Istiden pågång

Jaa, snart är det dags! Snö över hela landet och halt lite här och var. Redan hårt, isigt och kallt. Och det enda vi hästmänniskor tänker på just nu i början är väl BRODDAR & SNÖSULOR. Huvudämnet nästan. Dagens diskussioner handlar mest om det är en fördel med det eller nackdel. Många dissar och många hissar. 
Rozzo kommer ha 2 brodd på varje sko och utan snösulor. Av egen erfarenhet tycker jag snösulor inte funkar på det sättet man menar att dom ska hjälpa. Hade det på vår förra ponny Vilma som fick styltor ändå, rejäla dessutom. Så nej, inga sulor på R! Han har faktiskt tendens att slippa styltor också, konstigt men sant haha! 




Sen har vi ju det här med kylan... Den gäller det att övervinna. Annars slutar det med att man blir kvar hemma i sängen med yllesockar och mössa på! Men i stallet  finns det många lösningar på dilemmat. Många smarta saker finns och fler blir uppfunna! 
Tips:

 
Värmepåsar/värmelappar som man kan sticka ner i ridstövlarna eller ridhandskarna.


Rånarluvor som man kan ha under hjälmen till dom kallaste vinterdagarna.

Fårskinnssulor till dom vanliga ridstövlarna!

Håll dig varm så kommer vintern vara en baggis!;)

För vintern är ju ändå en väldigt rolig tid på året också, tid för lek och bus i snö och hela landskapet gnistrar... 
Det finns MÅNGA saker man kan göra och testa på! Vissa saker måste man ju nästan ha testat nån gång i sitt liv!;) T.ex:

-Tolka med skidor eller pulka
-Öva på att ramla av i djupsnö
-Konditionsträna i djupsnö
-Bygga och hoppa snöhinder

Jenny och jag har många historier om detta... Så många minnen från Hagby så det är galet. Vi har testat att tolka Xterr med både skidor och pulka och det slutade med att både J och jag kom tillbaka till stallet genomblöta inpå bara skinnet.. Vi har också övat på att ramla av en gång när det var bäckmörkt ute och det hade snöat så mycket att det gick upp till magarna på ponnysarna, åherreguuud.. Och snöhinder har vi gjort! Dom höll tills X kom och sprang igenom dom hahahaha, måste leta upp videosarna från det..

Det finns iallafall jättemycket kul man kan göra på vintern och jag tror att jag inte är den enda som längtar dit...;)

Let it snow!


//Ida






Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback