schampoo 69:-
 
Ångrar nu i efterhand att jag inte köpte iallafall schampoot på direkten, tänk när man är på tävling så kommer hästen in och doftar jordgubb haha!
//Jenny

Hemma



Inga motstånd från Rozzos håll! Såg hur glad ut som helst när han fick mat, härliga häst haha

Korta inlägg idag, sorry, haft fullt upp så det blir bättre. 

//Ida

Hejdå Thorsholma




Fredag!



Påväg hem.. Lite jobbig skoldag, lååååång. Men nu är den slut och det är helg på G så vem kan hålla den sura minen? 
No time for partypoopers.

//Ids


Kan inte tacka dig nog

Det är få "texter" som får mig att bli ens rörd, men av detta (http://dressyrponny.se/2013/november/evig-tacksamhet-en-bra-medryttare.html#comment) fick mig helt ärligt att börja gråta. Att få höra så otroligt fina ord från ägaren, den känslan går inte att förklara. Jag vet inte hur jag ska tacka dig nog Tuuli, men som jag sa förut så är jag helt tom på ord. Tror nog bara de som fått höra dessa ord som medryttare förstår känslan, det är ett kvitto på att dom är nöjda med arbetet jag gör med ponnyn. Tusen tusen tack! 
//Jenny




Grana

Tänkte berätta för er, nu när det är dags för flytten, lite om Grana stall!
Grana består av tre stall, ett "utestall" och 2 stallgångar. Rozzo kommer stå inne i den lite äldre delen, också den jag tyckte var väldigt mysig.
Det är en sadelkammare precis vid Rozzos box, vilket är riktigt praktiskt, en spolspilta också nära R, och foderrum lagom nära, ser verkligen inga nackdelar haha, positivt ju! Det finns ett 60-ridhus en liten bit bort och en upplyst utebana precis utanför stallet, det finns också ridvägar runt om i skog o mark!
Har alla mina kriterier uppfyllda där! Är nöjd med valet och jag är säker på att jag iaf kommer stormtrivas! Rozzo har en häst bredvid sig och på andra sidan är det en liten gång till sadelkammaren. Han kommer nog tycka om det där att han aldrig står helt ensam, rör sig ju folk ut och in, till och från sadelkammaren hela tiden. 
Tror på riktigt på Grana. Det känns rätt! 

Bara lilla hästen här som ska packas och sen bär det av på nya äventyr

//Ida


Star!

När jag var i Tyskland så köpte jag en brun grimma med beiga stjärnor på till London, och den var huuur fin som helst! Efter det har jag börjat bli lite smått galen i utrustning som har stjärnor på sig, bland annat Eskadrons nya kollektion. Hur snyggt är inte detta?
 
Schabrak Polo Pad StarsSvettäcke Fleece StarsBell Boots Stars NICI
Antingen hatar man nog det, eller så älskar man det. Jag älskar det! 
//Jenny

Morron!

Mår toppen just nu! På grund av er! Ni satte nytt läsar-visningsrekord igår och jag hoppas att vi håller statisktiken ett tag iallafall...

Fredag och allt är underbart, eller hur? Idag kommer mamma hem från jobbet ungefär samma tid som jag kommer hem från skolan. Det, för att vi åker direkt till Thorsholma och lastar R, tar med sadlarna + alla saker som ligger kvar & åker till Grana. Så vi ska vara vid Grana ca kl 17. Vi tänkte att det är skönt att komma undan mörkret liiite och att ha fredagkväll också, vi hade lätt kunnat stanna i stallet till 12 på natten, men vi försöker vara lite tidigare idag.
Så det är planen för idag.
Måste gå till skolan nu, vi hörs med många inställda!

Nakenfis!

//Ida


Planer

Fick ett jätteroligt meddelande av en kompis idag, sånt där meddelande som man bara vi jubla åt.. Och vi får väl hoppas att det går som det är tänkt! Vore såååå kul om det gick!
Är liiite hemlig om det tills jag får reda på om det går eller inte, en ledtråd:


Vi säger väl gonatt nu, ni är fantastiska och jag är SÅHÄR motiverad med bloggen och allt just nu
Lycka!

Natti
//Ida  



Typical Ida

GLÖMDE JU MAJSOLJAN OCH BABYOLJAN HEMMA! Hur klantig får man va... Nästa gång, då SKA jag ta med dom. Ska.

Gick i alla fall rätt bra, mamma och jag delade och rakade varsin sida på Rozzo, sen duschade vi honom ordentligt, sprejade pälsglans på honom och klippte hans man! Så han ska nog va lite snygg imorron ändå!

Före klippningen:

Efter:
Rätt stor skillnad enligt mig! Nu har jag en grå ponny igen. Observera också att han blivit klippt i höst innan haha, min stora hårboll, pälsen växer såå fort!

Imorgon-kväll flyttar Rozzo och jag till Grana, känns lite konstigt faktiskt.. "Overkligt" på nåt sätt.. Lite djupa tankar inför det, men jag lovar att det kommer bli bra, allt blir bra...

//Ida

Ett ordentligt inlägg behövs

Sitter vid datorn för en gångs skull så jag kan skriva ett någolunda ordentligt inlägg haha!
Har precis pluggat klart och kan äntligen blogga lite, vilket känns välbehövligt nu när vi har besöksrekord sen vi bytte blogg. 
 
Hur som så har jag lite planer för helgen. 
Fredag: Skola, sen sover Jacqi här - kul!
Lördag: Drar till stallet & rider antagligen ett dressyrpass på London beroende på hur han gått de senaste dagarna.
Söndag: Firar moster & sen hemmakväll
 
Ska se om jag kan fixa en ny bloggdesign snart också med lite nya bilder och roligare färger, känns som att det behövs nu när det är mörkt & grått ute!
Nu ska jag faktiskt fixa lite inställda inlägg till imorgon när jag är i skolan, förslag eller önskemål tas gärna emot! 
//Jenny
 
Hästis i tyskland...

Jenny & London

Jag har sagt några gånger att jag har varit ''iväg'' och så, det kanske ni har märkt?
Det beror helt enkelt på att jag har blivit medryttare på en D-ponny som heter London. Egentligen hade jag tänkt att ta en längre ''paus'' från privathästlivet, men London står 10 minuter gångavstånd från mig, och att rida utöver ridskolan gör mig mer motiverad till allt. Det är som en knuff framåt.
 
London är född 1996 och är en svettfux, valack kanske jag ska nämna också!
Eftersom jag inte har ridit honom så länge än så har jag inte lärt känna honom helt och håller, men det går framåt iallafall. Jag har honom 2-3 dagar i veckan, tisdagar & onsdagar som fasta dagar. Är Tuuli (ägaren) iväg och tävlar med sin ungponny så tar jag honom på vissa lördagar. 
I dressyren så går det riktigt bra redan faktiskt, dock är han under igångsättning efter att ha varit i Dalarna (mer om det kan ni läsa på Tuulis blogg) men sen provridningen så är det stor skillnad tycker jag. Jag rider ut så ofta jag kan, alltså när jag har någon som kan hänga med då han har varit väldigt pigg de gånger jag varit ute med honom. Men det är ju bara kul, hellre pigg än seg! I vår ska jag eventuellt tävla dressyr med honom, om allt går som planerat alltså. Men känner vi oss inte redo eller det kommer något hinder i vägen så är det ju klart vi väntar ett tag. Men det är väl iallafall som ett mål för våren 2014. Jag ska absolut inte ha bråttom ut på tävlingar & liknande, utan jag gör allt det här för att det är så jäkla KUL! Jag är väldigt glad över att ha ''hittat'' en D-ponny som jag trivs så bra med och som är så nära mig så jag hinner. Så det är alltså London som gömt sig lite bakom bloggen men nu har jag alltså valt att börja skriva om honom och det känns bättre så jag kan skriva ut mer roliga inlägg. Nedanför ser ni lite bilder på oss för ca 2 veckor sen.
 
Besök även Londons ägares blogg: www.dressyrponny.se
 
 

Plugg

Hörs snart med BRA update!
//Jenny



Rida nu!


Barbacka, får se hur de går!

//Ids

Ooooherrrre



Hur fint?
Jag älskar det! Riktigt snyggt med guldetaljer då dom flesta pannbanden är med silver, big +! Är nog min favorit från PS faktiskt, rätt stort då jag nästan älskar alla deras produkter haha!

Brunt också... Rozzos träns färg... Är det nästa inköp? Hmhm, önskade iaf att det vore det!

//Ida

:)

Ska iväg med mamma nu, sen kommer jag skriva ett ordentligt inlägg om lite allt möjligt. Det är roliga nyheter, vissa av er vet ju säkert redan, men för er som inte vet så får ni klura på det!
//Jenny



Snartså

Stallet snart och fixa ängel riktigt fin!
Är just nu påväg hen från skolan och funderar på allt jag måste göra på både Thorsholma och Grana, en del. 
Inte så mycket att skriva om just nu men kommer inlägg sen från stallet! Före-efterbilder på Rozzos rakning kanske? Men iaf, mer update sen! 
Bild från photoshoot med Elin Mattsson!


//Ida

Sent godmorgon

Av någon anledning var det inte segt för mig att gå upp ur sängen idag, även fast det var ett prov och 2 inlämningar. Så skönt när man inte behöver stressa på morgonen heller!
Dock var det inte lika kul att cykla till skolan i spöregn, känns som att höstvädret kommer nu istället för i oktober? 

Idag efter skolan ska jag passa Miliam och plugga, sen blir det att ha en ta hand om mig själv-kväll. Naglarna ska fixas, hårinpackning & ansiktsmask. Bra eftermiddag med andra ord!
Såg även ett inlägg som gjorde mig helt rörd, visar det sen. Så otroligt tacksam och du vet vem du är! 


Bloggar jag läser

Jag är inte den som läser 78 per dag men några brukar jag va inne på varje dag! Gillar ett flertal (hästbloggar babblar jag om såklart!) 

Dressyrponny.se
Tycker mycket om denna blogg! Tuuli (som driver) är verkligen bra på att skriva och har mycket kloka tankar som hon delar med sig om. Man får följa med henne och hennes ponny Aladdin på deras äventyr varje dag, alltid toppenuppdatering. JÄTTEFIN BLOGG!



Granaryttarna.se
Har bara läst denna i några veckor nu, men känner att jag måste hylla den! Det är egentligen två tjejer som skriver där men den ena har för tillfället bloggpaus, men bloggen är jätterolig att följa ändå! Gillar designen enooormt. Stort +!



Dressyrmupparna.se
Alltid lika kul. Liiite trist att Linn har bloggpaus men Ingrid är ju underhållande så det räcker haha! Skriver bra, roliga bilder o myyycke mer!  Finfin blogg



Chevaux.blogg.se
Började nyligen läsa den och dras med. Fina hästar och rolig läsning. Designen är SUUPERFIN! Dom har sååå min stil på prylar oxå hehe, mitt i prick!




Idawoxlin.horseworld.se
Blir såå glad av att gå in på hennes blogg, alltid positiv läsning och man blir extra motiverad av det! Kul att det bara inte är "privatryttare" som bloggar, hon bevisar att man kan komma rejält långt som ridskoleryttare! Inget konstigt alls.
Lite kär i headern.. Hihi



Jag läser fler bloggar, men dom här är dom jag kommer på nu! Jättefina bloggar, fina hästar och ekipage. Keep it up, det är verkligen sååå roligt att följa dom! Gör mina dagar lite haha

//Ida

Torsdagsmorgon

Var inte lätt att stiga upp ur sängen imorse.. Verkligen INTE. Tänker inte ljuga, det var ett rent helvete. Förlåt för språket, sorrysorry.. Men blir alltid såå mycket lättare när man vaknat till lite o gått upp.. Det är nog inte försen jag ska gå o äta som jag piggnar till lite... Men iaf, ni vet väl vad som gäller för Rozzo? Juste! TOTAL MAKEOVER, stackarn haha, han kommer bli suuuperduuperfin! Ska ju raka honom oxå! Tror att vi kör på samma linjer som förra gången, går både enklare och snabbare nu säkert! Vill att han ska va såhär korthårig och glansig igen juuu!


Undrar om Rozzo är morgontrött just nu..? Han står väl antagligen och äter min lilla tjockis...

//Ida

Säger gonatt nu

Känner mig sååå trött. Slut i hela kroppen OCH ARMARNA! Helt sjukt.. På idrotten hänger vi i ringar och utövar vacker gymnastik. Hm. Inte riktigt när jag göra de kanske.... Hehe, fick iaf så ont i armarna att jag nu inte kan böja dom helt eller ha dom helt raka. Kaanske inte så bra.. 
Men nog om det, imorron är sista ridpasset på Thorsholma, Rozzo ska groomas ordentligt och sista sakerna flyttas. Boxen fixade mamma och jag ikväll så den är det torv i nu. Nästan allt är klart

Som sagt, både jobbigt och jätteroligt

Goonatt

//Ida

RoZZooo


Rätt coolt, grön outfit utan att jag tänkte på de hahahaha (grön passpoal på schabraket oxå), rätt snyggt juu!

Ridningen gick riktigt bra idag! Tyckte att han verkligen lossade i munnen, speciellt i höger varv, det svåra varvet. Så härligt när man känner att man kommit åt ett "problem" och löser det.:) Känslan är NÖJD. Så imorron fortsätter jag jobba på samma sak. Att ha en plan känns också väldigt bra, känns som att man tränar med en mening, mot ett mål! Motiverar otroligt..

//Ida

On the road

Again, påväg till Rozzo på Thorsholma just nu, sen bär det av till Grana! Ridning nu och vi kör på låg form i ridhuset. Rätt chill med ett ländtäcke, skön jacka, mysigt mörkt så det är mys..<3 Tycker faktiskt inte att jag stör mig på den "mörka tiden" nu. Inte alls! Är på sjukt bra humör o känner att allt är perfekt just nu! Hälit
Som Jenny är jag taggad som fan! Ursäkta.. Men så glad jag är nu är underbart, that feeling, fastän min dag från början var en halv katastrof känns det så mycket bättre nu.. Snabba vändningar haha
//Ida


ÅÅÅÅÅÅH GJORDE MIN DAAG!


DOM HAR KOMMIT!
Mina vinterälsklingar..<3

//Idaa

Från igår

Min galna.. Haha


I skolan

Segt med inlägg, jaa. 
Fick bokstavligen panik imorse när jag vaknade upp o klockan va 10 över 7, tar 30 minuter för mig att gå till skolan o började 8 så de va inte bra. Hahahaha PANIK
Jag hatar att komma sent... 
Min dag har varit sådär hittills så vi får väl se hur denna dagen blir:/
Wish me luck
Stallet sen och rida i ridhuset, ser om det blir film eller nån bild!

//Ids

Vad föredrar du?

Design by LO || dressyrmupparna

Vilket gillar du mest? Själv älskar jag linn Olssons då det är så mycket glitter, synd att de knappt går att köpa längre vad jag vet! 





!

jäkla taggad just nu, ridningen går bra och jag har precis fått reda på lite roliga grejer som kommer "hända" i vår. Bloggen ska växa den med, nu kör vi! 
//Jenny



Nu ska Rozzo bli groomad PÅ RIKTIGT


På torsdag gäller det! Fram med rakapparaten, duschschampo, glansspray och detta ovan! Majsolja på hovarna så är det slut med dom där halvt spruckna hovarna, och babyolja som glans på han fina mule och ögon!<3 Blev lite "triggad" på detta med skötsel när jag var i Tyskland och tänker själv nu ta tag i detta med hans hovar.  Blanka och Lena ska dom va. Och man måste INTE köpa nån dyr vätska i hästaffär. Majsolja går att hitta i typ alla mataffärer! 

Nystart!

//Ida

Inget specieeeellt

Va hos prins först och bara borstade av och spolade honom tsm med mamma. Ingen ridning nu pga att vårt veckoschema ändrades lite. Fick tid att mysa och prata lite med honom istället haha, han lyssnar, lovar!;)
Så glad!!

Sedan drog vi iväg med en maaassa saker till Grana och proppade in det i vårt nya skåp där. Tyckte de gick bra faktiskt! Allt gick in.:) Bara det att jag inte har lika mycket plats för alla mina schabrak längre.. Hmhm.. Men det löser sig. Man har ALLTID plats för ett schabrak till. Eller två.

Nu är jag hemma o sitter i pyjamasbyxor, tänkte repetera lite svenskastuff till prov imorron och äter på en pepparkaka! Underbart.<3

Natti lovers

//Ids


Mr


Såå snygg i sitt favvotäcke!! Sitter PERFEKT och är såå fint och praktiskt! Från horse saver.

Finaste ponnyn...<3

//Ida

10 saker du kanske inte visste om mig

•Får jättelätt ångest för småsaker.

•Jag har två skrattlägen, ett hysteriskt som låter galet fult, och ett liite normalare.

•Har fobi för långa no-lektioner.

•Har haft 4 kaniner, 5 fiskar, 1 häst innan Rozzo!

•Jag har aldrig hopptävlat nån av mina ponnysar.

•Mina favoritfärger på hästar är isabell och skimmel, såååå fiiint!<3

•Jag väljer glass före godis LÄTT.

•Jag är inget "fangirl" av något (förutom min ponny hehe)..

•Har aldrig ramlat av Rozzo.

•Gillar att teckna hästar i skolböcker. Nästan de bästa som finns hahahahaha

//Ida



Längtar sååå..

Jag har märkt nu på sista tiden när jag måste rida med hoppsadel eller barbacka att min sits blir sämre och sämre. Jag lutar mer och mer framåt och blir liksom för följsam. Ostadiga armbågar som pekar en åt väst och en åt öst. Det är inte bra.. Kommer bli lite tufft när jag ska vänja mig vid en dressyrsadel igen, en ny, HAL dessutom. Ännu en sak att träna på. Men jag längtar. Längtar till att få den där kontrollen, blicken upp och höga händerna.. Så svååårt att öva på det med hoppsadel. Jag är sådan som också gärna är framåtlutad vilket inte då riktigt går så jättebra att träna i hoppsadel, stirrar på mina händer som är nedanför manken- var tredje sekund.. Måste ta tag i det på riktigt snart. Sits och hållning är ju bra poäng på tävling också!

Så det är lite utav ett mål nu tror jag! 
Tror verkligen på sadeln nu också, känns rätt. Så vi kommer vara väl förberedda till tävlingsstarten i vår 2014.
Det här kommer bli toppen!

//Ida

Men snälla nån


Vi vet inte vem det är som skriver de här ruskigt onödiga kommentarerna (har fått fler men de är raderade), men eftersom hen är anonym så kan vi ju inte svara. När jag kommer hem idag ska jag kolla upp ip-numret och utifrån det kan jag se var du bor. Det är ju inte taskiga kommentarer som tur är, men de är otroligt onödiga. Och hur tycker du vi ska kunna svara på frågorna när du är anonym? Stå upp för dig själv istället och ställ vettiga frågor :)

Såå trött

Idag var en sån där dag då det bara var segt att kliva upp, kände mig helt pratglad och har halsont. Men men, direkt efter skolan ska jag iväg på lite grejer som gjorde mig mer peppad till dagen. Vad har du för planer idag? :)
//Jenny 
Ida & jag i ryttarnas dröm, ellerhur? ;)

Tisdag

Dagens:
Kofta: Abercrombie
Jeans: Hollister
Rätt standard.. Tisdag och inget kommer hända. Lugn dag. Vi tare soft

//Ids

Liten påminnelse..




Natti

Imorron ska nya boxen göras i ordning och Rozzo ridas som vanligt enligt schemat!:) Inget speciellt direkt men inställda kommer!


Och med denna bild säger jag gonatt
<3

//Ida

Kaos troca


Vad ska man säga?

Ridlektionen beskriver jag med ett ord, kaos. Hade trocadero och såg redan på lektionen innan att han höll på att tramsa, men tänkte väl inte mer på det. Direkt när jag hoppar upp på honom så känner jag hur spänd han är i hela kroppen, han ställde halsen istället för nacken och hela han spretade emot. I mitten av lektionen så började han backa och tramsa även här. Fick fram honom, men sen började han stegra flertalet gånger. Det var inte någon mesig stegring heller, utan det var nästan så jag välte bakåt... Vet inte om det var att han hade en dålig dag, tyckte jag var extra jobbig eller hade ont någonstans. Men såhär har han inte hållt på förut!

Nästa vecka är det hoppning, ska egentligen ha samma hästar men jag frågade Malin om jag kunde få ha Lucy så jag får hoppas haha!
Har även bokat in så jag rider igen nästa vecka direkt efter min lektion, i en storhästgrupp. Det ska bli kul, men ändå så ovant när jag bara rider ponny på ridskolan. Ska be mamma filma då, kan ju vara lite kul att ha! 
Video från ridningen kommer i nästa inlägg!  
Haha tyckte denna bilden var för söt! Stor & liten!


I vårt mörker

Red ut istället för ridhuset. Både för att R var riktigt duktig igår och behövdes skritta en längre stund. Rätt mysigt men stor miss var att ha packat ner pannlampan... Hade vart till användning idag. Aja, nu får det vara, men annars är det guld ute i novembermörkret!
Blev räddad av reflexer iaf. Syntes bra gjorde vi!

Reflexer på sig själv och hästen är verkligen ett stort måste nu när det är så mörkt och man vill rida ut. Det bästa är att det inte är dyrt och finns många bra varianter på dom. Funderar själv på att köpa ett par benreflexer till Mr då mina gick sönder nyss efter några år av mycket slitning... 
Och det är rätt smart att handla reflexer nu när hööks har 15% rabatt på dom!:) 







Och det finns mååååånga, många fler! Smart, praktiskt och genialiskt!

//Ida


Ute med prins

<3

//Ida

Guuulle

Håller på att lista ut hur man dricker ur vattenkopp hahahahahahaha
Rätt gulligt juu


Wanties

Har börjat gilla spooks grejer mer och mer, dom har verkligen supersnygga kläder! Provade faktiskt en väst i Tyskland och den satt helt perfekt. Hög krage, bra fickor och lagom varm. Efter jul ska jag faktiskt klicka hem en av dessa nedanför, de flesta kostar strax över 1000-lappen. Mycket pengar men tror det kommer vara värt det!
//Jenny






Casual monday

Slutade vid 2 idag och gick rakt hem på grund av en del läxor.. Spanska, svenska och bild.. Plugga till prov också, inte kul men måste göras, inga alternativ direkt!

Väntar lite halvt på att mamma ska komma hem nu så att vi kan åka till Grana och få ordning på krokar och sånt i skåpet. Har fått väldigt mycket plats att kunna sätta upp krokar, hyllor etc så vill utnyttja ytan liksom! 

Det som ska säljas kommer fotograferas idag, så det kommer upp snart!:)

//Ida

Äntligen

Första skoldagen avklarad, skönt! 
Är på väg hem med Jacqi just nu och vi ska föra över en del bilder till min dator. Kommer vänta ett tag med att publicera dom, men dom kommer! 
Såg även att veda har fått nytt underlag som såg väldigt ljust & bra ut, ska bli "kul" att rida på det haha! Förändringar är ju alltid skoj, ellerhur?
Uppdaterar senare ikväll med video från träningen!
//Jenny
Haha ja, jag har bildbrist ;)

November känns rätt schysst asså

Många tänker sig november som den där otroooligt jobbiga månaden som alla önskade att vi kunde skippa, men inte jag. Inte iår i alla fall! Känns som att denna månad är min
Många saker jag längtat efter kommer ske, hoppas jag. Tänkte ge er lite inblick i hur jag tänker!

•GLOBEN HORSE SHOW juue. Tycker det är en upplevelse lite utöver det vanliga som lyser upp november varje år. Många ser fram emot det, inklusive jag! Tyvärr är det så att jag inte kommer se nån show utan kanske åker på mässan bara.. Men jättekul ändå ju!? Taggataggatagga



•Rozzos vääääldigt efterlängtade dressyrsadel som vi väntat på i 4 månader kommer den 26! Helt underbart kommer det bli! (Kommer skriva mer om det när det är dags!)

•Träningen kommer förhoppningsvis igång på allvar inför division 1-laget till vår. Verkligen såå spännande! Och nu tänker jag satsa seriöst på Rozzo och mig. SM är målet, 2014. Det är huvudmålet. Sen är det små,små,små,små minimål därimellan. Så det är träning och disciplin som gäller. 
•Det är också denna månad jag känner att jag kommer igång med mina intressen. Bloggen sätts igång & träningen upptas på riktigt. Jag blir så enormt taggad av att bara skriva det här haha

•Rozzo flyttar till Grana, vilket kommer motivera mig mer då jag kan ta mig till stallet själv igen och känna att jag har kontroll på allt SJÄLV. Känslan är glad

Vilken boost man får haha, riktigt jäkla glad blir man! 

//Idaa

Rozzo-bildbomb!!











































Rätt mycket repost, men ändåå!:)
Här är min poni!!<3

Hiss!


Dagens hiss går helt klart till kinglands pannband. Både för att de är så otroligt snygga, men de har även så bra passform. Hittade det högst upp till höger i Tyskland för ett väldigt bra pris, 18€/189kr betalde jag för det. Det är fleece och riktigt varmt, finns på bland annat myone.  //Jenny

Måndagsmorgon

Känns såååå segt idag. Gå upp halv 7 är impossible. Hade gärna haft en vecka till ledigt hehe, kanske inte bara jag..
Men ska kämpa genom denna skoldag som alla andra, gå hem, äta en bra mellis "dutti Ida", fixa med några äpplen & morötter till min älskling, osenspenderas kvällen i stallet! Rätt ok måndag känner jag nu
Så sköönt när man känner att man kan bli glad av att bara tänka igenom hur kul jag egentligen har! Lever
Monday, bring it on.


//Ids


Just nu och då

Gick väldigt bra idag med ridningen!:) Kände att jag fick kontakt med honom och att det var bra respons från bettet. Nu backar vi lite och tar det lungt i ridhuset ca 1 timme varje dag. Lååång uppvärmning med mycket skritt, travar igång i trav i LAGOM böjda spår, rider lätt och försöker inbjuda honom på bettet. Sedan galopp båda varven och försöka ha samma djupa form. Detta är uppvärmningen! Tycker den är rätt klok och jag har förtroende för den då jag använt den förut. Mamma hjälpte till och gav många bra råd! Jag måste t.ex höja händerna och trycka in armbågarna. Övaövövaöva
Rozzo var iaf riktigt dutti, mitt hjärta!<3

Rensat ut skåpet och valt ut vad som ska säljas så jag kommer snart sätta ut annons på det!:) 

Vecka 45

Måndag: Ska rida ut och lite på ridbanan eller ridhuset lika låg form som idag.

Tisdag: Rider ut på prins och åker antagligen till Grana med sakerna och börjar inreda garderoben.

Onsdag: Stallet och om vi rider ut eller inne beror på..

Torsdag: Vi försöker åka till stallet lite tidigare och rida när det är lite ljusare. Sen har vi bestämt oss för att raka R igen, då pälsen är på tok för tjock nu igen.. Så vi rakar, duschar och groomar honom lite extra!;) 

Fredag: Då flyttar R. Blir kanske ingen ridning men kanske går ut och går en stund med honom på Grana när vi kommer dit. Blir nog bra!

Helgen är nästan helt ledig vilket är rätt underbart! Bara ett ihopsläpp på Grana, inget mer planerat. 

Men det här blir bra. Känns rätt och den känslan är väl den man går efter?
//Ida





Åh

Såg nyss att hööks har rea på den här hv polo hoodien. Har flertalet plagg därifrån och är hur nöjd som helst med alla grejer därifrån, kvalitén är även grym. Funderar starkt på att beställa hem denna hoodie, och unna mig den hehe! Känner även att jag inte vill använda mina vardagströjor i stallet... //Jenny




Imorgon - skola

Imorgon är det måndag, vilket betyder skola. Är inte ett dugg taggad faktiskt, men på eftermiddagen är det ju ridning och det gör dagen något bättre. Har ingen aning om vem jag kommer ha, men hoppas på Lucy hehe ;)
Idag har jag verkligen inte gjort något, bara packat upp och kollat på filmer... Seg dag, men jaja!

Nu ska jag skriva något inställt till imorgon och sen sooooova, åh vad skönt! 
//Jenny
Ber om ursäkt för mina lama inlägg, jag har saker att skriva om egentligen men jag kan inte gå ut med det just nu... Det är positivt, så ni kan klura på det ett tag!

Strax, promise

Sitter i bilen påväg hem nu från stallet. Tänker skriva strax om hur det gick o allt oså kan ni räkna med några inställda till imorron! Låter bra va? 

//Ida

Blir ju bra


Sadelhängare bredvid skåpet och Rozzos box bredvid sadelkammaren!

//Ida

Påväg!



Ingen häst i.. En garderob hahaha, hur fel kan de bli?

//Ida

Dagen m.m.

Idag sätter vi igång och flyttar en del grejer från Thorsholma till Grana. Ska frakta en garderob hemifrån dit och även rensa ut hästsaker! Saker kommer säljas på hästnet! Jag länkar eller lägger upp vart, självklart :)

Så nu har jag precis tömt ut garderoben på maaaaassa kläder hahaha, den va helt full så litt jobbit va dä
Mamma är och hämtar hästtransporten nu så lastar vi garderoben där i och åker till Grana! Sedan åker vi vidare till Thorsholma och rensar. 
Rozzo ska ridas i alla gångarter, lungt och i ridhus. Han ska värmas upp ordentligt och ridas i låg form. Det är planen. Eftersom jag inte har nån sadel som sitter helt exemplariskt överväger jag faktiskt att rida barbacka.. Men det skulle förstöra ridningen lite. Hmm, vi får se
Rozzos päls har växt JÄTTEMYCKET sen vi klippte honom och jag är lite tveksam till att klippa igen.. Pratade lite med en kompis om det igår och hon hade haft samma fundering, men hon hade bestämt sig för att klippa en gång till. Jag vet inte riktigt.. Vad finns det för nackdelar egentligen?

Aja, en sak i taget, måste hitta lådor att ha det som ska säljas i!

//Ida


Vilken resa!

Jag började rida Xento i augusti, precis när skolan började. Red ute mycket och var inte så intresserad av dressyr. Till vintern var det så dåligt och halt underlag överallt så jag promenerade honom för det mesta, och bara myste. Märkte redan då att jag kom honom närmare. 

I november 2012 deltog vi i klubbmästerskapet i dressyr på veda. En missnöjd Jenny åkte hem med en procent på ca 52. 

I vintras hade vi en photoshoot för min syster, samtidigt som hon hade en av de bästa lektionerna för mg. Här släppte allt, han gick stadigt i båda varven och alla gångarter, jag fick upp hans steg mer...

Hade flera lektioner för Ida som gav mer resultat än för utbildade tränare, började även tänka mer på tävling och planer kring det. Red igenom LC:1 programmet stadigt och allt gick bra även här. 

Vi hoppade även rekord, 90cm rätuppstående. Xento var hur pigg som helst under det här passet, allt flöt på! 

Den började x bete sig konstigt med sadel på, men barbacka gick han som en dröm. Efter det började jag rida barbacka både på uteritter och på banan!

Körde Xento en gång också vilket var ruskigt kul!

Hade flera helt underbara uteritter med Heléne och Ida när hon stog på Hagby, några mysiga bilder nedanför!



Hopptränade flera gånger på Såsta också, vilket gick åt skogen alla gånger. Hemma var han som en dröm att hoppa, men borta så vägrade han och blev seg. Jag & Ida red till vallentunasjön några gånger efter lektionen och bara tog det lugnt med hästarna.
Sen till en utritt som jag aldrig kommer glömma, Ida och jag tappade bort oss i en enorm skog där vi aldrig varit förut, vet inte hur länge vi red, men länge var det haha! 

I våras en supervarm dag myste jag och Xento såhär i säkert 1,5 timme. Bara njöt av livet! 

Har så många minnen med den här ponnyn som jag aldrig kommer glömma, första ponnyn är det alltid något speciellt med...

Flytten sker snart

Både usch och roligt.. Anledningen till att Rozzo flyttar är att stallet vi står i nu är för långt borta.. Svårt att ta buss då den går en gång om dagen och inte klaffar med min skoltid. Så nu står vi på Thorsholma stall och vi kommer flytta till Grana. Känns rätt att göra så och jag tror att Rozzo verkligen kommer trivas där också. Men samtidigt kommer jag såklart sakna Thorsholma.. Den mysiga sadelkammaren, hans stooora box, kompisarna...

Men jag tror jag inte har helt fel när jag skriver detta:
Det är svårt att motivera sig själv när man inte känner den där känslan att allt är så lättillgängligt. Stallet ligger en bit bort och det är bil som gäller.. 

Så jag säger inte glatt hejdå, det blir lite jobbigt...

~Nu tar vi steget och rider vi mot nya äventyr~

//Ida


Så trött

Är så sjukt trött efter veckan i Tyskland, tror vi fick 2 sovmorgnar sammanlagt... Men kul hade vi ju! Ligger i sängen nu och läser lite bloggar, har så många jag följer just nu och som är himla bra, ska tipsa om dom sen!
Ögonen rullar okontrollerat så nu får jag nog stänga av mobilen haha, vi hörs imorgon med lite roliga inlägg! 
//Jenny

Åh, har verkligen bildbrist! Anton får stå för bilden idag iallafall.

Gokvällgokväll


Haft en rolig dag idag! :) Träffat kompisar, tittat på väldigt fina ritter och haft väldigt kul
Och grattis Clara, Hanna, Helena och Jennie till titlarna! Riktigt fina ritter va det!! 

Kvällen är sååå meant too be i soffan med teven.. Härligthärligt, känner mig trött bara av att nämna sängen nu.... Blir väl hejdå för idag
Natti

//Ida

Från Krämer Mega store



Bruna lindor som jag blev kär i när jag såg kombin med schabraket hahaha, är verkligen såååå nöjd med dom. 16,9€/169 kr

En väst som jag hittade och tyckte verkligen om. Väldigt varm och nästan så att man tror att det är dun. Kommer användas rejält till vinter! 39€/399 kr

Mamma hittade dom här bakskydden också! Riktigt bra då vi har vita back on track på hans framben som då är slut i samma färg och storlek i hela Sverige haha, så oflyt! Men nu hittade vi dessa!
39€/390 kr

Och hur många gånger har jag köpt nya hoppspön? Aa, dehär är kanske sjätte gången... Måste verkligen bättra mig på att ha ordning på det. Men hur snyggt? Jag är helt såld på det!
14€/140 kr

Ååå som jag dreglat över detta schabrak, först hade jag kollat på det i orangeat men kom på att jag har en orange häst! Hahah, så detta blev det! Jag kunde inte vara mer nöjd med det!
49,9€/499 kr

Hästgodis såklart! Dom hade så man kunde plocka hur mycket som helst! Men jag hade farligt lite pengar då så.. Det blev inte såå mycket, stackars ponny haha

Det var helt ok priser tyckte vi, men det var ganska likt om man jämförde mäsrkesprylar.. Men helt ok!

//Ida

Chill

Precis som Ida skrev så undrar jag var min buffé är? ;) 
Usch, tillbaka till egen frukost och enrättersmiddag, nudlar till lunch. Nu kör vi, haha!

Idag har jag varit iväg största delen av dagen, men sitter i soffan hos moster just nu. Ska snart äta efterrätt, det där med att vara nyttig gick inte så bra... Imorgon har jag inga planer alls förutom att packa upp alla väskor & det. Måndag är det ridning på ridskolan och tisdag-onsdag ska jag iväg. Åh vad konstigt det kommer kännas att inte lägga upp fler atm bilder på x, att inte åka dit över huvud taget. Jaja, jag vänjer mig väl... :/
//Jenny




Gomorron!

Vart är min frukostbuffé?
Haha, har kanske blivit lite bortskämd med det dom senaste dagarna..? Hm...
Idag ska jag vara löpare på KM och ge ut priset till vinnaren :) Och Rozzo ska ridas så det blir fullt upp idag I think.

Jaa, såhär skulle du kunnat se ut nu Rozzomannen... Men du kanske har en plan..? Ladda dig i form? Maybyy...

//Ida




Hemma

Sååå trött... Sent inlägg nu och väldigt kort. 

Imorgon är det klubbmästerskap i dressyr! Jag ska dit och hjälpa till och titta!
Bild från KM 2012, jag och Rozzo!

Måste verkligen sova nu, newin-bilderna kommer imorgon istället.

Nattii
//Ida


Litte sneakpeak

Ni får inte se allt än, men här är lite "hälften-bilder"..;) 






//Ida



Flyinge 26/10-2013




















Tyskland 2013

Okioki.. 
Vi har nu kommit tillbaka till Svenneland igen o har nu täckning och internet.:) Uppdateringen har varit sämst på grund av att vi då inte haft vare sig täckning eller internet. Ni får gärna ha lite förståelse för de, tack.

Vi sitter i bilen nu och har en resa på 7 timmar framför oss... Som ni nog ser är det Skåne där nere hahahah

Vet inte riktigt vart jag ska börja haha, sjuuukt mycket som vi gjort! Såååå kul

•Vi börjar väl med när Jenny och jag red lektion på tyska, bara meningen är ju lagom stabil HAHAHA
Vi hade bokat en långritt men vädret var inte så bra så det blev en inomhus-hopplektion på två STORA hästar. Jag har aldrig *ridit* stor häst förut och var nog lite osäker på hur det skulle gå.. Men vi båda fick rätt snälla hästar så det gick väl bra.:) Min var dock otroligt långsam, men så fort ett hinder kom framför vart det stora språng haha
Så det gick bättre än bara bra!:) 
~Jenny och Lucy~




•Sedan hade vi kontaktat ett försäljningsstall för rundvisning och för att titta på några hästar. Vi kom dit o möttes av verkligen jättetrevliga personer som visade oss runt och visade oss hästarna.:) Jag provred två stora fuxar, ett sto och en valack som var 3 och 4 år. Båda kändes riktigt fina och var heeelt underbart gossiga!!<3 Har en video på den treåriga valacken, som är rätt suddig som jag ändå kan lägga ut när videofyme slutar lagga..:( 




•Igår var vi ute o red ut på samma ställe som vi red lektion på oxå! Jenny fick en ny häst och jag fick samma.:) Mamma följde med då också!




•JUSTE!! VI VAR PÅ KRÄMER MEGASTORE!!! Hahahahahshahshsh, största ridsportaffären jag sett i mitt liv seriöst. Köpte upp alla mina pengar där oxå.. Hehe, men så får det vara nån gång ibland.;) 
Newin-inlägg kommer när jag kommer hem!






Resan har varit otrolig. Vi har varit med om såå mycket o allt har verkligen varit toppen. En riktig drömresa som jag rekommenderar alla hästnördar att göra. UNDERBART!















//Ida

På väg hem

Bloggar mer när jag är hemma och har packat upp datorn, har inte haft internet på hela gårdagen och därav ingen uppdatering!
//Jenny